Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nikamo 2015.12.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.28 21:32)

A kérdező meg van rémülve, mert találtak valamit. Amikor írt, kivizsgálás alatt volt, az ultrahang és a röntgen után megtörtént a biopszia, akkor még a szövettani eredményre várt.
Közben kiderült, hogy a hírek nem jók, de még egy eredmény nincs meg.

A kérdés idejére érvényes, de konsziderációs képletet lehetett felállítani. A konszideráció oka a késeiség. Lehet, hogy a kérdést még az orvosi vizit előtt kellett volna feltenni. Ebben az esetben a késeiség oka lehet az, hogy mire az elemzés elkészül, a választ már megkapta, így nem fogja érdekelni, mit mondanak a csillagok.
A késeiség másik oka az szokott lenni, hogy a dolgok folyására már nincs hatása a kérdezőnek, a kérdés eldöntetett, lesz, ami lesz.

A képletből az látszik, hogy a kérdező a kérdés időpontjában fizikailag rendben volt, életereje egészsége sarokházas helyzetének és annak köszönhető, hogy saját méltóságaiban áll és nincs romlásban. Viszont nagyon megijedt a betegség és a halál gondolatától, sőt már a terápián pörögnek a gondolatai.

A képben van az orvos is, aki a képlet szerint egy nagy tapasztalattal rendelkező, idősebb doktor lehet. Ha majd végre elkezdi a gyógyítást, kérdés, hogy jó úton jár-e? A Szűz jegyében járó, sarokházas, és a kérdező jelölője -a Merkúr- többszörös méltóságában álló, de jegyhelyzete miatt romlásban levő Jupiter, kétségkívül jóindulatú, de romlása miatt vagy ő van rossz passzban, vagy valamiért nem tud segíteni.

A betegség jelölője a követő házas, romlásban álló Mars egyelőre nem komoly, de ereje van, tünetet produkál és a kérdező jelölőjével már mindenféle recepcióban is áll, tehát mondhatni, hogy fogékonyak egymásra. Maga a betegség a horoszkóp szerint még nincs ott teljesen, mert ehhez fényszögkapcsolatnak kell lennie a két jelölő –a kérdező és a betegsége között-, de ez még nincs meg.

Ami a halált illeti, a 8. ház uraként a Szaturnusz, hanyatló házas peregrin, az ura romlásban áll, fényszöge nincs. A kérdés időpontjában még nem játszik szerepet. Az érdekes, hogy a műtéteket is a 8. házhoz rendelik, valószínűleg abból a megfontolásból, hogy ha a műtét során eltávolítanak valamit a testből, az meghal. Tehát nem valószínű, hogy azonnal kés alá kellene feküdnie a kérdezőnek.

A bolygók természetes útjukon való haladásuk során viszont változni fog a helyzet. Bár a kérdező jelölője nem kerül olyan jegybe, ami az ő romlása lenne, sőt megmarad a triplicitás szerinti méltósága is, de mind a betegség, mind a halál jelölője saját jegyébe lépve uralomba kerül, ami erősebb méltóság a triplicitásnál. A betegség ereje változatlan, míg a 8. ház ura sarokházba lépve maximális erőre tesz szert.

A terápia több elemből áll, vagy együtt, vagy egymás után alkalmazzák, mivel a X. házban bezárt jegy van. A X. ház ura is a Szaturnusz, ami a 8. ház uraként műtéti megoldást jelentene, és a kérdező is valami ilyesmiben gondolkodik. Ugyanakkor a Halak -mint bezárt jegy- ura és egzaltációs ura, a Jupiter és a Vénusz, erejük van, csak éppen méltóságuk nincs, a kérdezőt pedig romlásba teszik. Ezek azok a gyógyszerek, amiktől látványosan pocsékul lesz a beteg, és kérdéses, hogy mennyire hatnak. Némi javulást hozhat, hogy a Jupiter a felszálló holdcsomópont felé tart éppen, de ez elég kevés a sok negatív hatás ellensúlyozására. A házban álló Neptun arra enged következtetni, hogy csalódást vagy bódulatot okoznak ezek a szerek, és a terápia házának végén ott a leszálló holdcsomópont, ami -sajnos nincs rá jobb szó- egy szimbolikus gödör.

Ahogy tehát a bolygók haladnak, a kérdező találkozik az orvossal, majd a betegséggel, és a terápiával is, ami a Szaturnusz miatt lehet konzervatív akár kezelés is, de a 8. ház uraként műtét is. Egy időre várható javulás, mivel a fényszögkapcsolatok felbomlanak, de később a Merkúr retrográd mozgása miatt újra kialakulnak, és akkor a recepciós hatás miatt –ahol a két legrosszabb hatású bolygó gyengíti a kérdező jelölőjét- sajnos bizony számolni kell az életveszéllyel.

M.T. 2015.12.15-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.17 22:07)

A kérdező azt szeretné megtudni, hogy egy bizonyos illetővel lesz-e komoly együttélés, vagy se. A kérdés időpontjában bő egy hónapja ismerték egymást.

A kérdés időpontjára érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni, viszont koraisága miatt nem lehet bizonyosat mondani. A koraiság ugyanis azt jelenti, hogy nem tudunk még mindent, ami a válasz szempontjából pedig fontos lenne.

Az biztató, hogy a kérdező és a kérdéses partner jelölői uralmi recepcióban állnak egymással, a partner jelölője és a Hold között közeledő harmonikus fényszög van, tehát van lehetőség rá, hogy párkapcsolat alakuljon ki kettejük között. A kérdező és a partner otthona között közeledő fényszög van, ami hozhatja a kérdezőnek az otthonváltást, bár arra lehet számítani, hogy ez a kérdező számára nem az álomotthon.

A gond az, hogy a partner jelölője, a Mars, kardinális jegyben és sarokház végén áll, ami miatt viszonylag hamar jegyátlépés történik, és ez magával hozhatja a mostani rajongása megszűnését. A következő jegy, ahova a Mars lép ugyanis a kérdező jelölőinek romlása, vagyis számítani lehet a partner viselkedésének gyökeres megváltozására, a kérdező elutasítására.

Én azt mondanám, hogy egy szerelmet akkor is a maga teljességében meg kell élni, ha az nem tart örökké, kár lenne kihagyni, de a kérdező helyében kivárnék a komolyabb tervekkel, legalább egy évig, mert ha a kérdés feltétele óta eltelt időben még nem történt volna meg, addig mindenképpen eldől, hogy ez a kapcsolat valóban a fent leírt, a kérdező számára kedvezőtlen irányba tartott-e.

K.J. 2015.12.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.10 21:11)

A kérdező titokbanállásváltoztatást tervezget. A kérdése, hogy mikor, hol és milyen állása lehet. És látható-e tartós, megbízható párkapcsolat a közeljövőben? A kérdésre érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani.

Bár kértem, nem kaptam semmilyen információt a kérdéssel kapcsolatban. Szerencsésebb lett volna akkor vagy úgy feltenni a kérdést, amikor már van egy vagy több kiszemelt hely, vagy beadott álláspályázat. És egy időkorlátot is jó lett volna megadni, ahogy például a második kérdés esetében, mert így bizonytalan, hogy mennyi időre érvényes az, amit a kérdőképlet mutat.

Munka tekintetében tehát most csak abból lehet kiindulni, hogy mit mutat a 6. ház (mostani munka)- és a X. ház (jövőbeni munka).

A jelenlegi munkától való távolodás érezhető. A 6. ház ura a Szaturnusz, ezzel távolodó fényszögkapcsolatban van a Nap és a Hold is, de még hetekbe, vagy hónapokba is telhet, amíg ezek a fényszögkapcsolatok megszűnnek, azaz a kérdező szabadulhat a jelenlegi munkahelyéről.
Ugyanakkor viszont, mint a 6. ház egzaltációs ura, a Mars, a Szaturnusz helyét átveheti. Ez olyan munkát jelent ugyanott, ami a mindennapi robottól eltérő jellegű, különleges. Tehát lehet, hogy jön egy rendkívüli megbízás, például egy projektben való munka, vagy valaminek a kidolgozása, amitől a mostani munkahely ismét jelentőséget kap, bár ez nem jelenti azt, hogy a kérdező meggondolná magát. Annál is inkább, mert az a feladat neki nem fog tetszeni. Lehet, hogy úgy érzi, ezzel bosszút akarnak rajta állni, minden esetre testileg-lelkileg megviselheti a feladat.

Ami az új munkahellyel kapcsolatos esélyeket illeti, sajnos, nem túl bíztatóak. Próbálkozás lesz, mert fényszögkapcsolat van a kérdező és a munkahely között, de a recepciók nem mutatják a tervezett munkahely szimpátiáját a kérdező iránt, ezért kevés eséllyel tud új munkahelyen kezdeni. Ha mégis kap munkát, vagy csak megbízást kap valamire, ahelyett, hogy teljes munkaidőben alkalmaznák esetleg határozott idejű szerződést ajánlanak fel, vagy olyanok lennének a munkakörülmények, hogy a kérdező utóbb megbánná, hogy odament.

Én ilyen bolygóállásnál inkább várnék egy kicsit, és közben szorgalmasan keresném a kapcsolatokat, hátha valaki tud segíteni, illetve továbbra is böngészném a kiírt pályázatokat, de ha interjúra hívnak, aprólékosan körüljárnám, hogy mire és milyen feltételekkel keresnek embert, nehogy utólag jöjjön a meglepetés.

Párkapcsolat nem látható.

A.N. 2015.11.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.30 08:19)

A kérdező egyszer már várt babát, ami végül mégsem született meg. Most külföldön próbál szerencsét a férjével. A kérdés, hogy 30 éves koráig, azaz az elkövetkező kb. másfél évben születik-e egészséges gyermeke.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni. Eszerint ebben az időszakban valószínűleg nem születik gyermekük.

A vágy mindkettejükben ott van: a kérdező jelölője a Merkúr, ugyanaz, mint a gyermeké, a férj jelölője, a Jupiter pedig erősen ennek a bolygónak az uralma alatt áll. Ugyanakkor a Merkúr hanyatló, sötét házban, szilárd jegyben, ráadásul a Nappal egy fokon áll, ami számára kedvezőtlen helyzet. A Nappal való együttállás ugyanis égeti a bolygót, és ennek hatása még akkor is fontos, ha a Merkúr az égetett bolygó, aki a Naphoz való közelsége miatt szinte mindig égetett. Ilyenkor feltételezhető, hogy valamit nem vesznek észre, vagy nem akarnak tudomást szerezni róla, pedig a cél érdekében ez fontos lenne. Ebben az esetben még az is előfordulhat, hogy az otthonteremtés, vagy épp az otthontalanság köt le olyan energiákat, ami miatt nem jön össze a gyermekáldás.

A Nap-Merkúr együttállás a 6. házban arra is figyelmeztet, hogy valamilyen betegség áll a háttérben, ami nehezítheti a dolgukat, csak úgy gondolják, hogy ennek nincs akkora jelentősége. Érdemes lenne kivizsgáltatni magukat. A kérdés csak az, hogy tekintettel a körülményeikre, ez mennyire lehetséges.

A jövőt illetően sajnos nem kedvező, a Merkúr jelenlegi ház- és jegyhelyzete, mert a dolgok bekövetkezte itt a történik meg a leglassabban. Ezért, bár az égetettség enyhül, sőt egy időre meg is szűnik, de az hónapok, vagy akár évek alatt következik be. Ezután pedig a Merkúr belép a Nyilas jegybe, és előbb-utóbb létrejön a Szaturnusszal való együttállás, jóval azelőtt, hogy elérné a VII. ház csúcsát, ahol végre ereje lenne. Amíg ugyanis hanyatló házban áll, nincs tényleges fizikai ereje, ami igaz mind az anya, mind a leendő kisbaba részéről. A Nyilas jegy viszont a Merkúr romlása, ahol az esélyei átmenetileg tovább csökkennek, főleg, ha a Szaturnusz sújtó hatása is érvényesül. A Szaturnusz mindenképpen gátol, nehezít, figyelmeztet a korlátainkra, és az idő uraként elodázza a tervek megvalósulását.

Magdolna 2015.11.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.29 23:02)

A kérdés, hogy mikor várható házasság, illetve lesz-e közös gyermek, mivel a férfinak még nincs saját gyermeke. A kérdező 45 éves nő.

A kérdés időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint házasság lehetséges, a gyermekáldásról viszont valószínűleg lecsúsztak.

A kérdező és partnere jelölői közeledő fényszögkapcsolatban vannak, más kérdés, hogy érzik magukat ebben a viszonyban a felek. A kérdező helyzete kedvezőbb, mint partneréé. Kettejük együttállása és kedvező recepció hiánya miatt azt mondhatjuk, hogy a az ő jelölője sújtja a partner jelölőjét. Lehet, hogy van valami, ami miatt számára ez a kapcsolat nehézséget okoz, talán a kérdező elvárásai túlzottak feléje, és emiatt félelmei vannak. Ők ketten nyilván jobban tudják tisztázni, hogy milyen nehézségeik vannak, mi az, ami a partnernek kényelmetlenséget okoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rosszul alakuljanak közös dolgaik, tehát a későbbiekben hivatalosan is összeköthetik az életüket.
Erre a kérdező 47-48. életéve vagyis a 2016. évi születésnapja utáni időszak- kifejezetten alkalmasnak tűnik, de a házasságkötést elég sok jelzés mutathatja a horoszkópban, tehát akár előbb is megtörténhet.

A gyerek kérdésében az 5. ház egzaltációs ura adja meg a választ. Szilárd jegyes, 12 házas helyzete és a Holdtól való távolodó fényszöge, inkább azt mondja, hogy a szándék megvolt, de mire a helyzet megérett volna rá, már kicsúsztak az időből. A kérdés később felmerülhet még, nyilván fognak róla beszélni, esetleg megpróbálkoznak orvosi segítséggel kisbabát létrehozni, de akkor sem tűnik biztatóbbnak a helyzet: jegyváltás után mindkettejük jelölője elutasítja a gyermek jelölőit, tehát még ha mesterséges úton is próbálkoznak, lehet, hogy például a kezelésre nem reagálnak megfelelő módon, és a kívánt eredmény elmarad.

B.K. 2015.10.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.06 22:21)

A kérdező azt írta,hogy megtalálta az igazit. Ehhez képest csupa olyan kérdést tett fel,ami arra utal,hogy a kapcsolatuk megszakadt,vagy éppen szünetel,és a kérdező szeretné menteni a menthetőt. Jó lett volna pontosan leírni,hogy mi a helyzet,mint egy csomó kérdést feltenni,amiből az asztrológusnak kellene ráéreznie,hogy is állnak mostanság.

A kérdés idejére viszont érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni,ami azt mutatja,amit a kérdések sugallnak.

A kérdező itt a Hold és a Jupiter,partnerét a Szaturnusz és a Mars jelöli.

A kérdező jelölője a VII. házban áll,itt van a Plútó is. A kérdező gondolatait a barátja köti le,többszörösen a barátja jelölőinek uralma alatt áll,tehát részéről megvan az érzelem és kötődés.

A Szaturnusz ugyanakkor a 6. ház csúcsán,a Nyilas jegyben jár,érdeklődése szinte minden szinten a Jupiter felé irányult. Ez a kérdező egzaltációs jelölője,ami azt jelenti,hogy az átlagtól eltérő,különleges oldalát mutatja a személyiségének,jelen esetben azt,amilyenné akkor válik,ha szerelmes lesz. A gond az,hogy ezt az oldalt nem tudja az ember sokáig mutogatni,ahogy az idő telik a tényleges személyiség veszi vissza az uralmat,az viszont a Szaturnusznak nem kell,később pedig,ha belép a Bak jegyébe,még kevésbé akarja.

A Mars,mint a partner egzaltációs jelölője a Szűz jegyben,távolodó együttállásban van a Jupiterrel. A Jupiternek itt terminus szerinti méltósága van,tehát jóindulatú,adakozó,életigenlő,túláradó magatartása vonzóvá tehetné,és ugyanilyen a Mars is. Megtévesztő lehet ez a helyzet,mert szebbnek és jobbnak mutatja a feleket,mint amilyenek valójában. Másrészt a Szűz jegy a Jupiter romlásának helye is,ahol a kérdező hajlamos a valóságot egy görbe tükrön keresztül látni,és rosszul értékelni a helyzetet,másrészt önmagát olyan helyzetbe hozhatja,ami számára kedvezőtlen. A partner pedig először szerelmet vall,aztán meggondolja magát és kilép a kapcsolatból. Ezt mutatja a távolodó együttállás is. Más fényszög nincs is a jelölők között,ezért arra lehet számítani,hogy a kapcsolat a csúcson már túljutott,már minden megtörtént köztük,ami megtörténhetett,és innentl fogva mindenki megy tovább a maga útján.

A Bak jegy végén álló Holdnak a jegyváltás előtt a Nappal lesz még egy diszharmónikus fényszögkapcsolata. Ez a 3. ill. a 11. házhoz kapcsolódó jelölő. Lehet,hogy lesz egy kellemetlen beszélgetése a testvérével vagy egy baráttal,aki próbálja rávezetni,hogy hiába érzi ő úgy,hogy megtalálta az igazit,ha az igazi faképnél hagyta azzal a szokásos szöveggel,hogy nem tudja mi történt vele érzelmi téren.

Valójában még igaz is lehet,hogy tényleg nem tudja,hogy történt vele érzelmi téren,de felnőtt férfiak ezt a kérdést képesek kezelni,és nem bújnak el,miként azt a Szaturnusz csinálja. A 6. ház,ahol áll,az ő 12. háza. Ide az ő titkai,szorongásai,megoldhatatlan problémái tartoznak,és számára ez olyan,mint egy remetelak,ami elrejti. Sokáig fog tartani,amíg ezen a házon átvergődik,nem biztos,hogy ezt van értelme a kérdezőnek kivárnia,főleg,hogy a Szaturnusz innen csak ábrándozni fog a kérdezőről,de nem várható tőle,hogy a tettek mezejére lépjen.

Ami még összejöhet,hogy tisztázzák a történteket. Amikor a Hold átlép a Vízöntő jegybe,és egyben belép a 8. házba is,újra lesz fényszög közte és a Szaturnusz között.
Rosszabb esetben viszont akár több is lehet,mint beszélgetés,de örömteli kapcsolat biztos nem lesz belőle. A Hold még mindig a Szaturnusz uralma alatt lesz,ezért nem tud elszakadni tőle és továbbra is erőlteti a kapcsolatot,de a 8. házban tele lesz szorongásokkal,félelmekkel,és a Szaturnusz tartózkodó viselkedése ezt folyamatosan erősíti is. Sokat lelkiznek,nyűglődnek,a tetejébe a Mars is átlép a Mérleg jegyébe,ahol saját romlásában járva a vonzereje elmúlik.
A kérdezőnek át kellene gondolnia,hogy mit vár egy kapcsolattól,és akarja-e ezt a férfit azon az áron is,ha nem lesz felhőtlen boldogságban osztályrésze mellette,bár az „igazi” nem feltétlenül olyan ember,aki mellett csupa boldogság lesz az élet.

P.Z. 2015.10.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.01 22:57)

A kérdezőnek volt egy hosszabb ideig tartó tiniszerelme tíz évvel ezelőtt. Azóta semmi. A kérdés, hogy lehet-e az életben tartós kapcsolata, és ha igen, mikor?

A párkapcsolati kérdésekben az I. ház –maga a szülött- és a VII. ház – a mindenkori partner- kapcsolatát kell vizsgálni elsősorban. A házak urai, a Merkúr és a Jupiter, egymással fényszögkapcsolatban állnak, ami megteremti a lehetőségét annak, hogy egyáltalán létrejöjjön a párkapcsolat. Ami a tartósságot illeti, biztató, hogy követő házban állnak, és a Merkúr fix jegyhez közeledik, ugyanakkor a Jupiter retrográd mozgása miatt hiába áll fix jegy csúcsán, attól távolodik, ami bizony felveti a visszalépés, az esetleges válás lehetőségét.

A másik probléma, hogy a két bolygó közti fényszög szembenállás, ami nehezen feloldható feszültséget jelöl. Ilyen esetben többször megfordul a szülött fejében, hogy másképp kellett volna döntenie, jobban járt volna, ha mégsem horgonyoz le a férje mellett.

Ami segítheti a kapcsolat kedvezőbb alakulását, ha közös életcélokért tudnak együtt küzdeni. Egy házaspár esetében ez értelemszerűen a közös otthon, gyerekek, javak gyarapítása szokott lenni.

A kérdező kapcsolatait erősen áthatja az értékek kérdése szó szerinti és átvitt értelemben is, tehát nemcsak az anyagi javak, hanem a belső értékrenddel kapcsolatos kérdések, amelyek feszültséget keltenek a két fél között. Érdemes erről időnként egyeztetni, amíg a hangnem békés és mindketten készek a kompromisszumra, mert hiába van mindkét bolygónak méltósága, marsikus hatás alatt állva könnyen eldurvuló vitáknak nézhetnek elébe.

Ami a mikor kérdését illet, több egymást erősítő jelzés is mutatja, hogy ez most következő időszak kedvező partnerkapcsolat kialakításához. A Szaturnusz első visszatérése várható jövő év februárja és novembere között, ami otthonnal, szex-szel, gyermekkel kapcsolatos eseményeket hozhat. A fő időpontok február vége, április utolsó harmada és november közepe. A Jupiter ennek a periódusnak a vége felé, születésnapjához közeledve, szeptember elején lép át az aszcendens felett, ami ugyancsak jelezheti a partner megjelenését, vagy ha volt valaki, aki tetszett, a kettejük kapcsolata magasabb szintre lép, esetleg korábbi, titkolt kapcsolatát felvállalja. A születési uralkodó, a Merkúr aktiválódása a 30. életévben, vagyis a jövő szeptemberi születésnap utáni egy éven keresztül pedig általában segíti a szülöttet céljai megvalósításában.

H.I. 2015.09.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.11.29 05:27)

A kérdező sajnos fiatalon özvegyült meg pár éve, egyedül maradt a gyermekével, és emiatt nincs túl jól. A kérdése, hogy másfél éven belül lehet-e újra társa.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint a válasz az, hogy valószínűleg a megjelölt időszakban nem lesz olyan társa, aki mellett megtalálja a korábban elvesztett biztonságot és szeretetet.

A kérdező jelölője a Mars, a lehetséges partneré a Vénusz. A kérdés idején ezek 4° távolságra voltak egymástól, tehát elképzelhető, hogy maga a kérdés azért született, mert volt valaki a láthatáron, akivel első nekifutásra valahogy nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy kellett volna – a kérdezőben lett volna hajlandóság, csak a másik visszatáncolt, de azért ott maradt látótávolságon belül- és emiatt a kérdező reménykedik, hogy hátha még összejön a dolog.
A visszatáncolást az mutatja, hogy a Vénusz egy rövid időre retrográd, azaz hátráló mozgásúvá vált, vagyis a Földről nézve, mintha visszafelé mozgott volna. Egy idő után a haladás iránya egy rövid stacioner, azaz látszólagosan álló állapot után ismét előrefelé halad majd, először igen lassan, majd egyre gyorsabban. Ezért a Vénusz, azaz a partner, noha normális haladási átlagsebessége kétszerese a Mars sebességének, itt lemarad. Amíg a két bolygó az Oroszlán jegyben haladt, nem találkoznak újra, mert a Vénusz nem éri utol a Marsot, csak a következő jegyben.

Mindez azt jelenti, hogy ha volt valaki, a szituációtól megijedt. A kérdező tetszik ugyan neki, de talán a vele járó kötelezettségek megrettentették, és nem merte vállalni. Mire meggondolta magát, a kérdező magában inkább arra szavazott, hogy keres egy talpra esettebb férfit. Ahogy a bolygók természetes útjukon haladnak, előbb a Mars, vagyis a kérdező, később az egyre gyorsabban járó Vénusz átlép a Szűz jegyébe, és itt végül kialakul az együttállás.

Ez azt jelenti, hogy a kérdéses másfél év után ugyanezzel a személlyel létrejöhet a kapcsolat. Mivel a Szűz jegy a Vénusz triplicitás szerinti méltóságának helye, de itt ugyanakkor saját romlásában is van, vélhetőleg a partner saját érdekeinek sérelmével megy bele a kapcsolatba.
Érettebb korban kialakuló kapcsolatoknál már egy csomó olyan tényező is van, ami nehézségek okoz – (a másik gyereke vagy korábbi kapcsolat nehézségei, alkalmazkodás), ugyanakkor a kérdező is kritikusan viselkedik a partnerrel (látja, hogy nem ő az igazi, ugyanakkor örül neki, hogy egyáltalán van).

A kérdőképletben az óra ura a Szaturnusz, ami esszenciálisan az időt jelenti: ki kell várni. A kérdéses másfél évben – 2017 tavaszáig nem, de utána lehetséges párkapcsolat. Hogy ez szerelem-e, nem merném azt mondani, hogy igen. Érettebb korban már nem biztos, hogy azt a kamaszos rajongást kapjuk, amit szerelemnek lehet nevezni, de talán nem is erre vágyunk. Fontosabb egy megbízható társ, akire lehet számítani az élet ügyes-bajos dolgaiban. Ha viszont a kérdező a szerelem alatt a szexre gondolt, akkor valószínűleg nem kell aggódnia, mert ahol Mars és Vénusz a két jelölő, ott a szex nem lesz probléma. 2017 tavasza után...

Még egy dolog:
ingyenes elemzések esetén kérhető, hogy a születési képlet ne jelenjen meg a honlap képletei között, de a válaszok mindenképpen publikusak lesznek, vagyis a monogram és a megkeresés dátumának megadásával feltöltöm a honlapra, mivel ez az ingyenesség egyik feltétele. Kérem ennek szíves tudomásul vételét!

O.K. 2015.09.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.11.29 04:05)

A kérdező 39 éves egyedülálló édesanya. Egy 13 évvel idősebb, jól szituált férfi vonzása kerítette hatalmába. A kérdés, hogy lehet-e közös jövőjük, árthat-e neki és a gyermekének ez a kapcsolat, amelyet az anyagi előnyök ellenére is feladna, ha így lenne.
A kérdés idejére érvényes kérdőképletet lehetett felállítani, de a képlet többszörösen konsziderációs.

Az egyik probléma az, hogy az aszcendens már a jegy utolsó fokain áll, a másik, pedig a VII. ház csúcsán álló Szaturnusz.

Az előbbi probléma arra utal, hogy későn tették fel a kérdést, és igazság szerint nem vagyok benne biztos, hogy ténylegesen szüksége van-e a kérdeznek a válaszra, vagy inkább csak kíváncsi, hogy mit mondanak a csillagok, de eközben tulajdonképpen ő maga már tudja, hogy mi lesz.

Az aszcendenssel szemben álló Szaturnusz pedig több szempontból is kedvezőtlen jel, és mindenképpen ártó hatást jelent a kérdező rovására.

A kérdező és esetleges partnere jelölője sarokházban, fix jegyben állt együtt a kérdés idején. Ez egyrészt jelzi a kapcsolat dinamikusságát, és valamennyi tartósságot is ad neki, ami miatt nem lesz egyik napról a másikra vége a vonzalomnak.
A kérdező jelölője a Vénusz, ami saját méltóságában jár, a partner pedig a Mars, akinek van egy triplicitás szerinti méltósága az Oroszlán jegyben, és mivel ő maga is a Vénusz méltóságában jár, nincs ártó szándéka.

De a Mars akkor is problémákat okoz, ha próbálja a lehető legjobb arcát mutatni. Ilyenkor nem sújtja, csak gyengíti a másik bolygót, mint itt is. A kérdező nyilván jobban tudja, hogy ez milyen módon nyilvánul meg, és ez nyilván zavarja is. Lehet, hogy ennek egyik megnyilvánulása, hogy nem mer őszinte lenni a saját anyagi helyzetét illetően (ő maga nem áll túl jól, míg a férfinek nincs ilyen problémája).

A vonzalmat egyébként részéről nem a Vénusz-Mars együttállás, hanem a Hold helyzete mutatja. A 12. házban, a Kos jegyében járva elég erősen a Mars hatása alatt volt, amit inkább problémának, szorongásnak élt meg, mintsem boldogító szerelemnek.
A jegyátlépés után, a Bika jegyben elutasítóvá válik a Marssal szemben –kiszeret belőle- és ez óhatatlanul be is fog következni legkésőbb jövő tavasszal.

Ezzel párhuzamosan a Vénusz és a Mars együttállása is lassan felbomlik: a Vénusz retrográd mozgása jelzi, hogy a kérdező lényegében kihátrál a kapcsolatból. A Mars pedig továbbhalad a Szűz jegye felé, ahol a Vénusznak van ugyan triplicitás szerinti méltósága, de ez egyben rangvesztésének helye is. Ha még akkor is lenne közük egymáshoz, az mindkettejük számára a se veled/se nélküled állapot lenne.

Holtomiglan, holtodiglan kapcsolat lehet, de élethosszig tartó szerelem ebből nem lesz. Azt kell eldöntenie a kérdezőnek, hogy ha már lehetősége van rá, kihasználja-e a kapcsolat nyújtotta előnyöket, vagy várja tovább a neki rendeltetett, igaz szerelmet, aki nem biztos, hogy még ebben az életében el is jön hozzá, és a tetejébe megmaradnak nyomasztó anyagi gondjai, amit társ hiányában valószínűleg továbbra is egyedül kell megoldania.

B.Sz. 2015.07.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.08.19 22:24)

A kérdező két hosszabb párkapcsolat után nagycsaládos anyukaként ismét a számára megfelelő férfit keresi, bár érzelmileg még nem szakadt el teljesen a legutóbbi párjától. A kérdés, hogy mikor jön el a neki megfelelő férfi?

A kérdés az is egyben, hogy egyáltalán eljön-e a megfelelő férfi? A képlete szerint a kérdező elég erős személyiség. Közvetlenül Nyilas aszcendense alatt áll a Jupiter, vagyis őt egy sarokházas, uralmi bolygó jelöli a saját születési képletében. Ez a Jupiter egy jóindulatú bolygó, de idealista és nagyon fontos számára az igazság, a hit és az értékrend, amit nyilván érvényesíteni is akar. A kérdés, hogy választ-e olyan partnert, aki ennek képes eleget tenni.

A partnert jelző bolygó, a VII. ház ura a Merkúr ugyancsak az I. házban állt a kérdező születésekor, de a Bak jegyben, ami a Jupiter esésének helye, ugyanakkor a Merkúr a Mars terminusában is áll. Mindez azt jelenti, hogy a kiválasztott partner kielégíti azt az igényt, ami a kérdező zsánere, vagyis neki tetszően néz ki és viselkedik, de valójában nem kapja meg tőle azt a tiszteletet, szeretetet, amit elvárna és talán meg is érdemelne.

Ugyanakkor azt is mondják, hogy ha a VII. ház ura az I. házban van, akkor a szülöttnek nincs igazán szüksége partnerre, ami tekintve saját jelölője erejét talán igaz is lehet. Nem tudni, hogy miért ez a ragaszkodás egy olyan férfihoz, akinek azóta már másik családja van, vagy miért akarja újra átélni mindazt, amit a Merkúrtól idáig kapott?

Persze, az emberi kapcsolatok fontosak, és azt tartjuk természetesnek, ha egy felnőtt ember nem él egyedül, de nem szabad mindenáron erőltetni a társkapcsolatot. És főleg akkor kell vigyázni ezzel, ha még elismerten nem kész rá, hiszen reménytelenül kötődik ahhoz a partnerhez, akivel már négy éve szakított. Ilyenkor egy új párkapcsolatra ilyen, vagy olyan módon ráterhelődik a régi partner emléke, és könnyen előfordulhat, hogy még a lehetőségeihez képest is rosszabbul fog választani, amitől megint nem a számára megfelelő férfit kapja. Meg kellene próbálni a helyzet elfogadását, a leválást az exről, és saját erejének, tehetségének a megtapasztalását, amitől az életminősége még akkor is javulhat, ha most el sem tudja képzelni, hogy ezt partner nélkül lehetséges.

P.E. 2015.07.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.08.02 07:05)

A kérdező ingyenes Jónás naptárt kért.

A ciklus közepén van néhány termékeny nap, amit érdemes kihasználni, emellett a Jónás napok előtti 1-3 napos időszakra is tervezzenek együttlétet. Ez független a női ciklustól, tehát olyankor is létrejöhet fogamzás, amikor orvosi szempontból steril időszak van. Az alábbi listában egy évre előre szerepelnek a kérdező születési idejére számolt Jónás napok,illetve hogy az egyes időpontokban történő teherbe eséssel milyen nemű gyermekre számíthatnak. Az utolsó két alkalomnál a Nap-Hold távolság pontossá válása idején a Hold nagyon közel lesz a jegyhatárhoz, ezért a férfias és nőies jelleg egyformán hat rá. Ilyenkor nem lehet megmondani, hogy kisfiút vagy kislányt ígérnek-e a csillagok.

2015.08.04. 17:18 F
2015.09.22. 23:58 L
2015.10.02. 09:02 F
2015.10.31. 21:17 L
2015.11.30. 13:17 F
2015.12.30. 08:32 L
2016.01.31. 22:07 F
2016.02.28. 02:45 L
2016.03.28. 21:12 F
2016.04.27. 18:06 L
2016.05.26. 23:22 F
2016.06.25 07:42
2016.07.24 14:31

M.H. 2015.06.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.07.26 20:59)

A kérdező bő fél éve dolgozik mostani munkahelyén. Jó lenne, ha több pénzt keresne, de ami nagyobb probléma a számára, hogy a munkahelyi légkör hol így, hol úgy alakul, és nem tudja, mire számítson a közvetlen főnökével kapcsolatban, aki egyszer kedves vele, máskor meg becsmérli a kérdező teljesítményét. Közben folyosói pletyka, hogy a kérdező a főnök helyére pályázik, ami a kérdező szerint nem igaz.
A kérdés az, hogy meg lehet-e bízni a főnökben, vagy hátba támadja és ócsárolja-e a kérdezőt a háta mögött?
A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A főnök jelölője a Mars, aki ebben a képletben a kérdező szempontjából nem áll rosszul. A Mars harcias természetű bolygó, spontán megnyilvánulásai miatt úgy viselkedik, ahogy érez. Vagyis ha olyanja, van, akkor bizalmaskodik, máskor meg nyersen, durván a szemébe vágja a másiknak, amit éppen gondol. Bár a kérdez is említette, hogy talán jobban is dolgozhatna, de a Mars szerint semmi sem ragadt rá, amióta ott dolgozik, ami azért nyilván túlzás. Emiatt a kérdező jól is érzi magát a mostani helyén meg nem is.
A Mars egyszerűen gondolkodik, ezért ha azt hallja, hogy akarata ellenére a helyére pályáznak, akkor mérges lesz, és jó eséllyel bosszút áll emiatt. Ez megnyilvánulhat abban, hogy lekezeli a trónkövetelőt, hogy az alkalmatlanság miatt felejtse el, ha egyáltalán ilyesmit forgatott volna a fejében a kérdező.
A hír, miszerint a főnök helye bizonytalan, nem biztos, hogy teljesen alaptalan, de lehet, hogy nem ebben a formában igaz. Valahol, valakinek a fejében megfordult valami, talán csak egy kósza gondolat, mondjuk egy átszervezés miatt változott volna a felállás, ami aztán önálló életet kezdett élni. Ebben nem valószínű hogy lesz változás. A főnök hozzáállásában viszont történhet előrelépés. Az előbb említett Mars jegyhatáron állt a kérdés idején. Az Ikrek jegyében a leírt kettősséget mutatta a kérdezővel, illetve az őt jelölő Jupiterrel kapcsolatban: egyfelől kedvelte, hiszen kétszeresen is a Jupiter méltóságaiban állt, másfelől viszont elutasította, mivel az Ikrek a Jupiter száműzetésének a helye. Ha átlép a Rák, ahol a Hold uralma és a Jupiter egzaltációjába kerül –a Hold a kérdező másik jelölője- jó eséllyel kedvezőbben áll majd a kérdezőhöz. Itt a Mars triplicitás szerinti méltóságban, de saját esése helyén is lesz. Mintha valami történne, ami miatt a főnök szinte elkötelezettje lesz a kérdezőnek. Lehet, hogy a kérdező bevállal túlórákat, vagy valamennyit a főnök munkájából, mert az szabadságra megy, vagy lebetegszik, vagy családi probléma miatt szorul segítségre? Esetleg kap egy instrukciót a saját főnökétől, hogy javítani kellene a munkahelyi légkört? A Mars ugyanis a jegyátlépés után szoros együttállásba kerül a Nappal, ami gyengíteni fogja, mert a Nap égeti. A Nap esszenciálisan a vezetőt jelenti, ebben a képletben pedig a 8. ház bezárt jegyeként halállal, elválással kapcsolatos dolgokat jelent.
Ez a bolygó jelzi a dolgok végét is, ami jelezheti, hogy a kérdező esetleg belengeti, hogy szándékában van másik állásra pályázni. Tekintettel arra, hogy ezt a csillagok nem támogatják, valószínűleg nem vált állást, de mindez arra elég lehet, hogy saját magának egy kicsit kedvezőbb helyzetet alkudjon ki. Ha valakit elveszíthetünk, mindjárt fontosabbnak látjuk, és ettől felértékelődik a személye. Ebben a helyzetben talán még egy kis fizetésemelést is ki lehet alkudni, ami a kérdezőnek jól is jönne, mivel anyagilag nem áll túl jól.
A lényeg, hogy a horoszkóp szerint a főnök nem alattomos, nem kavar a háttérben.

B.M. 2015.05.28-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.07.17 22:55)

A kérdező fiatal nő, aki kimondottan nehéz helyzetben él. Beteg családtagjait ápolja vidéken, saját maga is depresszióval küzd, és emellett visszahúzódó természetű. Több kérdése közül a legfontosabb, hogy van-e esélye a szerelemre?

A kérdése idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint van lehetősége párkapcsolatra, sőt ismeri is az illetőt, aki jövendőbeli társa lehet, bár talán most még elképzelni sem tudja, hogy az illető a jövőben közelebb kerüljön hozzá. Pedig ez a társ az sarokház csúcsán, Oroszlán jegyében, Vénusz triplicitásában járó Jupiter, vagyis valószínűleg jó kiállású, kedves és jóképű férfiú, akire lehetne komoly terveket építeni.
A baj inkább a kérdezővel van: bár vágyik a társkapcsolatra, talán mint egy mentőövre, ami a mostani élethelyzetéből kiránthatja, pedig ezt nem erre találták ki. Az az igazság, hogy most nincs felkészülve rá, ezért fájdalmas ezt leírni, méginkább megélni, de mégis jobb neki is, és persze majdani partnerének is, ha a kérdező most még észre sem veszi a potenciális férfipartnert vagy elérhetetlennek tartja, és persze a férfi sem tekint lehetséges partnerként a kérdezőre.

A kérdező jelölője a lehető legkedvezőtlenebb kozmikus helyzetben van: retrográd, sötét, hanyatló házban áll, egyre jobban égeti a Nap, még sújtja a Marssal való együttállása, de már belefut egy Szaturnusszal való szembenállásba, ami viszont gyengíti.
Ezek magyarra fordítva azt jelentik, hogy bár szeretne tenni valamit, hogy a sorsa jobbra forduljon, de minimális ereje van a cselekvésre. A Nap égető hatása a tisztánlátását veszi el, például nem igazán tudja, hogy merre menjen, mik a lehetőségei, mit érhet el. A Mars és a Szaturnusz – a két rosszakaró- az ő esetében egyértelműen jelzik, hogy a betegség mennyire rányomja a bélyegét a mindennapjaira. A Mars a betegségekért felelős 6. ház ura, a Szaturnusz pedig a 6. házban áll. Ketten közrefogják a kérdező jelölőjét, a Merkúrt, ami sajnos azt vetíti előre, hogy a betegségétől nehezen fog szabadulni, ha egyáltalán sikerül. A Szaturnusz egyébként jelölhet idős embereket is, ha beteg családtagjai ilyenek, akkor az ő gondozásuk is beletartozik a hátráltató tényezőkre.
Hogy jót is mondjak: saját jegyében járva magas a méltósága, emiatt nem lesz betegebb, és a helyzete sem lesz rosszabb, mint most.

Ha egy tényező ezek közül eltűnik, akkor a kérdező lelki állapota is javulni, tehát például ha a betegek jobban lesznek, esetleg eltávoznak, vagy a gondozásuk alól sikerül neki magának sikerül kimentenie magát, hogy végre tudja a saját életét élni. Persze nem egyik pillanatról a másikra fog ez menni, mert akár évekig is eltarthat, legjobb esetben is legalább egy évig, mire valami történik.

A helyzet változását a képletben az jelzi, hogy a Merkúr először az aszcendensen való átlépéssel erőt nyer, és akkor még mindig a saját jegyében jár, ami erőteljes lökést adhat ahhoz, hogy a saját lábára álljon. Ehhez azért az is kell, hogy a kérdező akarjon is komoly felnőttként élni.

A társkapcsolat tekintetében ezután jön a változás: a Merkúr a Rák jegybe lép, a Jupiter pedig a Szűz jegybe, ahol egymással uralmi/egzaltációs recepciós kapcsolatba lépnek. A meglevő közeledő fényszögkapcsolat mellett, ez a konstelláció segíti majd a szerelmi kapcsolat létrejöttét.

K.B. 2015.05.29-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.06.29 23:06)

A kérdező 3 gyermekét egyedül nevelő asszony, aki vagy segélyt kap, vagy közmunkát végez. Azt szeretné tudni, hogy mi várható munkahellyel kapcsolatban. Anyagi stabilitást szeretne.

A kérdésére radikálisan érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint mintha nem lenne neki baja a mostani munkával, csakhogy segélyből és a közmunkával nem lehet annyit keresni, amit három gyerek mellett ne lehetne elkölteni. Igazándiból a pénze kevés, tehát valószínűleg az igazi kérdés úgy hangzana, hogy lesz-e mostanában több pénze.

A képlet pedig azt mutatja, hogy a bár a fizetése tényleg nem sok, viszont legalábbis a kérdés időpontjában viszonylag nem állt rosszul anyagilag. Lehet, hogy éppen akkor kapott fizetést, vagy bármit. Ha most úgy érzi, hogy nem áll jól anyagilag, akkor sajnos arra kell felkészülnie, hogy jobb valószínűleg nem lesz, még jó darabig. A pénz dolgában több bolygót is figyelembe lehet venni. Van az ami a fizetést jelzi, ez a hanyatló házas, Szaturnusztól gyengített és Marstól sújtott Nap. Ő nem teszi gazdaggá a kérdezőt. A gyengítés a Szaturnusz retrográd mozgása miatt talán már el is múlt, a Marsi sújtás is gyengítésbe megy át idővel, ami miatt lehet, hogy egy kicsit több pénze lesz idővel, de ez akár hosszú évekbe is beletelhet.

A megtakarításai elég hektikusan alakulnak. A kérdés idején talán kicsit több volt, a sarokházas, triplicitás szerinti méltóságú, de kardinális jegyben álló Vénusz miatt, ugyanakkor a pénz el is megy, ahogy a peregrin, retrográd hanyatló házas egzaltációs úr, a Szaturnusz mutatja.

Ha abban gondolkodunk, hogy másik munkával tudna-e több pénzre szert tenni, az a válasz, hogy lehetne, de ehhez észre kell venni a kínálkozó munkalehetőséget. Többféle képzettsége is van, bár nem tudom, mennyire frissek az ismeretei, és van-e kellő gyakorlata, mivel elég sok időt kihagyott, amit egy állásinterjún komolyan számításba vesznek, de meg kellene próbálni. (Ha jól értettem, a segélyes/közmunkás életmód már 11 éve tart!)

Régi munkahely-új munkahely kérdésében a 6. ház és X. ház mutatják az utat. A 6. ház csúcsán áll a bizonytalanságot jelző Neptun. A segélyek és a közmunka valóban olyan, mint a kutya vacsorája, legalábbis ezt hallani felőle. A Ház ura és egzaltációs ura viszont jól áll, ami miatt lehet hogy a kérdező ezt, mint járt utat nem akarja elhagyni egy járatlanért, amit egy igazi munkahelyre való beiratkozás jelentene.
Az igazi munka és a kérdez jelölője a kérdés idején uralmi recepcióban, közeledő fényszögkapcsolatban állnak egymással. Sajnos ez jelenthet egy újabb, de kvalifikáltabb közmunka-lehetőséget is, de kis szerencsével normális munkát is hozhat. Pontosabban –kardinális jegyben álló bolygókról van szó- a kérdés óta eltelt időben már tisztázódnia kellett volna, hogy ezt, vagy azt jelentette ez a konstelláció. Ha nem futott bele az igazi munkába, akkor az a rossz hírem van, hogy minden marad a régiben.

Egy dolgot nem szabad elfelejteni: a horoszkópot a környezettel együtt kell értékelni. Ma Magyarországon sajnos nem lehet csodát várni akkor, ha valaki nagycsaládos anyuka egy kis faluban. Ebben a helyzetben a munkáért, megélhetésért komoly áldozatot kell vállalni, ami megmutatkozik a Vénusz-Hold diszharmónikus kapcsolódásában, és hogy mennyire lesz képes megfelelni egymásnak a munka és a munkavállaló, mert a Hold beleszalad a Skorpió jegybe, ahol saját romlásában jár: a munkahely túl szigorú a kérdezővel, aki viszont elég rosszkedvű lesz a felálló helyzettől, vagyis nagy árat kell fizetni azért, mert valaki munkát vállal. Emellett lehet, hogy a fizetése több lesz, de ha úgy érzi, hogy ennyi pénzért nem is érdemes a megpróbáltatásokat vállalni, illetve mivel a bevételek növekedését a kiadások arányos növekedése is szokta követni, egy idő múlva ugyanott lenne, ahol most: hogy tudnám az anyagi helyzetemet stabilizálni???

V.N. 2015.03.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.05.31 00:46)

A kérdező még sosem volt szerelmes senkibe, a férfiak pedig elkerülik. Vagy észre sem veszik, vagy meg sem merik szólítani, mintha tőle. Szeretne már társat, családot, mert úgy érzi, már itt az ideje. Lehet, hogy soha nem lesz szerelmes?

A horoszkóp alapján nem mondanám, hogy soha nem lehet szerelmes. A képletében feltűnően sok fényszög van. Több szembenállás is nehezíti a helyzetet, ami az idillt megzavarja ugyan, de ezt a diszharmóniát sokféle módon lehet csökkenteni, és általában akinek hasonló fényszögei vannak, megtanul velük együtt élni. A fényszögek a lehetőséget teremtik meg arra, hogy a dolgok megtörténjenek. Néha nehezebben, néha könnyebben, néha meg úgy, hogy nincs benne köszönet, de a lényeg, hogy valami történik általuk. Az a bolygó, aminek semmilyen fényszöge sincs, olyan lesz, mint a sarokba állított gyerek. A többiek játszanak, ő meg kimarad szinte mindenből, legfeljebb akkor történik vele valami, ha egy másik gyerek odamegy hozzá, vagy legalább odakiabál neki játék közben. A kérdező képletében azonban nincs magányos bolygó.

A szembenállás VII. házas jellegű fényszög, ami azt jelenti, hogy megléte mindig az emberi kapcsolatokban okoz feszültséget. Az átlagosnál több szembenállás átlagosnál több olyan felületet is jelent, ahol súrlódás lehet, és ezzel a párkapcsolatok kialakulását is megnehezíti.

Visszatérve az eredeti kérdéshez, valójában a párkapcsolathoz nem is feltétlenül a szerelem kell. Minél érettebb valaki, annál világosabban lát(hat)ja, hogy sokkal fontosabb dolgok tartják életben a kapcsolatot hosszú távon, és akkor már nem a szerelmet keresi, hanem egy megfelelő társat. Persze kérdés, hogy ebben az esetben mit értünk szerelmen, és mi a kérdező elvárása, milyen szerelem esetén gondolkozik a kapcsolat mélyítésén?

A születési képlet alapján tehát úgy tűnik, hogy lehetne partnere. Ha úgy érzi, hogy nem veszik észre vagy félelmet kelt a férfiakban, akkor el kellene gondolkodni, hogy mi az oka ennek, és megpróbálni ezen változtatni. Nem gyökeres változásról van ilyenkor szó, mert ha valaki ki akar bújni a bőréből, az rosszul fog visszahatni. Hosszú távon nem lehet másmilyennek lenni, mint amilyenek valójában vagyunk, de sokszor egy látszólag apró változás is csodákat tehet. Esetleg meg kellene próbálni.

Ami a jelenlegi lehetőségeket illeti, változásokat hozhat a kérdező előtt álló évben, a Plútó tranzitja a társkapcsolatokért felelős VII. ház csúcsa felett, továbbá az, hogy ugyanennek a VII. háznak az egzaltációs ura, a Mars progressziója során jegyet vált, és belép a Rák jegyébe, ahol triplicitás szerinti méltósága lesz. Ez nem túl sok, meglátjuk hoz-e valamit, a kérdező számára kedvező változást a közeljövőben.

S.M. 2014.12.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.04.22 22:03)

A kérdező és a párja a kérdés időpontjában, télen még Angliában élt, ahol a jelek szerint nem találták meg a szerencséjüket. Azt tervezték, hogy tavasszal Ausztriában folytatnák tovább. Vajon ott jobb lesz-e nekik?

A kérdés időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Maga a kérdés több részre bontható. Lesz-e megfelelő munka, lesz-e belőle elegendő jövedelem, tudnak-e törleszteni, lesz-e megfelelő lakhatásuk, és egyáltalán befogadja-e őket az ország.

Munka valószínűleg lesz, de itt nehézségekkel kell számolni. Vagy nehezen találnak állást, vagy olyan munkát, ami nem igazán felel meg nekik, szenvedést okoz az elvégzése, vagy az ígért jövedelemért kell megharcolni, bár úgy tűnik, hogy az elszántságban nincs hiány. Elképzelhető olyan munka is, amikor többféle dolgot kell csinálni (bébiszitternek veszik fel, de valójában háztartási mindenes, vagy fordítva). A munka természetéből fakadóan lehet, hogy a szállást is ajánlanak, vagy lesz saját szállásuk, de néha a munka miatt ott kell aludni. A tényleges szállás talán jobb lesz, mint a mostani, az ideiglenes pedig valószínűleg sokkal jobb, ez akár luxust is jelenthet. Viszont a helyzet hamar megváltozik. Lehet, hogy mégsem kell ott aludni a munka miatt, megoldják másképp.

Nem lesz sima ügy, erre fel kell készülni. Főleg, hogy érthető módon nagyon számítanak a pénzre. A fizetésnél azonban előfordulhat, hogy behúzzák őket a csőbe, vagy félreértik egymást a munkaadóval. Mint például amikor a nettó és a bruttó bért összekeverik. Most úgy látszik, hogy nincs kilátásuk túl vastag borítékra, kevesebbet kapnak, mint amennyire számítanak.

Maga az új ország befogadóbb lesz, mint a hely, ahol eddig éltek. Ez a közérzetükön javíthat, ami nyilván sokat számít. A jelek szerint a kérdező fogja magát jobban érezni, társának nem lesz annyira jó, és ez folyamatosan felszínre hozhatja a köztük fennálló feszültségeket. Oda kell figyelni erre a kapcsolatra, mert úgy tűnik, hogy nem igazán harmonikus a viszony, pedig most nagy szükség lenne az összetartásra, szeretetre. Kérdés, hogy erre képesek lennének-e még?

A kérdező jelölői szabadakaratos jegyben vannak. Úgy tűnik, ő hozza a döntést, hogy mennek vagy maradnak még, sőt hogy együtt maradnak vagy külön utakon folytatják.

Mariann (R.F. e-mail címén) 2015.02.26-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.04.19 22:34)

A kérdező két kisfia mellé szeretne egy kislányt is. A kérdés, hogy lehet-e és ha igen, mikor?

A fiatalasszony horoszkópjában a fiúgyermekre utaló jelzések sokkal erősebbek, mint a lányt mutatóak. Biztosat senki sem fog mondani, hogy ha rászánják magukat, akkor sikerül-e a kislány.

A Jónás naptár segítségével meghatározható, hogy mely napok termékenyek azokon a napokon kívül, amelyek a ciklus közepe táji termékeny napokon kívül. A Jónás napok függetlenek a ciklus alakulásától! Az elmélet szerint akkor van esély leánygyermekre, ha a Hold a Jónás napon nőies, negatív jegyben járt.

Az előttünk álló évben ezek a napok április 20., június 18., augusztus 17., október 15., december 13., és február 10.

Mint ahogy írtam, inkább fiúra számíthat, de a fenti időpontok közül némi esély látszik rá, hogy leány gyermekük foganjon idén nyár vége felé, tehát az augusztus 17-i Jónás napon. Ha úgy döntenek és megpróbálják, az együttléteket ehhez képest 1-3 nappal korábbanra kell tervezni! Augusztusban ezen az időponton kívül viszont védekezniük kell, mert különben lehet, hogy megint kisfiú érkezik!

Amit még megtehetnek az ügy érdekében, ha az életmódjukkal is megtámogatják a kívánt eredményt. Ennek az interneten kell utánanézni, vagy ismerősöknél, védőnőnél rákérdezni, de olyasmire gondolok, hogy például aki fiút szeretne, annak állati fehérjében gazdag ételeket kell fogyasztania. Kislánynál nyilván más a csodaszer, ennek kell utánajárni, és mielőbb elkezdeni ennek megfelelően élni, mert nyilván át kell hangolódni a szervezetüknek, és a hátralevő 4 hónapban ez meg is történhet.

K.A.E. 2015.02.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.02.22 08:41)

A kérdező arra kíváncsi, hogy mi várható szerelmi téren ebben az évben?

Én úgy látom, hogy egy nagy szerelem lesz jön, ami hosszabb felvezető szakasz után hirtelen kipattan és egyfajta „héjanász az avaron” típusú viszonnyá változik. Olyan heves, égető, egyszerre fájó, de ugyanakkor „képtelenség kilépni belőle” kapcsolat, aminél nem lehet tudni, hogy meddig tart, de szinte mindegy is, mert benne van az egész világ akkor is, ha egy életre szól, meg akkor is, ha csak egy hétig tart.
Tehát van, vagy jön valaki, akivel közös a szimpátia, és egyre közelebb kerül a kérdező és a partnere. Kettejüket a Vénusz és a Mars, a kétszexuálbolygó jelzi, ráadásul az erotikus Bikában a Vénusz otthon van, könnyen fel tudja hívni magára a Mars figyelmét, hiszen itt a Vénusz a legjobb formáját adja. A két bolygó találkozása viszont már a Kos jegyében történik meg, ami már kemény szex. Lehet, hogy a Vénusz egy kis csalódást él meg ekkor, de a Mars uralma alatt lesz, ráadásul mindketten belépnek a partner házába, a VII. házba. A Mars helyét itt átveszi a Nap, aki menet közben jegyet vált, és rajongani kezd a Vénuszért. Amikor a szerelem már lecsillapodik, a Mars visszatér, és szeretettel szereti a Vénuszt.
Tehát nyitott szemmel kell járni, mert lenne megfelelő férfi, akivel tervezgethet a kérdező. Az egyetlen veszély inkább ő maga, hogy ne hagyja el a partnerét, akinek a horoszkóp szerint erősebb lesz a szerelme, mint magáé a kérdezőé.

.

(., 2015.03.31 12:08)

Kedves Mónika,

Február 22-én válaszolt nekem (bemásoltam). Csak azt szeretném kérdezni, hogy a bolygóállások alapján ezt mikorra látta.
Én próbáltam kikeresni a leírtak alapján és március-áprilist feltételezek csak nem vagyok benne biztos, hogy jól.

.

(., 2015.03.31 12:09)

Kérdőképlettel dolgoztam, aminek az időpontja és helye 2015. február 7., 20 óra, 41 perc, 47 másodperc,
Budapest, Magyarország. (Regiomontanus házrendszer.)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »