Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kriszta

2011.01.25

A csillagok szerint:

Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával. A megadott adatok alapján a napjegye Kos, az aszcendense Bak, a képlet ura a Szaturnusz.
 
A kérdése az életpályájára vonatkozott, munka, karrier, "hogyan tovább?".
 
A képlete szerint Önnek ebben a kérdésben sose lesz nyugta. Ha jól sejtem, élete folyamán többedszer visszatérő kérdésről van szó. Szerintem nincs olyan nagy gond vele, mindannyian elgondolkodunk ezen, csak akinek a képletében a társadalomban elfogalt hely a bolygóállások miatt ez nagyobb hangsúlyt kap, az nemcsak magában gondolkodik róla, hanem a kétségeit ki is kommunikálja a külvilág -szülők, barátok, ismerősök- felé, hátha segítenek neki az útkeresésben. Mivel a radixában kódolva van az egész élete, ez a bizonytalanság mindvégig ott lesz, és bár ez elég zavaró, a képlet szerint együtt tud élni vele.
 
A kérdése tárgyában elsősorban a 6. (mindennapi munka) és a X. (karrier) házakat kell megvizsgálni.
 
A 6. ház teljes egészében a Rák jegyben van, ennek csúcsa pedig jóindulatú szextil fényszöget kap a Merkúrtól. A Rák kardinális, vizes jegy, ami alkalmassá teszi Önt valamiféle vezető szerep betöltésére, és ösztönzi egyfajta anyai gondoskodásra azok felé, akik Ön alatt vannak. A Merkúr erősen intellektuális jellegű bolygó, a tanulással, kommunikációval, szolgálattal kapcsolatos dolgok alá tartoznak. Ezek figyelembe vételével a tanári pályára váltás biztos, hogy nem volt véletlen. Ugyanakkor viszont a ház ura a Hold, ami a Mérleg jegyében lényegében egzaktul szemben áll a Nappal (Ön teliholdkor született), ami azt jelenti, hogy az amit szeretne csinálni és amit az ésszerűség miatt tenni fog, az sokszor szöges ellentétben áll egymással. A helyzetet nehezíti, hogy ez a szembenállás egy elég kellemetlen ún. T kvadrát része, amit harmónikus fényszögek nem oldanak, és a T kvadrát harmadik bolygója a harcias Mars. Amikor a döntéseit meghozza, az eszére hallgat. Nem hisztizik, hogy miért kellett úgy lennie, ahogy lett, teszi a dolgát. Lehet persze, hogy néha felülbírálja a korábbi döntését, de mindig olyan lépéseket tesz, amit logikusnak tart. Valószínűleg élete folyamán akár még többször is változtat, ahogy eddig is tette: munka, gyerekek, megint munka, megint gyerek(ek), talán főállású anyaság, újra munka, stb...
 
A X. házat elsősorban karrierháznak titulálják, de ez annál többet is jelent. A társadalomban elfoglalt hely, a célok, amit el szeretnénk érni, a külvilág megbecsülése. A X. ház a Skorpió jegyben kezdődik, amiről két dolog mondható el. Az egyik, hogy amit tesz, azt mindent beleadva teszi. Lehet Önre számítani, alapos és felkészült. Gondoljon arra, hogy mennyire felel meg ez a kitétel Önre, mint tanárra, vagy mint nagycsaládos édesanyára. A másik dolog pedig az, hogy ebben a jegyben gyakori a gyökeres újrakezdés. Ez jelentheti azt, hogy ha egyszer újra visszamegy dolgozni, akkor teljesen új munkahelyen és vagy teljesen új munkakörben fog tevékenykedni. Tehát bár agrármérnökként vagy tanárként, de egy másik iskolában, vagy nem agrármérnökként/tanárként, hanem valami másként. Ez utóbbi esetben elsősorban olyan állást fog keresni amihez ért vagy ami összeegyeztethető anyai hivatásával, noha szíve szerint nem feltétlenül ezt csinálná. Az anyaság komoly kihívásként jelentkezik a képletében, talán ezért is szült többször, de ha újabb gyermeket vállalna, akkor is mérlegelni fog: a következő gyerek a férjének fontos, anyagilag előnyös lenne az adóvonzat miatt, ugyanakkor növekednének a nyilvánvalóan amúgy sem elhanyagolható fizikai, szellemi és lelki terheik, de az is lehet, hogy a férje már nem feltétlenül szeretné, de még mielőtt késő lesz, szülne egy utolsó kisbabát, hiszen tudja, hogy 40 felett nő az egészségügyi kockázat, stb...stb.... Akárhogy is dönt, az anyaság szempontjából minden egyes gyermek a totális újrakezdést jelenti.

 

 


Az asztrológus válasza: (2011. 01. 23. 22:37)

Kedves Kriszta!
Úgy gondolom, hogy mivel csak ez a 2011. áprilisában induló év mutatkozik
zűrösnek, de a 2012. áprilisában induló már nem, akkor komoly probléma nem
lesz az egészségével. Azért írtam az egészségi vonatkozást, mert ez tűnik a
legvalószínűbbnek.
A 10 bolygóból 5 darab a 6. házában tolong, ami meglehetősen hangsúlyossá
teszi ezt a házat. A 6. ház többek közt az életmóddal szerzett betegségeket
jelöli. (Értsd ezalatt, hogy nem öröklött betegségről van szó.) Ezek öten
pedig szembenállnak a 12. házban álló Szaturnusszal. A 12. ház a gondok,
problémák háza, de ide tartozik az elzárás is, vagy akár a kórház. De a
börtön is! :-) Persze nem jelenti azt, hogy mindenki, akinek érintett lesz
így vagy úgy a 12. háza, abban az évben kórházba, vagy ne adj Isten börtönbe
vonul. Szerencsére az érintett bolygók fele kozmikusan jó helyen van, vagy
peregrin, ami semleges kozmikus helyzetet jelent. És egyik sem gyenge (esés,
száműzetés), így arra számíthat, hogy a probléma jön-megy, elmúlik. Pontosan
persze nem tudnám diagnosztizálni, hogy mi lesz, de én olyasmire gondolok,
hogy például valamilyen ízületi gyulladás vagy idegbecsípődés miatt pár
napos ágynyugalomra kényszerül, utána esetleg kevesebb házimunkát végezhet,
hogy rendesen felépüljön. A Szaturnusz miatt a gyógyulás egy náthához képest
jobban elhúzódik, türelmesnek kell majd lennie.
Mivel a 7 ház csúcsához közel is kerülnek a 6. ház bolygói, elképzelhető,
hogy a fentiek miatt lesznek súrlódások a családban. Újra kell osztani a
szerepeket, a gyerekek húzzák a szájukat, a férje, bár igyekszik megértőnek
mutatkozni, de valójában dühös, hogy még többet kell dolgoznia, és ezt Ön
rossz néven veszi, hiszen nem lustaságból pihen. Közben ott egy totyogó
kisgyerek, akire tízszer jobban kell vigyázni, mint korábban. Satöbbi. Csak
irkálok összevissza, ami eszembe jut, de ez egy lehetséges forgatókönyv. Ha
előre tudják, hogy erre lehet számítani, akkor talán könnyebb lesz lelkileg
felkészülni rá, és megértőnek, türelmesnek lenni egymással a baj idején.

Ami még lehetséges, hogy a háziasszonyi-családanyai "munkaköre" ellen kezd
el lázadozni. (6.ház = a szolgálat, a mindennapi munka is) Klassz dolog
otthon lenni, de eljöhet az idő, amikor torkig lesz vele az ember. A család
ellátása mellett lehet, hogy olyasmire nincs ideje vagy lehetősége, amire
azért hébe-hóba szüksége lehet. Muszáj kikapcsolódni is, hogy ne érezze
magát rabszolgának, különben zsémbessé válik, a többiek meg csak néznek,
hogy mi történt anyuval? Lehet, hogy úgy támad igénye rá, hogy ebben az
évben már kilépjen a kizárólagos házitündér szerepköréből, hogy ezt észre
sem veszi. Csak azt érzi, hogy kedvetlen, fáradt, elege van az egészből,
beleköt és összeveszik mindenkivel, akivel öt percnél többet együtt van.
Most is csak irkálok mindenfélét, de ahogy az előbb már írtam, ez egy másik
lehetséges forgatókönyv, amire ugyancsak fel lehet készülni...

Minden jót kívánok
Montero Mónika

 


A háznak két ura van: a hagyomány szerinti Mars és a modern értelmezés szerinti Plútó. Ez utóbbinak nincs fényszöge, tehát a X. ház dolgaiba nem igazán szól bele. A Mars a Nap ura is egyben, a 12 házba elzáva nincs túl kedvező helyen. A Bak jegyében viszont emeltségben van, ami azért sokat javít a helyzeten. A marsi energiákat innen közvetve, a fényszögkapcsolatokon keresztül, és a normálishoz képest sokkal jobban beosztva, adagolva használja fel, ami a hosszútávú feladatokhoz nagyon kedvező. A Marsot érő diszharmonikus fényszögek miatt a változásokat és változtatási kényszert feszítő erőként éli meg, függetlenül attól, hogy ez utóbb kellemes vagy kellemetlen utóhatású lesz, de vannak a Marsnak kedvező fényszögei is, ráadásul kozmikusan erős bolygóktól -a Halakban emeltségben álló Vénusztól, és a peregrin, de a földi trigonokrácia miatt jól álló Szaturnusztól, ami nem mellesleg a születési uralkodója is- amelyek türelmessé teszik és így a feszültségeket át tudja hidalni az akarattal, erővel és a jó hozzáállással.
 
Azt, hogy mivel fog foglalkozni a jövőben, úgy nem fogja megválaszolni a horoszkóp, hogy fodrásznő lesz-e, vagy visszamegy az iskolába tanítani. Legkisebb gyermeke még olyan kicsi, hogy a kérdés eldöntését 1-2 évig elodázhatja. Addig mérlegelheti, hogy melyik opció a legelőnyösebb az észérvek szerint. Az éves előrejelzéseket vizsgálva szerintem nem várható, hogy újabb csemete érkezik a következő két évben. A következő életéve, tehát ami a most áprilisi születésnapjától a jövő éviig tart, nem lesz könnyű, de emiatt ne essen kétségbe! Hébe-hóba mindenkivel előfordul, hogy olyan éve van, aminek alig várja a végét. Hogy pontosan mi fog bekövetkezni, nem tudom, de javaslom, hogy az egészségére mindenképpen figyeljen oda!
Az utána következő éve, tehát ami 2012. áprilisában kezdődik, valószínűleg az átlaghoz képest kiemelkedőbb és mozgalmasabb lesz, és a jelek szerint a nehéz év után valóságos fellélegzést hoz majd. Az az év, amiben a születési horoszkópjához hasonlóan állnak a horoszkóp fő tengelyei, mindenképpen kiemelkedő év a szülött életében, és a 2012-vel kezdődő éve ilyen lesz. Ezen kívül sok szép fényszög is segíti majd az életét, reméljük áldásos hatásukat ki tudja majd használni. Ebben az évben képzelhető el az is, hogy visszatér a munka mezejére. Addigra biztos kialakul, hogy hol folytatja a pályáját.
 
Én ennyit tudtam most kiboncolni a képletéből. Ha valami nem volt világos, nyugodtan kérdezzen!
 
Szeretettel üdvözli Önt és családját

Montero Mónika


Kriszta írta: (2011. 01. 23. 08:04)

Nagyon köszönöm a gyors elemzést!
Természetesen még ezer kérdésemre lenne, de tudom, hogy az Ön ideje is
véges. Nagyon hasznos volt számomra, igyekszem pozitívan hozzáállni a
2011 évre. Írta, hogy az egészségemre is figyeljek oda! Ezzel
kapcsolatban még annyit szeretnék kérdezni, hogy általánosságban véve,
vagy esetleg van valami konkrét dolog amire jobban figyeljek.?