Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

D.K. 2016.09.28-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.11.15 07:07)

A kérdező változtatni szeretne a munka frontján: alkalmazottból otthonról végezne on-line munkát vállalkozóként. A kérdés, hogy megteheti-e, hogy felmondjon?

A kérdés nyilván arra vonatkozik, hogy az általa elképzelt munka biztosítja-e a megélhetését, kedvére való lesz-e, megéri-e váltani, mert a mostani munkáját utálja.

A kérdésre radikálisan érvényes, de konsziderációs képletet lehetett felállítani. Ebből az látszik, hogy a kérdező mostani munkája valóban nem igazán szerethető, általában nincs jó állapotban maga a munkahely, így nem csoda, ha a kérdező fontolgatja a felmondást. A jelenlegi munkahelyet jelző bolygó és a kérdezőt jelző bolygó távolodó fényszögei és a fennálló recepciók azt mutatják, hogy jó eséllyel előbb-utóbb el is búcsúznak egymástól. A kérdező kicsit sajnálja, talán arra gondol, hogy volt, amikor még jó volt ott.

A kérdező optimistán tekint az új lehetőségre, jelölői jól állnak. Egyik jelölője a Merkúr a kérdés idején saját jegyében járt, az 5. házban megfelelő ereje és hajlandósága is lenne kockáztatni. Viszont fényszögkapcsolata a lehetséges következő munkával már felbomlóban van. Úgy tűnik, hogy korábban már felmerült a lehetőség a váltásra, de akkor nem élt vele. Így már nehéz lesz megszerezni ezt a munkát, mivel annak jelölője már a VII. házban áll, és erős recepciós+fényszögkapcsolatban a VII. ház urával, ami mutathatja azt, hogy most már más végzi, aki ráadásul sokkal inkább alkalmas erre a munkára, mint maga, a kérdező. Ennek ellenére a kérdező nem adja fel: a Hold még közeledő fényszögkapcsolatban van a X. ház urával, ami a köztük fennálló gyenge recepcióval némi reményt kelthet, hogy a tervezett pályán elinduljon.

Sajnos úgy fest, hogy sokkal jobban ezzel a váltással sem fog járni. A munkahely jelzője sarokházas peregrin bolygó, ami azt vetíti előre, hogy nem teljesen úgy van a munka, ahogy most azt elképzeli. A Holdat sújtja a Szaturnusz ráadásul a Szaturnusz elutasítja a kérdező másik jelölőjét, a Merkúrt, ami egyértelműen kedvezőtlen jel. Mindez mutatja, hogy sokat kell dolgozni azért, hogy egyáltalán megkapja a munkát, ha pedig saját vállalkozását kívánja felépíteni, akkor a piacra való bekerülés, és az üzlet fenntartása lesz nagyon nehéz. Az elvárt jövedelmet jelző bolygó –Jupiter a Szaturnusz terminusában- Nappal való együttállása, és a 11. házban álló Neptun, ami még a leszálló holdcsomóponttal is együtt áll azt mutatják, hogy az ígért jövedelem több, mint amennyit valóban lehet szerezni a tervezett tevékenységgel, ráadásul sokkal többet kell érte dolgozni, mint amennyit most gondol a kérdező.

Összegezve, a helyzet nem túl jó. Figyelembe kell venni a hátteret is, milyen a gazdasági környezet, amiben a boldogulást keresi a kérdező, és akkor jobban megérthető a törekvés, ami a kérdezőt vezérli. Jó dolog, hogy tenni szeretne valamit, és nem baj, ha nem az első nekifutásra sikerül javítani a helyzetén. Legalább megpróbálja. Még az is lehet, hogy a mostani tapasztalatai segíteni fogják abban, hogy ha ez nem válik be, akkor hogyan tovább. Úgy tűnik, hogy nem az a kérdés, megteheti-e, hogy felmondjon, hanem kénytelen továbblépni a mostani helyzetből. Mindenképpen jó, ha van tartaléka –anyagi és szellemi- ami a jövőbeli nehézségeken átsegíti, amíg meg nem találja azt a munkát, amivel megfelel hosszabb távon, mert az a munka, amit tervez végezni semmiképpen sem lesz az, amit álommunkának nevezhetne

P.E.2016.08.05-i eredeti utáni 2016.10.26-i módosított levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.10.31 08:58)

A kérdező fiatal egyetemista lány,aki egy nálánál 11 évvel idősebb férfival tart fenn plátói kapcsolatot.Márciusban látta utoljára,addig is csak háromszor találkoztak,azóta írogatnak egymásnak.A kérdező bármit megtenne érte,úgy érzi szerelmes bele,és hogy neki dolga van a férfival,még ha az nem is párkapcsolat.A kérdés,hogy mi várható ettől a férfitól,összejönnek-e,mit akar tanítani neki az életben.

A levelek olvastán visszarepültem a lovagkorba,ahol a toronyszobában szoktak ábrándozni a szüzek trubadúrdalokon,a lovagok átharcolták az életüket szívük hölgye keszkenőjével a szívük fölött,és epekedtek egy életen át,de végül nem történt semmi.A lányokat végül az apjuk feleségül adta a szomszéd birtokos valamelyik fiához,a lovagok meg elporladtak a Szentföldön.

A kérdés idejére radikálisan érvényes,de kései képletet lehetett készíteni.A levélben is benne van már az a lemondás,nyilván a kérdező is érzi valahol,hogy ez a romantikus rajongás sehova sem vezet,de mégis jó valakire gondolni,úgy érezni,hogy valakihez tartozik az ember lánya,aki nem jelent veszélyt az egyetemi tanulmányokra.

A kérdezőt jelző Merkúr a kérdés idején szorosan együtt állt a Nappal.Ez azt jelenti,hogy a kérdező rosszul értékeli a helyzetet,nem lát tisztán.Emellett itt a Nap képviseli a szülőket,akiknek az elvárásai nyomasztják a kérdezőt,noha ő már önellátó,bár még tanul.Az előző kapcsolata egy még érettebb férfival szülői nyomásra szakadt meg,pedig a kérdező szerint ő volt az Igazi,amit égi jel és csodálatos dolgok sora bizonyított.

Az látszik a képletből,hogy a párkapcsolat maga mennyire foglalkoztatja a kérdezőt,de miért olyan férfit szemel ki erre a célra,aki nem tesz ezért semmit?A kérdezőnek biztos nem lenne nehéz partnert találni,csak hogy legyen valaki.Ebben a korban nem feltétlenül élethosszra kell előre tervezni,inkább tanulni kellene azt,hogy milyen kapcsolatban lenni,annak minden testi-lelki boldogságát és kínját.

Mi a helyzet Demjénnel,a távoli kedvessel?A képlet szerint egészen biztos,hogy nincs egyedül.Kölcsönös uralmi recepcióban és szoros fényszögkapcsolatban áll a Vénusszal,ami komoly kapcsolatot jelent.A kérdezőt a Merkúr mutatja,a Vénusz tehát egy másik személy!Más kérdés,hogy a Vénusszal van valami probléma,hanyatló házban áll,közeledő együttállásuk miatt a Szaturnusz egyre jobban sújtja.Valamilyen korlátozottsággal kell együtt élnie,talán beteg,vagy túl sokat dolgozik, ezért Demjén mellette fenntart egy chat-partnert,ami végül is egy kis ártatlan szórakozás.

Egy biztos: ebből nem lesz kapcsolat,mutatja a késeiség is,ami azt jelenti,hogy ha lett volna valami,akkor már elindult volna,amikor háromszor találkoztak bő fél évvel ezelőtt.

Ami most jöhet,az egy igazi macho,aki talán egy másik egyetemista.A Hold –a kérdező társjelölője-közeledő fényszögkapcsolatban van a Marssal,a Merkúr pedig többszörösen a Mars uralma alatt áll.Vele össze lehet jönni,bár ő érzelmileg nem fogja boldoggá tenni a kérdezőt,de lehet,hogy arra jó lenne,hogy végre otthagyja a toronyszobát.Néha hús-vér emberként szabad kilépni a keretek közül,és olyasmiket csinálni,amit legfeljebb később otthon nem mesél el.

Hogy ezek után Demjén szerepe mi a kérdező életében,nem tudom.Még az is lehet,hogy semmi különösre,csak a kérdező szeretne újra találkozni a csodával,valami jellel,és ezért kapaszkodik egy olyan dologba,ami valamennyire emlékezteti a Nagy Ő-re.Bolygójának közeledő együttállása a Nappal tévhitekbe ringathatja,és mivel ez az együttállás szilád jegyben,követő házban történik,sajnos van esély rá,hogy még sokáig nem tudja elengedniezt az érzést.A tanulságokat majd utána fogja levonni,ami jelenthet akár éveket is,de ez nem számít.Nyilván minden történésnek megvan az oka és ideje,tehát annak is,ha csak évek múlva kristályosodik ki,hogy mindaz ,amin most keresztülmegy miért történt éppen így,ahogy történt.Addigra remélhetőleg megtalálja azt a férfit,akit a családja is elfogad,és lesz ideje gondolkodni a dolgokon.Legyen türelmes!

O.I.2016.07.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.10.31 07:18)

A kérdező ötgyermekes apuka, aki évekkel ezelőtt egyedül maradt a gyerekeivel, miután a felesége faképnél hagyta. Szeretne másik társat magának. A kérdés, hogy mostanában támogatják-e a csillagok a törekvését?

A horoszkóp bemondott születési idő alapján készült.

A párkapcsolati kérdésekben a VII. ház jelzései nagyon fontosak.
A VII. ház csúcsán álló Neptun sajnos nem túl jó jelzés, annál is inkább, mert ami a VII. ház csúcsán, azaz a deszcendensen áll, az szemben áll az aszcendenssel, ami magát a szülöttet jelképezi a horoszkópban. A szembenállás pedig egyértelmű ártó hatás.

A Neptun az álmokat mutatja –azt a nőt keresi, akitől a lélegzete is eláll- de emellett jelzi azt is, hogy ezek az álmok csalódásokat fognak okozni, vagy pedig megcsaláshoz, becsapáshoz vezetnek. A felesége elhagyta, egy másik asszony pedig, akiben reménykedett, végül kikosarazta. az emberi kapcsolatokban, és főleg a párkapcsolatokban elszenvedett csalódások a kérdező egészségét kikezdhetik, ezért fontos odafigyelnie saját magára olyankor, amikor mások megsértik, megbántják ilyen, vagy olyan formában.

Ugyanez a Neptun mutatja azt is, hogy a külvilág milyennek látja a kérdezőt, tehát visszafelé is hat: nem bíznak benne vagy nem értik meg a motivációit, és ahelyett, hogy ezt megmondanák neki, hogy tisztázni tudja magát, inkább ködösítenek.

A párkapcsolatokra általában jellemző lesz ez a bizonytalanság a jövőben is. Ha már teljesen nem is lehet kiiktatni, azért meg lehet próbálni valamilyen autogén tréninggel csökkenteni a Neptun hatását, így nem tervez rögtön az elején hosszú távra, és nem éli meg tragédiaként, ha végül az érintett hölgy úgy dönt, ha mégsem akar folytatást.

Sajnos azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az öt gyerek megléte sajnos nem kedvez egy esetleges párkapcsolat bimbózásának.

A kérdezőnek hamarosan születésnapja lesz, belép a 44. életévébe. Ekkor aktiválódik a Szaturnusz, ami egy egész éven át hatni fog. Ez a bolygó megfontoltságra, felelősségteljes gondolkodásra ösztönöz, és általában korlátozó hatású is. A párkapcsolatok tekintetében azért van kiemelt hatása, mert az ezért felelős VII. ház felett halad el ebben az évben, ami nem igazán kedvez annak, hogy új társra találjon.

A következő évi születésnapja után időszak egy kicsit kedvezőbb: A Szaturnusz addigra elhagyja a VII. házat, a helyére a jóindulatú Jupiter lép, aki itt ráadásul saját uralmi jegyében a legjobb formájában lesz.
A szerelemért esszenciálisan felelős Vénusz felett most a Plútó halad át, aminek rossza híre, mert lerombolja a régit, de ugyanakkor a romokból újat is épít. A következő évre a Plútó elhagyja az addigra megújult Vénuszt. Valamilyen hozzáállásbeli változást hozhat, a kérdező másképp áll ehhez a kérdéshez, talán már nem az ideális nőt keresi majd, akitől eláll a lélegzete, hanem azt, akivel végül is jó együtt élni.

A profekciót figyelembe véve ekkor, vagyis a 44. születésnap utáni egy évben a Vénusz a profekciós I. ház csúcsán lesz, ami a szerelem jelentősségét emeli ki, egyben alkalmat is ad arra, hogy a kérdező megtalálja új társát. A profekciós VII. ház egzaltációs ura, a Jupiter pedig, ahogy korábban írtam, eléri a születési képlet VII. házát, ami még egy megerősítés arra, hogy jöhet valaki.
Azzal, hogy a Vénusz kiemelt szerepet kap ebben az időszakban, feléled a vele együtt álló Nap-Mars természetű Rukbat állócsillag is, ami az akaraterőt és a férfiúi erőt mozgósítja. Nem árt tudni, hogy a mostanában kezdődő életévben a Plútó már kihat mind a Vénuszi energiákra, mind a nap-marsi energiákra, és emellett a születési képlet Marsa felett tranzitál az Uránusz. Ez így együtt inkább csak a szexuális kapcsolatot jelent, nem igazi párkapcsolatot. A Plútó radikális változást hoz, az Uránusz robbanásszerű, de gyorsan múló dolgokat jelez, ami inkább a kérészéletű, szenvedélyes románcoknak kedvez, nem pedig a tartós kapcsolatoknak. Arra a jelek szerint várni kell egy kicsit.

Neptunusz 2016.07.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.10.30 20:29)

A kérdező 30 éves múlt, és bár egyetemet végzett, pályamódosításra kényszerült. Sok munkahelyen megfordult, ahol sosem volt megfelelő a légkör, a főnök, a vezetőség, közbeszólt a betegség, és voltak tanfolyamok, amik tévútnak bizonyultak.Teljesen más tanul most, ami tetszik is neki, de attól fél, hogy új hivatása ennek ellenére nem lesz jó, mert nem tudja megteremteni vele a saját egzisztenciáját, probléma lesz a családalapítás.

A kérdés idejére radikálisan érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdezőt jelző jóindulatú Jupiter a kérdés idején méltóság nélkül, saját romlása helyén, a Szűz jegyben járt, , hanyatló ház csúcsán, távolodó nehéz fényszögkapcsolatban a Szaturnusszal és a Marssal. Ez nagyjából leírja az egészségi állapotát. Egy agyi trombózisból gyógyult fel tavaly, (most mentőtisztnek tanul).

A Jupiter a fentiek miatt gyenge és hajlamos a betegeskedésre. Nemcsak a vérrögösödésre, hanem másra is, ami nem feltétlenül végzetes, de kérdés, hogy a trombózis miatt, ami viszont tényleg komoly és életveszélyes dolog, képes lesz-e egy várhatóan nagy megtrerheléssel járó munkát végezni, mint a mentőtiszti?

A másik probléma, hogy a Jupiter a Szaturnusz terminusában jár, ami kétféleképpen nyilvánulhat meg. A Szaturnusz adhat felelősségtudatot, ami jól jöhet a mentőzéshez, de kellemetlen természetet is, mert rugalmatlanná, barátságtalanná tehet. A sok munkahely, amelyik közül egyik sem felelt meg, elgondolkodtató, hogy vajon nem a kérdező alkalmazkodóképessége volt-e mégis a probléma oka? A mentősöktől pedig azt várjuk, hogy maximálisan felelősségteljesek, de empatikusak legyenek. Vészhelyzetben a rászoruló, beteg vagy sérült ember nem fogja keresni a mentős kegyeit, és ami az egyetemen még szép és jó, a való életben rémálommá változhat.

A fentiek miatt valóban elgondolkodnék rajta, hogyan tovább? Lehet, hogy az irány nem rossz, de lehet-e ezzel a végzettséggel olyan munkát végezni, ami a kérdező testi –lelki határait nem feszegetik?

Maga a munka ugyanis –a jóindulatú Vénusz jegyzi- most még „barátságban” van a kérdezővel. A kérdés idején az Oroszlán jegyben járt, ahol a Jupiternek triplicitás szerinti méltósága van. A barátság a Jupiter, vagyis a kérdező részéről is megvan, mivel a Szűz jegyben a Vénusznak van triplicitás szerinti méltósága, de ugyanakkor a Szűz jegy, ahol a Jupiter jár, a Vénusz romlása is, ami mutathatja a kérdező kétségeit leendő munkájával kapcsolatban. Ezt egyébként jelzi a Hold (a kérdező ösztönvilága) a tanulmányokat és leendő hivatást jelző Merkúr, illetve Vénusz közeledő szembenállása is.

A Jupiter még a 9. házban járva átlép a Mérleg jegybe, a Vénusz uralma alá kerül. Lehet, hogy a tanulmányok részeként mentős-gyakornokként kell lehúznia bizonyos időt. Ugyanakkor a Vénusz belép a Szűz jegybe, ahol a Jupiter romlása van. Ez azt jelenti, hogy maga a munka meg fogja árthat a kérdezőnek. Még egy fizikailag kifogástalan állapotban lévő embert is megvisel a három műszak, ha bármikor lehet riadó, és nem tudni milyen esethez kell kimenni. Itt pedig egy gyengélkedő bolygó által jelzett energiahiányos emberről van szó.

Ami az anyagiakat illeti, a kérdező nem áll jól, és sokat gondol az anyagiakra. A képlet szerint viszont a szülők és a partner anyagi helyzete jónak tűnik. Nem mindenki teremti meg saját maga az egzisztenciáját a két keze munkájával. Lehet, hogy ezt a szerettei el is fogadják -bár lehet, hogy a szülők/ az apa részéről nem minden fenntartás nélkül- és leginkább a kérdezőnek okoz problémát az eltartottság egy olyan világban, ahol a modern nőtől elvárják, hogy álljon meg a lábán, függetlenül attól, hogy erre képes-e. Ha teheti, fogadja el mások, konkrétan a hozzátartozói segítségét, végül is a család azért van, hogy egymást szeressék, és segítsék, ki mivel csak tud.

H.B.2016.07.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.10.30 18:22)

A kérdező 28 éves lesz, egyedül van. Szeretné tudni, hogy 32 éves koráig férjhez megy-e? Egy korábbi jóslat szerint 30-32 éves kora között ez meg fog történni.

Maga a házasságkötés nem feltétlenül látható a horoszkópban, mert ez csak egy mesterséges időpont, amit jobban befolyásol hogy mennyire van tele az anyakönyvvezető vagy a pap határidőnaplója, mint az, hogy állnak a csillagok. A lényegesebb, hogy lesz-e olyan társ, akivel lehet a hosszútávú jövőt tervezni. Emellett néha sokkal markánsabb jelet mutat valami más, ami lehet velejárója egy kapcsolat komolyra fordulásának. Ilyenek például az otthonnal kapcsolatos jelzések, ha úgy döntenek, hogy összeköltöznek, esetleg kopogtat a gólya. Régen ebből előre lehetett jelezni a házasságot, manapság viszont nem feltétlenül, hiszen sokan élnek együtt papír nélkül, és csak később szánják rá magukat, hogy a kapcsolatot hivatalossá tegyék.

A kérdező következő 2-3 évében sok változás várható. A 2018-as év -ami a 30. életév- nagy részét lefoglalja a Szaturnusz első visszatérése, ami otthonnal és gyermekvállalással kapcsolatos kérdéseket hoz a felszínre. Ez nem egy esemény, hanem egy háromszoros tranzit jelezte többhónapos időszak, ami valamilyen komoly döntés meghozatalára ösztönzi a kérdezőt. Azt mondják, hogy a Szaturnusz segít a döntés meghozatalában és ad energiát a cselekvéshez is. Ha ez költözést és kisbabát jelez, akkor feltehetőleg lesz hozzá partner is. Mivel a Szaturnusz maga az otthont és a családot jelző IV. ház csúcsa mellett áll a születési képletben, ugyanez a háromszoros tranzit megtörténik a ház csúcsa felett is, ami még inkább nyomatékosítja, hogy itt valami készül.

Ugyanebben az évben és a rá következőben aktiválódik a Hold, ami az MC tengely uraként az életcélokat jelzi, nők esetében a házasságkötést is. Esszenciálisan ez a bolygó jelzi az anyaságot, tehát hozhat házasságot és/vagy gyermekáldást a kérdéses időszakban.

A januárban aktiválódó Uránusz , ami a társkapcsolatokat mutató VII. házon halad éppen keresztül, és éppen ebben az időszakban halad el a ház ura felett, olyan szerelmet jelezhet, ami váratlanul robban a kérdező életébe, vagy olyan személyt, körülményeket, amelyek erősen eltérnek az átlagostól. Lehet, tehát, hogy magát a férfit most télen ismeri meg, de a kapcsolat csak később válik komollyá.

A fentiek elég markáns jelzések amelyek tehát támogatják a kérdező terveit, hogy társra találjon és családot alapítson. Amikor több jelzés is egymást erősíti, akkor jó eséllyel megtörténik, amit a csillagok jeleznek.

A kérdező leírása szerint a korábbi partnere jóval idősebb volt nála, és elmondása szerint az idősebb férfiakhoz vonzódik. A horoszkóp szerint a zsánere, amit a Kosban álló Mars jelez, az energikus, gyorsan cselekvő, erőteljes, férfias férfi, az igazi macho, vezetésre termett férfiú, aki gyorsan dönt, néha talán túlságosan is gyorsan. Arra vonatkozó jelzés nincs a horoszkópban, hogy miért az idősebb férfiak iránt érdeklődik, egy Kos/Mars nekem inkább fiatalabb férfit jelezne. Lehet, hogy nem kéne figyelmen kívül hagynia őket, mostantól fogva, nehogy elszalassza azt a férfit, akit a csillagok jeleznek.

S.M.2016.06.18-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.28 23:32)

Nagyon remélem, hogy a kérdező az élettől időközben megkapta már a választ, mert a kérdés időpontjára készített kérdőképlet sajnos elveszett és nem rekonstruálható. Ez is egyfajta válasz az égiektől: erre a kérdésre nem szeretnének felelni.

N.Á. 6.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.09 07:02)

A kérdező érettebb korban ment férjez. Most már túl van a negyvenen, a férje szeretne gyermeket, neki viszont nem hiányzik, nem érzi úgy, hogy gyermeket szeretne. Emellett korábban nőgyógyászati és terhességet nehezítő hormonális problémái is voltak/vannak. A kérdés, hogy bele merjen-e vágni a gyerekprojektbe, számíthat-e problémamentes terhesség(ek)re és szülésre két éven belül.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehett felállítani, ami egy kicsit már kései. Mintha a kérdező magában lényegében már eldöntötte volna a kérdést: itt szinte minden a gyerek ellen szól, és ezt a tényt akkor sem lehet megkerülni, ha megkérdezzük az asztrológust. Legfeljebb megerősíti azt, amit már így is tudunk.

Egyfelől van az a kényszer, hogy a férj gyermeket szeretne. A férj egyik jelölője, VII. ház ura, a Mars, saját jegyébe visszatérve uralomban van, és itt nem a legkedvesebb a kérdező jelölőjével, a Vénusszal. Ketyeg az óra, ezért egyre sürgetőbben próbálja rávenni az asszonyt, hogy álljon kötélnek, és szüljön kisbabát. Mintha figyelmen kívül hagyná az asszony egészségi problémáit és azt a lelki terhet, amit az egész kérdés okoz neki. A férj másik jelölője, a Nap együtt áll a kérdező egyik jelölőjével, a Vénusszal, ami hanyatlóház csúcsán állva, méltóságok nélkül amúgy is gyenge, a Nap pedig elégeti maradék erejét is. Így eleve kétséges, hogy egyáltalán ki tudna hordani egy gyermeket.

A gyermek jelölője az 5. ház ura, a Jupiter távolodó diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll a Vénusszal. Saját méltósága is van, de a jegyhelyzete –a Szűz- egyben saját romlása is, ami azt sugallhatja, hogy korábban létrejöhetett volna a terhesség, de elég nagy eséllyel vetélés lett volna a vége. A Vénusz ugyanis az Ikrek jegyben volt a kérdés idején, ami a Jupiter romlása. Ez mutatja, hogy a kérdező valóban nem vágyik a gyermekre, és talán még a szervezete is kivetette volna magából a magzatot. A két jelölő –gyermek és anya- közti fényszögkapcsolat már 8°-nyira távolodott, ami azt jelenti, hogy nagyon hamarosan felbomlik, és ezzel a lehetőség is megszűnik arra, hogy természetes úton férjével közös gyermeke szülessen.

Ha elforgatott képletben a férj gyermekét vizsgálom (VII. ház 5. háza) a gyermek jelölője a Merkúr, ami terminus szerinti recepcióban és távolodó szembenállásban van a férj jelölőjével, a Marssal. Az ilyen konstelláció szokta azokat a helyzeteket mutatni, amikor valami létrejön, de utólag az ember megbánja. Jelen esetben –mivel távolodó a fényszög- már csak azt mutatja, hogy a férfinak lehetett volna gyermeke, de akkor mégsem vállalta, és a lehetőség elúszott. Vagy pedig valóban van is olyan gyermeke, aki megszületett, de a vasárnapi apukaságban benne van az is, hogy nem igazán örömteli számára a kapcsolatuk, az a gyerek már felnőtt, és tovább távolodik az apa és a gyerek egymástól.
A Merkúr hamarosan belép saját uralmi jegyébe, az Ikrekbe, akkor viszont végleg megszűnik a fényszögkapcsolata a Marssal: a férj feladja a gyermekkel kapcsolatos terveit.

Ami esetleg idővel még szóba jöhet, az az örökbefogadás. Ókori asztrológusok figyelték meg, hogy Hold-Jupiter fényszögeknél (ebben a képletben közeledő együttállásban vannak) amikor esszenciális jelentés szerint, tehát függetlenül attól, hogy ebben a kérdőképletben is a Jupiter jelzi a gyermeket, az anyaság a joggal találkozik, hozhat adoptált gyermeket. A jelölők következő jegyben lépésével az apa mindkét jelölője (Nap, Mars), az anya jelölője (Vénusz) is az 5. ház urának valamilyen méltósága alá kerülne, míg az 5. ház ura (Jupiter) és a Hold pedig az anya jelölőinek méltóságaiba lépne. Bár a kérdezőt jelölő egzaltációs úr, a Szaturnusz saját jegyébe lépve nem annyira lelkesedne az ötletért, vagyis a kérdező először hallani sem akar róla, és ez teljesen érthető is, de ez lehet átmeneti állapot, amit csak meg kell emészteni.

Ezzel az utóbbi gondolattal mindenképpen érdemes lenne eljátszadozni, mint alternatíva!

Judit 4.08-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.09 06:59)

A kérdező és a férje különváltak. A férfinak közben már volt új partnere, és az elkövetett hibákra hivakozva nem akarja helyreállítani a házasságot. A kérdező a közös gyermek miatt viszont ezt szeretné, bár a gyermek már nem kicsi, a leírás szerint egy év múlva befejezi a tanulmányait.
A kérdés, hogy mi lesz: válás vagy restauráció?

A kérdés idejére érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani.
A férfi-nő kapcsolatok esetén az I. és VII. ház jelzéseit kell figyelembe venni. Itt mindkét háznak van ura és egzaltációs ura. Ezek fényszögkapcsolatai és recepciói mutatják meg, hogy lehet-e számítani visszarendeződésre, és milyen lesz a két fél között a viszony.

A jó hír az, hogy a kérdés idején a Hold a Bikában járt. Erre szokták azt mondani, hogy Bika Holddal minden sikerül. Emellett van közeledő fényszögkapcsolat a kérdező és a férje jelölői között ( a házurak között trigon, illetve a házurak és a házak egzaltációs urai között együttállás) ami azt jelenti, hogy kettejük kapcsolata valamilyen formában folytatódni fog, a kérdés az, hogy ilyen minőség mellett ez mennyire felel meg a kérdezőnek. Gyanítom, hogy jobb híjján sok mindenbe bele fog menni. Jelölői közül a Vénusz kifejezetten rosszul áll: hanyatlóházas, saját romlásában van a férj jelölőjének uralma alatt, mondhatni, hogy ki van szolgáltatva az urának. Sajnos ez a helyzet még a kérdező egészségi állapotára is hatással lehet, ezért mindenképpen oda kell figyelnie magára.

A férj jelölői recepció szempontjából -ami a másikhoz való viszonyulás mutatja- nem egészen kedvezőek a kérdező számára. Amikor egy bolygó egy másik bolygó romlásában jár, akkor azt a bolygót, vagyis az általa jelölt személyt figyelmen kívül hagyja, átnéz rajta, nem érdekli, rosszabb esetben kárt okoz neki, bántja, gyengíti vagy akár sújtja is. A kérdés idején a férjet valóban nem érdekelte, hogy a kérdező hogy van ebben a helyzetben. Egyes egyedül saját magára és új partnerére koncentrált. A feltételezett partner viszont a jelek szerint már nem annyira van oda a férjért, retrográd jelölője miatt talán ki is lépne a kapcsolatból, de ennek ellenére még továbbra is együtt maradnak, mert a jelölők között itt is közeledő diszharmónikus fényszög van. Emiatt viszont valószínűleg nem zökkenőmentes ez a viszony, meg kell dolgozni érte, ami jelentheti azt is, hogy sok konfliktus van köztük, de jelenthet más, megoldandó problémát is.

Idővel a férj jelölője is retrográd lesz, ami jelezheti a visszatérést a családi fészekbe, de az nem jelenti a régi szép idők visszatértét. A férj és a szeretője közti fényszögek még fennállnak, ami azt jelenti, hogy ha haza is tért, a házasságon kívüli kapcsolatát nem számolja fel. Idővel a férjet jelölő bolygó, a Mars visszatér saját uralmi jegyébe, a Skorpióba, ahol viselkedése kifejezetten gonosz lesz a kérdezővel szemben.

Úgy látszik tehát, hogy amolyan se veled, se nélküled kapcsolat lesz ebből, ami élethosszg is eltarthat, de mivel a jelölők szabadakaratos jegyben vannak, megvan az elméleti lehetőség arra, hogy változtassanak rajta. A kérdezőnek leginkább akkor lenne erre lehetősége, amikor jelölője, a Vénusz végre eléri a sarokház csúcsát, majd nem sokkal utána belép saját jegyébe. Itt már képes lesz érzelmileg és anyagilag is függetleníteni magát a férjétől, de ez még odébb van. Könnyen lehet viszont, hogy még ez sem jelenti a házasság tényleges felbomlását, de a kérdezőnek megnyugtató lehet, hogy akár saját magáról is képes lenne gondoskodni, ha úgy alakulna a helyzet.

Az apa-gyermek kapcsolat ugyancsak ellentmondásosan alakul. Egyfelől a gyermek rászorul az apa támogatására, és ezt meg is kapja, ugyanakkor már látja és érti a körülötte történő eseményeket, és valószínűleg az apja nem szerzett nála jópontokat azzal, hogy elköltözött. Figyelni kell rá, nehogy valami butaságot csináljon, vagy akár megbetegedjen, mert most ő is abban a helyzetben van, hogy pszichés-érzelmi alapon kialakulhat valami, amit aztán kezeltetni kell.

M-né T.Ildi 2.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.03 08:53)

A kérdező szeretne kérdőasztrológiával foglalkozni.A kérdése,hogy mennyi idő alatt jutna el profi szintre,megéri-e a belefektetett idő,energia és pénz,lennének-e ügyfelei,ha a keresetét ezzel szeretné kiegészíteni.

A kérdése idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdőasztrológia az ősi asztrológiai hagyományokra épülő rendszer,ami bárki által megtanulható.Nincs benne semmi misztikum.Az alapok elsajátítása viszont évekig tart akár saját tanára van az embernek,akár igazi tanfolyamra jár.Ez azért lényeges,mert a tanultaknak ülepednie kell,és ezzel párhuzamosan kell elkezdeni a gyakorlatot is.Az alapok után pedig jön a folyamatos gyakorlás,és a tanulási folyamat sosem ér véget,mert minden egyes eset újabb és újabb tanulsággal szolgálhat.

Értelemszerűen minél többet foglalkozik vele valaki,minél több elemzést készít el,annál nagyobb esélye van rá,hogy profivá váljon,de ez még így is újabb éveket jelenthet.A gyakorlatot nyilván mindenki a saját és a közvetlen környezete kérdéseivel kezdi.A mélyvíz,amikor számára ismeretlen emberek jelentkeznek a maguk problémáival.Ezek pedig akkor jelentkeznek relatíve nagyobb számban,ha ingyenesen készít elemzést jelezve,hogy még tanuló,tehát hibázhat,viszont cserébe visszajelzést kér.A profizmushoz szükséges magabiztosságot ezek a visszajelzések fogják megadni,mert ha nem is sikerül minden elemzés tökéletesen,a hibákból tanulni fog,és a hibák száma idővel csökken.

A tapasztalat szerint viszont ebből a tevékenységből nem lehet megélni.Aki főállásban aszrológusként tevékenykedik,mellette foglalkozik mással is,vagy van egy olyan háttere,hogy megengedheti magának.Óvatosan kell meghatározni a tarifát,és az adók meg a járulékok majdnem a felét elviszik.Mert,ugye nem tervezi,hogy zugasztrológus lesz?

A kérdőképletre visszatérve kedvező jel,hogy a kérdezőt a Merkúr jelzi a képletben,és ugyanez a bolygó a X.ház ura is.Sarokházas ereje és triplicitás szerinti méltósága jelzi az asztrológiával való barátságát.Ugyanakkor a X.ház jelzi az árat is,ami alatt jelen esetben a tanulásra fordított pénzt kell érteni.A kérdés idején a Merkúr a Jupiter terminusában volt,sarokházas erő mellett arra kell készülni,hogy ez bizony komoly összeget jelent.

Lennének ügyfelek is de fennáll a veszélye,hogy kevésbé szívesen foglalkozna azokkal,akik ingyen vennék igénybe a szolgáltatást,pedig tapasztalat szempontjából belőlük profitálhatna többet.A Bak jegyben járó Merkúr még árthat is a Jupiter által jelzett kérdezőknek: megcsinálja ugyan az elemzést,de kevésbé alaposan,nem elég körültekintően,ami végül visszafelé sülhet el a sok kritika miatt,ha egyáltalán kap visszajelzést.Emellett azért van jelzés arra is,hogy érkeznek olyan kérdezők is,akik szívesen fizetnek az elemzésért.

Ami a fizetséget illeti,éppen olyan soványnak ígérkezik,ahogy az eddigi gyakorlati tapasztalat mutatja: a fizetség egyik jelölője a Hold,bár jupiteri terminusban van a Jupiter uralma alatt,de hanyatló házban.Ha kap pénzt a szolgálataiért,az soknak tűnik,de kevés ilyen alkalom lesz.A másik jelölő a sarokházas,peregrin,retrográd,Mars által sújtott,Szaturnusz által gyengített Jupiter,ami vagy olyan ügyfelet jelöl,akitől akár nagyobb összeget remél,de aztán semmit sem kap.

Mindent összevetve,az asztrológusi munka nem egy könnyű kereseti lehetőség.Sok időt és pénzt kell beleölni,mire használható tudásra tesz szert,emiatt sok lemondással jár.Ha munka mellett szeretné csinálni,akkor valószínűleg jópár óra alvásról is le kell mondania,és itt felmerül a kérdés,hogy bírja-e majd az ezzel járó plusz terhelést,mivel ehhez szellemileg fittnek kell lennie.Tudja-e majd kezelni azokat a negatív energiákat,ami a mások panaszaid árad felé? Képes lesz-e a rossz hírt is elmondani?

Azt tanácsolom a kérdezőnek,hogy ha rászánta magát a tanulásra,kezdjen bele,és a feltett kérdéseket most hagyja figyelmen kívül.Menet közben látni fogja,hogy mennyire válhat az élete részévé az asztrológia,marad-e hobbi,vagy ennél több lesz.Jó eséllyel válhat belőle is asztrológus.

Gábor 5.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.03 06:31)

A kérdező fiatalember állítása szerint sok hibát követett el,otthagyta az iskolát,most szakmát tanul. úgy érzi,gödörben van. A kérdése,hogy mikor talál magára,mikor találja meg az utat,ami boldoggá teszi?

Ha jól sejtem,azt szeretné tudni,hogy mikor fogja úgy érezni magát,hogy most hátradőlhet,látja az élet értelmét,megtalálta a hivatását,jól keres,rendben van a partnerkapcsolata,stb… És kb. ilyen sorrendben.

A kamaszkor éppen az az időszak,amikor az ember elkövethet hülyeségeket,és sokszor ezek éppen az előnyére válnak. Ez is egy módja az élettapasztalat-szerzésnek. Ha másért nem,akkor azért,hogy mit ne csináljon később. Lehet,hogy egy lehetőséget kihagyott,és emiatt néhány évet csúszik,de semmi vész! Ha volt annyi esze,hogy felismerje,hogy mit csinált rosszul,akkor jó eséllyel a javára tudja fordítani később a mostani helyzetet. Más kérdés,hogy a gyerekeinek hogy fogja majd ezt elmagyarázni. Minden esetre az lenne a helyes,ha nem agyalna rajta tovább,hanem elfogadná a helyzetet,és nem is ostorozná magát miatta. Fogja fel úgy,hogy ez is a terv része volt. Innentől fogva építse tovább a karrierjét!

Ami a boldoggá tevő utat illeti,sajnos ki kell,hogy ábrándítsam: ilyen nincs. Nemcsak a horoszkópja alapján mondom ezt,hanem úgy általában. Mindenki erre vágyik,de a boldogságot az ember valójában csak pillanatokra képes elviselni,mert ezt az állapotot az angyaloknak találták ki,mi pedig talán Ádám és Éva bukásával elvesztettük a lehetőséget,hogy tartósan élvezzük. Ehelyett nekünk marad a küzdelem. Persze ez így nem hangzik valami jól,de csak hozzáállás kérdése,hogy ez jót vagy rosszat jelent. Aki elfogadja,hogy mindig van valami,amiért meg kell dolgoznia,amin javítania kell,amiért estére elfárad,annak könnyebb,vagy legalábbis úgy érzi. Aki ezt szívásnak érzi,annak keserves lesz az élete,pedig lehet,hogy ugyanannyi energiát fektet bele,de mégis fele annyit tesz le az asztalra,mert ennek az energiának a másik felét sírás-rívásba fekteti,aminek viszont semmi hozadéka sincs.

Visszatérve a horoszkópra,a képlet egy zárkózott fiatalembert mutat. Az erőteljes Halak hatás érzékennyé teszi,tehát a hajlama megvan rá,hogy leálljon keseregni a sorsán,de ha a sarkára áll,képes megoldani az éppen aktuális problémát. A Skorpió aszcendens általában az átlagnál nehezebb sorsot jelent,de a többségnél sokkal szívósabbak is azok,akiknél valamiért a Skorpiós jelleg erőteljes. Az I. házas Plútó a többszöri újrakezdésre figyelmeztet,ami azért is fontos,mert a horoszkóp modern értelmezés szerinti ura is ez a bolygó. A hagyományos úr,a Mars a Nap szívében van,azaz pár ívmásodpercnyi eltéréssel ugyanazon a helyen állnak a képletben,ami egy nagyon ritka bolygóállás. Ez a konstelláció ráadásul egy sarokházban van,ahol a bolygók ereje maximális. Mindez a Mars cselekvőerejének fokozódását adja,amit fordíthat jóra is,mint például a céljai elérése,de rosszra is,például agresszív viselkedés.

A bolygók között sokszoros fényszögkapcsolat van,sok diszharmónikus,a dolgok haladását nehezítő fényszög,de emellett sok harmónikus segítő jellegű fényszög is van,és kettő olyan,ami a csalódásokat és nehezen vagy egyáltalán meg nem oldható,elsősorban érzelmi szintű problémákat hozhat a közvetlen környezetben (testvérek,szomszédok,apa),az otthoni dolgokban,és titkokkal,problémák kezelésével kapcsolatban. A diszharmónikus fényszögek elég sok területet érintenek -ezeket hely hiányában itt nem lehet felsorolni- viszont ezek a fényszögek a miattuk felmerülő nehézségek kezeléséhez adnak energiát. A harmónikus fényszögek pedig úgy,ahogy vannak ,segíteni fogják a kérdezőt az élete során. Összességében ennyi fényszög mellett mindig lesz feladat,mindig lesz lehetősége és ereje,hogy ezeket megoldja és kap hozzá segítséget kívülről is. A kérdező élete állandó mozgásban lesz,folyamatosan teszi majd a dolgát,és néha felsóhajt,hogy mikor jön már el a boldogság?

Jótanács a végére: gondot okozhat,hogy az ösztöneire vagy a józan eszére hallgasson. Utóbbival jobban jár!

Andrea külföldről 2.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.02 21:47)

A kérdező lentről indult, ma már külföldön dolgozik ápolónőként, amit szeret ugyan, de nem annyira, hogy mindig ezt csinálja. Álmai állását szeretné megtalálni és saját házat szeretne. A kérdés, hogy merre induljon el, hogy a tervét véghezvigye.

A születési képletet vizsgálva úgy tűnik, hogy a legkézenfekvőbb dolog az lenne, ha minden héten feladna egy lottószelvényt, mert van esélye arra, hogy egyszer az ő számai húzzák ki. Ezzel a ház kérdése biztosan megoldódna, de az álom-állás még kérdés lenne.

A horoszkópban többszörös királytrigon van, amire azt mondják, hogy kikövezett út a szerencséhez. Ennyire azért nem egyszerű a helyzet, ahogy a kérdező is írja, hogy voltak kudarcok is, de alapjában véve sokkal több sikerre számíthat az élete során, mint mások. Hogy mekkorák ezek a sikerek, az már más kérdés.

Az akaratot jelképező Nap az Oroszlán és a Szűz jegy határán állt a születésekor, azon a ponton, ahol még uralomban van és képviseli az Oroszlán nagyravágyását, de ugyanakkor már a Szűz szorgalmát is. A képlet ura, a Merkúr a Nap szívében állt a kérdező születésekor, ami igen ritka és rendkívül szerencsésnek mondott bolygóállás. A Nap közelsége a többi bolygót elégetné ebben az esetben, a Merkúrnak, vagyis a szülöttnek külön erőt ad, és ez az, ami igen szívóssá teszi terveinek véghezvitelében.

Emellett viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a bolygóállás a 12.házban van, ami hanyatló, sötét ház, ahol a cselekvés korlátozott. Szerencsére sok-sok fényszögkapcsolat köti össze a Nap-Merkúr kombót bolygótársaival, amiken keresztül képes cselekedni, de a hanyatló házas bolygók sajnos nem ígérnek sokat.

A saját ház tekintetében például van lehetőség rá, hogy megszerezze, de az ezt jelképező ház ura is egy hanyatló ház csúcsán áll. Lehet, hogy örökléssel kapcsolatban áll majd, ahogy szert tesz az ingatlanra, és hogy külföndön lesz az otthona, ezt is mutatja a képlet, bár ez a leírásban is szerepel. A retrográd mozgás miatt előfordulat, hogy végül haza fog térni.

Ami az álomállást illeti, adott egy egészségügyi végzettség, ami a horoszkópja szerint nem rossz választás. A jelenlegi ápolónői státusznál azonban többet is elérhet. A karriert ugyanaz a Nap szívében álló Merkúr mutatja, amit érdemes kihasználni. Ez a bolygó kiváló kommunikációs képességet ad, a horoszkóp többi eleme pedig alkalmassá teszi őt vezetői szerepre. Az egészségügyön belül –mivel ehhez ért, tulajdonképpen szereti is, csak több fizetést szeretne-megpróbálhat átmenni valamilyen más területre. Ilyen bolygóállásokkal lehet menedzser, szervező, ahol egy probléma megoldásásnak minden lépését ő tervezi és felügyeli a végrehajtást. Gondolkodhat azon, hogy ehhez milyen kiegészítő tudásra van szüksége, és ehhez milyen szükséges képzést elvégeznie.

A kérdés feltevésekor egy érdekes, kb. 30 évente ismétlődő tranzit kezdődött a kérdező életében. A Szaturnusz az év elején érte el azt a helyet, ahol a születés időpontjában is volt, azaz eltelt egy szaturnuszi év. Ezzel a kérdező asztrológiai értelemben vett ifjúkora lezárul, a tranzit után kezdődik a felnőttkor. A tranzit maga háromszor ismétlődik meg (február 6., május 14. és november 2.). Ebben az időszakban az élet feldob egy problémát, megoldandó kérdést, amivel kapcsolatban a szülöttnek döntést kell hoznia. Azt mondják, hogy a Szaturnusz segít a helyes döntés meghozatalában és a probléma megoldásában is. Talán nem véletlen, hogy éppen most merültek fel a fent említett kérdések, mivel a Szaturnusz a szülöttnél a pénz, a munka, az otthon és a család, beleértve a saját gyermek vállalásának témakörét érintik. Mindezt erősíti, hogy a gyermeket képviselő 5. ház egzaltációs ura a hamarosan kezdődő 29. életévben, az otthonért felelős IV. ház ura pedig az azt következő életévben aktiválódik, ami eseményeket hozhat, aminek a kérdező remélhetőleg örülni fog.

Zilahi-Szabó Andrea 6.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:50)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!

Oszlánczi Brigitta 4.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:46)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!

Botyánszki Andrea 4.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:43)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!

Zsófia 2016.02.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.05.04 22:48)

A kérdező nagyon messze él. Új, távoli hazájában megismerkedett egy olyan férfival, aki akár az apja is lehetne. A férfi végre megszólította, megismerkedtek. Az a kérdés, hogy lesz-e folytatása ennek a bimbózó románcnak.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben világosan látszik a vonzalom: a kérdezőt érzelmi szinten jelző uralmi Hold a partner, vagyis a Jupiter egzaltációjában van, ami egyfajta rajongást jelent a férfi iránt. Ez általában szerelmet jelent, de óvatosságra int, ugyanis sokkal inkább fellángolást mutat, mint olyan érzelmet, amire hosszú távú kapcsolatot lehetne építeni. Korábban a kérdező nem érdeklődött a férfi iránt, amit az mutatja, hogy akkor még a Hold az Ikrek jegyben járt, ahol elutasította a Jupitert. Amikor a Hold átlépett a Rákba, fordult a kocka, és egyszerre kívánni kezdte őt.

A Hold követő házban, de kardinális jegyben állt a kérdés időpontjában, 8-9 foknyira a jegyhatártól, ami időkulcsokkal számolva azt jelenti, hogy kb. ennyi hét múlva, vagyis nagyjából a válaszadás idejére ezt a felfokozott érdeklődést elkezdi elveszteni a férfi iránt. Ugyanakkor szép emlékként megőrzi, mert a Hold a következő jegyben a Jupiter triplicitásában lesz, ami barátságot jelent.

Mi a helyzet a partnerrel? A Jupiter a kérdezőt jelölő Merkúr uralma alatt áll, de ugyanakkor itt romlásban is van, ráadásul a kérdés időpontjában retrográd mozgásával egyre erősödő kvadrát fényszögbe került az őt gyengítő Szaturnusszal. Sarokházas ereje van, és jóindulatú bolygó, de minden más, előbb leírt dolog gyengíti erejét és kedvező tulajdonságait. Mindez azt jelenti, hogy bár tetszik neki a kérdező, és ha máskor és máshol történik mindez, akkor talán lett volna valami ebből a találkozásból. Most viszont a rangjavesztett Jupiter és a Hold között távolodó fényszög van, ami azt jelenti, hogy a legtöbb, ami ebben a kapcsolatban történhetett, már megtörtént akkor, amikor végre beszéltek egymással. A Jupiter nem tudja, hogy mit csináljon, a Szaturnusz terminusában visszafogottan, önbizalomhiányosan, öreg emberként viselkedik. Retrográd mozgása miatt feltételezhető, hogy átgondolja, mit is várhatna ettől a kapcsolattól, végül visszalép. Közben a Hold is halad a maga útján, és így kölcsönösen kilépnek a fényszögkapcsolatból, ami a lehetőséget jelentette volna a tényleges kapcsolatra. Náluk ez mindössze egy beszélgetés volt.

Ami a jövőt illeti, természetesen előfordulhat, hogy néha összefutnak pár kedves szó erejéig, de az már egy másik történet lesz, nem szerelem, és nem szerelmi kapcsolat, hanem inkább barátság.
A Holdnak eközben viszont már közeledő fényszögkapcsolata van a Marssal, ami azt jelentheti, hogy jön valaki más, akivel összejöhet, de ez a kapcsolat sajnos nem sok jót tartogat a kérdezőnek. A Mars saját uralmi jegyében, a Skorpióban jár, ami miatt van benne valami végzetes vonzerő, de itt egyszerre kedveli és taszítja is a Holdat, vagyis a kérdezőt. Ez érzelmileg olyan se veled, se nélküled kapcsolat, ami nem tart majd a sírig, és túl sokáig sem, inkább egy kaland lehet belőle.

M-né T. Ildi 2016.02.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.04.15 23:40)

A kérdező rászánta magát, hogy új életet kezd. Vidékről a fővárosba szeretne menni, munkát vállalni. Új kérdése arra irányul, hogy lesz-e (itt) új társa. Férjével kihűlt a kapcsolata, de csak akkor vált, ha igazi társra lel, amilyen a nagykönyvben meg van írva: akire fel lehet nézni, megértik egymást, boldog lesz mellette, és nemcsak az üres időt tölti el mellette.

A kérdező nagy fába vágta a fejszéjét. Szándékai szerint minden megváltozik körülötte, hozzá kell szoknia a nagyvároshoz, egy csomó új emberhez, új munkahelyhez, és ezt érettebb korban, főleg egyedül valóban nem lehet könnyű megoldani. Ugyanakkor a társkeresés egy külön próbatétel, ezért nem biztos, hogy jó az időzítés. Ebben a szükséghelyzetben ugyanis könnyen alább adhat az igényeiből, és a fehér lovas herceg helyett mégiscsak megelégszik egy szolgával, csak hogy legyen mellette valaki.

A kérdésre készített képlet szerint ugyanis ennek fennáll a veszélye. Ő is, és a lehetséges partner is egy álarc mögé bújik, szerepet játszik a kapcsolatban, ami nem tisztességes egymással szemben, de valószínűleg csak így működik a dolog.

A kérdező jelölőjének, a Bak jegyben járó Merkúrnak legalább van egy triplicitás szerinti méltósága, ezért a kérdező végül is tisztességesebben játszik, mint a másik.

A partner jelölője, az egyébként jóindulatú Jupiter mostanság a Szűz jegyben jár, ahol rangjavesztett. Itt lehet számítani arra, hogy megfelelő ideológiát gyárt ahhoz, hogy mit miért tesz, de ezt a többiek általában legjobb esetben is csak a kiskapuk kihasználásának érzik, erkölcsösnek semmiképp. Hajlamosítja erre, hogy az I. házban, vagyis sarokházban álló peregrin bolygó, amit a régi asztrológusok tolvajnak hívtak. Sarokházas erejét csorbítja, hogy hátráló mozgású és gyengíti a Szaturnusz, ami talán arra jó, hogy „tolvaj”-ként kevésbé tudjon ártani a kérdezőnek, de mindenképpen számítani kell rá, hogy kisebb-nagyobb gondot fog okozni neki.

A Merkúr jegyhelyzete alapján a Szaturnusz uralma alatt áll, és ez így is marad jó sokáig. A párkapcsolati kérdésekben a Szaturnusz esszenciálisan jelenti a volt társakat, tehát jelen esetben a férjet, akivel már csak papíron fognak összetartozni, az ágy és az asztal különválik. Bár magával a Szaturnuszzal már nincs fényszögkapcsolata a Merkúrnak, az viszont, hogy folyamatosan a Szaturnusz uralma alatt marad, azt valószínűsíti, hogy a válást talán sose fogják kimondani. Ettől függetlenül lehet neki párkapcsolata, csak a házassága erre a kapcsolatra valamilyen módon rá fogja nyomni a bélyegét. Ezt mutatja az is, hogy a Jupitert, mint lehetséges partnert gyengíti a Szaturnusz, ami valószínűleg nem abban fog megnyilvánulni, hogy a volt férj tudomást szerez a dologról, felmegy Pestre és megverekszik a csábítóval.

A Bak jegyben járó Merkúr viszont ambivalensen viszonyul a Jupiterhez. Terminus szerinti méltóságában áll, ugyanakkor ez a jegy a Jupiter esésének helye is. Ez azt jelenti, hogy a kérdező akarja is, meg nem is a választottját. Ez pedig nagyjából annak felel meg, hogy az igények alább szállnak, és végül ott lesz vele, hogy mindegy, hogy ki, csak legyen valaki.

És lesz is, mert a recepciók mellett közvetlen fényszögkapcsolat is van a két bolygó –Jupiter és Merkúr- közt, amit még a Hold fényátvitele is megerősít.
Mindenképpen figyelni kell a lehetséges partnerre, mert könnyen kihasználhatja, akár meg is rövidítheti a kérdezőt, amire persze mindig lesz magyarázat, és lehet, hogy a kérdező előbb-utóbb el is kezd hinni neki...

H.A. 2016.01.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.03.13 19:15)

A kérdező két kérdése közül részletesebben csak az egyikre, a párkapcsolatra vonatkozóra kap most választ, a karrierre vonatkozóan csak néhány sorban, mivel az ingyenes elemzés keretein belül erre van lehetőség.

Eddigi kapcsolatai rövid idő alatt véget értek, és szeretné tudni, hogy lesz-e jelentős változás ezzel kapcsolatban?

Fiatal, főiskolás diákról van szó, akit a tanulás idáig is lekötött, de a leírása szerint kemény időszak áll előtte, mivel területi gyakorlat, majd a szakdolgozat és a záróvizsgák következnek, feltéve, hogy a kérdés időpontjában tett szigorlat sikerült. Az erre az időpontra készített kérdőképlet szerint a vizsga valóban nehéz volt, a kérdező félt tőle, de végül átment.
Ami a párkapcsolatokat illeti, a születési képlet ad választ, hogy mire lehet számítani párkapcsolatok területén.

Általában azt lehet mondani, hogy mivel az aszcendens-deszcendens tengely, vagyis az őt magát és a partnerét jelképező ház csúcsa kardinális jegyben van, a párkapcsolatok dinamikája a gyors kialakulás, és a gyors vég. A kardinális jegyek a kezdethez nagy energiát adnak, de ezek gyorsan el is illannak. Sajnos ezt a hatást erősíti az is, hogy maga a Nap és a Hold, ami egyben a társkapcsolatokért felelős VII. ház ura is, ugyancsak kardinális jegyben vannak, tehát a hajlam mindenképpen megvan arra, hogy viszonylag rövid ideig tartsanak a kapcsolatok.

Ami esélyt ad arra, hogy legyen komolyabb kapcsolata is, az az, hogy a Bak jegy szülöttei sok mindent képesek alárendelni a céljaiknak. Ha tehát a kérdező talál egy olyan férfit, akivel elképzeli a jövőjét, akkor tudatos tervezésbe kezd, és hogy a fent említett kardinális hatások az életnek ezen a területén lehetőleg ne érvényesüljenek. Ebben az is segít, hogy az aszcendens és egyben az egész képlet ura, a Szaturnusz az I. házban, a Vízöntőben járt a születésekor, ami saját uralmi jegye, szilárd jegy, ami hihetetlen önfegyelmet, kitartást, tudatosságot ad a kérdezőnek. Sajnos ez egy kicsit azt is jelenti, hogy a társkapcsolatot nem a forró szerelem, hanem a józan ész oldaláról kellene megközelítenie.

A gond az, hogy kettőn áll a vásár, és hiába tervez és készül hosszú távra az egyik, ha a másik minden várakozással ellentétben nehezen terelhető ebbe az irányba.

A társkapcsolatokért felelős VII. ház ura a Hold a Kosban állt a születés idején, a ház egzaltációs ura a Jupiter pedig Szűzben. Ez egyfelől heves érzelmű, de hisztizésre hajlamos férfit mutat, másfelől pedig olyan embert, aki talán az önbizalomhiányát leplezve, de a saját igazságát szem előtt tartva éli az életét, nehezen győzhető meg arról, hogy nem feltétlenül látja jól a dolgokat. Előbbit a szülött nehezebben viseli, utóbbi kezelésére képes lesz, bár ezzel valószínűleg nem teszi boldogabbá a párját.

Párkapcsolati téren tehát lehetséges komoly kapcsolat is, de nagyon sok kompromisszummal, és emiatt valószínűleg nem is fog a sírig tartani.
Ami a hivatást illeti, védőnőként lehet sikeres a karrierje. A karrierrért felelős X. ház ura a Mars együtt áll az esszenciálisan is, az 5. ház uraként is gyermeket jelölő Merkúrral. A Hold, ami esszenciálisan az anyákat jelöli, a Mars uralma alatt van, tehát a tanácsaira oda fognak figyelni az anyukák. A Mars és a Merkúr a 12. házban áll, közel az aszcendenshez. Ez zárt helyet jelöl, ami lehet egy orvosi rendelő, vagy kórház, bár a védőnők kijárnak a gyerekekhez, de majd meglátjuk, milyen munkát kap. Sajnos ez a házhelyzet nem ígér nagyívű karriert, de amit csinálni fog, azt legalább szeretni fogja.

S.M. 2016.01.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.03.13 17:10)

A kérdező külföldön él, a kérdés időpontjában egy hónapja munkanélküliek voltak a társával. A kérdés, hogy a közeljövőben lesz-e munkájuk, és ha igen, milyen jellegű.

A milyen jellegűre valószínűleg lehet tippeket adni a horoszkóp alapján, de ha az asztrológus nagyon elemében van, elkezdi írni az ötleteit, és nem elég a 4000 karakter, amennyit ide lehet írni. Másrészt nyilván behatárolja a lehetőségeket, hogy a kérdező mihez ért, mit tud megcsinálni, stb… Annyi talán elvárható a kérdezőtől, hogy szétnézzen a munkaerőpiacon, és kinézzen magának pl. 3-4 lehetséges állást, amire kérdőképlettel lehet vizsgálódni, vagyis ne az asztrológus találja ki, hogy a kérdező mit csináljon.

Ami a kérdés első felét illeti, el tudom képzelni, hogy valójában már nem aktuális, mivel azóta majdnem 2 hónap telt el. Emellett erre utal a képlet késeisége is. Lehet, hogy már akkor volt valamilyen munkahely lehetősége a láthatáron, főleg a kérdező társának, ami amolyan „ha nincs ló, jó a szamár is” jellegű állás lenne. A társ és a munkahely jelölője (Jupiter és Szaturnusz) úgy van közeledő fényszögkapcsolatban, hogy a Jupiter hátráló mozgásban van. Ez a bolygó abban az időszakban nem volt a helyzet magaslatán. Ereje van, tehát tudna dolgozni, de más szempontból mégsem érzi jól magát, talán éppen a hosszú ideje tartó tétlenség miatt. Sarokházas ereje mellett ugyanis saját romlásában jár, retrográd mozgás mellett még a Szaturnusz is gyengíti. A retrográdság miatt elképzelhető, hogy oda megy vissza dolgozni, ahol korábban abbahagyta a munkát, vagy a munkakör lesz ugyanaz, csak másik cég. A Jupiter és a Szaturnusz közötti diszharmonikus fényszögkapcsolat miatt várhatók nehézségek akár a munkábaállással kapcsolatban, akár a munkahelyi körülményekkel kapcsolatban, de a fennálló recepciók miatt végül nem alakulnak rosszul a dolgok, és a kérdező társa végül jobban érezheti magát ezen a helyen, mint amennyire az elején gondolná.

A kérdező maga ugyancsak keres munkát, és talán volt is állásinterjún, de kérdés, hogy ez eredményes volt-e? Egyik jelölője -a Hold- és a munka házának ura között gyenge recepció és erősödő fényszögkapcsolat is van, ami reményt ad arra, hogy szerezzen munkát.
Más kérdés, hogy ez számára egy kényszermegoldásnak tűnik: a munka a Merkúr -a kérdező másik jelölője- romlásában áll, míg a Hold magát a munkát teszi romlásba. Testi ereje lenne a munkát megcsinálni, hiszen az ő jelölője is sarokházas, ráadásul saját méltósága van és a Szaturnusz jegyében járva felkészült arra, hogy dolgozzon. Ugyanakkor viszont maga a munka úgy viszonyul a kérdezőhöz, mintha nem érdekelné a személye. Ez olyan munkát jelent, amiben az egyéniségnek nincs szerepe, sok között egy lehet a kérdező –futószalag, irodatakarítás- és ha kell a munka, megkaphatja, ha nem, akkor találnak helyette mást.
Valószínűleg nem ilyet szeretne, de belemegy.

Az ő esetében van arra lehetőség, hogy maga döntse el, hogy marad ezen a helyen, vagy néz mást, míg a társának sokkal inkább determinált, hogy mit tehet.

T-né R. 2016.02.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.02.10 21:47)

A kérdező tanító végzettségű, de most szakképzetlen egészségügyi dolgozóként tevékenykedik. 3 éve van a mostani helyén, de két év múlva nyugdíjba szeretne menni. Hogy egy kicsit több nyugdíja legyen, jövőt év elejétől akar fizetésemelést kérni, mert annak az átlaga beleszámít a nyugdíjba. A kérdés, hogy mikor alkalmas az idő, hogy az emelést a főnökénél kezdeményezze?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni, tehát a klinika vezetőjének születési idejére nincs szükség.

Ez a képlet azt mutatja, hogy a kérdező anyagi helyzete nincs romokban, de sokat gondol a pénzre. Nagyon is fontos neki, valami miatt mégis boldogtalan miatta. Vagy nem jut hozzá, pl. a férje nem ad neki, vagy többet szeretne, mint amennyi van. Itt nemcsak a saját fizetéséről van szó, hanem a megtakarításaikról, amibe nyilván a férj keresete is bekerül.

A fizetése (és a nyugdíj is) egy másik ház. Ilyenkor a 11. házat kell vizsgálni, ennek ura, ha van, akkor az egzaltációs ura, vagy az almutenje jöhet szóba, attól függően, hogy a kérdés szempontjából melyik bolygó milyen szerepet kaphat.

A helyzetet úgy írja le a képlet, hogy a Nap, ami esszenciálisan a főnököt jelenti, a klinika vezetője, a fizetés pedig a Jupiter.
A Nap sarokházas, de a kérdés idején már saját romlásában volt. Nyilván szaktekintély, de lehet, hogy ebben a kérdésben nem tud túl sokat tenni. Ami jól jön ebben az esetben, hogy a recepciók szerint kedveli a kérdezőt, tehát a jóindulat megvan a részéről, ezért mindenképpen érdemes nála próbálkozni, mert veszíteni nem fog vele.

A fizetés ebben az esetben a 11. ház almutenje, a Jupiter, amit annyi minden gyengít, hogy szinte már nem is létezik. Saját romlásában, hanyatló, sőt sötét házban járó, retrográd, kártevők által gyengített, sőt sújtott – ezek mind-mind viszik el a Jupiter erejét, ami jó esetben pedig nagy mennyiséget jelentene, de a fenti hatások miatt alig marad belőle. Ez tökéletesen leírja az egészségügyi dolgozók fizetését, ahogy erről sokat hallunk mostanában.

Ez egyetlen biztató jel, hogy a retrográd, azaz hátráló mozgás visszaviszi a Jupitert a 11. házba, ahol ereje növetkszik, sőt olyan fokszámra kerül, ahol végre egy terminus szerinti méltósága is lesz neki, vagyis kaphat egy olyan fizetésemelést, ami a vártnál kicsit nagyobb mértékű.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a Jupiter marad a Szűz jegyben, vagyis saját romlása helyén. Ez azt jelenti, hogy ami először nagyon jónak tűnik, arról később kiderül, hogy mégsem annyira jó. A fizetésemelés kérésének célja, hogy a nyugdíj több legyen általa, azonban a nyugdíj számítása már nem a nyugdíjat megelőző év átlagkeresete alapján, hanem az 1988 óta szerzett keresetek valorizálásával számolják ki, tehát ezzel az emeléssel nem fog sokkal több nyugdíjra szert tenni.

Ahogy írtam, érdemes próbálkozni, mégpedig valamikor március közepén kopogtasson be a főnökéhez. Addigra érik be egy közeledő fényszög a professzor és a kérdező jelölője között, ahol kap ígéretet rá, hogy megnézik, mit lehet tenni, és a jelek szerint a jövő év elejétől jöhet a magasabb fizetés, ahogy a kérdező szerette volna.

Mné T. Ildi 2015.12.21/2016.01.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.31 20:19)

Érzése szerint a kérdező számára most jött el az idő, hogy új életet kezdjen. Nem túl jó párkapcsolatát hátrahagyva, vidékről a fővárosba szeretne költözni, mert otthon nem talál munkát. Lenne egy álláslehetőség, ha találna megfelelő albérletet, ami mellé kapna egy évig lakhatási támogatást. Ez alatt az idő alatt gyökereket növesztene új helyén. A kérdés, hogy ez a terv sikeres lesz-e?

Az eredeti kérdés utáni módosított kérdése idejére radikálisan érvényes a kérdőképlet, bár van benne egy súlyos konszideráció, ami kérdésessé teszi, hogy a kérdező elfogadja-e majd az elemzést.

A munkára való ráhangolódást jól mutatja ez a képlet. A kérdező jelölője a munkát jelentő X. házban áll, mintha máris övé lenne a munka, ami talán így is van, mert a leírás szerint a lakhatási feltételek teljesülése esetén megkaphatja az állást még a tavasz elején. A Hold pedig az állást jelentő Jupiter egzaltációjában áll. A kérdező és a munka között recepció, a Holddal együtt a három bolygó között fényszögkapcsolat van, ami valóban lehetővé teszi, hogy az áhított állást megkapja.

Az viszont, hogy a X. házban áll a Szaturnusz –ami egyébként a kérdező jelölője- a munkával kapcsolatos nehézségre is figyelmeztet. Talán a kellő tapasztalat hiánya miatt nehézkes lesz a kezdés, fárasztó a munka, esetleg a felelősség miatt komoly szorongás érez a kérdező. Ugyanakkor a munkatársak/főnök segítségére számíthat.

Az otthona kérdése is azt a verziót erősíti, hogy a jelenlegi lakóhelyétől távol fog munkát találni. A mostani otthonát jelző bolygóval a Hold távolodó fényszögkapcsolatban van. Végleg nem szakad el még, sőt talán sohasem: háttérországnak megmarad. Az új lakása jelzője ugyanaz a bolygó, ami őt magát is jelzi, és ez fényszögkapcsolatban áll a munkát jelző bolygóval, ami mutatja, hogy az otthonváltás a munkahelyváltás miatt történik.

A várható fizetésre nem lesz panasz, bár fennáll a veszélye, hogy ami eleinte jó, később mégis kevésnek tűnik. Erre főleg akkor van esély, ha a fizetés egy része jutalékból áll (áruházi hitelügyintézésről van szó). Emellett szól az is, hogy a munka jelölője sarokházas ereje mellett retrográd mozgású, saját romlásában áll, és a Szaturnusz gyengíti, azaz a céggel olyan problémák lehetnek, amelyeket a kérdező most, az elején még nem érzékel. Utána pedig megtanul együtt élni vele, és idő múltán esetleg válthat is, de az már nem ennek az elemzésnek a része.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »