Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mielőtt kikeresnéd a sajátodat...

2010.08.03

Szóval, a közismert asztrológia nagyjából erre a két kérdésre redukálódik:

  1. milyen jegyben születtél?
  2. mi az aszcendensed?

Ha már erre az oldalra keveredtél, érezd egy kicsit képzettebbnek magad a tömegnél, és tudd, hogy ezek a kérdések mit takarnak!

Az első kérdés arra vonatkozik, hogy a Nap melyik jegyben járt, amikor megszülettél. Azt mutatja meg, hogy mi a belső motivációd. Az egyes jegyekre vonatkozó időhatárok esetlegesek, mivel az év nem pontosan 365 napból áll. Ha egy adott jegy első, vagy utolsó napján születtél, akkor nem is biztos, hogy abban a jegyben járt a Nap, amiről eddig azt hitted. Lehet, hogy máshonnan is kideríthető, de egy asztrológus az efemeridákból, vagy most már inkább a számítógép segítségével seccccperc alatt el tudja oszlatni a kétségeidet.

A második kérdés arra vonatkozik, hogy a horizonton melyik jegy volt éppen felkelőben, amikor édesanyád megkönnyebbülten felsóhajtott az első szörtyögő tüsszögésed követő teli torokból jövő üvöltésed hallatán. Az aszcendens a horoszkóp egyik legfontosabb eleme, ami az egyes sorsterületek közül téged ír le. Azt is megtudhatod belőle, hogy a születési jegyedben meghatározott dolgokat, motivációdat milyen módon fogod a külvilág elé tárni.

Ezenkívül ott van még egy halom egyéb elem (a planéták, házcsúcsok, érzékeny pontok, állócsillagok, látens fényszögek) is a képletben, és ezek valahogy -jól vagy rosszul helyezkednek el kozmikusan- belekerülnek a házaknak nevezett sorsterületek valamelyikébe, és többé-kevésbé kiterjedt fényszögkapcsolatokat alakítanak ki egymással, amik lehetnek kedvezőek, vagy kevésbé kedvezőek, végül az élet előrehaladtával elmozdulnak és titkokat tárnak fel. 

A napjegy és az aszcendens csak a jéghegy csúcsának a legfelső csücske. Ha ki akarod tűzni a zászlódat ide, akkor ne csak azt a részt olvasd el -feltehetőleg nem először- ahol a születési jegyed van leírva, hanem azt is, ahol az aszcendensedé. Ha nem tudod, mi az aszcendensed, vagy a születési jegyeddel kapcsolatban vannak kétségeid (a jegy első, vagy utolsó napján születtél), akkor bátran kattints az "Észrevételek, hozzászólások" menüpontra és kérj tőlem segítséget!

Na, most már mazsolázhatsz a jegyek leírásai között, amelyeket Kemit En Pet anyagából válogattam össze. :-)

<= vissza a jegyekhez