Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

O.K. 2015.09.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.11.29 04:05)

A kérdező 39 éves egyedülálló édesanya. Egy 13 évvel idősebb, jól szituált férfi vonzása kerítette hatalmába. A kérdés, hogy lehet-e közös jövőjük, árthat-e neki és a gyermekének ez a kapcsolat, amelyet az anyagi előnyök ellenére is feladna, ha így lenne.
A kérdés idejére érvényes kérdőképletet lehetett felállítani, de a képlet többszörösen konsziderációs.

Az egyik probléma az, hogy az aszcendens már a jegy utolsó fokain áll, a másik, pedig a VII. ház csúcsán álló Szaturnusz.

Az előbbi probléma arra utal, hogy későn tették fel a kérdést, és igazság szerint nem vagyok benne biztos, hogy ténylegesen szüksége van-e a kérdeznek a válaszra, vagy inkább csak kíváncsi, hogy mit mondanak a csillagok, de eközben tulajdonképpen ő maga már tudja, hogy mi lesz.

Az aszcendenssel szemben álló Szaturnusz pedig több szempontból is kedvezőtlen jel, és mindenképpen ártó hatást jelent a kérdező rovására.

A kérdező és esetleges partnere jelölője sarokházban, fix jegyben állt együtt a kérdés idején. Ez egyrészt jelzi a kapcsolat dinamikusságát, és valamennyi tartósságot is ad neki, ami miatt nem lesz egyik napról a másikra vége a vonzalomnak.
A kérdező jelölője a Vénusz, ami saját méltóságában jár, a partner pedig a Mars, akinek van egy triplicitás szerinti méltósága az Oroszlán jegyben, és mivel ő maga is a Vénusz méltóságában jár, nincs ártó szándéka.

De a Mars akkor is problémákat okoz, ha próbálja a lehető legjobb arcát mutatni. Ilyenkor nem sújtja, csak gyengíti a másik bolygót, mint itt is. A kérdező nyilván jobban tudja, hogy ez milyen módon nyilvánul meg, és ez nyilván zavarja is. Lehet, hogy ennek egyik megnyilvánulása, hogy nem mer őszinte lenni a saját anyagi helyzetét illetően (ő maga nem áll túl jól, míg a férfinek nincs ilyen problémája).

A vonzalmat egyébként részéről nem a Vénusz-Mars együttállás, hanem a Hold helyzete mutatja. A 12. házban, a Kos jegyében járva elég erősen a Mars hatása alatt volt, amit inkább problémának, szorongásnak élt meg, mintsem boldogító szerelemnek.
A jegyátlépés után, a Bika jegyben elutasítóvá válik a Marssal szemben –kiszeret belőle- és ez óhatatlanul be is fog következni legkésőbb jövő tavasszal.

Ezzel párhuzamosan a Vénusz és a Mars együttállása is lassan felbomlik: a Vénusz retrográd mozgása jelzi, hogy a kérdező lényegében kihátrál a kapcsolatból. A Mars pedig továbbhalad a Szűz jegye felé, ahol a Vénusznak van ugyan triplicitás szerinti méltósága, de ez egyben rangvesztésének helye is. Ha még akkor is lenne közük egymáshoz, az mindkettejük számára a se veled/se nélküled állapot lenne.

Holtomiglan, holtodiglan kapcsolat lehet, de élethosszig tartó szerelem ebből nem lesz. Azt kell eldöntenie a kérdezőnek, hogy ha már lehetősége van rá, kihasználja-e a kapcsolat nyújtotta előnyöket, vagy várja tovább a neki rendeltetett, igaz szerelmet, aki nem biztos, hogy még ebben az életében el is jön hozzá, és a tetejébe megmaradnak nyomasztó anyagi gondjai, amit társ hiányában valószínűleg továbbra is egyedül kell megoldania.

B.Sz. 2015.07.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.08.19 22:24)

A kérdező két hosszabb párkapcsolat után nagycsaládos anyukaként ismét a számára megfelelő férfit keresi, bár érzelmileg még nem szakadt el teljesen a legutóbbi párjától. A kérdés, hogy mikor jön el a neki megfelelő férfi?

A kérdés az is egyben, hogy egyáltalán eljön-e a megfelelő férfi? A képlete szerint a kérdező elég erős személyiség. Közvetlenül Nyilas aszcendense alatt áll a Jupiter, vagyis őt egy sarokházas, uralmi bolygó jelöli a saját születési képletében. Ez a Jupiter egy jóindulatú bolygó, de idealista és nagyon fontos számára az igazság, a hit és az értékrend, amit nyilván érvényesíteni is akar. A kérdés, hogy választ-e olyan partnert, aki ennek képes eleget tenni.

A partnert jelző bolygó, a VII. ház ura a Merkúr ugyancsak az I. házban állt a kérdező születésekor, de a Bak jegyben, ami a Jupiter esésének helye, ugyanakkor a Merkúr a Mars terminusában is áll. Mindez azt jelenti, hogy a kiválasztott partner kielégíti azt az igényt, ami a kérdező zsánere, vagyis neki tetszően néz ki és viselkedik, de valójában nem kapja meg tőle azt a tiszteletet, szeretetet, amit elvárna és talán meg is érdemelne.

Ugyanakkor azt is mondják, hogy ha a VII. ház ura az I. házban van, akkor a szülöttnek nincs igazán szüksége partnerre, ami tekintve saját jelölője erejét talán igaz is lehet. Nem tudni, hogy miért ez a ragaszkodás egy olyan férfihoz, akinek azóta már másik családja van, vagy miért akarja újra átélni mindazt, amit a Merkúrtól idáig kapott?

Persze, az emberi kapcsolatok fontosak, és azt tartjuk természetesnek, ha egy felnőtt ember nem él egyedül, de nem szabad mindenáron erőltetni a társkapcsolatot. És főleg akkor kell vigyázni ezzel, ha még elismerten nem kész rá, hiszen reménytelenül kötődik ahhoz a partnerhez, akivel már négy éve szakított. Ilyenkor egy új párkapcsolatra ilyen, vagy olyan módon ráterhelődik a régi partner emléke, és könnyen előfordulhat, hogy még a lehetőségeihez képest is rosszabbul fog választani, amitől megint nem a számára megfelelő férfit kapja. Meg kellene próbálni a helyzet elfogadását, a leválást az exről, és saját erejének, tehetségének a megtapasztalását, amitől az életminősége még akkor is javulhat, ha most el sem tudja képzelni, hogy ezt partner nélkül lehetséges.

P.E. 2015.07.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.08.02 07:05)

A kérdező ingyenes Jónás naptárt kért.

A ciklus közepén van néhány termékeny nap, amit érdemes kihasználni, emellett a Jónás napok előtti 1-3 napos időszakra is tervezzenek együttlétet. Ez független a női ciklustól, tehát olyankor is létrejöhet fogamzás, amikor orvosi szempontból steril időszak van. Az alábbi listában egy évre előre szerepelnek a kérdező születési idejére számolt Jónás napok,illetve hogy az egyes időpontokban történő teherbe eséssel milyen nemű gyermekre számíthatnak. Az utolsó két alkalomnál a Nap-Hold távolság pontossá válása idején a Hold nagyon közel lesz a jegyhatárhoz, ezért a férfias és nőies jelleg egyformán hat rá. Ilyenkor nem lehet megmondani, hogy kisfiút vagy kislányt ígérnek-e a csillagok.

2015.08.04. 17:18 F
2015.09.22. 23:58 L
2015.10.02. 09:02 F
2015.10.31. 21:17 L
2015.11.30. 13:17 F
2015.12.30. 08:32 L
2016.01.31. 22:07 F
2016.02.28. 02:45 L
2016.03.28. 21:12 F
2016.04.27. 18:06 L
2016.05.26. 23:22 F
2016.06.25 07:42
2016.07.24 14:31

M.H. 2015.06.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.07.26 20:59)

A kérdező bő fél éve dolgozik mostani munkahelyén. Jó lenne, ha több pénzt keresne, de ami nagyobb probléma a számára, hogy a munkahelyi légkör hol így, hol úgy alakul, és nem tudja, mire számítson a közvetlen főnökével kapcsolatban, aki egyszer kedves vele, máskor meg becsmérli a kérdező teljesítményét. Közben folyosói pletyka, hogy a kérdező a főnök helyére pályázik, ami a kérdező szerint nem igaz.
A kérdés az, hogy meg lehet-e bízni a főnökben, vagy hátba támadja és ócsárolja-e a kérdezőt a háta mögött?
A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A főnök jelölője a Mars, aki ebben a képletben a kérdező szempontjából nem áll rosszul. A Mars harcias természetű bolygó, spontán megnyilvánulásai miatt úgy viselkedik, ahogy érez. Vagyis ha olyanja, van, akkor bizalmaskodik, máskor meg nyersen, durván a szemébe vágja a másiknak, amit éppen gondol. Bár a kérdez is említette, hogy talán jobban is dolgozhatna, de a Mars szerint semmi sem ragadt rá, amióta ott dolgozik, ami azért nyilván túlzás. Emiatt a kérdező jól is érzi magát a mostani helyén meg nem is.
A Mars egyszerűen gondolkodik, ezért ha azt hallja, hogy akarata ellenére a helyére pályáznak, akkor mérges lesz, és jó eséllyel bosszút áll emiatt. Ez megnyilvánulhat abban, hogy lekezeli a trónkövetelőt, hogy az alkalmatlanság miatt felejtse el, ha egyáltalán ilyesmit forgatott volna a fejében a kérdező.
A hír, miszerint a főnök helye bizonytalan, nem biztos, hogy teljesen alaptalan, de lehet, hogy nem ebben a formában igaz. Valahol, valakinek a fejében megfordult valami, talán csak egy kósza gondolat, mondjuk egy átszervezés miatt változott volna a felállás, ami aztán önálló életet kezdett élni. Ebben nem valószínű hogy lesz változás. A főnök hozzáállásában viszont történhet előrelépés. Az előbb említett Mars jegyhatáron állt a kérdés idején. Az Ikrek jegyében a leírt kettősséget mutatta a kérdezővel, illetve az őt jelölő Jupiterrel kapcsolatban: egyfelől kedvelte, hiszen kétszeresen is a Jupiter méltóságaiban állt, másfelől viszont elutasította, mivel az Ikrek a Jupiter száműzetésének a helye. Ha átlép a Rák, ahol a Hold uralma és a Jupiter egzaltációjába kerül –a Hold a kérdező másik jelölője- jó eséllyel kedvezőbben áll majd a kérdezőhöz. Itt a Mars triplicitás szerinti méltóságban, de saját esése helyén is lesz. Mintha valami történne, ami miatt a főnök szinte elkötelezettje lesz a kérdezőnek. Lehet, hogy a kérdező bevállal túlórákat, vagy valamennyit a főnök munkájából, mert az szabadságra megy, vagy lebetegszik, vagy családi probléma miatt szorul segítségre? Esetleg kap egy instrukciót a saját főnökétől, hogy javítani kellene a munkahelyi légkört? A Mars ugyanis a jegyátlépés után szoros együttállásba kerül a Nappal, ami gyengíteni fogja, mert a Nap égeti. A Nap esszenciálisan a vezetőt jelenti, ebben a képletben pedig a 8. ház bezárt jegyeként halállal, elválással kapcsolatos dolgokat jelent.
Ez a bolygó jelzi a dolgok végét is, ami jelezheti, hogy a kérdező esetleg belengeti, hogy szándékában van másik állásra pályázni. Tekintettel arra, hogy ezt a csillagok nem támogatják, valószínűleg nem vált állást, de mindez arra elég lehet, hogy saját magának egy kicsit kedvezőbb helyzetet alkudjon ki. Ha valakit elveszíthetünk, mindjárt fontosabbnak látjuk, és ettől felértékelődik a személye. Ebben a helyzetben talán még egy kis fizetésemelést is ki lehet alkudni, ami a kérdezőnek jól is jönne, mivel anyagilag nem áll túl jól.
A lényeg, hogy a horoszkóp szerint a főnök nem alattomos, nem kavar a háttérben.

B.M. 2015.05.28-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.07.17 22:55)

A kérdező fiatal nő, aki kimondottan nehéz helyzetben él. Beteg családtagjait ápolja vidéken, saját maga is depresszióval küzd, és emellett visszahúzódó természetű. Több kérdése közül a legfontosabb, hogy van-e esélye a szerelemre?

A kérdése idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint van lehetősége párkapcsolatra, sőt ismeri is az illetőt, aki jövendőbeli társa lehet, bár talán most még elképzelni sem tudja, hogy az illető a jövőben közelebb kerüljön hozzá. Pedig ez a társ az sarokház csúcsán, Oroszlán jegyében, Vénusz triplicitásában járó Jupiter, vagyis valószínűleg jó kiállású, kedves és jóképű férfiú, akire lehetne komoly terveket építeni.
A baj inkább a kérdezővel van: bár vágyik a társkapcsolatra, talán mint egy mentőövre, ami a mostani élethelyzetéből kiránthatja, pedig ezt nem erre találták ki. Az az igazság, hogy most nincs felkészülve rá, ezért fájdalmas ezt leírni, méginkább megélni, de mégis jobb neki is, és persze majdani partnerének is, ha a kérdező most még észre sem veszi a potenciális férfipartnert vagy elérhetetlennek tartja, és persze a férfi sem tekint lehetséges partnerként a kérdezőre.

A kérdező jelölője a lehető legkedvezőtlenebb kozmikus helyzetben van: retrográd, sötét, hanyatló házban áll, egyre jobban égeti a Nap, még sújtja a Marssal való együttállása, de már belefut egy Szaturnusszal való szembenállásba, ami viszont gyengíti.
Ezek magyarra fordítva azt jelentik, hogy bár szeretne tenni valamit, hogy a sorsa jobbra forduljon, de minimális ereje van a cselekvésre. A Nap égető hatása a tisztánlátását veszi el, például nem igazán tudja, hogy merre menjen, mik a lehetőségei, mit érhet el. A Mars és a Szaturnusz – a két rosszakaró- az ő esetében egyértelműen jelzik, hogy a betegség mennyire rányomja a bélyegét a mindennapjaira. A Mars a betegségekért felelős 6. ház ura, a Szaturnusz pedig a 6. házban áll. Ketten közrefogják a kérdező jelölőjét, a Merkúrt, ami sajnos azt vetíti előre, hogy a betegségétől nehezen fog szabadulni, ha egyáltalán sikerül. A Szaturnusz egyébként jelölhet idős embereket is, ha beteg családtagjai ilyenek, akkor az ő gondozásuk is beletartozik a hátráltató tényezőkre.
Hogy jót is mondjak: saját jegyében járva magas a méltósága, emiatt nem lesz betegebb, és a helyzete sem lesz rosszabb, mint most.

Ha egy tényező ezek közül eltűnik, akkor a kérdező lelki állapota is javulni, tehát például ha a betegek jobban lesznek, esetleg eltávoznak, vagy a gondozásuk alól sikerül neki magának sikerül kimentenie magát, hogy végre tudja a saját életét élni. Persze nem egyik pillanatról a másikra fog ez menni, mert akár évekig is eltarthat, legjobb esetben is legalább egy évig, mire valami történik.

A helyzet változását a képletben az jelzi, hogy a Merkúr először az aszcendensen való átlépéssel erőt nyer, és akkor még mindig a saját jegyében jár, ami erőteljes lökést adhat ahhoz, hogy a saját lábára álljon. Ehhez azért az is kell, hogy a kérdező akarjon is komoly felnőttként élni.

A társkapcsolat tekintetében ezután jön a változás: a Merkúr a Rák jegybe lép, a Jupiter pedig a Szűz jegybe, ahol egymással uralmi/egzaltációs recepciós kapcsolatba lépnek. A meglevő közeledő fényszögkapcsolat mellett, ez a konstelláció segíti majd a szerelmi kapcsolat létrejöttét.

K.B. 2015.05.29-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.06.29 23:06)

A kérdező 3 gyermekét egyedül nevelő asszony, aki vagy segélyt kap, vagy közmunkát végez. Azt szeretné tudni, hogy mi várható munkahellyel kapcsolatban. Anyagi stabilitást szeretne.

A kérdésére radikálisan érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint mintha nem lenne neki baja a mostani munkával, csakhogy segélyből és a közmunkával nem lehet annyit keresni, amit három gyerek mellett ne lehetne elkölteni. Igazándiból a pénze kevés, tehát valószínűleg az igazi kérdés úgy hangzana, hogy lesz-e mostanában több pénze.

A képlet pedig azt mutatja, hogy a bár a fizetése tényleg nem sok, viszont legalábbis a kérdés időpontjában viszonylag nem állt rosszul anyagilag. Lehet, hogy éppen akkor kapott fizetést, vagy bármit. Ha most úgy érzi, hogy nem áll jól anyagilag, akkor sajnos arra kell felkészülnie, hogy jobb valószínűleg nem lesz, még jó darabig. A pénz dolgában több bolygót is figyelembe lehet venni. Van az ami a fizetést jelzi, ez a hanyatló házas, Szaturnusztól gyengített és Marstól sújtott Nap. Ő nem teszi gazdaggá a kérdezőt. A gyengítés a Szaturnusz retrográd mozgása miatt talán már el is múlt, a Marsi sújtás is gyengítésbe megy át idővel, ami miatt lehet, hogy egy kicsit több pénze lesz idővel, de ez akár hosszú évekbe is beletelhet.

A megtakarításai elég hektikusan alakulnak. A kérdés idején talán kicsit több volt, a sarokházas, triplicitás szerinti méltóságú, de kardinális jegyben álló Vénusz miatt, ugyanakkor a pénz el is megy, ahogy a peregrin, retrográd hanyatló házas egzaltációs úr, a Szaturnusz mutatja.

Ha abban gondolkodunk, hogy másik munkával tudna-e több pénzre szert tenni, az a válasz, hogy lehetne, de ehhez észre kell venni a kínálkozó munkalehetőséget. Többféle képzettsége is van, bár nem tudom, mennyire frissek az ismeretei, és van-e kellő gyakorlata, mivel elég sok időt kihagyott, amit egy állásinterjún komolyan számításba vesznek, de meg kellene próbálni. (Ha jól értettem, a segélyes/közmunkás életmód már 11 éve tart!)

Régi munkahely-új munkahely kérdésében a 6. ház és X. ház mutatják az utat. A 6. ház csúcsán áll a bizonytalanságot jelző Neptun. A segélyek és a közmunka valóban olyan, mint a kutya vacsorája, legalábbis ezt hallani felőle. A Ház ura és egzaltációs ura viszont jól áll, ami miatt lehet hogy a kérdező ezt, mint járt utat nem akarja elhagyni egy járatlanért, amit egy igazi munkahelyre való beiratkozás jelentene.
Az igazi munka és a kérdez jelölője a kérdés idején uralmi recepcióban, közeledő fényszögkapcsolatban állnak egymással. Sajnos ez jelenthet egy újabb, de kvalifikáltabb közmunka-lehetőséget is, de kis szerencsével normális munkát is hozhat. Pontosabban –kardinális jegyben álló bolygókról van szó- a kérdés óta eltelt időben már tisztázódnia kellett volna, hogy ezt, vagy azt jelentette ez a konstelláció. Ha nem futott bele az igazi munkába, akkor az a rossz hírem van, hogy minden marad a régiben.

Egy dolgot nem szabad elfelejteni: a horoszkópot a környezettel együtt kell értékelni. Ma Magyarországon sajnos nem lehet csodát várni akkor, ha valaki nagycsaládos anyuka egy kis faluban. Ebben a helyzetben a munkáért, megélhetésért komoly áldozatot kell vállalni, ami megmutatkozik a Vénusz-Hold diszharmónikus kapcsolódásában, és hogy mennyire lesz képes megfelelni egymásnak a munka és a munkavállaló, mert a Hold beleszalad a Skorpió jegybe, ahol saját romlásában jár: a munkahely túl szigorú a kérdezővel, aki viszont elég rosszkedvű lesz a felálló helyzettől, vagyis nagy árat kell fizetni azért, mert valaki munkát vállal. Emellett lehet, hogy a fizetése több lesz, de ha úgy érzi, hogy ennyi pénzért nem is érdemes a megpróbáltatásokat vállalni, illetve mivel a bevételek növekedését a kiadások arányos növekedése is szokta követni, egy idő múlva ugyanott lenne, ahol most: hogy tudnám az anyagi helyzetemet stabilizálni???

V.N. 2015.03.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.05.31 00:46)

A kérdező még sosem volt szerelmes senkibe, a férfiak pedig elkerülik. Vagy észre sem veszik, vagy meg sem merik szólítani, mintha tőle. Szeretne már társat, családot, mert úgy érzi, már itt az ideje. Lehet, hogy soha nem lesz szerelmes?

A horoszkóp alapján nem mondanám, hogy soha nem lehet szerelmes. A képletében feltűnően sok fényszög van. Több szembenállás is nehezíti a helyzetet, ami az idillt megzavarja ugyan, de ezt a diszharmóniát sokféle módon lehet csökkenteni, és általában akinek hasonló fényszögei vannak, megtanul velük együtt élni. A fényszögek a lehetőséget teremtik meg arra, hogy a dolgok megtörténjenek. Néha nehezebben, néha könnyebben, néha meg úgy, hogy nincs benne köszönet, de a lényeg, hogy valami történik általuk. Az a bolygó, aminek semmilyen fényszöge sincs, olyan lesz, mint a sarokba állított gyerek. A többiek játszanak, ő meg kimarad szinte mindenből, legfeljebb akkor történik vele valami, ha egy másik gyerek odamegy hozzá, vagy legalább odakiabál neki játék közben. A kérdező képletében azonban nincs magányos bolygó.

A szembenállás VII. házas jellegű fényszög, ami azt jelenti, hogy megléte mindig az emberi kapcsolatokban okoz feszültséget. Az átlagosnál több szembenállás átlagosnál több olyan felületet is jelent, ahol súrlódás lehet, és ezzel a párkapcsolatok kialakulását is megnehezíti.

Visszatérve az eredeti kérdéshez, valójában a párkapcsolathoz nem is feltétlenül a szerelem kell. Minél érettebb valaki, annál világosabban lát(hat)ja, hogy sokkal fontosabb dolgok tartják életben a kapcsolatot hosszú távon, és akkor már nem a szerelmet keresi, hanem egy megfelelő társat. Persze kérdés, hogy ebben az esetben mit értünk szerelmen, és mi a kérdező elvárása, milyen szerelem esetén gondolkozik a kapcsolat mélyítésén?

A születési képlet alapján tehát úgy tűnik, hogy lehetne partnere. Ha úgy érzi, hogy nem veszik észre vagy félelmet kelt a férfiakban, akkor el kellene gondolkodni, hogy mi az oka ennek, és megpróbálni ezen változtatni. Nem gyökeres változásról van ilyenkor szó, mert ha valaki ki akar bújni a bőréből, az rosszul fog visszahatni. Hosszú távon nem lehet másmilyennek lenni, mint amilyenek valójában vagyunk, de sokszor egy látszólag apró változás is csodákat tehet. Esetleg meg kellene próbálni.

Ami a jelenlegi lehetőségeket illeti, változásokat hozhat a kérdező előtt álló évben, a Plútó tranzitja a társkapcsolatokért felelős VII. ház csúcsa felett, továbbá az, hogy ugyanennek a VII. háznak az egzaltációs ura, a Mars progressziója során jegyet vált, és belép a Rák jegyébe, ahol triplicitás szerinti méltósága lesz. Ez nem túl sok, meglátjuk hoz-e valamit, a kérdező számára kedvező változást a közeljövőben.

S.M. 2014.12.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.04.22 22:03)

A kérdező és a párja a kérdés időpontjában, télen még Angliában élt, ahol a jelek szerint nem találták meg a szerencséjüket. Azt tervezték, hogy tavasszal Ausztriában folytatnák tovább. Vajon ott jobb lesz-e nekik?

A kérdés időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Maga a kérdés több részre bontható. Lesz-e megfelelő munka, lesz-e belőle elegendő jövedelem, tudnak-e törleszteni, lesz-e megfelelő lakhatásuk, és egyáltalán befogadja-e őket az ország.

Munka valószínűleg lesz, de itt nehézségekkel kell számolni. Vagy nehezen találnak állást, vagy olyan munkát, ami nem igazán felel meg nekik, szenvedést okoz az elvégzése, vagy az ígért jövedelemért kell megharcolni, bár úgy tűnik, hogy az elszántságban nincs hiány. Elképzelhető olyan munka is, amikor többféle dolgot kell csinálni (bébiszitternek veszik fel, de valójában háztartási mindenes, vagy fordítva). A munka természetéből fakadóan lehet, hogy a szállást is ajánlanak, vagy lesz saját szállásuk, de néha a munka miatt ott kell aludni. A tényleges szállás talán jobb lesz, mint a mostani, az ideiglenes pedig valószínűleg sokkal jobb, ez akár luxust is jelenthet. Viszont a helyzet hamar megváltozik. Lehet, hogy mégsem kell ott aludni a munka miatt, megoldják másképp.

Nem lesz sima ügy, erre fel kell készülni. Főleg, hogy érthető módon nagyon számítanak a pénzre. A fizetésnél azonban előfordulhat, hogy behúzzák őket a csőbe, vagy félreértik egymást a munkaadóval. Mint például amikor a nettó és a bruttó bért összekeverik. Most úgy látszik, hogy nincs kilátásuk túl vastag borítékra, kevesebbet kapnak, mint amennyire számítanak.

Maga az új ország befogadóbb lesz, mint a hely, ahol eddig éltek. Ez a közérzetükön javíthat, ami nyilván sokat számít. A jelek szerint a kérdező fogja magát jobban érezni, társának nem lesz annyira jó, és ez folyamatosan felszínre hozhatja a köztük fennálló feszültségeket. Oda kell figyelni erre a kapcsolatra, mert úgy tűnik, hogy nem igazán harmonikus a viszony, pedig most nagy szükség lenne az összetartásra, szeretetre. Kérdés, hogy erre képesek lennének-e még?

A kérdező jelölői szabadakaratos jegyben vannak. Úgy tűnik, ő hozza a döntést, hogy mennek vagy maradnak még, sőt hogy együtt maradnak vagy külön utakon folytatják.

Mariann (R.F. e-mail címén) 2015.02.26-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.04.19 22:34)

A kérdező két kisfia mellé szeretne egy kislányt is. A kérdés, hogy lehet-e és ha igen, mikor?

A fiatalasszony horoszkópjában a fiúgyermekre utaló jelzések sokkal erősebbek, mint a lányt mutatóak. Biztosat senki sem fog mondani, hogy ha rászánják magukat, akkor sikerül-e a kislány.

A Jónás naptár segítségével meghatározható, hogy mely napok termékenyek azokon a napokon kívül, amelyek a ciklus közepe táji termékeny napokon kívül. A Jónás napok függetlenek a ciklus alakulásától! Az elmélet szerint akkor van esély leánygyermekre, ha a Hold a Jónás napon nőies, negatív jegyben járt.

Az előttünk álló évben ezek a napok április 20., június 18., augusztus 17., október 15., december 13., és február 10.

Mint ahogy írtam, inkább fiúra számíthat, de a fenti időpontok közül némi esély látszik rá, hogy leány gyermekük foganjon idén nyár vége felé, tehát az augusztus 17-i Jónás napon. Ha úgy döntenek és megpróbálják, az együttléteket ehhez képest 1-3 nappal korábbanra kell tervezni! Augusztusban ezen az időponton kívül viszont védekezniük kell, mert különben lehet, hogy megint kisfiú érkezik!

Amit még megtehetnek az ügy érdekében, ha az életmódjukkal is megtámogatják a kívánt eredményt. Ennek az interneten kell utánanézni, vagy ismerősöknél, védőnőnél rákérdezni, de olyasmire gondolok, hogy például aki fiút szeretne, annak állati fehérjében gazdag ételeket kell fogyasztania. Kislánynál nyilván más a csodaszer, ennek kell utánajárni, és mielőbb elkezdeni ennek megfelelően élni, mert nyilván át kell hangolódni a szervezetüknek, és a hátralevő 4 hónapban ez meg is történhet.

K.A.E. 2015.02.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.02.22 08:41)

A kérdező arra kíváncsi, hogy mi várható szerelmi téren ebben az évben?

Én úgy látom, hogy egy nagy szerelem lesz jön, ami hosszabb felvezető szakasz után hirtelen kipattan és egyfajta „héjanász az avaron” típusú viszonnyá változik. Olyan heves, égető, egyszerre fájó, de ugyanakkor „képtelenség kilépni belőle” kapcsolat, aminél nem lehet tudni, hogy meddig tart, de szinte mindegy is, mert benne van az egész világ akkor is, ha egy életre szól, meg akkor is, ha csak egy hétig tart.
Tehát van, vagy jön valaki, akivel közös a szimpátia, és egyre közelebb kerül a kérdező és a partnere. Kettejüket a Vénusz és a Mars, a kétszexuálbolygó jelzi, ráadásul az erotikus Bikában a Vénusz otthon van, könnyen fel tudja hívni magára a Mars figyelmét, hiszen itt a Vénusz a legjobb formáját adja. A két bolygó találkozása viszont már a Kos jegyében történik meg, ami már kemény szex. Lehet, hogy a Vénusz egy kis csalódást él meg ekkor, de a Mars uralma alatt lesz, ráadásul mindketten belépnek a partner házába, a VII. házba. A Mars helyét itt átveszi a Nap, aki menet közben jegyet vált, és rajongani kezd a Vénuszért. Amikor a szerelem már lecsillapodik, a Mars visszatér, és szeretettel szereti a Vénuszt.
Tehát nyitott szemmel kell járni, mert lenne megfelelő férfi, akivel tervezgethet a kérdező. Az egyetlen veszély inkább ő maga, hogy ne hagyja el a partnerét, akinek a horoszkóp szerint erősebb lesz a szerelme, mint magáé a kérdezőé.

.

(., 2015.03.31 12:08)

Kedves Mónika,

Február 22-én válaszolt nekem (bemásoltam). Csak azt szeretném kérdezni, hogy a bolygóállások alapján ezt mikorra látta.
Én próbáltam kikeresni a leírtak alapján és március-áprilist feltételezek csak nem vagyok benne biztos, hogy jól.

.

(., 2015.03.31 12:09)

Kérdőképlettel dolgoztam, aminek az időpontja és helye 2015. február 7., 20 óra, 41 perc, 47 másodperc,
Budapest, Magyarország. (Regiomontanus házrendszer.)

.

(., 2015.03.31 12:10)

Kedves Mónika,

Értem, de nem egészen értem. Tehát nem lehet behatárolni az időpontot? Az alapján gondoltam, hogy megnéztem, hogy mikor van a Vénusz a Bikában, mikor találkozik a Vénusz és a Mars a Kosban stb. Vagy nem így van, nem lehet ez alapján időpontot behatárolni? Vagy bármi más alapján? A leveléből közeljövőt érzékeltem. Igazából nem is akartam firtatni, de mégsem bírtam ki, hogy ne kérdezzek rá.

.

(., 2015.03.31 12:11)

A kérdőképlet bírálata más szempontok szerint zajlik, mint a radix értékelése.
Itt a két kérdéses jelölő távolsága kb. 7° volt. Hanyatló házban, változó jegyben álltak, ahol az ennek megfelelő időkulcs a képlet elkészítéséhez képest ennyi hetet, hónapot vagy évet jelent. Mindkét bolygó az átlagsebességéhez képest gyorsabban mozgott, ami inkább a rövidebb időkulcs felé billentené a mérleget, és a 7 hét éppen most jár le. Ha most nem jön el az ígért személy, akkor a nyár vége felé válik esedékessé. Ha akkor sem, akkor maradnak az évek.
Remélem, sikerült minden kérdését megválaszolnom. Sikeres párkeresést kívánok.

Üdvözlettel
Montero Mónika

.

(., 2015.03.31 12:12)

Értem, igen sikerült. Köszönöm szépen a gyors választ:-)

Bejelentkezés menüpont Ennyi jutott? bejegyzésre (Krisztina, 2015.02.22 07:45)

(Az asztrológus válaszolt, 2015.03.29 22:09)

Én úgy látom, hogy mire a kérdés elhangzott, a kérdező tulajdonképpen már leírta ezt az embert. A kapcsolatért való aggodalom nem is igazán neki szól, mint inkább magának a kérdezőnek. Az aszcendensen álló Hold mutatja, hogy leginkább saját maga körül forognak a gondolatai. Ennyi idő alatt ugyanis nem lehet túl mélyen kötődni valakihez, főleg egy ilyen kapcsolatban, ami hol van, hol nincs. Viszont ha fennáll az aggodalom, hogy mi lesz vele (ti. a kérdezővel), ha egyedül marad, akkor túlértékelheti azt a férfit, aki éppen adódik.

A kérdésfeltevésekor a kérdező elsődleges jelölője az uralmi Mars volt, éppen belépett saját jegyébe, ami azt jelenti, hogy a legjobb úton halad afelé, hogy összeszedje magát. Házhelyzete szerint ugyan még szorong, aggódik, de ha nem merül el a saját félelmeibe, akkor gyorsan túlléphet rajta.
Ebben a helyzetben a férfit már elutasítja függetlenül attól, hogy él-e még valójában ez a kapcsolat, vagy sem.

A fentiek alapján arra tippelnék, hogy a férfi nem az érzéseitől ijedt meg, mert ennyi idő alatt neki sem nagyon lehettek ilyenek, hanem a macerától, ami azzal jár, hogy egy jó messze lakó családos nő gondjait felvállalja. Egyszerűen számot vetett, és úgy döntött, hogy ez nem fog menni. Ha egyébként összhang volt köztük, akkor valószínűleg most ő is bánkódik, de jobb ha az elején tisztázódik ez a kérdés, mintha már eltelt annyi idő, ami után a kérdező méltán számíthat rá, hogy lesz folytatás.

Annak idején én azt javasoltam a kérdezőnek, hogy a baráti körben vagy őt magát segítő személyek között keresgéljen partnerkapcsolatra alkalmas személyt. Esetleg most megpróbálhatná…

Sz. I. 2015.02.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.03.28 15:26)

A kérdező külföldre vágyik. Korábban –bő két és fél éve- megismerkedett egy férfival, akivel teljesen egy hullámhosszon voltak, mellette még most is el tudná képzelni a jövőjét, de a találkozások és a levélváltások ritkultak. A kérdező szerint ez azért van, mert a férfi nagyon elfoglalt, a munkája miatt sokat kell ide-oda utazgatnia. A kérdés feltevésekor mintha fordulat állt volna be, épp találkozni készültek. A kérdés, hogy lesz-e ennek a kapcsolatnak jövője? A kérdező ezért áldozatokra is hajlandó.

A kérdező adatai pontatlanok, ezért azt nem lehetett felhasználni, de szerencsére a kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ez mutatja, hogy a kérdező (itt a Vénusz) tényleg nagyon szeretné, ha ennek a férfinak (itt a Mars) komolyak lennének a szándékai. A férfi részéről is mutatkozik a hajlandóság, sőt komoly esély van arra is, hogy találkozzanak. Ez az eltelt bő egy hónap során bekövetkezhetett már, vagy a közeli jövőben megtörténhet. Mindezt az mutatja, hogy az őket elsődlegesen jelölő bolygók egymás méltóságaiban és közeledő együttállásban állnak.

Itt viszont el is kellene dönteni, hogy lesz-e ebből együttélés vagy sem. Ennek oka az, hogy az aszcendens egy jegy végén járva már szinte lezárja a cselekvés lehetőségét, tehát tovább nem mehet ez a „talán még összejön” állapot. Másrészt a két jelölő jegyváltás előtt áll, és ha ez megtörtént, akkor fordulni fog a kocka, a két jelölő mostani kedvező méltósága úgy változik meg, hogy az egyik magas méltósága elnyomja a másikat, aki romlásba kerül. Ha most nem határozzák el magukat, akkor ez a hajó elmegy.

Ha viszont megpróbálják az együttélést, a következő történhet:
jobb esetben a kérdezőnek lesz alkalma az áldozatvállallás gyakorlására, és rendületlenül várja haza a hol itt, hol ott dolgozó szerelmét. Rosszabb esetben, ha haza is jön, akkor sem fogja a tenyerén hordozni a kérdezőt. A Mars nem egy kellemes természetű bolygó, és bár a Kos jegyébe lépve bátor és férfias lesz, ami önmagában jó, de ez a Vénusz száműzetésének a helye, ahol a Vénusz eleve nem érzi jól magát, de az itt álló Mars sem fogja szeretni, ettől aztán még rosszabb a helyzet. A Mars viszonya egyfajta érdektelenséget mutat elsősorban, ami ha nem is azonnal derül ki, de utólag visszagondolva azért lehet majd látni.

Ami érdekes, hogy a partnert jelző VII. ház egzaltációs ura, a Nap is jegyet vált, ami magával hozza a partner rajongását a kérdező felé. Nem mellesleg a Kos jegyébe lépő Vénusz pedig a Napért kezd el rajongani. Ez a szerelem fellángolásának időszaka, ami sajnos nem tart sokáig, és bár a fentiek miatt nem is lesz felhőtlen a boldogság, viszont könnyebb elviselni a Mars viselkedését, vagyis hogy nem mutatja ki annyira vagy úgy a szeretetét, mint azt a Vénusz esetleg elvárná.

A Kos kardinális jegy, a benne zajló dolgok viszonylag gyorsan megtörténnek. A kérdező megszokja új helyét, aztán elmúlik a szerelem, és onnantól fogva élvezi a jólétet, ami a partnere biztosít számára. De hogy ide eljussanak, először is lépni kellene. Dacára annak, hogy ez a kérdezőnek némi áldozat árán, hosszútávon elég jó perspektívát mutat, mégis mintha viaskodna magával. Akarja is meg nem is. Először tehát ezt kellene eldönteni, és utána a partnerével komolyan elbeszélgetni arról, hogy legyen tovább.

T.L. 2015.01.18-1 levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.02.14 22:50)

A kérdező régi kapcsolatot melegített fel, de bizonytalannak érzi a jövőt ezzel a férfival. A kérdés az, hogy mire számíthatnak, két éven belül átalakul-e a jelenlegi barátságuk szerelemmé?

Amikor először alkottak egy párt, a kérdező még elég fiatal volt. Ilyenkor is fájdalmas a szakítás, de jöhet egy új szerelem, és megint minden szép lesz. Közben eltelt hat év, a kérdező érett asszony lett, és közeledik a Szaturnusz-visszatérés ideje, amikor nagy változások szoktak történni. Aki még egyedülálló, gyermektelen, ilyenkor erős késztetést érezhet a megállapodásra és családalapításra. Sajnos ehhez kellene egy megbízható partner is és / vagy jó adag bátorság.
A horoszkópból úgy tűnik, hogy a kérdező is ezt szeretné, és valójában a döntést is meghozta már, tehát megerősítést vár, hogy jó úton halad-e, ha ezzel a férfival marad?

Mindkettejük részéről komolyak az érzelmek. A férfi határozatlanságát a jelölőjével, a Marssal együtt álló Neptun okozza. Ez a bolygó ködösít, bizonytalanságot okoz, tehát lebegteti a kérdést, nem hagyja elégedetten hátradőlni sem a kérdezőt, sem a barátját.

A férfi másik, ún. egzaltációs jelölője, a jegyváltás előtt álló Nap, a Vízöntőbe lépve már nemcsak uralma alatt lesz a kérdező jelölőjének, hanem kialakul a fényszögkapcsolat is, ami magával hozhatja a szerelmet. Ugyanakkor ez nem lesz egy felhőtlen, boldog kapcsolat. Abban a jegyben, ahol a Nap áll majd, nem tud teljes fényében pompázni, hiszen rangvesztetté válik. Úgy tűnik, hogy a férfinak sok mindent fel kell áldozni ezért az asszonyért.

Az asszonyt egzaltációs szinten pedig a Szaturnusz jelenti ebben az esetben, aki elég nehézkes, szigorú és korlátozó, amit az amúgy is rangvesztett Nap nehezen fog elviselni, bár annyiban szerencsés a Szaturnusz helyzete is, hogy a jóindulatú Nyilas jegyben a természete nem lesz annyira rideg. Ők ketten tehát szeretik egymást, de a kapcsolatuk mégis olyan se veled, se nélküled jellegű lesz, amíg tart az a szakasz, amit elsősorban a kémia és a hormonok uralnak.

A hosszútávúságot mutató bolygók –az előbb említett Mars és a Vénusz- most még nincsenek fényszögkapcsolatban, de törekednek az együttállásra. A Vénusz kétszer gyorsabb mozgású bolygó, mint a Mars, nagyon siet és utol is éri azt, de már csak akkor, amikor éppen mindketten a Kos jegyébe lépnek, ezért a recepciók megváltoznak: a Vénusz elveszíti méltóságait, a Mars uralmi méltóságba kerül és a tetejébe romlásba teszi a Vénuszt. Ez jelentheti azt, hogy miközben úgy tűnik, egyre jobban alakulnak a dolgok, akár házasságra is lépnek, a kapcsolat váratlanul megváltozik. A Mars nem egy kellemes természetű bolygó, rendesen megsanyargathatja az egyébként is gyenge Vénuszt, de ezzel párhuzamosan az előbb említett egzaltációs urak helyzete is változik: a kérdezőt jelző Szaturnusz saját jegyébe lépve magas méltóságra tesz szert, és ott fogadja a Marsot is, míg a Nap a Halak jegyébe lép, ahol a Vénusz fogadja őt. Ez megint csak azt mutatja, hogy a kapcsolat igen érdekesen alakul: nem lesz fájdalom mentes, de el tudom képzelni, hogy egymásnak adnak annyit, és kapnak is annyit a másiktól, hogy érdemes legyen belevágni a közös jövő építésébe.

Re: T.L. 2015.01.18-1 levelére

(T.L., 2015.02.23 17:38)

Nagyon köszönöm a vàlaszàt! Sajnos úgy tűnik ebből a kapcsolatból nem lesz màr pàrkapcsolat és a baràtsàg is megszűnt. Őt nem érdeklem nőként. Úgy làtszik nem is szeretett és nem is fog.

nyelvvizsga

(Nana, 2015.02.20 09:26)

Szia Mónika,

Ha megengeded, szerettem volna egy ingyenes elemzést kérni, első alkalommal. A Nyelvvizsga már megvolt. 02. 14-én.

Köszönöm,
Anna


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »