Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Anna 2018.10.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.12.26 19:23)

A kérdező fiatal nő, akit váratlanul és konkrét indok nélkül elhagyott a 13 évvel idősebb társa. A kérdés, hogy várható-e, hogy újrakezdik a kapcsolatot vagy végleg vége.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint komoly esélye van annak, hogy ismét egymásra találnak.

Párkapcsolati kérdéseknél a feleket jelölő házak urai és egzaltációs urai mutatják meg, hányadán állnak a felek. A recepciók az egymáshoz való viszonyt, és a köztük levő fényszögek a kapcsolat létrejöttének lehetőségét. Itt a kérdezőt a Mars és a Nap jelzi, illetve esszenciálisan még a Hold is, a társat pedig a Vénusz és a Szaturnusz.

A kérdés idején a kérdező összes jelölője a partner jelölőinek magas méltóságaiban volt, míg ugyanez a helyzet a partner jelölőivel is a kérdező irányában. Itt tehát mindenképpen egy igazi érzelmekkel teli kapcsolat volt, amit ritkán látni. Ugyanakkor fényszögkapcsolat már csak a Vénusz és a Mars között van, és az is távolodó, orbiszhatáron van, tehát meg fog szűnni, és ez jelenti a tényleges szakítást.

Ezután viszont a Vénusz együtt fog állni a Nappal, a Hold és a Nap kedvező fényszögkapcsolatba kerül a Szaturnusszal, a Hold pedig a Vénusszal. Ezek a kapcsolódások megteremtik a lehetőségét az újrakezdésnek. A kapcsolat egy kicsit megváltozhat, ahogy a recepciók is átalakulnak, de továbbra is lesznek kölcsönös recepciók, ami a szerelemhez, a jó párkapcsolathoz fontos.

Ugyanakkor nem teljesen felhőtlen ez a kapcsolat, és korábban sem volt az, hiszen a jelölők részben a partner jelölőinek romlásaiban is voltak, amitől ez a szerelem kicsit a se veled, se nélküled állapot felé veheti az irányt. Fényszög hiányában a „se veled” állapot győz, de aztán megint jöhet a „se nélküled” állapot.

A kérdező megemlítette, hogy a partnere „nem érzi jól magát”, és emiatt szakít. Jelölője a Vénusz valóban nincs túl jó állapotban –saját romlásában, retrográd, sötét házban jár és gyengíti egy kártevő- de ilyenkor nem szakítani kellene, hanem a partner segítségét kérni, együtt átvészelni a nehéz időszakot. Persze ehhez tudni kellene, hogy pontosan mi lehet az oka annak, hogy nem találja a helyét, mitől szorong, mi miatt nincs jól. Ami itt látható, hogy a partner jelölői a Hold romlásában járnak, ami egyfelől azt jelenti, hogy ha nem is szándékosan, de boldogtalanná teszi a kérdezőt. A kérdés mellett szerepel, hogy a férfi a kérdező szerint fél az elköteleződéstől, ami rosszul érintheti a kérdezőt, aki valószínűleg komolyan tervezett ezzel a férfival.

Másfelől a Hold a képlet 5. házának az ura, ami azt jelenti, hogy a partner valószínűleg nem szeretne gyermeket, míg a kérdező abban a korban van, amikor már a nőknek fontos kérdéssé válik, hogy előbb-utóbb szüljenek. Nem most azonnal, de záros határidőn belül, és ha ez az elvárás megfogalmazódott a kérdező részéről, az késztethette menekülésre a partnerét. Ebben az esetben a terveiket át kell gondolniuk. Az apák felnőnek a feladathoz, ezért ha most még úgy is gondolja a partner, hogy nem akar gyereket, utóbb még lehet jó apa. Ezt jó ha fejben tartja a kérdező, és nem mond most le a gyermekről, mert később saját magával keveredhet ellentmondásba. Az a vágy, hogy anya legyen mindenképpen jelentkezni fog, de az erről való lemondásról szóló ígérete párhuzamosan azzal a félelemmel, hogy a párját emiatt ismét elvesztheti, ott fognak lebegni a feje felett, ezért inkább ne mondja azt, hogy lemond a gyermekáldásról, ha esetleg a partner azt éreztetné, hogy a visszatérésért cserébe ezt kéri.

B.A. 2018.08.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.12.19 05:50)

A kérdező külföldön próbál szerencsét. Elmondása szerint 1000 százalékot belead, jogosítványt, autót és házat szeretne, de nem jut egyről a kettőre. A kérdése, hogy az erőfeszítéseinek mikor lesz eredménye?

Korábban már feltett egy hasonló kérdést, amit a születési képlet alapján 2016.08.02-án megválaszoltam. Tekintettel arra, hogy a születési képlet egy egész életre vonatkozik, a válasz most is ugyanaz, tehát érdemes lenne 2 oldalt visszalapozni és megnézni az akkori választ.

Amit emellé még tanácsolni tudnék, hogy mivel a jelek szerint nehezen halad a tervei megvalósításában, próbáljon meg egy olyan társat szerezni maga mellé, aki ebben partner lenne. A leírásban nem történt említés arról, hogy van-e partnere, de ahogy a mesében, az egyiknek szitája van, a másiknak rostája, és erre alapozva összekötik az életüket. Csodát ettől sem várhat, mert a partner jelzői a horoszkópban ugyanúgy nem kecsegtetnek nagy reményekkel, de azért ketten csak többre jutnának, mintha ki-ki egyedül próbál szerencsét.

Lehet, hogy okosabb lenne kevésbé akarni a dolgokat, és hagyni, hogy egyszer megtörténjenek. A jogosítvány és az autó általában nem elérhetetlenek, a ház viszont mindenhol sokba kerül, nem biztos, hogy sikerül annyi pénzt felhalmozni, hogy szert tegyen rá. Emellett az élet elszalad mellette, ha csak erre koncentrál, kuporgat.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk egyformán szerencsések, és elég sokan vannak, akik rengeteget dolgoznak látszólag kevés eredménnyel. Vannak olyanok, akik ennek ellenére mégis elégedettek, mert elérhető céljaik vannak, vagy lépésről lépésre haladnak, és mindig csak egy kicsit tesznek hozzá a már meglevő eredményeikhez. A kérdező esetében a sok harmónikus fényszög mellett van egy diszharmónikus, a Hold szembenállása a Neptunnal, ami jelezheti, hogy mindaz, amit megálmodott végül csalódást okozhat. Ez megnyilvánulhat abban is, hogy nem éri el a vágyait, de akár abban is, hogy ha megszerzi, utóbb mégsem élvezi. A fényszög távolodó, ami azt jelenti, hogy valamennyire képes lenne megváltoztatni a célokat, esetleg a hozzáállását.

Volt egy extra kérdés, ami szerint a kérdező mostanában sokszor találkozik az 1-es számmal mindenféle formában, és ez mit jelenthet? Mivel ez nem asztrológiai kérdés, javaslom, hogy keressen meg egy számmisztikával foglalkozó szakembert, aki ennek a jelentését bővebben ki tudja fejteni. A sok 1-es az én, az ego jelentőségét erősíti meg, vagyis a kérdező életében csak a saját személye számít, az ő akarata, az ő akarása, az ő pénze, a vagyona, minden-minden az ő és az övé. Lehet, hogy pont arra figyelmeztet a sok egyes, hogy egy kicsit vissza kellene venni, mert nem minden a pénz és a vagyon, nem kellene 1000-rel küzdeni ezekért. Általában utóbb az is rájön erre, aki ebben a mókuskerékben éli le az életét, és a figyelmeztetések ritkán szoktak célba érni, így két év múlva újra felmerül a kérdés, hogy mikor lesz már látszatja az erőfeszítéseknek?

M.O. 2018.10.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.12.16 07:59)

A kérdező érett asszony, 3 éve tartó kapcsolata a tavasszal véget ért, amit elég rosszul élt meg. Most van egy új férfi, aki szóba jöhet partnerként, bár ő nehezen mutatja ki az érzelmeit. A kérdés, hogy fél éven belül jön- e valaki, és esetleg az említett férfi lehet-e az?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Maga a kérdező a Mars, pár foknyira eltávolodott a leszálló Holdcsomóponttól, de még a Szaturnusz uralma alatt van, peregrin, hanyatló házas. Szerintem a kérdés idején még nem tette egészen túl magát a korábban lezárt kapcsolatán, de azért a nehezén már biztosan túl van. Apránként összeszedi magát, kereshet új utat.

A partnert a VII. ház szokta mutatni. Ennek ura, a Vénusz ott áll a kérdezőt jelző I. ház csúcsán, a kérdező jelölőjének uralma alatt, és ráadásul közeledő fényszög is van köztük, igaz ez egy diszharmónikus kvadrát fényszög. A diszharmónia itt nem a kapcsolat lehetséges problémáira utal, hanem arra, hogy az odavezető út rögös lehet, nehezen találnak egymásra.

A kérdező leírása szerint a kérdéses férfi nehezen mutatja ki az érzelmeit, míg ő a korábbi szakitása(i) után most már bizalmatlan. Ez éppen elég ahhoz, hogy ne legyen könnyű az egymásra találásuk. A partnert jelző Vénusz retrográd, saját romlásában jár és támadott, bár sarokházas ereje van, ami azt jelenti, hogy sokkal többre lenne képes, csak most, átmenetileg nem áll a helyzet magaslatán. A kérdezőt jelző Mars peregrin, hanyatlóházas, de ura uralmi bolygó, ami azt jelenti, hogy gyenge, tehát cselekvésében korlátozott, de idővel majd ő is összeszedi magát.

A társkapcsolatokhoz az kell, hogy fényszögkapcsolat és lehetőleg minél erősebb kölcsönös recepció legyen az érintett bolygók között. Itt ezek a feltételek teljesülnek, ezért a kérdésre a válasz tehát az, hogy lehet fél éven belül új kapcsolata a kérdezőnek, és ha már képben van egy férfi, akit a kérdező komoly jelöltnek tart, akkor jó eséllyel ő lesz az, akivel összejön, sőt talán azóta ez már meg is történt.

A Vénusz retrográd mozgása miatt lehetséges, hogy a partner időlegesen kihátrál ebből az alakulgató kapcsolatból, de ekkor semmiképpen sem szabad feladni a reményt. A Vénusz egészen rövid időre tér vissza saját uralmi jegyébe, később viszont újra belép a Skorpióba, vagyis a kérdező bolygójának uralma alá. A kérdezőt jelölő Mars pedig jegyátlépés után a Halakban, vagyis a Vénusz egzaltációjában folytatja az útját, és akkor már egy harmónikus trigon fényszög fogja összekötni a két bolygót, vagyis ha elsőre nem igazán sikerül, másodjára sokkal könnyebben egymásra találhatnak, és az érzelmeik is elég erősek lesznek ahhoz, hogy egy igazán jó kapcsolat legyen köztük.

B. (Győr) 2018.09.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.23 11:31)

A kérdező második jegyességében van. Az előző kapcsolata végül nem végződött házassággal, mert a kérdező meggondolta magát. A mostani kapcsolatában viszont úgy érzi, hogy a párja nem szereti, becsüli őt viszont, és most elbizonytalanodott a kapcsolata jövőjét illetően, hogy mennyire lesznek boldogok, tartós lesz-e a kapcsolat.

Teljesen érthető a bizonytalanság, hiszen egy nagyon komoly döntést kell meghozni, és a tapasztalatokkal a háta mögött, érett fejjel talán már nem az érzelmek hatása alatt hozza a döntéseket. Az ismétlődéstől való félelem és az aggódás a jövő miatt megmutatkozik az I. házban álló Szaturnusz jelenlétében. Uralmi Szaturnuszról van szó, ami a lehető legkedvezőbb arcát mutatja, nem ártalmas, de a kérdező felelősségteljes hozzáállásra készteti.

A kérdés idejére készített horoszkóp valóban azt mutatja, hogy ha a kettejük érzelmeit mérlegre tennénk, akkor a kérdező nyerne, ő valószínűleg jobban kötődik a férfihoz. A kérdező jelölői közül a Jupiter fényszögkapcsolatban áll a partnert jelölő Merkúrral, míg a Hold a Merkúr méltóságaiban állt a kérdés idején.

Ugyanezt a Merkúr nem viszonozza sem a Hold, sem a Jupiter irányában, ráadásul a kérdés idején a Szűz jegyben a Jupiter romlásában is állt, ami azt jelenti, hogy a kérdezőt elutasítja a vőlegénye. Emellett a Merkúr a kérdés idején együttállt a Nappal, amely így égeti a Merkúrt. Ez az égetettség azt jelzi, hogy a Merkúr, azaz a vőlegény, valamit nem lát tisztán, rosszul értelmez. Lehet, hogy valamilyen nézeteltérés volt kettejük között, a kérdezőre neheztelt a társa, vagy valamit gondolt, ami miatt éppen akkor, abban az időszakban kevésbé volt kedves vele. Vagy csak volt valamilyen fontos dolog, ami lekötötte a figyelmét, és nem tudott eleget foglalkozni a kérdezővel, aki emiatt úgy érzi, hogy a férfi nem szereti őt annyira.

Ez a két hatás –jegyhelyzet és égetettség- hamarosan elmúlik, mivel a Merkúr épp jegyhatáron állt a kérdés idején. A Mérleg jegybe lépve már nem a Jupiter romlásában jár, sőt hol a Hold, hol a Jupiter méltóságaiba lép, ami a kérdezőhöz való viszonyulásának javulásában érződhet is.

Sajnos az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a következő jegybe lépve a Jupiter és a Hold is a Merkúr romlásába léphet. Ez felveti annak a veszélyét, hogy a kérdező ismét holtpontra jut, és úgy dönt, hogy felbontja a jegyességet, vagy tekintettel a jegy és házhelyzetre, akár a már közben megkötött házasságot is. Ezt az is megerősíti, hogy a jelölők között a kérdés idején csak egy már tág orbiszú távolodó fényszögkapcsolat van a Merkúr és a Jupiter között, ami a Merkúr jegyátlépése után fel is bomlik, és ezen még fényátvitel sem tud segíteni.

Érthető, ha a kérdező a Szaturnusz hatása alatt felelősségteljes döntést akar hozni a jövőjéről, mert érzi, hogy nincs minden rendben. Egyfelől egy korábban meghozott komoly döntését, a jegyességet kell felülbírálnia, hiszen olyan kapcsolatot akar, ami lehetőleg boldog és élethosszig tart. A horoszkóp alapján viszont egyik feltétel sem teljesül.
Másfelől ugyanakkor nyilván kényelmetlen azzal szembesülni, hogy már másodszor lépne ugyanabba a cipőbe, és mit fognak szólni az emberek? Ha a boldogság fontos, akkor a horoszkóp alapján azt javaslom, hogy ne kapkodja el a házasságkötést, mert úgy fest, hogy ebből holtukiglan tartó boldog kapcsolat sajnos nem várható.

V.É. 2018.09.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.21 21:41)

A kérdező arra kíváncsi, hogy a párkapcsolat kérdésében mire számíthat a közeljövőben.

Szerencsésebb lett volna, ha a kérdező pár mondatban elmondja, hogy mi volt korábban, most mi a helyzet, mert így nincs mihez viszonyítani az elemzéskor, és csak általánosságban lehet elmondani, hogy mit mondanak a csillagok. Kérdés volt a múlt is, de azt nyilván a kérdező jobban ismeri, ezért erre nem fogok kitérni.

A születési horoszkóp alapján a párkapcsolatok terén azzal lehet biztatni a kérdezőt, hogy könnyen találhat magának partnert. A társat jelentő VII. ház ura, a Hold közeledő fényszögkapcsolatban volt az aszcendens uraival, a Szaturnusszal és a Marssal. Ezek szemben állnak egymással a horoszkópban, ami jelezheti azt, hogy a kérdező egy rendkívüli helyzetben, például ha szerelmes lesz, szinte kivetkőzik önmagából, és a viselkedése nem feltétlenül kedvez annak, hogy elmélyüljön a kapcsolat. Olyan „jóból is megárt a sok” viselkedés ez, ami egy bizonyos pontig jó, de aztán kezd túl sok lenni, és olyankor a partner inkább elmenekül.

A horoszkóp szerint olyan partnert kell keresnie, aki különleges, vagy inkább különc, meglehetősen individuális, és ilyennek is kell hagynia. Emellett a zsánere az olyan férfi, aki szelíd természetű, kényelmes, kifejezetten nem macho. Ezt a kettőt kellene ötvözni, hogy megtalálja az igazit. Persze kis kompromisszummal találhat olyan partnert, aki megfelelő, bár legfeljebb a fenti kritériumok mezsgyéjén van.

A szerelmi élet szempontjából az elmúlt év mintha mozgalmasabb lett volna. Ebben az évben is vannak jelzések arra, hogy a kérdezőre rátalálhat a szerelem, de lényegesen szerényebb jelzéseket találtam, ami nyilván csökkenti az esélyeket. Ha egyedül van, akkor nem valószínű, hogy mostanában induló friss kapcsolata tartós lesz. Ha van társa, akkor ez a meglevő párkapcsolata viszont tovább épülhet.
Ami fontossá teszi ezt az évet, hogy a születési uralkodó, a Szaturnusz, égi útján a télvége és az ősz eleje között többször elhalad az aszcendens felett, és belép az I. házba. Ez egy olyan időszakot jelöl ki a kérdező számára, amikor a felelőssége megnő, ugyanakkor úgy érzi, hogy megnövekednek a terhei, és talán nehezen is küzd meg velük. A Szaturnusz ugyanis gátló hatású bolygó, a kérdezőt jelképező I. házban magát a kérdezőt akadályozza. Ugyanakkor az a szerencse, hogy a Szaturnusz most elég hossz időn keresztül saját uralmi jegyeiben jár, tehát a lehető legkedvezőbb arcát fogja mutatni, ami azt jelenti, hogy a kérdező számára a szaturnuszi hatás nem lesz olyan kellemetlen.

Ha már szerelmi életet kérdezett, lépjünk eggyel tovább. A kérdező a 36. évében jár. Nincs információ arról, hogy van-e családja, de amennyiben nincs, akkor most teherbe eshet. A kérdés, hogy érinti ez őt magát, akar-e gyermeket, vagy kifejezetten csak a társkapcsolat érdekli. Ha kapcsolatban él, akkor a gyermekáldást talán örömmel fogadja, ahogy akkor is örülhet neki, ha társtól függetlenül is szeretne gyermeket. Ha viszont a családalapítást szilárdabb alapokra tervezi, akkor javasolt a fokozott védekezés. Egy ilyen kérdésnél viszont jó, ha figyelembe veszi, hogy a mindenkori társat jelképező VII. ház urai a Hold, a Jupiter és a Nap olyan helyzetben vannak a születési képletében, amik nem kedveznek a tartós, hosszú kapcsolatnak: a Hold a születésekor jegyváltás előtt volt, a Jupiter együtt áll a hirtelen változásokat hozó Uránusszal, a Nap pedig kardinális jegyben állt, ami igencsak ellentétes azzal, hogy a kérdező jelölői, a Szaturnusz és a Mars szilárd jegyekben állnak, vagyis ő maga törekszik a stabilitásra. Ez nem jelenti azt, hogy soha nem élhet házasságban, de valószínűleg több munkát kell abba fektetnie, hogy a házasság egyben maradjon, és végül lehet, hogy nem is fog a sírig tartani

Zs.F. 2018.07.23-i és 08.09-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.07 09:40)

A kérdezőnek nem született vérszerinti gyermeke,ezért az örökbefogadás mellett döntöttek.Egy gyermek már majdnem megérkezett a családba,amikor az eddigi nevelőszülő miatt meghiúsult az örökbefogadás.A kérdés,hogy lesz-e egyáltalán valamikor gyermeke és mi nehezíti a dolgot?

A nehezítés egyfelől lehet az egészséggel kapcsolatos.Valamilyen kezelést kaptak,de a leírás szerint kétséges,hogy minden lehetőséget kihasználtak-e,vagy igazi meddőségi kezelés helyett beérték a helyi nőgyógyászaton elérhető egyetlen lehetséges módszerrel.A születési horoszkóp alapján elsősorban az apával kapcsolatos probléma látszik valószínűnek,amit talán kezeltethetnének.

A horoszkópban benne van a lehetősége annak,hogy gyermekük legyen,akár vérszerinti is.Az örökbefogadás lehetőségét is mutatja a horoszkóp a Jupiter-Hold fényszöge miatt,de ez a fényszög távolodó,ami utalhat arra,hogy amennyiben például még egyszer nekifutnak a vérszerinti gyermek projektnek és sikeresek lesznek benne,az örökbefogadás kérdésében meggondolják magukat.A horoszkóp szerint valószínűleg egy gyermekük lesz .Az 5.ház az Oroszlán jegyben van,és a ház ura,a Nap is benne áll a házban,ami keveset,általában egy darabot jelent abból,amit ad.

Nehezítő tényező,hogy a Nap együtt áll a Vénusszal,a horoszkóp urával,azaz égeti azt.Ez gyengíti a Vénuszt,elképzelhető,hogy egy esetleges terhesség kiviselése az átlagosnál jobban megviselné a kérdezőt.A Nap és a Vénusz szoros,de távolodó nehéz fényszöge a 8.ház uralomban álló urával a Jupiterrel mutathatja a korábbi sikertelenségeket,ami megnyilvánulhatott olyan vetélésekben is,amikről a kérdező talán nem is tudott,vagyis a megfogant embrió az első 2-3 hétben távozott,és ezek mellé felsorakoznak a meddőségi kezelések sikertelen terhességei is.A távolodó fényszög viszont szerencsére ennek a hatásnak a gyengülését mutatja,tehát előbb-utóbb már nem fogja gátolni a terveiket.További egyértelműen gyengítő hatás az,hogy a Mars a gyermeket jelentő 5.ház csúcsán áll,és innen nehéz fényszöggel támadja a kérdezőt jelző aszcendenst.A Mars a horoszkóp egyik fenegyereke,a támadása egyértelműen gyengíti azt,amit támad.Ez a bolygó jelzi a képletben a férjet is,ami utalhat arra,hogy maga a házasság sem teljesen harmónikus,ami nem jelenti azt,hogy válás lesz a vége,de a kérdezőnek sokat kell dolgoznia azon,hogy amennyire lehet,a kapcsolatuk boldog legyen.Szerencsére a Kos jegyben álló Hold,és a Mars-Hold harmónikus fényszög sokat segít ebben a törekvésében.
Az időzítést illetően van egy kedvező időszak két év múlva,a nyár végén.Ez a kérdező 37.születésnapja után kezdődik,és beleesnek a következő születésnapja utáni hónapok is,amikor aktiválódik az anyaságot esszenciálisan jelző Hold,és a férjet jelző Mars. Ekkor 11.ház ura,az Uránusz retrográd mozgása miatt többször is elhalad az Aszcendens felett.Ez a kérdező vágyaival,terveivel kapcsolatos fontos eseményeket hozhat,és egyben az őt segítő,támogató emberek is aktívabbá válhatnak.Az Uránusz mutatja a kor legmagasabb technikai színvonalát,ami jelezheti a csúcsmodern orvosi kezelést,ha hajlanak rá,hogy igénybe vegyék.
A progressziós Hold a gyermeket jelző 5.házban jár már most is,de a jelzett időszakban eléri a Vénuszt és a Napot,azaz a kérdezőt és magának a gyermeknek a bolygóját.

A gyermek utáni vágy lehet elsöprő erejű,és nagyon nehéz megélni a kudarcot.Az örökbefogadás nagyon nemes cselekedet,és nem is beszélném le róla a kérdezőt,de a vérszerinti gyermek kérdését még nem zárnám le,mert vannak biztató jelek arra,hogy sikerülhet.Igaz meg kell fizetni az árát,ami alatt nem feltétlenül pénzt értek,de az árat az érte kapott érték határozza meg,és így már érdemes elgondolkodni rajta.Bár soknak tűnhet,hogy még két évet kell arra várni,hogy a bolygók által jelzett időszak bekövetkezzen,de ez az idő éppen elég lenne arra,hogy újra végiggondolják ezt a lehetőséget,megtalálják a megfelelő szakembert,aki a problémájukon segíteni tud,elvégezzék a szükséges kezeléseket és beavatkozásokat,és ha kell,összeszedjenek rá pénzt.

Re: Zs.F. 2018.07.23-i és 08.09-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.10 11:13)

Az egyértelműség végett: apa alatt a tervezett gyermek apját értem. Ha nem jött össze a vérszerinti gyermek, érdemes lenne az apa egészségi állapotát, nemzőképességét megvizsgálni, bár egy komplex meddőségi vizsgálatnak nyilván ez is része, sőt talán első lépése.

L.E. 2018.08.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.07 12:07)

A 40 éves kérdező 2 válás után a 3. kapcsolatában él. A kérdése, hogy 3 fia után számíthat-e újabb gyermekre, és sikerül-e egy kicsit boldognak lenni a párjával?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A rövid leírásból nem derül ki, hogy a kérdező és társa, most hányadán vannak egymással, mit ért azalatt, hogy lehetnek-e boldogok egymással. A képlet nem mutatja, hogy egymással nagyobb bajuk lenne. A kérdező és társa jelölői saját jegyükben, uralomban vannak. A kérdezőt a saját jegyében, uralomban és az I. házban járó Nap mutatja, ami a társat jelölő Szaturnusz romlása, ráadásul a két bolygó között nincs fényszögkapcsolat. Ez jelezhet testi érdektelenséget, például alacsony szexuális vágyat, esetleg térben is időben eleve kevés időt tudnak együtt tölteni, és ezt lehet kevés boldogságként értelmezni. Ebben nem valószínű, hogy változás lesz.

Érzelmileg a kérdező sokkal jobban kötődik a párjához. A Hold a Szaturnusz méltóságában van most is, később pedig az egzaltációjában lesz. A Szaturnusz nem viszonozza a Hold érzelmeit, hiszen saját jegyében, a Bakban kimondottan hidegnek mutatkozik. Idővel ez változni fog, kicsit javul, de ez akkor sem lesz szerelem.
Mindezektől lehet elfogadható, jó, korrekt a kapcsolat, ami talán fontosabb is akkor, ha már három gyerekről kell gondoskodni. Érettebb korban a kiszámíthatóságnak nagyobb jelentősége van, mint a lángolásnak, tehát ha most ilyennek érzi a kapcsolatukat, legalább ilyen marad hosszabb ideig.

Ami a gyermek kérdését illeti, kevésbé jók a kilátások. A Szaturnusz a gyermeket jelző 5. házban van, tehát a kérdező partnere valószínűleg maga is szeretne gyermeket vagy foglalkozik a kérdéssel, ugyanakkor a Szaturnusz maga egy gátló hatású bolygó, tehát jelenléte ezen az életterületen nem szerencsés. A másik probléma az, hogy a Bak jegyben a Szaturnusz a gyermeket jelképező Jupiter romlásában jár, ami amellett, hogy foglalkoztatja a közös gyermek kérdése, fizikailag mégis elutasítja ezt. Lehet, hogy orvosi probléma áll a háttérben, lehet, hogy az elégtelen szexuális élet, sőt lehet, hogy valójában ő maga nem akar már gyermeket, csak a kérdező beszélte tele vele a fejét, és most nem hagyja nyugodni a kérdés. Érdemes lenne ezt megvizsgálni ezt a kérdést akár egészségi szempontból is, hiszen itt nemcsak arról lehet szó, hogy rendben van-e a nemzőképesség, bár saját uralmi jegyében járó bolygónál nem valószínű, hogy valamilyen komolyabb betegség veszélye fenyegetne. Ennek ellenére a kérdező a képlet szerint elég sokat pörög a betegségek kérdésén, noha sem őt, sem a párját nem fenyegeti ez a veszély.Ehelyett fontosabb lenne azt tisztázni, hogy a társ tényleg akar-e gyermeket. Érett korban is lehet gyarapítani a családot, de a gyermekkel járó problémákra is gondolni kell, és az időre, hogy bőven 60 felett lesznek, mire a kisbabából önálló felnőtt lesz, és lehet, hogy ezt veszi számba a férfi.

A gyermeket jelző Jupiter sarokházas erejű , de peregrin. Van recepciós kapcsolata a Nappal, de távolodó fényszögkapcsolatuk miatt inkább az valószínűsíthető, hogy ha idáig nem született meg, valószínűleg már nem is fog.
Ha pedig a kérdést a partner oldaláról közelítjük meg, az ő gyermekét a VII. háztól számított 5. ház mutatja, aminek az ura a Merkúr a 12. házban jár, és retrográd mozgása miatt távolodik az aszcendenstől, ami ugyancsak azt valószínűsítheti, hogy bár ez a kérdés most eléggé napirenden van, de végül lemondanak a közös gyermekről.

H.A. 2018.07.18-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.09.22 23:57)

A kérdező házasságban él,a kérdése,hogy fog-ez gyermeke születni?Sajnos a kérdés idejére nem lehetett érvényes és értékelhető képletet készíteni,a születési időpont hiányos,a képlet jobb híján Budapestre készült,ami tekintettel az ország méreteire pár fokos eltérést jelent a házak csúcsainál,ha az ország keleti vagy nyugati szélén született a kérdező.Ha esetleg távolabb született,akkor még pontatlanabb lesz a képlet.Azt sem tudni,hogy most hol él,és hogy mit lehet tudni a gyermekvállalással kapcsolatban.

Az adatok és a háttér fontos a kérdés elbírálása szempontjából,ahogy ez a honlapon is szerepel.Másképp olvassa az asztrológus a jelzéseket,ha pl.a kérdezőnek már van tudomása arról,hogy valamilyen egészségi probléma nehezíti a teherbe esést,épp túl van egy próbálkozáson,és elvesztette a magzatát,de a kora miatt most már jó lenne szülni,vagy ha már van gyermeke,és akar még egyet,stb...

A meglevő adatokra felállított születési képlet szerint lehet a kérdezőnek gyermeke.Az 5.ház ura és társura a Mars,modern értelmezés szerint a Plútó,illetve a Jupiter,bőségesen rendelkeznek fényszögkapcsolatokkal,ami lehetővé teszi az érvényesülésüket a dolgok alakulásában.Sajnos üröm az örömben,hogy kozmikusan nem túl szerencsésen állnak,ugyanis a Mars és a Jupiter is saját romlásában volt a kérdés idején,ráadásul a Mars hanyatló házas,ami saját gyengeségét mutatja.Más hatás szerencsére nem rontja a helyzetüket.Még egy érdekes jelzés az 5.házban álló Neptun,ami sajnos torkollhat kellemetlen meglepetésbe.Minden anyuka nagy terveket sző a gyermekével kapcsolatban,hogy a gyermekben rejlő lehetőségeket kiaknázza,ami természetesen rendben is van.A kérdés az,hogy a szülő terveinek és elvárásainak képes-e a gyerek eleget tenni,tényleg a gyermekben rejlő lehetőségek kiaknázása a mérték,vagy a szülő által elvárt teljesítményt kell hoznia a gyermeknek,ami miatt mindketten csalódhatnak.A gyermeket jelző bolygók gyengesége jelezheti azt,hogy a gyermek nem feltétlenül képes a csúcsteljesítményre.A harmadik bolygó,a Plútó peregrin,viszont sarokház csúcsán elég ereje van.A gond vele csak annyi,hogy a kérdezőt jelző Nap romlásában volt a kérdés idején.Ez azt hozhatja,hogy az anya által támasztott elvárásoknak nem igazán tesz eleget,szívesebben járja a saját útját.Ez jelenthet jót is,ha sikerül megtalálnia a jó utat,függetlenül attól,hogy a kérdező mit szánt a gyermekének.Persze itt még nem tartunk,először szülessen meg a kis trónörös.

A kérdező a nyáron a 39.életévébe lépett.Az előző életévében aktiválódott a Jupiter,ebben az életévben pedig a Mars.Ez jelezheti a gyermekvállalás közeledtét,és esetlegesen akár azt is,hogy ebben az évben összejön a kisbaba.Emellett a Jupiter természetes égi útján hamarosan az 5.ház fölé ér,ahol belép majd saját uralmi jegyébe,a Nyilasba is,míg a Szaturnusz el fogja hagyni ugyanezt a házat.Ez mindenképpen kedvező a terveik szempontjából,hiszen a Jupiter bőséget hoz arra a területre,ahol jár,a Szaturnusz pedig gátló hatást fejtett itt ki.

Ugyancsak jó jelzés,hogy a változásokat jelző Hold,ami egyébként többek közt az anyasággal kapcsolatos dolgokat is mutat,direkcióban eléri a kérdezőt jelölő Napot és az aszcendens vonalát,vagyis a kérdezőnek a következő életévében lehetősége nyílik arra,hogy anyává váljon.

A profekció szerinti I.házban pedig ott áll a férjet jelző Szaturnusz –ami egyben a profekció szerinti 5 ház ura is- és a születési képletben a gyermeket jelző Mars,mindkettő fényszögkapcsolatban a profekciós I.ház urával a Merkúrral,ami a profekciós X.házban áll.A X.ház a terveket,célokat jelzi,ebben az évben nagy hangsúlyt kap ezek megvalósítása a kérdező életében.Ha most a család gyarapítása a legfőbb célja,akkor a többedik jelzés támasztja alá,hogy van rá lehetősége.Ebben a férje mindenképpen partner lesz.A gyermek és a kérdező jelölője közti nehéz fényszög viszont azt jelzi,hogy nehézségek várhatók,talán a kérdező kora miatt némi orvosi segítség,esetleg egy kis gyógyszeres támogatás kell,amivel a fogamzást megkönnyíthetik.

M.M. 2018.07.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.09.02 21:41)

A kérdező kétgyermekes anyuka, lányai vannak. Szeretnének egy kisfiút is, a kérdése úgy szól, hogy lehet-efia? A körülményekhez tartozik, hogy a kérdező 41 éves lesz.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A gyermekekt az 5. ház írja le, ha több gyermekkel kapcsolatos a kérdés, akkor a második gyermeket a 6. ház, a harmadikat a VII. ház írja le. Az 5. és 6. ház ura egyaránt a sarokházas, uralomban levő Szaturnusz. A kérdés idején negatív, nőies jegyben volt, ez mutathatja, hogy az első két gyermek kislány, a jegy- és házhelyzetüket tekintve erősek és egészségesek.

A harmadik gyermeket jelző VII. ház csúcsán volt a kérdés idején a Neptun, ami a bizonytalanságot és a csalódást is mutatja. A ház ura a Jupiter, egzaltációs ura a Vénusz. A Jupiter ugyancsak nőies jegyben volt a kérdés idején, ami valószínűsítheti, hogy a harmadik gyermekük is kislány lenne. Emellett az is probléma, hogy a Jupiter elég gyenge ebben a képletben (gyengíti a Mars, retrográd, hanyatló házas, nehéz fényszöget zár be a kérdezőt mutató Merkúrral), viszont van méltósága, tehát ha megszületik, több törődést igényel, mint nagyobb testvérei. A Vénusz, ami egzaltációs úrként szintén mutathatná a harmadik gyermeket, férfias jegyben áll ugyan, de kozmikusan ugyancsak kedvezőtlen a helyzete (peregrin, és az ura is az, sötét hanyatló házban áll, fényszögkapcsolata nincs), tehát a Vénusztól nem várható gyermekáldás.

Negyedik gyermeknek jöhet fiú. A Mars, férfias, pozitív jegyben áll, követő házban, ami elég erőt ad neki. Önmaga peregrin ugyan, de az ura uralmi helyzetben van. Ami nála kedvezőtlen, hogy retrográd mozgású, és bele fog futni a leszálló holdcsomópontba, ami egyfajta gödör, egy nehezen megoldható problémát mutathat. Ezen kívül kölcsönös recepciók mellett szemben áll a kérdezőt jelző bolygóval, a Merkúrral. Ez a fényszög azt szokta mutatni, amikor valamit szeretne a kérdező, meg is kapja, de utóbb megbánja.

Nem tudni, mit jelezhet a Jupiter és a Vénusz gyengesége. Talán azt, hogy nem örülnének még egy kislánynak? Vagy bevállalják annak a reményében, lényegében muszájból, mert csak így lehet negyedikként fiú gyermekük, amit talán a magzat is érzékel a nem földi síkon. Vagy beteges lesz?

És mit jelölhet a Mars gyengesége? Önmagukat nem kímélve a szülők szolgálják a kis trónörököst, és közben azon csodálkoznak, hogy belerokkannak? Vagy 50 felé egy kicsi gyerekkel, három másik mellett túl fárasztó lesz a szülői lét? A leírás szerint anyagilag nem túl jól álló család rosszabb helyzetbe kerül miatta?

Az nyilván nem ismeretlen a kérdező előtt sem, hogy az érettebb kor növeli a várandóssággal kapcsolatos kockázatokat. A horoszkóp mutat is nehézségeket, amit nem szabad elhanyagolni egy fontos kérdés bírálatakor. Ezzel együtt a kérdésre tehát az a válasz, hogy igen, lehet fiú gyermekük, de a tervükkel kapcsolatos döntés sokkal árnyaltabb és ha tehetik, érdemes jól átgondolni a jövőjüket. Mielőtt bevállalják, tisztázni kellene az anyagi kérdéseket, és azt, hogy el tudják-e képzelni, hogy a hatvanas éveik közepéig gyereket kell nevelniük, hiszen kb. akkorra válik felnőtté a most tervezett fiúgyermek. Fontos még, hogy a várandósság alatti szűrővizsgálatokra, illetve a szülés utáni gyermekorvosi vizsgálatokra nagy hangsúlyt fektessenek, hogy bármilyen probléma esetén azonnal tudjanak lépni.

K.A. 2018.09.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.09.02 19:38)

A kérdező egyetemen tanul, de attól fél, hogy a megszerzett képesítésével csak szerény jövedelme lesz. Ezért kitanulná a burkoló szakmát, amit másodállásként végezne. A tanfolyamra a jövő héten kell beiratkozni, ezért extra sürgős kérdése, hogy elkezdje-e a képzést?
A válasz:
igen.

T.I. 2018.06.09-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.07.28 23:50)

A kérdező érett asszony, akinek tavaly óta tetszik egy férfi, és úgy érzi a vonzódás kölcsönös. A kérdése, hogy a következő 3 évben lehet-e olyan párkapcsolata, amiben boldog lesz.

A kérdezőnek volt vagy van férje, akivel egy korábbi elemzés szerint együtt marad a kérdező. Ez egy kicsit árnyalná az esetleges leendő kapcsolattól várható boldogság mértékét.

A kérdezőt a képletben a Vénusz és a Szaturnusz jelzi. A Vénusz a kérdés idején a Hold és a Jupiter uralma alatt állt. A Jupiterrel nincs fényszögkapcsolata, ami talán nem is baj, hiszen a Jupiter a Skorpió jegyben a Vénusz romlásában jár. Igaz, a kérdés idején épp a Vénusz terminus szerinti méltóságában is járt, így a kölcsönös recepciók révén valóban lehet vonzalom kettejük között, de fényszög hiányában ebből nem lesz kapcsolat, és boldog kapcsolat pedig végképp nem, mivel a fent említett romlás miatt előbb-utóbb férfi megunná a kérdezőt.
A Vénusznak a Holddal van közeledő fényszögkapcsolata és kölcsönös recepciója is, ami már lehetőséget ad a kapcsolatra. A két bolygó között kvadrát fényszög áll fenn, ami arra utal, hogy nem lesz egyszerű összejönniük. A másik probléma, hogy a két bolygó kardinális jegyben és sarokházban van, és kettejük közül csak a kérdezőt jelölő bolygónak van méltósága. Míg a Vénusz a Hold uralma alatt van, a Hold csak a Vénusz arculati méltóságában, de egyúttal száműzetésében is van, saját méltósága viszont nincs, ezért vigyázni kell vele, mert sarokházas peregrin bolygóként árthat a kérdezőnek.

Mindez azt jelenti, hogy ha valami végül történt kettejük között, az a kérdés után néhány nappal megtörtént. Megeshet ilyen annak ellenére, hogy egy év alatt csak az utcán futottak össze hébe-hóba, ha az egyik veszi a bátorságot, és a tettek mezejére lép. Még az is lehet, hogy ez egy örömteli együttlét lesz, de utána jön a gyors kijózanodás, főleg a kérdező részéről. A partnere ugyanis ezután már a romlásnak megfelelően látszólag nem érdeklődik a kérdező iránt, és ez a kérdezőt elbizonytalaníthatja, ezért végül elfordul a férfitól. Lehet, hogy a visszautasítás újra felkelti a férfi érdeklődését a kérdező iránt, csakhogy addigra már késő lesz. Mindezt a két bolygó rövid időn belül bekövetkező jegyváltásával magyarázható. A Vénusz kikerül a Hold uralma alól, tehát a recepció a részéről megszűnik. A Hold viszont belép a Vénusz uralma alá, ami ráadásul saját egzaltációjának helye is, így még az is lehet, hogy üldözni fogja a szerelmével a kérdezőt, aki viszont már nem akarja ezt a közeledést.

A Szaturnusz saját jegyében jár, itt a Marssal való kapcsolatát lehetne vizsgálni, de a Mars a VII. ház uraként jelölheti a férjet is. A két bolygó között kölcsönös recepció van, de fényszögkapcsolat nincs. A Szaturnusz egzaltálja a Marsot, ami azt jelenti, hogy heves érzelmeket táplál iránta. Ez szerelmi kapcsolatnál a fülig szerelmességet jelenti, viszont jelen esetben jelezheti azt is, hogy valakinek mélységesen elege van valakiből, a kérdezőnek a férjéből, így ha egyáltalán még szóba állnak egymással, a kérdező sokszor indulatosan viselkedik a partnerével.
A Szaturnusznak van egy fényszögkapcsolata a Jupiterrel, ami elég tág orbiszú, és az is marad, amíg végül fel nem bomlik. Sok jót ettől a jelzéstől sem lehet várni, hiszen a Jupiter részéről nincs recepció, a Szaturnusz pedig csak a Jupiter arculati méltóságában áll, emellet a romlásában is, tehát csekély az érdeklődés. Jegyváltás előtt a két bolygónak nagyon erős kölcsönös recepciója volt, -ez lehetett a tavalyi megismerkedésük ideje- de nem használták ki.

Összefoglalva, a lehetséges partneket végigvizsgálva úgy tűnik, hogy lehet partnekapcsolat a kérdezőnek, de az valószínűleg nem lesz túl boldog, és nem is tart sokáig.

T.N. 2018.05.30-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.07.01 12:16)

A kérdező gyermekét egyedül nevelő fiatalasszony, aki a párjával való szétválás után nemcsak a közös gyermeket, hanem a közösen felvett hitelek törlesztését is megkapta. Az exszel jó a kapcsolat, fizet gyermektartást. A kérdező úgy érzi, hogy a hiteltörlesztés a végtelenbe nyúlik. Tudni szeretné, a közeljövőben jobb lesz-e az anyagi helyzete.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Az anyagi helyzetet sok tényező befolyásolja (fizetésemelés, új munkahely jobb fizetéssel, aktív lottózás, örökség, magasabb tartásdíj, stb…), amikről a leírás alapján nincs információ, de magától nem szokott megjavulni.

Alapvetően a megszerzett vagyont (pénzbeli megtakarításokat és ingóságokat) a 2. ház jelzései mutatják, függetlenül attól, hogy honnan származik a vagyon. A hitelekkel kapcsolatosan pedig a vele szemben álló 8. ház ad információt. Vélhetőleg itt a problémát az okozza, hogy a hiteltörlesztés nyomasztja a kérdezőt.

A horoszkópban az látszik, hogy a hiteleket jelző 8. ház ura, a Jupiter, a Skorpió jegyben, hanyatló házban jár, mozgása retrográd. A Jupiter általában nagy dolgokat szokott mutatni, de igazi arcát a bolygó terminus szerinti méltósága mutatja meg. A Jupiter a kérdés idején a Vénusz terminusában járt, tehát jelen esetben a tartozás inkább sok, de nem kezelhetetlenül sok, és a hanyatló házra és retrográd mozgásra való tekintettel nem is vágja a földhöz a kérdezőt. Ugyanakkor a méltóságokból adódóan –a kérdezőt jelző Vénusz és Hold romlásában jár a Jupiter- a hitel ténye miatt a kérdező nem érzi jól magát, függetlenül attól, hogy hónapról hónapra mennyi a törlesztés összege. A részéről ezt az érzést erősíti, hogy a jelölői a Jupiter egzaltációjában illetve uralma alatt voltak a kérdés idején. Még egy dolog teszi nehézzé a hitelkérdést: a 8. házban áll a Szaturnusz, amit általában nem tartanak szerencsés bolygónak. A kérdés idején saját uralmi jegyében volt, ami miatt természetének inkább a kedvező arcát mutatja, de még így sem kedvezett a kérdezőnek. Jegyhelyzete egyrészt a Hold romlása, szembenállása a kérdezőt jelző Vénusszal recepció hiányában a kérdezőt sújtja. Szerencsére ez a fényszög már távolodó, ami arra utal, hogy a hitel miatt szorongás valamelyest elkezd majd oldódni.

Nem tudni, hogy most van-e partnere a kérdezőnek, de a Hold a partnert jelző VII.házban áll, ami utalhat arra, hogy a kérdés megoldásában egy esetleges partner segítségében reménykedik. Mivel a 8. ház a társ pénzét is mutatja, elképzelhető, hogy ezzel nem fognak megoldódni a problémák, hiszen a Jupiterről és a Szaturnuszról leírtak alapján a partner most nem áll olyan jól anyagilag, hogy kisegítse a kérdezőt, és valószínűleg nincs is ilyen szándéka.
Ugyanakkor valamilyen módon mégis kaphat külső segítséget a kérdező, partnertől vagy valaki mástól. A 2. ház ura, a Merkúr éppen a kérdés időpontjában váltott jegyet, és lépett be saját uralmi jegyébe, az Ikrekbe. Ezzel a jegyváltással fényszögkapcsolatba lépett a VII. ház urával, a Marssal, és később, még a fényszögkapcsolat fennállása alatt lesz kölcsönös recepció is. Mintha valaki felbukkanna, aki esetleg tudna segíteni, tehát az anyagi helyzet mindenképpen javulni fog, de figyelmeztető jel, hogy a Marssal való barátkozás mindig kockázatos, és a Merkúr égetettsége egyre nő, hiszen közeledik a Naphoz. Ez azt jelenti, hogy talán már a kérdés idején körvonalazódni látszott, hogy van esélye külső segítséget kapni az anyagi helyzete rendezéséhez, de nagyon meg kell néznie, hogy kitől és milyen feltételek mellett kaphat pénzt. Emellett arra is figyelnie kell, hogy ha nagyobb összeghez jut, ne szórja el, mert akkor előbb-utóbb úgy érzi majd megint, hogy a mentőöv mellett is fuldoklik.

H.A. 2018.05.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.06.24 07:38)

A kérdező középkorú hölgy. A kérdése,hogy mikor lesz olyan párkapcsolata,amiből egészséges gyermeke születhet.
A kérdező évek óta fennálló betegségben szenved,ami a gyermekáldást nem zárja ugyan ki,de megnehezíti. Emellé jön még a kérdező életkora,ami manapság nem kirívó első gyermek vállalásához,de orvosilag már túl van az alacsony kockázatú időszakon. A kérdezőnek sok csalódása volt már,leírás szerint most nincs párkapcsolata. Mindezek miatt már depressziós.

A kérdőképleteknél fontos szempont,hogy az elemzést a kérdező környezetét,körülményeit vizsgálva készítse el az asztrológus. Ilyen feltételek mellett akkor sem lenne könnyű dolga,ha a horoszkóp egyébként mutatna biztató jeleket.

A kérdés idejére érvényes,értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebből,bár a kérdés párkapcsolatra is vonatkozott,nem igazán érezhető ki az,hogy a kérdezőnek ez lenne a legfontosabb. Talán inkább arról van szó,hogy több ok miatt az alapelképzelés és a sorrend úgy szól,hogy férj és utána gyerek. De itt a képletben a férj hangsúlytalan,inkább kellék. Ez nem azt jelenti,hogy a kérdező nem akar társat. A gyermek fontosságát emeli ki a képlet.

Ha mégis csakis bombabiztos párkapcsolatba hajlandó gyermeket vállalni a kérdező,akkor a feltétel nem teljesül,mivel a horoszkóp szerint nem várható ilyen párkapcsolat. A kérdezőt jelképező I. ház ura,a Nap és a Hold ugyan a VII. ház urának a méltóságában áll,tehát lenne olyan férfi,akivel jó viszonyban van a kérdező,bár a Hold –közel a jegyváltáshoz- még nem biztos a dolgában,később esetleg ez változik,de fényszögkapcsolat nincs a bolygók közt,ami a tényleges esemény létrejöttéhez,a kapcsolat kialakulásához kellene. A jegyátlépés után lehetne fényszögkapcsolat,de a szimpátia egyoldalú lenne a részéről. A lehetséges partner most a Hold romlásában van,jegyváltása után pedig a Nap romlásában lesz,és ha útja során időről időre azok kisebb méltóságába be is lép majd,az nem lesz elég a jó kapcsolathoz,mert oda uralmi és/vagy egzaltációs recepció kellene. A kiszemelt férfi jelölője,a Szaturnusz ugyan uralmi méltóságában van most,hiszen a saját jegyében jár,de hanyatló ház csúcsán való elhelyezkedése és retrográd mozgása miatt erőtlen. Amúgy sem sokat várhatna tőle a kérdező.

Ami a gyermeket illeti,az 5. ház jelölői -a Mars és bezárt jegy uraként a Jupiter- és a kérdezőt jelölő Nap és Hold viszonya vizsgálandó. A Hold a Mars uralma alatt van,a Nap a Mars romlásában. A kérdező szeretne gyermeket,de a fent leírt tényezők miatt a teste nem igazán vágyik a terhességre. Jegyátlépés után a Nap már legalább nem utasítaná el a gyermeket,de akkor már a vágy múlik el,mert a Hold kerül a Mars romlásába. A gyermek jelölője a kérdés idején hanyatló házban járt,még saját egzaltációjában,de jegyváltás előtt volt. Az egzaltáció kiemeli a kérdés fontosságát,időszerűségét. Jegy szerint először a Hold romlásában járt,azaz a gyermek nem kívánt megfoganni. Ez egy lelki szintű elutasítás,tehát itt még nem az esetleges egészségi problémákról van szó. Jegyátlépés után már fizikai síkra terelődik át a probléma. Ez lehet például a kérdező meglevő betegségének a kiújulása,amikor határozottan ellenjavallt a terhesség. A gyermek jelölője egyben a betegséget jelző 6. ház egzaltációs ura is,ami közeledik a sarokház csúcsa felé,ahol ereje megnő,viszont jelenlegi méltóságát elveszti,és sarokházas peregrin bolygóként igen ártalmassá válhat,vagyis a betegség kiújulhat.
A Jupiter távolodó szembenállásban van a Nappal,de recepciós kapcsolat nincs közöttük. Ez utalhat egy korábbi,sikertelen terhességre. A Hold és a Jupiter egymás triplicitásában állt ugyan a kérdés idején,de a Jupiter a Hold romlásában is van,és fényszögkapcsolat sincs a két bolygó közt. Így sajnos egyik jelölő sem ígéri gyermek születését.

Ennek alapján a kérdező sajnos nem számíthat olyan párkapcsolatra,amiből egészséges gyermeke születne. A kérdés megfogalmazása miatt nem kizárt,hogy később mégis legyen párkapcsolata és esetleg nem teljesen egészséges gyermeke.

B.V. 2018.04.15-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.06.08 23:21)

A kérdező 3 éve hol együtt van, hol nincs egy férfival, akit még annak volt párja irányítgat. A kérdező tudomása szerint a férfi az ő lelki társa, így nem érti, miért kell ennek így lennie. Nyilván egy boldog párkapcsolatra vágyik olyan férfi oldalán, akire akkor is számíthat, ha majd az életben támaszra lesz szüksége.

A kérdés idejére érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A kérdező jelölője a Mars, a társáé a Vénusz (a házak urai szerint, tehát nincs jelentősége, hogy egy férfias bolygó jelöli a kérdezőt, aki egyébként nő, és viszont). A kérdés idején a Mars saját egzaltációjában volt, a Vénusz saját uralmi jegyében. Ilyenkor az őket jelölő személyek nem igazán foglalkoznak mással saját magukon kívül, főleg akkor, ha saját egzaltációjukban állnak.
A Holdon osztoznak, mivel ez a férfi egzaltációs ura, de egyben esszenciálisan a kérdező lelki jelölője is. A kérdező kapcsolatot akar, lelki társat akar, akár azon az áron is kitart a férfi mellett, hogy elég világosan látszik, mire számíthat. Két felnőtt ember három év alatt ennél többre is mehetett volna, ha igazán akarnák, de egyelőre még a férfi volt társához alkalmazkodnak, aki eközben már családot alapított valaki mással.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat tartós és boldog legyen, a pár tagjainak uralmi és egzaltációs jelölőjének a másik jelölőivel erős recepciókra és közeledő, lehetőleg harmónikus fényszögkapcsolatra lenne szüksége. Itt ezek sajnos nincsenek meg. A Vénusz és a Mars már távolodnak egymástól. A Mars a Vénusz egyik gyenge méltóságában áll, a Vénusz pedig nemhogy a Mars méltóságában, hanem egyenesen a romlásában áll, ami itt azt jelenti, hogy a férfit már nem érdekli a kérdező. Valójában a kérdezőt sem igazán érdekli a párja, inkább baráti érzelmei vannak, semmiképpen sem szerelemes bele. A Hold, ami a férfi szerelmes oldalát mutatja, még a Mars uralma alatt áll, de a köztük fennálló fényszög ugyancsak távolodó. A Hold a Naphoz közeledve egyre égetettebb lesz. Mindketten próbálnak kapaszkodni az eltelt három év emlékébe, jól esik arra gondolniuk, hogy valaki vágyik rájuk, de az égetettség miatt nem látnak tisztán, emiatt ragaszkodnak még a egymáshoz, holott minden jel arra mutat, hogy okosabb lenne tovább lépni.

Van még egy dolog, ami akár be is betonozhatja a kapcsolatot elsősorban a férfi részéről, éspedig az, hogy a Vénusz a deszcendenssel együtt áll, ami azt jelenti, hogy éppen szemben van az aszcendenssel, ráadásul szilárd jegyben. A szembenállás erősen diszharmónikus fényszög, az emberi kapcsolatokban rejlő feszültségekre utal. Jelenlétében se veled-se nélküled kapcsolat alakulhat ki. Nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak egymástól elszakadni, holott maga a kapcsolat már nem nyújtja azt a szeretetet, amit remélne tőle a kérdező.

Ez a lelkitárs dolog sok embert megakaszt, talán mert el akarják hinni, hogy nekik sikerült megtalálniuk a partnerük személyében a másik felüket, és ha most még nem is tökéletes, majd az lesz. Nem mondom, hogy nincs ilyen, de téves lenne azt hinni, hogy a lelkitársságnak szerelmi kapcsolatnak kell lennie. Sőt talán nem is feltétlenül egy olyan kapcsolatot kell elképzelni, amikor olyanok egymásnak mint két gerlice, hogy soha egy hangos szó, kitalálják egymás gondolatait, tökéletes a harmónia, stb… Néha épp a lelki társ tart tükröt az ember elé, és az általában nem kellemes.

Párnak olyan embert kell választani, akivel hosszú távra lehet tervezni, mert kívül-belül erős, megbízható, és emellett vonzódik is hozzá. Amikor a kapcsolat ilyen labilis, a partner még a volt párja szoknyája körül is sündörög, ráadásul évek óta ez megy, a lelki társságra vonatkozó kinyilatkoztatást szerintem át kellene lépni, és nyitni valaki más felé.

A Holdnak, mint esemény-szignifikátornak, a következő fényszögkapcsolata a Nappal akár egy új, nagy szerelmet is hozhat, de ehhez nyitottnak kell rá lennie a kérdezőnek, ami értelemszerűen a jelenlegi kapcsolat lezárását jelenti, ezzel megadva az esélyt a férfinak is arra, hogy megtalálja a saját boldogságát más mellett.

K.D. 2018.04.24-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.05.12 16:41)

A kérdező egyetemista,most fogja befejezni a tanulmányait.A kérdése,hogy a záróvizsgái jól sikerülnek-e és utána sikeres lesz-e a pályakezdés,merre kellene elindulnia (jó fizetés,érdekes munka,fejlődés).

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A vizsgákat és a karriert egyaránt a X.ház mutatja,aminek az ura a Merkúr.Ugyanez a bolygó mutatja a kérdezőt is.Sajnos a helyzet nem rózsás.A Merkúr nem áll valami jól a képletben,ami egyedül a vizsgák esetében jöhet jól,a kérdező és a karrierlehetőséget tekintetében azonban sajnos nem.

A Merkúr peregrin,vagyis nincs méltósága.Követő ház csúcsán áll,ahol lenne ereje,de ezt elveszi retrográd mozgása (a Földről nézve visszafelé halad),Naphoz való közelsége (égetett) és diszharmónikus fényszöge a két legéletellenesebb bolygóhoz,a Marshoz és a Szaturnuszhoz.Nem sokat javít,hogy a Merkúr saját ura,a Mars jól áll és a Szaturnusz is jól áll,ezért legalább természetük legkellemesebb arcát mutatják,hiszen ugyanakkor éppen ez a két bolygó gyengíti a kérdező jelölőjét.

A kérdező mindenkori lelki állapotát a Hold mutatja,ami itt hanyatló házas és peregrin,erősödő harmonikus fényszöggel kapcsolódik a Merkúrhoz,de annak mindössze arculati méltóságában áll,emellett egyúttal a Merkúr romlásában is.

Mindez azt jelenti,hogy vizsga valószínűleg sokkal könnyebb lesz,mint amire a kérdező számít.Kicsit olyannak tűnik,mintha minden addig beharangozottal,remélttel,mások elmondásaiban szereplőkkel ellentétben egy lebutított változattal lepnék meg a vizsgázókat,ami egy kicsit megalázó is lehet,tekintettel arra,hogy egy egyetemi szintű záróvizsgáról beszélünk.Emellett azonban nem mellékes,hogy maga a kérdező nincs a csúcson,tehát lehet,hogy nemcsak a szokásos vizsgadrukk miatt érdekli a vizsgák sikeressége.A Mars és a Szaturnusz több hátráltató tényezőt is jelenthet,ami elvonta a figyelmét vagy a kedvét a tanulmányokról.A szerencse az,hogy nem sújtják,csak gyengítik a kérdező jelölőjét,ami tehát önmagában nem akadályozza meg azt,hogy sikeresen letegye a vizsgáit,de a Merkúr elég sok gyengítő tényezőtől szenved,ami végül vezethet akár halasztáshoz is,ha most valamiért nem vágna bele -mert ennek is megvan az esélye- és akkor ősszel tenné le a vizsgákat.Ha most belevág,akkor is leteheti a vizsgáit,de az eredmény nem tölti el elégedettséggel.Lehet,hogy szebb jegyeket szeretett volna,vagy egyszerűen nem lesz abban a katartikus élményben része,amit az egyetemi végzettség megszerzésétől várt volna.

Ami a legfontosabb,a karrier kérdése.Itt fontos azt figyelembe venni,hogy a horoszkópot mindig az adott környezetre vonatkoztatva lehet értelmezni.A kérdés az,hogy ma Magyarországon,vagy akár egy ennél tágabb környezetben a piacon mekkora szükség van egzotikus nyelvszakon végzett bölcsészekre? Őszintén szólva nekem csak a brazil szappanopera-fordítói munka jutott eszembe,de van egy olyan érzésem,hogy a tv-csatornáknak már megvan erre a hosszútávra leszerződtetett fordító-gárdája,tehát ide nehéz lesz betörni.Egy nyelv magas szintű ismerete talán még olyan nyelvek esetében sem elegendő,amit sokan beszélnek idegen nyelvként is,de az angolul vagy németül kiválóan beszélők mégis valószínűleg könnyebb helyzetben vannak.

Ha már az a kérdés,hogy lesz-e érdekes,jól fizető,fejlődést biztosító munka a diploma mellé,akkor a Merkúrról leírtak alapján csak azt tudom elképzelni,hogy erre jelenleg sajnos nem igazán van esély.Amit ebben a helyzetben javasolni lehet,hogy vizsgálja meg,mit keresnek,ilyesmit tanuljo,szerezzen szakmát,sajátítson el még egy nyelvet,amit nemcsak négy országban meg pár szigeten beszélnek.Valamilyen egyszerűbb munkát biztosan talál –ezt a 6.ház ura,a Szaturnusz mutatja- ami valamelyest próbára teszi –talán korán kell kelni,talán több mint 8 óra lesz a munkaidő,ami lestrapálhatja-,de azért valamennyire mégis meg fogja kedvelni.A tanfolyamokat a Mars mutatja a képletben,ami együtt áll a Szaturnusszal.Ha szerencséje van,akkor leendő munkahelye segíteni fogja a tanulást.

C. 2018.04.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.05.12 08:41)

A kérdező érdeklődik az egyik munkatársa iránt. Úgy érzi, lehet kölcsönös az érdeklődés, bár néha nem egyértelmű a férfi viselkedése. A kérdés, hogy lesz-e ebből párkapcsolat, szerelem.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint párkapcsolat lehetne, de a szerelem sajnos nem valószínű. Egy olyan ideális kapcsolathoz, ahol testi és érzelmi közösség is van a felek között, a jelölőik között közeledő fényszögnek és erős recepciónak kell lenni. Itt fényszögek vannak, és recepciók is vannak, de sajnos nem elég erősek ahhoz, ami egy tartós, boldog kapcsolathoz elég lenne.

A képletben a kérdezőt a Jupiter jelöli, ami méltóság nélküli, hanyatló házas, retrográd, ami azt jelenti, hogy elég gyenge. Ha nem írta volna, hogy a partner félénk, bizalmatlan, azt mondanám, hogy a kérdező (is) épp ilyen. Előfordul olyan, hogy másban látjuk visszatükröződni a saját tulajdonságainkat. A Jupiter nincs fényszögkapcsolatban a partnerjelöltet képviselő Merkúrral, míg a kérdező érzelmi állapotát jelző Hold igen. A Holdnak a Merkúr arculati méltóságában is áll, ami a legutolsó a méltóságok sorában, keveset ér, nagyjából annyit, hogy észrevette a kérdéses kollégát. Sokkal fontosabb az, hogy egyúttal a Merkúr romlásában is áll. Ez a két bolygó most azt írja le, hogy a kérdező tudja, hogy ez a férfi nem hozza el neki a boldogságot, de ennek ellenére is belemenne a vele való kapcsolatba. A kérdező 35 éves érett nő, érthető hogy társat szeretne és ilyenkor elég nehéz kérdés, hogy a kapcsolat vagy az egyedül maradás kockázatát érdemes-e vállalni abban a reményben, hogy majd jön valaki más, akivel szerencsésebb lehet.

A partner jelölője, a Merkúr sarokházban áll, ahol maximális ereje lehetne, de a kérdés idején retrográd volt, diszharmonikus fényszögkapcsolata a Marssal és a Szaturnusszal tovább csökkentik az erejét, mint ahogy a közelében járó Nap is, ami égeti. Valami történt, vagy történik ezzel a férfival, ami lehet az anyjával kapcsolatos dolog, vagy valamilyen betegség, de akár más is, ami nem tárgya az elemzésnek. Emellett, mivel sarokházban áll, de nincs méltósága, azaz peregrin, még van valami a tarsolyban, ami óvatosságra int vele kapcsolatban. A sarokházas, peregrin bolygókat tartották régen tolvajnak, amit nem feltétlenül kell szó szerint érteni, de a kérdezőt valamilyen módon károsíthatja a későbbiekben. A Merkúr a Jupiter méltóságában áll, tehát tetszik neki a kérdező, bár fényszögkapcsolat nincs a két bolygó között, de a Holddal való fényszögkapcsolata erősödő, ami jelzi a lehetőséget, hogy valami történjen kettejük között.

Az általában elmondható, hogy a felnőtt, életerős emberek tudják, hogy mit akarnak. Természetesen nem kell ajtóstól rontani a házba, de ha párkapcsolatot akarnak, és tudják, hogy nincs akadály, sőt érzik, hogy van érdeklődés, akkor nem húzzák sokáig a dolgot, és afelé terelgetik az események alakulását, hogy abból valóban kapcsolat legyen. A mély érzelmek, a nagy szerelem nem mindenkinek jön el az életébe, sőt inkább csak nagyon keveseknek. Szeretni persze így, vagy úgy azért lehet a másikat. Érettebb korban viszont már sokkal inkább az számít, hogy mennyire lehet a másikra számítani az élet dolgaiban. Ehhez egy jó partneri viszony is elég, és valószínűleg stabilabb alapot ad, mint a lángoló szerelem.

A kérdező 35, a férfi majdnem 40 éves. A kérdező úgy érzi, hogy menne a dolog, ezért egy próbát megérne, ha ő maga venné a bátorságot és beszélne a férfival. Ha erre nem kap egyértelmű választ, akkor valószínűleg csak az idejét pazarolja valakire, aki olyan férfiként, amilyet elképzel magának, nem tud kiállni. Sajnos úgy fest, hogy ha sikerül kettejüknek erről beszélni, és elkezdenek járni egymással, ez még csak egy kapcsolat lesz, de nem szerelem. Viszont azt meg kell tapasztalnia a kérdezőnek, hogy mennyire elfogadható ez a kapcsolat az elemzésben feltárt feltételekkel, mert ha az, akkor akár hosszabb távon is együtt maradhat a férfival.

T.E. 2018.03.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.24 21:55)

A kérdező új párjával gyermeket szeretne. Mindkettőjüknek van saját gyereke is. A kérdés, hogy lehet-e közös gyermekük?

A kérdező kora szerint még bőven szülhetne, akár több gyermeket is. A születési képletében a gyermekekért felelős 5. ház ura a Nap, ami az általa jelzett dolog számát csökkenti, legtöbbször egyet jelent. Ez tehát gyermekek esetében utalhat arra, hogy nem lesz több gyermeke. Nem túl szerencsés, hogy a születési képletében a Nap egzaltációs méltóságban van ugyan, de hanyatló házban áll. Szerencse, hogy semmi sem sújtja, gyengíti.

Ami reményt adhatna, hogy az 5. házban van egy bezárt jegy, aminek az ura a Merkúr. A Merkúr saját romlásában járt a kérdező születése idején, ami problémákra utalhat a gyermekáldás kérdésében. Ez még nem zárná ki, hogy még egy kisbabája szülessen, de elképzelhető, hogy a felnevelése nagyobb kihívást jelent majd, mint amit az első gyermeke esetében jelentett. A rosszabb az, hogy a Merkúrnak csak egyetlen diszharmónikus fényszögkapcsolata van, éspedig a 8. ház csúcsán áll Uránusszal. Figyelembe véve az Uránusz és az általa uralt jegy házhelyzetét, ez azt jelenti, hogy nehézségek lehetnek a teherbe eséssel, és/vagy a terhességgel magával. Felléphetnek váratlan komplikációk, és sajnos a próbálkozások véget érhetnek vetéléssel.

A második gyermekre vonatkozó jelzéseket a VII. ház vizsgálatával is szokták keresni. A VII. ház ura a Mars jegyhelyzete szerint jól áll a képletben, de nem túl szerencsés, hogy a baljóslatú, veszteségeket, szorongást hozó 8. házban áll, együttállásban a csalódásokat jelző Neptunnal. Az is kedvezőtlen jelzés, hogy a VII. házban áll a Szaturnusz, ami megerősíti, hogy a második gyermek kérdésében komoly kihívásokra számíthat. Szerencsére a Marsnak sok harmónikus fényszögkapcsolata van bolygótestvéreivel, ami általában azt mutatja, hogy a vele kapcsolatos dolgok könnyen alakulnak, rendeződnek. Persze ebben nyilván az is benne van, hogy a második gyermeknél a szülőnek már van egy csomó tapasztalata korábbról.

Nem derült ki, hogy már tervezik-e egy ideje, vagy csak most jutottak el a kapcsolatukban arra a pontra, hogy gyermekvállaláson gondolkodjanak. Jó lett volna tudni, hogy felmerült-e egy esetleges egészségi probléma, ami befolyásolhatja a kérdés alakulását. A néhány napja kezdődött új életévében a Vénusz aktiválódott, ami a saját személyes törekvéseinek hangsúlyt ad, de ez a bolygó a betegségekért felelős 6. háznak az ura is, tehát ebben az évben megvan az esélye annak, hogy többet kell majd orvoshoz járni. Lehet, hogy a cél az, hogy egy esetleges terhességre megfelelően felkészítse a testét, vagy rendezzen olyan kisebb egészségi problémákat, amik egyébként megnehezítenék egy kisbaba kihordását.

Bár ennek az elemzésnek nem témája az előrejelzés, és nyilván több, ugyanarra utaló jelzés alapján lehet nagyobb valószínűséggel jósolni egy esemény bekövetkezését, de a fent említett Mars a 34. életévben aktiválódik, ami azt jelenti, hogy a következő születésnapja utáni időszakban gyermekáldással kapcsolatos eseményre számíthat –terhesség, vagy akár maga a szülés- feltéve, hogy továbbra is feltett szándékuk a család bővítése.

E. 2018.02.05-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.11 21:53)

A kérdező tavaly elvált. Van egy barátja, akivel nagyon szeretik egymást, de a kérdező gyakran féltékenykedik, ezért összevesznek, majd kibékülnek. A kérdése, hogy hova tart ez a kapcsolat, mert nem szeretné elveszteni a férfit.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Nem reménytelen ez a kapcsolat, és az idővel nyilván egymáshoz csiszolódnak, de valószínűleg ez a hullámzás folyamatosan jelen lesz. Most a féltékenykedés, később meg majd valami más miatt alakulnak ki veszekedések, amiket viszont utána meg tudnak beszélni.

A párkapcsolatokban a jelölők egymáshoz való viszonya és a köztük fennálló fényszögkapcsolatok jelölik ki, hogy mire lehet számítani. A fényszögkapcsolat teremti meg a lehetőségét a kapcsolat létrejöttének, míg a recepciók azt mutatják meg, hogy „szeretik”-e egymást a bolygók.

Ebben a képletben mindkét felet több bolygó is képviseli: az őket jelölő ház ura mellett egzaltációs úr is, emellett a Hold esszenciálisan jelzi a kérdező érzelmi állapotát is. (A kérdező a Vénusz, egzaltációs úr a Szaturnusz, és ahogy írtam, a Hold. A barát a Mars, az egzaltációs úr a Nap.) Az egzaltációs uraknak egy kapcsolat kezdeti szakaszában nagyobb szerepük van. Ilyenkor rajonganak egymásért a nő és a férfi, de ez az állapot csak ideiglenes. Náluk látszik ilyen recepciós kapcsolat az egzaltációs urak esetében. A kérdező részéről sokkal erősebb a vonzalom, ezért érzi úgy, hogy erre a férfira várt egész életében. Azt viszont fontos tudni, hogy ez a rajongás el fog múlni, és akkor már világosabban látja, hogy milyen a partnere. A Hold és a kérdezőt jelző I. ház ura egyébként a mostani helyzetükben nem igazán lennének oda a férfiért, hiszen a Vénusz a Nap romlásában, Hold nemcsak a Nap, hanem még a Mars romlásában is van. Egyedül a Szaturnusz rajong a Marsért, és mivel ez a bolygó saját jegyuralmában, sarokház csúcsán áll, mentesen minden károsító hatásért, olyan erővel képes eluralni a kérdezőt, hogy minden más ellenérzését elfelejti mellette, így fülig szerelmes lesz. Még egy jel van, ami a tisztánlátást akadályozza, éspedig az, hogy a Vénusz a Naptól pár fok távolságra van, emiatt égetett, így vagy nem lát jól dolgokat, vagy hibás következtetést von le, jelen esetben emiatt féltékenykedhet a férfira.

A Hold jegyátlépésre készül, a Mars uralmába lép, ami azt jelenti, hogy a mostani, elméleti elutasítása a Marssal szemben, amit a Marsért rajongó Szaturnusz mellett nyilván nem is érzékel, elmúlik, és akkor már adaptálódik a Mars igazi arcához. Viszont a Hold itt saját romlásába kerül, tehát a boldogságot valami árnyékolni fogja, talán szorongás, szomorúság valami miatt. A Vénusz is átlépi nemsokára a jegyhatárt, kilép a Nap romlásából, ami azt jelenti, hogy a kérdező mindennapi énje elfogadja a partnerét. Ezen a helyen a Marsnak van saját méltósága, ami még jobban megerősíti a partner iránt érzett szeretetét. Viszont a Szaturnusz jegyváltás után a Vízöntőben a Nap romlásába kerül. Mintha a kapcsolat későbbi szakaszában már nem kívánná az udvarlást, vagy a partnernek lesznek olyan szokásai, amik egyszer csak elkezdik a kérdezőt bosszantani.

Ami nem túl szerencsés, hogy a jelölők között csak távoldó fényszögkapcsolatok vannak, fényátvitel sincs, ami a közvetlen fényszögkapcsolatot helyettesíthetné. Mindez a kapcsolat további fejlődésének nem használ. Nem derült ki, hogy most hányadán állnak, összeköltöztek-e, terveznek-e közös családot, stb… A távolodó fényszögek esetén a meglevő állapot sokáig fennmaradhat, esetleg lassan elmúlhatnak a meglevő eredmények, de új dolgokra nem lehet számítani.

Én azt tanácsolom a kérdezőnek, hogy legyen erős, és ne adjon teret a féltékenykedésnek. Egy kapcsolat alapja a bizalom, és ha ezt nem tudja megteremteni, akkor gyorsan eltávolodhatnak egymástól.

Sz.N. 2018.01.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.11 05:56)

A kérdező a nyáron ismerkedett meg egy férfival. A kapcsolat elég rövidre sikeredett, a férfi szakított, fél éve nem beszéltek egymással. A kérdése, hogy lesz-e folytatás, vagy a volt partnerének már van más az életében?
A kérdésre érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.
A volt partnerek esszenciális jelölője a Szaturnusz, ami saját jegyében uralomban, és a partnerkapcsolatokért felelős VII. házban áll. A Szaturnusz ebben a helyzetében erős és tisztességes, de a Holdat, a kérdező lelki jelölőjét elutasítja. Fényszögkapcsolata nincs. A kérdező jelölői a Merkúr és a Hold már orbiszon kívül távolodóban vannak tőle. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy a kapcsolat valamikor folytatódni fog. Bár a kérdező valószínűleg ezt érzi is, de lélekben még nem engedte el a férfit. A Hold a VII. háza urának, a Jupiternek az uralma alatt van, és most még szoros, de már távolodó a fényszögkapcsolat. Úgy tűnik, hogy a kérdező a lelke mélyén a férfira még mindig párjaként tekint. A Jupiter viszont elutasítja a Holdat, ami ugyancsak azt valószínűsíti, hogy a kapcsolatnak nem lesz folytatása.
A Jupiter a Mars uralma alatt áll, és korábban együtt állt a Marssal. A Mars a Jupiter uralmi jegye felé halad, így kölcsönös recepcióba kerülnek, de fényszögkapcsolat nem lesz köztük. Ez jelentheti azt, hogy van valami más, aki iránt gyengéd érzelmeket táplál a kérdező volt barátja, de ezt a friss kapcsolatát is inkább izgalmasnak, semmint harmónikusnak lehet titulálni. Ez a különleges vonzalom a Szaturnusz oldaláról is látható a Mars felé, hiszen a Mars egzaltációjában van, tehát rajong iránta. Egy ilyen érzelmi kapcsolatban másnak nincs esélye.
Ami látszik még, hogy a Merkúr és a Jupiter, a kérdezőt és a társat jelző VII. ház urát jelképező bolygók viszont közeledő fényszögkapcsolatban állnak egymással, a Jupiter idővel retrográd mozgásúvá is válik, ami ad egy halavány reménysugarat arra, hogy talán mégis lesz még közös jövőjük, de utóbb rá fog jönni a kérdező, hogy nem szabad túl sokat képzelni a kettejük dolgáról. Bármi is történik, tehát valamelyikük felhívja a másikat, és beszélgetnek, vagy találkoznak is egymással, ez nem folytatás. A kérdező jelölője a Jupiter romlásában van, tehát előbb-utóbb úgy találja majd, hogy ez már nem ugyanaz a férfi, mint aki elhagyta, és akit ő visszavár.
A kérdésre az a válasz, hogy érzelmileg sosem állt a kapcsolatuk azon a szinten, ami szükséges lenne a hosszútávú folytatáshoz. A kérdező sokkal többet fektetett ebbe a kapcsolatba, mint a férfi. Közben eltelt fél év, és semmi sem utal arra, hogy ez megváltozna.
Azt tanácsolom, hogy keressen egy másik férfit, a vele tervezzen egy új jövőt!


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »