Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Előzetes elemzés a 2010-es választások kimenetelére vonatkozóan (kapcsolódó ábrát lásd a fotoalbumban)

2010.04.11

ÉRDEKESSÉGKÉPPEN EGY KIS AKTUÁLIS...
 
Az elemzés a választások napjának hajnalán született. A képletből nemcsak a választások eredménye, hanem a pártok szerepe és lehetőségei is látszanak. Igyekeztem magamat függetleníteni minden személyes szimpátiától és antipátiától, és a képletre támaszkodva tenni a megállapításokat, ezért a benne foglaltak alapján ne ítéljetek felettem! A legfőbb vágyam az lenne – bárki nyer is – hogy ebben az országban végre rend legyen és magyarokként léphessünk az európai fejlődés útjára. Vagy valami ilyesmi...
 
A választások kimenetelével kapcsolatban mindenki tudja, hogy mire lehet számítani, szóval szinte előre borítékolható az eredmény. Kíváncsi voltam, hogy ha készítek egy ábrát a választásokra, abból mit lehet kiolvasni. A kiválasztott időpont az urnazárásé és nem az urnanyitásé. (Ugyanis születési képletet sem a fájások elindulására vagy a kórházi felvétel időpontjára készítünk, hanem amikor a kisbaba számára megtörténik a születés.)
Első blikkre nekem a rajz olyan semmilyen volt. Pár zöld fényszög (ezek a jók) és kicsivel több piros (ők a rosszak).
 
Általános megállapításaim a következők:
 
  • A választók többségében elég nagy a bizonytalanság : kire is szavazzak? (ASC Mérleg)
  • Nehéz kérdés egy nehéz helyzetben : ASC kvadrát MC
  • Elképzelhető, hogy a választások menete nem lesz zökkenőmentes Mars kvadrát Vénusz (=ASC ura), elsősorban rendbontásra lehet számítani a voksolás során, és később az eredmények kétségbe vonása miatt. Lehet, hogy valamely pártszimpatizánsok egy kicsit (megint) kivonulnak az utcára, aminek csetepaté lehet a vége Mars kvinkunx Plútó vagyis sünök (Mars, értsd rendőrség) kontra szervezett (Plútó) tömegek.
  •  
Pártok:
 
  • Nap                            MSZP (az éppen regnáló párt)
  • Merkúr vagy Vénusz    LMP nem igazán tudjuk milyen, kicsi, hatása alig
  • Mars                           JOBBIK         (harcias, friss lendület, erő)
  • Jupiter                         FIDESZ KDNP (igazságot tesz és jólétet ígér)
  • Szaturnusz                   MDF (konzervatív és megszorításokat ígér)
 
Kozmikus helyzetük:
 
Nap     MSZP
Erőben, kvadrát MC , 7. ház , együttállás DESC, gyenge szextil I
A választók kifejezik, hogy nem kívánják őket, ennek ellenére csodával határos módon és váratlanul jobban szerepelnek, mint amire most lehet számítani. Értve ezalatt, hogy mondjuk az előrejelzett 15 helyett 20 %-nyi voks.
A bukás keserves lesz, és ezt is kommunikálják ki, annak ellenére, hogy pontosan tudják, mire lehet számítaniuk.
 A párt egy kicsit egy még jobban szétzülled, visszavonulnak, lehull pár fej.
Aztán kezdődik az újjászületés és talpra állás folyamata.
 
Merkúr vagy Vénusz            LMP nem tudjuk milyen, kicsi és fiatal párt, hatása alig
A Vénusz kozmikus helyzete uralmi, a Merkúr peregrin. A 8. ház csúcsán, de még a VII. házban vannak együttállásban. Gyenge kvadrát Mars, gyenge szextil Jupiter Hold
Parlamentbe jutásuk nemcsak a közvéleménykutatások alapján valószínűsíthető.
Utóbb meg fogják találni az összhangot parlamenti pártokkal, egyedül a Jobbikkal nem lesz felhőtlen a viszony, mert annak harsánysága ellentétben áll a párt csendes, nyugodt, az ész és a diplomatikus megoldásokra való törekvésének taktikájával. Úgy tűnik, hogy ennek viszont most nincs itt az ideje, sem a közhangulat, sem a válság utórezgései nem kedveznek ennek a viselkedésmintának, és mivel elég kevés LMP képviselő lesz a Parlamentben, korszakalkotó tevékenységet ebben a ciklusban nem végeznek majd.
 
Mars   JOBBIK         (harcias, friss lendület, erő)
Erőben, X. házban, gyenge szextil Szaturnusz, gyenge kvadrát Vénusz és Merkúr
A választásokon jól szerepelnek és hosszú időre szóló parlamenti tagságot szereznek. Ennek ellenére lehet, hogy a választások tisztaságát meg fogják kérdőjelezni, a feltételezett csalások miatt vizsgálatokat, szavazat-újraszámlálást kezdeményeznek.
Ők lesznek a leghangosabbak a Tisztelt Házban, de nem feltétlenül országépítő célzattal. Szó szerint a Népnek képzelik magukat, és mint ilyen, bármilyen elképzelésüket így fogják előterjeszteni azt várva, hogy azt az egész Országgyűlés, mint szent akaratot fogja végrehajtani. Az ereje a mandátumai számához képest nem lesz elhanyagolható köszönhetően ennek az agresszív kommunkációnak.
Ez a választópolgárok között a jelenleg is fennálló kettős hozzállást folyamatosan fenntartja: lesznek, akiket tovább lelkesítenek, hisz ezek azonosulnak a párt által megfogalmazottakkal, és pont ez a virtus koronázza meg a szimpátiájukat, másokat viszont taszít ez a megnyilvánulási forma, és azok inkább elhatárolódnak tőle.
A széles, főleg vidéki társadalmi támogatottság miatt, és ha a kormányt állító pártban is sokan csalódnak, akkor a korábban említett hosszútávú parlamenti részvételre tett megállapítást azzal lehet kiegészíteni, hogy vélhetően a képviselőik száma tovább fog emelkedni 2014 után.
 
A befutó Jupiter        FIDESZ KDNP (igazságot tesz és jólétet ígér),
Uralmi helyzetben, 5. ház, közel a 6. ház csúcsához, együttállás Hold, trigon MC, gyenge szextil Vénusz
Győztesnek érzik magukat, és teljes joggal: a népet és a karriert (X.ház) jelképező Hold az urnazárások időpontjára éri el a percnyi pontos együttállást a Jupiterrel, vagyis egyértelmű a támogatottsága, illetve a kormányzásra jutás lehetősége.
Szembenállása a Szaturnusszal az a feszítő erejű fényszög, amiben látható a kormányzás sikerességének alapja. A rendszerváltás óta, az előző rendszerben is fennálló rend (vagy rendetlenség) megváltozatása az ígéretben kitűzött cél volt.
Az 5. ház a fizikai örömök háza. Eszünk-iszunk, szerelmeskedünk, kreatívkodunk, megkapjuk a régóta áhított ajándékot, ’satöbbi. Karácsonyi / szilveszteri a hangulat. De nem szabad elfelejteni, hogy ez a kockázatvállalás háza is. Vigyázni kell, hogy aki vállalja a kockázatot, úgy tegye a dolgát, hogy közben maradjon józan!
Közel a Halak jegyben kezdődő 6. ház, ami szerint a szolgálat a legtisztább országépítő szándékkal kezdődik. A Jupiter nemsokára belép ide. Kár, hogy mindössze 5°-nyi Halak jutott a 6. házba. A kormány nekilát a feladatoknak, csakhogy az Uránusz együttállás érdekes (váratlan, sorsfordító, robbanásszerű) dolgokat fog produkálni, és rögtön ezután a Kos jegyében az eszetlenség és kapkodás veszi kezdetét.
Ez sok dologban megnyilvánulhat, de a gyökerestől mindent felforgatástól a elszámoltatás kaszabolásszerű elkezdésén át, az ész és józanság nélküli pénzszórásig bármire lehet gondolni. A Szaturnusz, ami a megfontolt cselekvést segítené, többszörösen támadott, egyetlen gyenge szextilt kap a mundánházában álló Marstól, miközben ő maga a 12.házban, a cselekvés lehetőségétől elzártan található. Kérdés, hogy ez a káosz meddig fog tartani, jó esetben max. 1-1,5 évig.
Utána jön a Bika korszaka, ami hozhat konszolidálódást, türelmes és nyugalmas munkát, de azt is jelentheti, hogy megint elindul szép csendben a zsebek tömködése a régi minta szerint, a megkezdett ügyek véghezvitele pedig lelassul, és nehézkessé válik vagy esetleg nyomtalanul megszűnik (Bika= 8.ház).

Ne nekem legyen igazam!
 
Szaturnusz      MDF (konzervatív és megszorításokat ígér)
Néhány percnyire emeltségi helyzetétől, retrográd mozgásban, a 12. házban, a IV.ház ura, kvadrát Plútó, szembenállás Hold, Jupiter, Uránusz
A jelek szerint az MDF most nem jut a parlamentbe. A 12. házas helyzete elzárja a céljai megvalósulása elöl. Ez felér egy kis halállal: (a IV. Ház ura) a dolgok végére jutottak.
Ugyanakkor a 12.házban felkészülhet a megújulásra, és erre meg is lesz a lehetősége a következő választásokig, de nem azonnal. Retrográd (hátráló) mozgása pár hónapig távol tartja a számára kedvező Mérleg jegytől. A 2014-es választásokon a tőlük eddig megszokott habitushoz képest sokkal vehemensebben fognak részt venni.
Persze, csak ha okosan alakítják a dolgaikat és túlélik a mostani krízist.
 
Biztos lehetne még pár dolgot kimazsolázni a képletből, nekem egy nekifutásra ennyi sikerült. Pár év múlva visszanézhető, hogy mi lett igaz belőle, és mi nem. Addigra nagggyon okos, hivatásos, de legalábbis papírral igazolt tanult asztrológusok leszünk, és lehet, hogy csak mosolygunk majd a sok csacskaságon, amit itt leírtam.

Uff!

Artik

 

 

 

A mappában található képek előnézete Horoszkóp-ábrák

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.