Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

M-né T.Ildi 2.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.03 08:53)

A kérdező szeretne kérdőasztrológiával foglalkozni.A kérdése,hogy mennyi idő alatt jutna el profi szintre,megéri-e a belefektetett idő,energia és pénz,lennének-e ügyfelei,ha a keresetét ezzel szeretné kiegészíteni.

A kérdése idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdőasztrológia az ősi asztrológiai hagyományokra épülő rendszer,ami bárki által megtanulható.Nincs benne semmi misztikum.Az alapok elsajátítása viszont évekig tart akár saját tanára van az embernek,akár igazi tanfolyamra jár.Ez azért lényeges,mert a tanultaknak ülepednie kell,és ezzel párhuzamosan kell elkezdeni a gyakorlatot is.Az alapok után pedig jön a folyamatos gyakorlás,és a tanulási folyamat sosem ér véget,mert minden egyes eset újabb és újabb tanulsággal szolgálhat.

Értelemszerűen minél többet foglalkozik vele valaki,minél több elemzést készít el,annál nagyobb esélye van rá,hogy profivá váljon,de ez még így is újabb éveket jelenthet.A gyakorlatot nyilván mindenki a saját és a közvetlen környezete kérdéseivel kezdi.A mélyvíz,amikor számára ismeretlen emberek jelentkeznek a maguk problémáival.Ezek pedig akkor jelentkeznek relatíve nagyobb számban,ha ingyenesen készít elemzést jelezve,hogy még tanuló,tehát hibázhat,viszont cserébe visszajelzést kér.A profizmushoz szükséges magabiztosságot ezek a visszajelzések fogják megadni,mert ha nem is sikerül minden elemzés tökéletesen,a hibákból tanulni fog,és a hibák száma idővel csökken.

A tapasztalat szerint viszont ebből a tevékenységből nem lehet megélni.Aki főállásban aszrológusként tevékenykedik,mellette foglalkozik mással is,vagy van egy olyan háttere,hogy megengedheti magának.Óvatosan kell meghatározni a tarifát,és az adók meg a járulékok majdnem a felét elviszik.Mert,ugye nem tervezi,hogy zugasztrológus lesz?

A kérdőképletre visszatérve kedvező jel,hogy a kérdezőt a Merkúr jelzi a képletben,és ugyanez a bolygó a X.ház ura is.Sarokházas ereje és triplicitás szerinti méltósága jelzi az asztrológiával való barátságát.Ugyanakkor a X.ház jelzi az árat is,ami alatt jelen esetben a tanulásra fordított pénzt kell érteni.A kérdés idején a Merkúr a Jupiter terminusában volt,sarokházas erő mellett arra kell készülni,hogy ez bizony komoly összeget jelent.

Lennének ügyfelek is de fennáll a veszélye,hogy kevésbé szívesen foglalkozna azokkal,akik ingyen vennék igénybe a szolgáltatást,pedig tapasztalat szempontjából belőlük profitálhatna többet.A Bak jegyben járó Merkúr még árthat is a Jupiter által jelzett kérdezőknek: megcsinálja ugyan az elemzést,de kevésbé alaposan,nem elég körültekintően,ami végül visszafelé sülhet el a sok kritika miatt,ha egyáltalán kap visszajelzést.Emellett azért van jelzés arra is,hogy érkeznek olyan kérdezők is,akik szívesen fizetnek az elemzésért.

Ami a fizetséget illeti,éppen olyan soványnak ígérkezik,ahogy az eddigi gyakorlati tapasztalat mutatja: a fizetség egyik jelölője a Hold,bár jupiteri terminusban van a Jupiter uralma alatt,de hanyatló házban.Ha kap pénzt a szolgálataiért,az soknak tűnik,de kevés ilyen alkalom lesz.A másik jelölő a sarokházas,peregrin,retrográd,Mars által sújtott,Szaturnusz által gyengített Jupiter,ami vagy olyan ügyfelet jelöl,akitől akár nagyobb összeget remél,de aztán semmit sem kap.

Mindent összevetve,az asztrológusi munka nem egy könnyű kereseti lehetőség.Sok időt és pénzt kell beleölni,mire használható tudásra tesz szert,emiatt sok lemondással jár.Ha munka mellett szeretné csinálni,akkor valószínűleg jópár óra alvásról is le kell mondania,és itt felmerül a kérdés,hogy bírja-e majd az ezzel járó plusz terhelést,mivel ehhez szellemileg fittnek kell lennie.Tudja-e majd kezelni azokat a negatív energiákat,ami a mások panaszaid árad felé? Képes lesz-e a rossz hírt is elmondani?

Azt tanácsolom a kérdezőnek,hogy ha rászánta magát a tanulásra,kezdjen bele,és a feltett kérdéseket most hagyja figyelmen kívül.Menet közben látni fogja,hogy mennyire válhat az élete részévé az asztrológia,marad-e hobbi,vagy ennél több lesz.Jó eséllyel válhat belőle is asztrológus.

Gábor 5.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.03 06:31)

A kérdező fiatalember állítása szerint sok hibát követett el,otthagyta az iskolát,most szakmát tanul. úgy érzi,gödörben van. A kérdése,hogy mikor talál magára,mikor találja meg az utat,ami boldoggá teszi?

Ha jól sejtem,azt szeretné tudni,hogy mikor fogja úgy érezni magát,hogy most hátradőlhet,látja az élet értelmét,megtalálta a hivatását,jól keres,rendben van a partnerkapcsolata,stb… És kb. ilyen sorrendben.

A kamaszkor éppen az az időszak,amikor az ember elkövethet hülyeségeket,és sokszor ezek éppen az előnyére válnak. Ez is egy módja az élettapasztalat-szerzésnek. Ha másért nem,akkor azért,hogy mit ne csináljon később. Lehet,hogy egy lehetőséget kihagyott,és emiatt néhány évet csúszik,de semmi vész! Ha volt annyi esze,hogy felismerje,hogy mit csinált rosszul,akkor jó eséllyel a javára tudja fordítani később a mostani helyzetet. Más kérdés,hogy a gyerekeinek hogy fogja majd ezt elmagyarázni. Minden esetre az lenne a helyes,ha nem agyalna rajta tovább,hanem elfogadná a helyzetet,és nem is ostorozná magát miatta. Fogja fel úgy,hogy ez is a terv része volt. Innentől fogva építse tovább a karrierjét!

Ami a boldoggá tevő utat illeti,sajnos ki kell,hogy ábrándítsam: ilyen nincs. Nemcsak a horoszkópja alapján mondom ezt,hanem úgy általában. Mindenki erre vágyik,de a boldogságot az ember valójában csak pillanatokra képes elviselni,mert ezt az állapotot az angyaloknak találták ki,mi pedig talán Ádám és Éva bukásával elvesztettük a lehetőséget,hogy tartósan élvezzük. Ehelyett nekünk marad a küzdelem. Persze ez így nem hangzik valami jól,de csak hozzáállás kérdése,hogy ez jót vagy rosszat jelent. Aki elfogadja,hogy mindig van valami,amiért meg kell dolgoznia,amin javítania kell,amiért estére elfárad,annak könnyebb,vagy legalábbis úgy érzi. Aki ezt szívásnak érzi,annak keserves lesz az élete,pedig lehet,hogy ugyanannyi energiát fektet bele,de mégis fele annyit tesz le az asztalra,mert ennek az energiának a másik felét sírás-rívásba fekteti,aminek viszont semmi hozadéka sincs.

Visszatérve a horoszkópra,a képlet egy zárkózott fiatalembert mutat. Az erőteljes Halak hatás érzékennyé teszi,tehát a hajlama megvan rá,hogy leálljon keseregni a sorsán,de ha a sarkára áll,képes megoldani az éppen aktuális problémát. A Skorpió aszcendens általában az átlagnál nehezebb sorsot jelent,de a többségnél sokkal szívósabbak is azok,akiknél valamiért a Skorpiós jelleg erőteljes. Az I. házas Plútó a többszöri újrakezdésre figyelmeztet,ami azért is fontos,mert a horoszkóp modern értelmezés szerinti ura is ez a bolygó. A hagyományos úr,a Mars a Nap szívében van,azaz pár ívmásodpercnyi eltéréssel ugyanazon a helyen állnak a képletben,ami egy nagyon ritka bolygóállás. Ez a konstelláció ráadásul egy sarokházban van,ahol a bolygók ereje maximális. Mindez a Mars cselekvőerejének fokozódását adja,amit fordíthat jóra is,mint például a céljai elérése,de rosszra is,például agresszív viselkedés.

A bolygók között sokszoros fényszögkapcsolat van,sok diszharmónikus,a dolgok haladását nehezítő fényszög,de emellett sok harmónikus segítő jellegű fényszög is van,és kettő olyan,ami a csalódásokat és nehezen vagy egyáltalán meg nem oldható,elsősorban érzelmi szintű problémákat hozhat a közvetlen környezetben (testvérek,szomszédok,apa),az otthoni dolgokban,és titkokkal,problémák kezelésével kapcsolatban. A diszharmónikus fényszögek elég sok területet érintenek -ezeket hely hiányában itt nem lehet felsorolni- viszont ezek a fényszögek a miattuk felmerülő nehézségek kezeléséhez adnak energiát. A harmónikus fényszögek pedig úgy,ahogy vannak ,segíteni fogják a kérdezőt az élete során. Összességében ennyi fényszög mellett mindig lesz feladat,mindig lesz lehetősége és ereje,hogy ezeket megoldja és kap hozzá segítséget kívülről is. A kérdező élete állandó mozgásban lesz,folyamatosan teszi majd a dolgát,és néha felsóhajt,hogy mikor jön már el a boldogság?

Jótanács a végére: gondot okozhat,hogy az ösztöneire vagy a józan eszére hallgasson. Utóbbival jobban jár!

Andrea külföldről 2.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.02 21:47)

A kérdező lentről indult, ma már külföldön dolgozik ápolónőként, amit szeret ugyan, de nem annyira, hogy mindig ezt csinálja. Álmai állását szeretné megtalálni és saját házat szeretne. A kérdés, hogy merre induljon el, hogy a tervét véghezvigye.

A születési képletet vizsgálva úgy tűnik, hogy a legkézenfekvőbb dolog az lenne, ha minden héten feladna egy lottószelvényt, mert van esélye arra, hogy egyszer az ő számai húzzák ki. Ezzel a ház kérdése biztosan megoldódna, de az álom-állás még kérdés lenne.

A horoszkópban többszörös királytrigon van, amire azt mondják, hogy kikövezett út a szerencséhez. Ennyire azért nem egyszerű a helyzet, ahogy a kérdező is írja, hogy voltak kudarcok is, de alapjában véve sokkal több sikerre számíthat az élete során, mint mások. Hogy mekkorák ezek a sikerek, az már más kérdés.

Az akaratot jelképező Nap az Oroszlán és a Szűz jegy határán állt a születésekor, azon a ponton, ahol még uralomban van és képviseli az Oroszlán nagyravágyását, de ugyanakkor már a Szűz szorgalmát is. A képlet ura, a Merkúr a Nap szívében állt a kérdező születésekor, ami igen ritka és rendkívül szerencsésnek mondott bolygóállás. A Nap közelsége a többi bolygót elégetné ebben az esetben, a Merkúrnak, vagyis a szülöttnek külön erőt ad, és ez az, ami igen szívóssá teszi terveinek véghezvitelében.

Emellett viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a bolygóállás a 12.házban van, ami hanyatló, sötét ház, ahol a cselekvés korlátozott. Szerencsére sok-sok fényszögkapcsolat köti össze a Nap-Merkúr kombót bolygótársaival, amiken keresztül képes cselekedni, de a hanyatló házas bolygók sajnos nem ígérnek sokat.

A saját ház tekintetében például van lehetőség rá, hogy megszerezze, de az ezt jelképező ház ura is egy hanyatló ház csúcsán áll. Lehet, hogy örökléssel kapcsolatban áll majd, ahogy szert tesz az ingatlanra, és hogy külföndön lesz az otthona, ezt is mutatja a képlet, bár ez a leírásban is szerepel. A retrográd mozgás miatt előfordulat, hogy végül haza fog térni.

Ami az álomállást illeti, adott egy egészségügyi végzettség, ami a horoszkópja szerint nem rossz választás. A jelenlegi ápolónői státusznál azonban többet is elérhet. A karriert ugyanaz a Nap szívében álló Merkúr mutatja, amit érdemes kihasználni. Ez a bolygó kiváló kommunikációs képességet ad, a horoszkóp többi eleme pedig alkalmassá teszi őt vezetői szerepre. Az egészségügyön belül –mivel ehhez ért, tulajdonképpen szereti is, csak több fizetést szeretne-megpróbálhat átmenni valamilyen más területre. Ilyen bolygóállásokkal lehet menedzser, szervező, ahol egy probléma megoldásásnak minden lépését ő tervezi és felügyeli a végrehajtást. Gondolkodhat azon, hogy ehhez milyen kiegészítő tudásra van szüksége, és ehhez milyen szükséges képzést elvégeznie.

A kérdés feltevésekor egy érdekes, kb. 30 évente ismétlődő tranzit kezdődött a kérdező életében. A Szaturnusz az év elején érte el azt a helyet, ahol a születés időpontjában is volt, azaz eltelt egy szaturnuszi év. Ezzel a kérdező asztrológiai értelemben vett ifjúkora lezárul, a tranzit után kezdődik a felnőttkor. A tranzit maga háromszor ismétlődik meg (február 6., május 14. és november 2.). Ebben az időszakban az élet feldob egy problémát, megoldandó kérdést, amivel kapcsolatban a szülöttnek döntést kell hoznia. Azt mondják, hogy a Szaturnusz segít a helyes döntés meghozatalában és a probléma megoldásában is. Talán nem véletlen, hogy éppen most merültek fel a fent említett kérdések, mivel a Szaturnusz a szülöttnél a pénz, a munka, az otthon és a család, beleértve a saját gyermek vállalásának témakörét érintik. Mindezt erősíti, hogy a gyermeket képviselő 5. ház egzaltációs ura a hamarosan kezdődő 29. életévben, az otthonért felelős IV. ház ura pedig az azt következő életévben aktiválódik, ami eseményeket hozhat, aminek a kérdező remélhetőleg örülni fog.

Zilahi-Szabó Andrea 6.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:50)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!

Oszlánczi Brigitta 4.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:46)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!

Botyánszki Andrea 4.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:43)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!

Zsófia 2016.02.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.05.04 22:48)

A kérdező nagyon messze él. Új, távoli hazájában megismerkedett egy olyan férfival, aki akár az apja is lehetne. A férfi végre megszólította, megismerkedtek. Az a kérdés, hogy lesz-e folytatása ennek a bimbózó románcnak.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben világosan látszik a vonzalom: a kérdezőt érzelmi szinten jelző uralmi Hold a partner, vagyis a Jupiter egzaltációjában van, ami egyfajta rajongást jelent a férfi iránt. Ez általában szerelmet jelent, de óvatosságra int, ugyanis sokkal inkább fellángolást mutat, mint olyan érzelmet, amire hosszú távú kapcsolatot lehetne építeni. Korábban a kérdező nem érdeklődött a férfi iránt, amit az mutatja, hogy akkor még a Hold az Ikrek jegyben járt, ahol elutasította a Jupitert. Amikor a Hold átlépett a Rákba, fordult a kocka, és egyszerre kívánni kezdte őt.

A Hold követő házban, de kardinális jegyben állt a kérdés időpontjában, 8-9 foknyira a jegyhatártól, ami időkulcsokkal számolva azt jelenti, hogy kb. ennyi hét múlva, vagyis nagyjából a válaszadás idejére ezt a felfokozott érdeklődést elkezdi elveszteni a férfi iránt. Ugyanakkor szép emlékként megőrzi, mert a Hold a következő jegyben a Jupiter triplicitásában lesz, ami barátságot jelent.

Mi a helyzet a partnerrel? A Jupiter a kérdezőt jelölő Merkúr uralma alatt áll, de ugyanakkor itt romlásban is van, ráadásul a kérdés időpontjában retrográd mozgásával egyre erősödő kvadrát fényszögbe került az őt gyengítő Szaturnusszal. Sarokházas ereje van, és jóindulatú bolygó, de minden más, előbb leírt dolog gyengíti erejét és kedvező tulajdonságait. Mindez azt jelenti, hogy bár tetszik neki a kérdező, és ha máskor és máshol történik mindez, akkor talán lett volna valami ebből a találkozásból. Most viszont a rangjavesztett Jupiter és a Hold között távolodó fényszög van, ami azt jelenti, hogy a legtöbb, ami ebben a kapcsolatban történhetett, már megtörtént akkor, amikor végre beszéltek egymással. A Jupiter nem tudja, hogy mit csináljon, a Szaturnusz terminusában visszafogottan, önbizalomhiányosan, öreg emberként viselkedik. Retrográd mozgása miatt feltételezhető, hogy átgondolja, mit is várhatna ettől a kapcsolattól, végül visszalép. Közben a Hold is halad a maga útján, és így kölcsönösen kilépnek a fényszögkapcsolatból, ami a lehetőséget jelentette volna a tényleges kapcsolatra. Náluk ez mindössze egy beszélgetés volt.

Ami a jövőt illeti, természetesen előfordulhat, hogy néha összefutnak pár kedves szó erejéig, de az már egy másik történet lesz, nem szerelem, és nem szerelmi kapcsolat, hanem inkább barátság.
A Holdnak eközben viszont már közeledő fényszögkapcsolata van a Marssal, ami azt jelentheti, hogy jön valaki más, akivel összejöhet, de ez a kapcsolat sajnos nem sok jót tartogat a kérdezőnek. A Mars saját uralmi jegyében, a Skorpióban jár, ami miatt van benne valami végzetes vonzerő, de itt egyszerre kedveli és taszítja is a Holdat, vagyis a kérdezőt. Ez érzelmileg olyan se veled, se nélküled kapcsolat, ami nem tart majd a sírig, és túl sokáig sem, inkább egy kaland lehet belőle.

M-né T. Ildi 2016.02.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.04.15 23:40)

A kérdező rászánta magát, hogy új életet kezd. Vidékről a fővárosba szeretne menni, munkát vállalni. Új kérdése arra irányul, hogy lesz-e (itt) új társa. Férjével kihűlt a kapcsolata, de csak akkor vált, ha igazi társra lel, amilyen a nagykönyvben meg van írva: akire fel lehet nézni, megértik egymást, boldog lesz mellette, és nemcsak az üres időt tölti el mellette.

A kérdező nagy fába vágta a fejszéjét. Szándékai szerint minden megváltozik körülötte, hozzá kell szoknia a nagyvároshoz, egy csomó új emberhez, új munkahelyhez, és ezt érettebb korban, főleg egyedül valóban nem lehet könnyű megoldani. Ugyanakkor a társkeresés egy külön próbatétel, ezért nem biztos, hogy jó az időzítés. Ebben a szükséghelyzetben ugyanis könnyen alább adhat az igényeiből, és a fehér lovas herceg helyett mégiscsak megelégszik egy szolgával, csak hogy legyen mellette valaki.

A kérdésre készített képlet szerint ugyanis ennek fennáll a veszélye. Ő is, és a lehetséges partner is egy álarc mögé bújik, szerepet játszik a kapcsolatban, ami nem tisztességes egymással szemben, de valószínűleg csak így működik a dolog.

A kérdező jelölőjének, a Bak jegyben járó Merkúrnak legalább van egy triplicitás szerinti méltósága, ezért a kérdező végül is tisztességesebben játszik, mint a másik.

A partner jelölője, az egyébként jóindulatú Jupiter mostanság a Szűz jegyben jár, ahol rangjavesztett. Itt lehet számítani arra, hogy megfelelő ideológiát gyárt ahhoz, hogy mit miért tesz, de ezt a többiek általában legjobb esetben is csak a kiskapuk kihasználásának érzik, erkölcsösnek semmiképp. Hajlamosítja erre, hogy az I. házban, vagyis sarokházban álló peregrin bolygó, amit a régi asztrológusok tolvajnak hívtak. Sarokházas erejét csorbítja, hogy hátráló mozgású és gyengíti a Szaturnusz, ami talán arra jó, hogy „tolvaj”-ként kevésbé tudjon ártani a kérdezőnek, de mindenképpen számítani kell rá, hogy kisebb-nagyobb gondot fog okozni neki.

A Merkúr jegyhelyzete alapján a Szaturnusz uralma alatt áll, és ez így is marad jó sokáig. A párkapcsolati kérdésekben a Szaturnusz esszenciálisan jelenti a volt társakat, tehát jelen esetben a férjet, akivel már csak papíron fognak összetartozni, az ágy és az asztal különválik. Bár magával a Szaturnuszzal már nincs fényszögkapcsolata a Merkúrnak, az viszont, hogy folyamatosan a Szaturnusz uralma alatt marad, azt valószínűsíti, hogy a válást talán sose fogják kimondani. Ettől függetlenül lehet neki párkapcsolata, csak a házassága erre a kapcsolatra valamilyen módon rá fogja nyomni a bélyegét. Ezt mutatja az is, hogy a Jupitert, mint lehetséges partnert gyengíti a Szaturnusz, ami valószínűleg nem abban fog megnyilvánulni, hogy a volt férj tudomást szerez a dologról, felmegy Pestre és megverekszik a csábítóval.

A Bak jegyben járó Merkúr viszont ambivalensen viszonyul a Jupiterhez. Terminus szerinti méltóságában áll, ugyanakkor ez a jegy a Jupiter esésének helye is. Ez azt jelenti, hogy a kérdező akarja is, meg nem is a választottját. Ez pedig nagyjából annak felel meg, hogy az igények alább szállnak, és végül ott lesz vele, hogy mindegy, hogy ki, csak legyen valaki.

És lesz is, mert a recepciók mellett közvetlen fényszögkapcsolat is van a két bolygó –Jupiter és Merkúr- közt, amit még a Hold fényátvitele is megerősít.
Mindenképpen figyelni kell a lehetséges partnerre, mert könnyen kihasználhatja, akár meg is rövidítheti a kérdezőt, amire persze mindig lesz magyarázat, és lehet, hogy a kérdező előbb-utóbb el is kezd hinni neki...

H.A. 2016.01.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.03.13 19:15)

A kérdező két kérdése közül részletesebben csak az egyikre, a párkapcsolatra vonatkozóra kap most választ, a karrierre vonatkozóan csak néhány sorban, mivel az ingyenes elemzés keretein belül erre van lehetőség.

Eddigi kapcsolatai rövid idő alatt véget értek, és szeretné tudni, hogy lesz-e jelentős változás ezzel kapcsolatban?

Fiatal, főiskolás diákról van szó, akit a tanulás idáig is lekötött, de a leírása szerint kemény időszak áll előtte, mivel területi gyakorlat, majd a szakdolgozat és a záróvizsgák következnek, feltéve, hogy a kérdés időpontjában tett szigorlat sikerült. Az erre az időpontra készített kérdőképlet szerint a vizsga valóban nehéz volt, a kérdező félt tőle, de végül átment.
Ami a párkapcsolatokat illeti, a születési képlet ad választ, hogy mire lehet számítani párkapcsolatok területén.

Általában azt lehet mondani, hogy mivel az aszcendens-deszcendens tengely, vagyis az őt magát és a partnerét jelképező ház csúcsa kardinális jegyben van, a párkapcsolatok dinamikája a gyors kialakulás, és a gyors vég. A kardinális jegyek a kezdethez nagy energiát adnak, de ezek gyorsan el is illannak. Sajnos ezt a hatást erősíti az is, hogy maga a Nap és a Hold, ami egyben a társkapcsolatokért felelős VII. ház ura is, ugyancsak kardinális jegyben vannak, tehát a hajlam mindenképpen megvan arra, hogy viszonylag rövid ideig tartsanak a kapcsolatok.

Ami esélyt ad arra, hogy legyen komolyabb kapcsolata is, az az, hogy a Bak jegy szülöttei sok mindent képesek alárendelni a céljaiknak. Ha tehát a kérdező talál egy olyan férfit, akivel elképzeli a jövőjét, akkor tudatos tervezésbe kezd, és hogy a fent említett kardinális hatások az életnek ezen a területén lehetőleg ne érvényesüljenek. Ebben az is segít, hogy az aszcendens és egyben az egész képlet ura, a Szaturnusz az I. házban, a Vízöntőben járt a születésekor, ami saját uralmi jegye, szilárd jegy, ami hihetetlen önfegyelmet, kitartást, tudatosságot ad a kérdezőnek. Sajnos ez egy kicsit azt is jelenti, hogy a társkapcsolatot nem a forró szerelem, hanem a józan ész oldaláról kellene megközelítenie.

A gond az, hogy kettőn áll a vásár, és hiába tervez és készül hosszú távra az egyik, ha a másik minden várakozással ellentétben nehezen terelhető ebbe az irányba.

A társkapcsolatokért felelős VII. ház ura a Hold a Kosban állt a születés idején, a ház egzaltációs ura a Jupiter pedig Szűzben. Ez egyfelől heves érzelmű, de hisztizésre hajlamos férfit mutat, másfelől pedig olyan embert, aki talán az önbizalomhiányát leplezve, de a saját igazságát szem előtt tartva éli az életét, nehezen győzhető meg arról, hogy nem feltétlenül látja jól a dolgokat. Előbbit a szülött nehezebben viseli, utóbbi kezelésére képes lesz, bár ezzel valószínűleg nem teszi boldogabbá a párját.

Párkapcsolati téren tehát lehetséges komoly kapcsolat is, de nagyon sok kompromisszummal, és emiatt valószínűleg nem is fog a sírig tartani.
Ami a hivatást illeti, védőnőként lehet sikeres a karrierje. A karrierrért felelős X. ház ura a Mars együtt áll az esszenciálisan is, az 5. ház uraként is gyermeket jelölő Merkúrral. A Hold, ami esszenciálisan az anyákat jelöli, a Mars uralma alatt van, tehát a tanácsaira oda fognak figyelni az anyukák. A Mars és a Merkúr a 12. házban áll, közel az aszcendenshez. Ez zárt helyet jelöl, ami lehet egy orvosi rendelő, vagy kórház, bár a védőnők kijárnak a gyerekekhez, de majd meglátjuk, milyen munkát kap. Sajnos ez a házhelyzet nem ígér nagyívű karriert, de amit csinálni fog, azt legalább szeretni fogja.

S.M. 2016.01.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.03.13 17:10)

A kérdező külföldön él, a kérdés időpontjában egy hónapja munkanélküliek voltak a társával. A kérdés, hogy a közeljövőben lesz-e munkájuk, és ha igen, milyen jellegű.

A milyen jellegűre valószínűleg lehet tippeket adni a horoszkóp alapján, de ha az asztrológus nagyon elemében van, elkezdi írni az ötleteit, és nem elég a 4000 karakter, amennyit ide lehet írni. Másrészt nyilván behatárolja a lehetőségeket, hogy a kérdező mihez ért, mit tud megcsinálni, stb… Annyi talán elvárható a kérdezőtől, hogy szétnézzen a munkaerőpiacon, és kinézzen magának pl. 3-4 lehetséges állást, amire kérdőképlettel lehet vizsgálódni, vagyis ne az asztrológus találja ki, hogy a kérdező mit csináljon.

Ami a kérdés első felét illeti, el tudom képzelni, hogy valójában már nem aktuális, mivel azóta majdnem 2 hónap telt el. Emellett erre utal a képlet késeisége is. Lehet, hogy már akkor volt valamilyen munkahely lehetősége a láthatáron, főleg a kérdező társának, ami amolyan „ha nincs ló, jó a szamár is” jellegű állás lenne. A társ és a munkahely jelölője (Jupiter és Szaturnusz) úgy van közeledő fényszögkapcsolatban, hogy a Jupiter hátráló mozgásban van. Ez a bolygó abban az időszakban nem volt a helyzet magaslatán. Ereje van, tehát tudna dolgozni, de más szempontból mégsem érzi jól magát, talán éppen a hosszú ideje tartó tétlenség miatt. Sarokházas ereje mellett ugyanis saját romlásában jár, retrográd mozgás mellett még a Szaturnusz is gyengíti. A retrográdság miatt elképzelhető, hogy oda megy vissza dolgozni, ahol korábban abbahagyta a munkát, vagy a munkakör lesz ugyanaz, csak másik cég. A Jupiter és a Szaturnusz közötti diszharmonikus fényszögkapcsolat miatt várhatók nehézségek akár a munkábaállással kapcsolatban, akár a munkahelyi körülményekkel kapcsolatban, de a fennálló recepciók miatt végül nem alakulnak rosszul a dolgok, és a kérdező társa végül jobban érezheti magát ezen a helyen, mint amennyire az elején gondolná.

A kérdező maga ugyancsak keres munkát, és talán volt is állásinterjún, de kérdés, hogy ez eredményes volt-e? Egyik jelölője -a Hold- és a munka házának ura között gyenge recepció és erősödő fényszögkapcsolat is van, ami reményt ad arra, hogy szerezzen munkát.
Más kérdés, hogy ez számára egy kényszermegoldásnak tűnik: a munka a Merkúr -a kérdező másik jelölője- romlásában áll, míg a Hold magát a munkát teszi romlásba. Testi ereje lenne a munkát megcsinálni, hiszen az ő jelölője is sarokházas, ráadásul saját méltósága van és a Szaturnusz jegyében járva felkészült arra, hogy dolgozzon. Ugyanakkor viszont maga a munka úgy viszonyul a kérdezőhöz, mintha nem érdekelné a személye. Ez olyan munkát jelent, amiben az egyéniségnek nincs szerepe, sok között egy lehet a kérdező –futószalag, irodatakarítás- és ha kell a munka, megkaphatja, ha nem, akkor találnak helyette mást.
Valószínűleg nem ilyet szeretne, de belemegy.

Az ő esetében van arra lehetőség, hogy maga döntse el, hogy marad ezen a helyen, vagy néz mást, míg a társának sokkal inkább determinált, hogy mit tehet.

T-né R. 2016.02.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.02.10 21:47)

A kérdező tanító végzettségű, de most szakképzetlen egészségügyi dolgozóként tevékenykedik. 3 éve van a mostani helyén, de két év múlva nyugdíjba szeretne menni. Hogy egy kicsit több nyugdíja legyen, jövőt év elejétől akar fizetésemelést kérni, mert annak az átlaga beleszámít a nyugdíjba. A kérdés, hogy mikor alkalmas az idő, hogy az emelést a főnökénél kezdeményezze?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni, tehát a klinika vezetőjének születési idejére nincs szükség.

Ez a képlet azt mutatja, hogy a kérdező anyagi helyzete nincs romokban, de sokat gondol a pénzre. Nagyon is fontos neki, valami miatt mégis boldogtalan miatta. Vagy nem jut hozzá, pl. a férje nem ad neki, vagy többet szeretne, mint amennyi van. Itt nemcsak a saját fizetéséről van szó, hanem a megtakarításaikról, amibe nyilván a férj keresete is bekerül.

A fizetése (és a nyugdíj is) egy másik ház. Ilyenkor a 11. házat kell vizsgálni, ennek ura, ha van, akkor az egzaltációs ura, vagy az almutenje jöhet szóba, attól függően, hogy a kérdés szempontjából melyik bolygó milyen szerepet kaphat.

A helyzetet úgy írja le a képlet, hogy a Nap, ami esszenciálisan a főnököt jelenti, a klinika vezetője, a fizetés pedig a Jupiter.
A Nap sarokházas, de a kérdés idején már saját romlásában volt. Nyilván szaktekintély, de lehet, hogy ebben a kérdésben nem tud túl sokat tenni. Ami jól jön ebben az esetben, hogy a recepciók szerint kedveli a kérdezőt, tehát a jóindulat megvan a részéről, ezért mindenképpen érdemes nála próbálkozni, mert veszíteni nem fog vele.

A fizetés ebben az esetben a 11. ház almutenje, a Jupiter, amit annyi minden gyengít, hogy szinte már nem is létezik. Saját romlásában, hanyatló, sőt sötét házban járó, retrográd, kártevők által gyengített, sőt sújtott – ezek mind-mind viszik el a Jupiter erejét, ami jó esetben pedig nagy mennyiséget jelentene, de a fenti hatások miatt alig marad belőle. Ez tökéletesen leírja az egészségügyi dolgozók fizetését, ahogy erről sokat hallunk mostanában.

Ez egyetlen biztató jel, hogy a retrográd, azaz hátráló mozgás visszaviszi a Jupitert a 11. házba, ahol ereje növetkszik, sőt olyan fokszámra kerül, ahol végre egy terminus szerinti méltósága is lesz neki, vagyis kaphat egy olyan fizetésemelést, ami a vártnál kicsit nagyobb mértékű.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a Jupiter marad a Szűz jegyben, vagyis saját romlása helyén. Ez azt jelenti, hogy ami először nagyon jónak tűnik, arról később kiderül, hogy mégsem annyira jó. A fizetésemelés kérésének célja, hogy a nyugdíj több legyen általa, azonban a nyugdíj számítása már nem a nyugdíjat megelőző év átlagkeresete alapján, hanem az 1988 óta szerzett keresetek valorizálásával számolják ki, tehát ezzel az emeléssel nem fog sokkal több nyugdíjra szert tenni.

Ahogy írtam, érdemes próbálkozni, mégpedig valamikor március közepén kopogtasson be a főnökéhez. Addigra érik be egy közeledő fényszög a professzor és a kérdező jelölője között, ahol kap ígéretet rá, hogy megnézik, mit lehet tenni, és a jelek szerint a jövő év elejétől jöhet a magasabb fizetés, ahogy a kérdező szerette volna.

Mné T. Ildi 2015.12.21/2016.01.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.31 20:19)

Érzése szerint a kérdező számára most jött el az idő, hogy új életet kezdjen. Nem túl jó párkapcsolatát hátrahagyva, vidékről a fővárosba szeretne költözni, mert otthon nem talál munkát. Lenne egy álláslehetőség, ha találna megfelelő albérletet, ami mellé kapna egy évig lakhatási támogatást. Ez alatt az idő alatt gyökereket növesztene új helyén. A kérdés, hogy ez a terv sikeres lesz-e?

Az eredeti kérdés utáni módosított kérdése idejére radikálisan érvényes a kérdőképlet, bár van benne egy súlyos konszideráció, ami kérdésessé teszi, hogy a kérdező elfogadja-e majd az elemzést.

A munkára való ráhangolódást jól mutatja ez a képlet. A kérdező jelölője a munkát jelentő X. házban áll, mintha máris övé lenne a munka, ami talán így is van, mert a leírás szerint a lakhatási feltételek teljesülése esetén megkaphatja az állást még a tavasz elején. A Hold pedig az állást jelentő Jupiter egzaltációjában áll. A kérdező és a munka között recepció, a Holddal együtt a három bolygó között fényszögkapcsolat van, ami valóban lehetővé teszi, hogy az áhított állást megkapja.

Az viszont, hogy a X. házban áll a Szaturnusz –ami egyébként a kérdező jelölője- a munkával kapcsolatos nehézségre is figyelmeztet. Talán a kellő tapasztalat hiánya miatt nehézkes lesz a kezdés, fárasztó a munka, esetleg a felelősség miatt komoly szorongás érez a kérdező. Ugyanakkor a munkatársak/főnök segítségére számíthat.

Az otthona kérdése is azt a verziót erősíti, hogy a jelenlegi lakóhelyétől távol fog munkát találni. A mostani otthonát jelző bolygóval a Hold távolodó fényszögkapcsolatban van. Végleg nem szakad el még, sőt talán sohasem: háttérországnak megmarad. Az új lakása jelzője ugyanaz a bolygó, ami őt magát is jelzi, és ez fényszögkapcsolatban áll a munkát jelző bolygóval, ami mutatja, hogy az otthonváltás a munkahelyváltás miatt történik.

A várható fizetésre nem lesz panasz, bár fennáll a veszélye, hogy ami eleinte jó, később mégis kevésnek tűnik. Erre főleg akkor van esély, ha a fizetés egy része jutalékból áll (áruházi hitelügyintézésről van szó). Emellett szól az is, hogy a munka jelölője sarokházas ereje mellett retrográd mozgású, saját romlásában áll, és a Szaturnusz gyengíti, azaz a céggel olyan problémák lehetnek, amelyeket a kérdező most, az elején még nem érzékel. Utána pedig megtanul együtt élni vele, és idő múltán esetleg válthat is, de az már nem ennek az elemzésnek a része.

Nikamo 2015.12.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.28 21:32)

A kérdező meg van rémülve, mert találtak valamit. Amikor írt, kivizsgálás alatt volt, az ultrahang és a röntgen után megtörtént a biopszia, akkor még a szövettani eredményre várt.
Közben kiderült, hogy a hírek nem jók, de még egy eredmény nincs meg.

A kérdés idejére érvényes, de konsziderációs képletet lehetett felállítani. A konszideráció oka a késeiség. Lehet, hogy a kérdést még az orvosi vizit előtt kellett volna feltenni. Ebben az esetben a késeiség oka lehet az, hogy mire az elemzés elkészül, a választ már megkapta, így nem fogja érdekelni, mit mondanak a csillagok.
A késeiség másik oka az szokott lenni, hogy a dolgok folyására már nincs hatása a kérdezőnek, a kérdés eldöntetett, lesz, ami lesz.

A képletből az látszik, hogy a kérdező a kérdés időpontjában fizikailag rendben volt, életereje egészsége sarokházas helyzetének és annak köszönhető, hogy saját méltóságaiban áll és nincs romlásban. Viszont nagyon megijedt a betegség és a halál gondolatától, sőt már a terápián pörögnek a gondolatai.

A képben van az orvos is, aki a képlet szerint egy nagy tapasztalattal rendelkező, idősebb doktor lehet. Ha majd végre elkezdi a gyógyítást, kérdés, hogy jó úton jár-e? A Szűz jegyében járó, sarokházas, és a kérdező jelölője -a Merkúr- többszörös méltóságában álló, de jegyhelyzete miatt romlásban levő Jupiter, kétségkívül jóindulatú, de romlása miatt vagy ő van rossz passzban, vagy valamiért nem tud segíteni.

A betegség jelölője a követő házas, romlásban álló Mars egyelőre nem komoly, de ereje van, tünetet produkál és a kérdező jelölőjével már mindenféle recepcióban is áll, tehát mondhatni, hogy fogékonyak egymásra. Maga a betegség a horoszkóp szerint még nincs ott teljesen, mert ehhez fényszögkapcsolatnak kell lennie a két jelölő –a kérdező és a betegsége között-, de ez még nincs meg.

Ami a halált illeti, a 8. ház uraként a Szaturnusz, hanyatló házas peregrin, az ura romlásban áll, fényszöge nincs. A kérdés időpontjában még nem játszik szerepet. Az érdekes, hogy a műtéteket is a 8. házhoz rendelik, valószínűleg abból a megfontolásból, hogy ha a műtét során eltávolítanak valamit a testből, az meghal. Tehát nem valószínű, hogy azonnal kés alá kellene feküdnie a kérdezőnek.

A bolygók természetes útjukon való haladásuk során viszont változni fog a helyzet. Bár a kérdező jelölője nem kerül olyan jegybe, ami az ő romlása lenne, sőt megmarad a triplicitás szerinti méltósága is, de mind a betegség, mind a halál jelölője saját jegyébe lépve uralomba kerül, ami erősebb méltóság a triplicitásnál. A betegség ereje változatlan, míg a 8. ház ura sarokházba lépve maximális erőre tesz szert.

A terápia több elemből áll, vagy együtt, vagy egymás után alkalmazzák, mivel a X. házban bezárt jegy van. A X. ház ura is a Szaturnusz, ami a 8. ház uraként műtéti megoldást jelentene, és a kérdező is valami ilyesmiben gondolkodik. Ugyanakkor a Halak -mint bezárt jegy- ura és egzaltációs ura, a Jupiter és a Vénusz, erejük van, csak éppen méltóságuk nincs, a kérdezőt pedig romlásba teszik. Ezek azok a gyógyszerek, amiktől látványosan pocsékul lesz a beteg, és kérdéses, hogy mennyire hatnak. Némi javulást hozhat, hogy a Jupiter a felszálló holdcsomópont felé tart éppen, de ez elég kevés a sok negatív hatás ellensúlyozására. A házban álló Neptun arra enged következtetni, hogy csalódást vagy bódulatot okoznak ezek a szerek, és a terápia házának végén ott a leszálló holdcsomópont, ami -sajnos nincs rá jobb szó- egy szimbolikus gödör.

Ahogy tehát a bolygók haladnak, a kérdező találkozik az orvossal, majd a betegséggel, és a terápiával is, ami a Szaturnusz miatt lehet konzervatív akár kezelés is, de a 8. ház uraként műtét is. Egy időre várható javulás, mivel a fényszögkapcsolatok felbomlanak, de később a Merkúr retrográd mozgása miatt újra kialakulnak, és akkor a recepciós hatás miatt –ahol a két legrosszabb hatású bolygó gyengíti a kérdező jelölőjét- sajnos bizony számolni kell az életveszéllyel.

M.T. 2015.12.15-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.17 22:07)

A kérdező azt szeretné megtudni, hogy egy bizonyos illetővel lesz-e komoly együttélés, vagy se. A kérdés időpontjában bő egy hónapja ismerték egymást.

A kérdés időpontjára érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni, viszont koraisága miatt nem lehet bizonyosat mondani. A koraiság ugyanis azt jelenti, hogy nem tudunk még mindent, ami a válasz szempontjából pedig fontos lenne.

Az biztató, hogy a kérdező és a kérdéses partner jelölői uralmi recepcióban állnak egymással, a partner jelölője és a Hold között közeledő harmonikus fényszög van, tehát van lehetőség rá, hogy párkapcsolat alakuljon ki kettejük között. A kérdező és a partner otthona között közeledő fényszög van, ami hozhatja a kérdezőnek az otthonváltást, bár arra lehet számítani, hogy ez a kérdező számára nem az álomotthon.

A gond az, hogy a partner jelölője, a Mars, kardinális jegyben és sarokház végén áll, ami miatt viszonylag hamar jegyátlépés történik, és ez magával hozhatja a mostani rajongása megszűnését. A következő jegy, ahova a Mars lép ugyanis a kérdező jelölőinek romlása, vagyis számítani lehet a partner viselkedésének gyökeres megváltozására, a kérdező elutasítására.

Én azt mondanám, hogy egy szerelmet akkor is a maga teljességében meg kell élni, ha az nem tart örökké, kár lenne kihagyni, de a kérdező helyében kivárnék a komolyabb tervekkel, legalább egy évig, mert ha a kérdés feltétele óta eltelt időben még nem történt volna meg, addig mindenképpen eldől, hogy ez a kapcsolat valóban a fent leírt, a kérdező számára kedvezőtlen irányba tartott-e.

K.J. 2015.12.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.10 21:11)

A kérdező titokbanállásváltoztatást tervezget. A kérdése, hogy mikor, hol és milyen állása lehet. És látható-e tartós, megbízható párkapcsolat a közeljövőben? A kérdésre érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani.

Bár kértem, nem kaptam semmilyen információt a kérdéssel kapcsolatban. Szerencsésebb lett volna akkor vagy úgy feltenni a kérdést, amikor már van egy vagy több kiszemelt hely, vagy beadott álláspályázat. És egy időkorlátot is jó lett volna megadni, ahogy például a második kérdés esetében, mert így bizonytalan, hogy mennyi időre érvényes az, amit a kérdőképlet mutat.

Munka tekintetében tehát most csak abból lehet kiindulni, hogy mit mutat a 6. ház (mostani munka)- és a X. ház (jövőbeni munka).

A jelenlegi munkától való távolodás érezhető. A 6. ház ura a Szaturnusz, ezzel távolodó fényszögkapcsolatban van a Nap és a Hold is, de még hetekbe, vagy hónapokba is telhet, amíg ezek a fényszögkapcsolatok megszűnnek, azaz a kérdező szabadulhat a jelenlegi munkahelyéről.
Ugyanakkor viszont, mint a 6. ház egzaltációs ura, a Mars, a Szaturnusz helyét átveheti. Ez olyan munkát jelent ugyanott, ami a mindennapi robottól eltérő jellegű, különleges. Tehát lehet, hogy jön egy rendkívüli megbízás, például egy projektben való munka, vagy valaminek a kidolgozása, amitől a mostani munkahely ismét jelentőséget kap, bár ez nem jelenti azt, hogy a kérdező meggondolná magát. Annál is inkább, mert az a feladat neki nem fog tetszeni. Lehet, hogy úgy érzi, ezzel bosszút akarnak rajta állni, minden esetre testileg-lelkileg megviselheti a feladat.

Ami az új munkahellyel kapcsolatos esélyeket illeti, sajnos, nem túl bíztatóak. Próbálkozás lesz, mert fényszögkapcsolat van a kérdező és a munkahely között, de a recepciók nem mutatják a tervezett munkahely szimpátiáját a kérdező iránt, ezért kevés eséllyel tud új munkahelyen kezdeni. Ha mégis kap munkát, vagy csak megbízást kap valamire, ahelyett, hogy teljes munkaidőben alkalmaznák esetleg határozott idejű szerződést ajánlanak fel, vagy olyanok lennének a munkakörülmények, hogy a kérdező utóbb megbánná, hogy odament.

Én ilyen bolygóállásnál inkább várnék egy kicsit, és közben szorgalmasan keresném a kapcsolatokat, hátha valaki tud segíteni, illetve továbbra is böngészném a kiírt pályázatokat, de ha interjúra hívnak, aprólékosan körüljárnám, hogy mire és milyen feltételekkel keresnek embert, nehogy utólag jöjjön a meglepetés.

Párkapcsolat nem látható.

A.N. 2015.11.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.30 08:19)

A kérdező egyszer már várt babát, ami végül mégsem született meg. Most külföldön próbál szerencsét a férjével. A kérdés, hogy 30 éves koráig, azaz az elkövetkező kb. másfél évben születik-e egészséges gyermeke.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni. Eszerint ebben az időszakban valószínűleg nem születik gyermekük.

A vágy mindkettejükben ott van: a kérdező jelölője a Merkúr, ugyanaz, mint a gyermeké, a férj jelölője, a Jupiter pedig erősen ennek a bolygónak az uralma alatt áll. Ugyanakkor a Merkúr hanyatló, sötét házban, szilárd jegyben, ráadásul a Nappal egy fokon áll, ami számára kedvezőtlen helyzet. A Nappal való együttállás ugyanis égeti a bolygót, és ennek hatása még akkor is fontos, ha a Merkúr az égetett bolygó, aki a Naphoz való közelsége miatt szinte mindig égetett. Ilyenkor feltételezhető, hogy valamit nem vesznek észre, vagy nem akarnak tudomást szerezni róla, pedig a cél érdekében ez fontos lenne. Ebben az esetben még az is előfordulhat, hogy az otthonteremtés, vagy épp az otthontalanság köt le olyan energiákat, ami miatt nem jön össze a gyermekáldás.

A Nap-Merkúr együttállás a 6. házban arra is figyelmeztet, hogy valamilyen betegség áll a háttérben, ami nehezítheti a dolgukat, csak úgy gondolják, hogy ennek nincs akkora jelentősége. Érdemes lenne kivizsgáltatni magukat. A kérdés csak az, hogy tekintettel a körülményeikre, ez mennyire lehetséges.

A jövőt illetően sajnos nem kedvező, a Merkúr jelenlegi ház- és jegyhelyzete, mert a dolgok bekövetkezte itt a történik meg a leglassabban. Ezért, bár az égetettség enyhül, sőt egy időre meg is szűnik, de az hónapok, vagy akár évek alatt következik be. Ezután pedig a Merkúr belép a Nyilas jegybe, és előbb-utóbb létrejön a Szaturnusszal való együttállás, jóval azelőtt, hogy elérné a VII. ház csúcsát, ahol végre ereje lenne. Amíg ugyanis hanyatló házban áll, nincs tényleges fizikai ereje, ami igaz mind az anya, mind a leendő kisbaba részéről. A Nyilas jegy viszont a Merkúr romlása, ahol az esélyei átmenetileg tovább csökkennek, főleg, ha a Szaturnusz sújtó hatása is érvényesül. A Szaturnusz mindenképpen gátol, nehezít, figyelmeztet a korlátainkra, és az idő uraként elodázza a tervek megvalósulását.

Magdolna 2015.11.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.29 23:02)

A kérdés, hogy mikor várható házasság, illetve lesz-e közös gyermek, mivel a férfinak még nincs saját gyermeke. A kérdező 45 éves nő.

A kérdés időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint házasság lehetséges, a gyermekáldásról viszont valószínűleg lecsúsztak.

A kérdező és partnere jelölői közeledő fényszögkapcsolatban vannak, más kérdés, hogy érzik magukat ebben a viszonyban a felek. A kérdező helyzete kedvezőbb, mint partneréé. Kettejük együttállása és kedvező recepció hiánya miatt azt mondhatjuk, hogy a az ő jelölője sújtja a partner jelölőjét. Lehet, hogy van valami, ami miatt számára ez a kapcsolat nehézséget okoz, talán a kérdező elvárásai túlzottak feléje, és emiatt félelmei vannak. Ők ketten nyilván jobban tudják tisztázni, hogy milyen nehézségeik vannak, mi az, ami a partnernek kényelmetlenséget okoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rosszul alakuljanak közös dolgaik, tehát a későbbiekben hivatalosan is összeköthetik az életüket.
Erre a kérdező 47-48. életéve vagyis a 2016. évi születésnapja utáni időszak- kifejezetten alkalmasnak tűnik, de a házasságkötést elég sok jelzés mutathatja a horoszkópban, tehát akár előbb is megtörténhet.

A gyerek kérdésében az 5. ház egzaltációs ura adja meg a választ. Szilárd jegyes, 12 házas helyzete és a Holdtól való távolodó fényszöge, inkább azt mondja, hogy a szándék megvolt, de mire a helyzet megérett volna rá, már kicsúsztak az időből. A kérdés később felmerülhet még, nyilván fognak róla beszélni, esetleg megpróbálkoznak orvosi segítséggel kisbabát létrehozni, de akkor sem tűnik biztatóbbnak a helyzet: jegyváltás után mindkettejük jelölője elutasítja a gyermek jelölőit, tehát még ha mesterséges úton is próbálkoznak, lehet, hogy például a kezelésre nem reagálnak megfelelő módon, és a kívánt eredmény elmarad.

B.K. 2015.10.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.06 22:21)

A kérdező azt írta,hogy megtalálta az igazit. Ehhez képest csupa olyan kérdést tett fel,ami arra utal,hogy a kapcsolatuk megszakadt,vagy éppen szünetel,és a kérdező szeretné menteni a menthetőt. Jó lett volna pontosan leírni,hogy mi a helyzet,mint egy csomó kérdést feltenni,amiből az asztrológusnak kellene ráéreznie,hogy is állnak mostanság.

A kérdés idejére viszont érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni,ami azt mutatja,amit a kérdések sugallnak.

A kérdező itt a Hold és a Jupiter,partnerét a Szaturnusz és a Mars jelöli.

A kérdező jelölője a VII. házban áll,itt van a Plútó is. A kérdező gondolatait a barátja köti le,többszörösen a barátja jelölőinek uralma alatt áll,tehát részéről megvan az érzelem és kötődés.

A Szaturnusz ugyanakkor a 6. ház csúcsán,a Nyilas jegyben jár,érdeklődése szinte minden szinten a Jupiter felé irányult. Ez a kérdező egzaltációs jelölője,ami azt jelenti,hogy az átlagtól eltérő,különleges oldalát mutatja a személyiségének,jelen esetben azt,amilyenné akkor válik,ha szerelmes lesz. A gond az,hogy ezt az oldalt nem tudja az ember sokáig mutogatni,ahogy az idő telik a tényleges személyiség veszi vissza az uralmat,az viszont a Szaturnusznak nem kell,később pedig,ha belép a Bak jegyébe,még kevésbé akarja.

A Mars,mint a partner egzaltációs jelölője a Szűz jegyben,távolodó együttállásban van a Jupiterrel. A Jupiternek itt terminus szerinti méltósága van,tehát jóindulatú,adakozó,életigenlő,túláradó magatartása vonzóvá tehetné,és ugyanilyen a Mars is. Megtévesztő lehet ez a helyzet,mert szebbnek és jobbnak mutatja a feleket,mint amilyenek valójában. Másrészt a Szűz jegy a Jupiter romlásának helye is,ahol a kérdező hajlamos a valóságot egy görbe tükrön keresztül látni,és rosszul értékelni a helyzetet,másrészt önmagát olyan helyzetbe hozhatja,ami számára kedvezőtlen. A partner pedig először szerelmet vall,aztán meggondolja magát és kilép a kapcsolatból. Ezt mutatja a távolodó együttállás is. Más fényszög nincs is a jelölők között,ezért arra lehet számítani,hogy a kapcsolat a csúcson már túljutott,már minden megtörtént köztük,ami megtörténhetett,és innentl fogva mindenki megy tovább a maga útján.

A Bak jegy végén álló Holdnak a jegyváltás előtt a Nappal lesz még egy diszharmónikus fényszögkapcsolata. Ez a 3. ill. a 11. házhoz kapcsolódó jelölő. Lehet,hogy lesz egy kellemetlen beszélgetése a testvérével vagy egy baráttal,aki próbálja rávezetni,hogy hiába érzi ő úgy,hogy megtalálta az igazit,ha az igazi faképnél hagyta azzal a szokásos szöveggel,hogy nem tudja mi történt vele érzelmi téren.

Valójában még igaz is lehet,hogy tényleg nem tudja,hogy történt vele érzelmi téren,de felnőtt férfiak ezt a kérdést képesek kezelni,és nem bújnak el,miként azt a Szaturnusz csinálja. A 6. ház,ahol áll,az ő 12. háza. Ide az ő titkai,szorongásai,megoldhatatlan problémái tartoznak,és számára ez olyan,mint egy remetelak,ami elrejti. Sokáig fog tartani,amíg ezen a házon átvergődik,nem biztos,hogy ezt van értelme a kérdezőnek kivárnia,főleg,hogy a Szaturnusz innen csak ábrándozni fog a kérdezőről,de nem várható tőle,hogy a tettek mezejére lépjen.

Ami még összejöhet,hogy tisztázzák a történteket. Amikor a Hold átlép a Vízöntő jegybe,és egyben belép a 8. házba is,újra lesz fényszög közte és a Szaturnusz között.
Rosszabb esetben viszont akár több is lehet,mint beszélgetés,de örömteli kapcsolat biztos nem lesz belőle. A Hold még mindig a Szaturnusz uralma alatt lesz,ezért nem tud elszakadni tőle és továbbra is erőlteti a kapcsolatot,de a 8. házban tele lesz szorongásokkal,félelmekkel,és a Szaturnusz tartózkodó viselkedése ezt folyamatosan erősíti is. Sokat lelkiznek,nyűglődnek,a tetejébe a Mars is átlép a Mérleg jegyébe,ahol saját romlásában járva a vonzereje elmúlik.
A kérdezőnek át kellene gondolnia,hogy mit vár egy kapcsolattól,és akarja-e ezt a férfit azon az áron is,ha nem lesz felhőtlen boldogságban osztályrésze mellette,bár az „igazi” nem feltétlenül olyan ember,aki mellett csupa boldogság lesz az élet.

P.Z. 2015.10.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.01 22:57)

A kérdezőnek volt egy hosszabb ideig tartó tiniszerelme tíz évvel ezelőtt. Azóta semmi. A kérdés, hogy lehet-e az életben tartós kapcsolata, és ha igen, mikor?

A párkapcsolati kérdésekben az I. ház –maga a szülött- és a VII. ház – a mindenkori partner- kapcsolatát kell vizsgálni elsősorban. A házak urai, a Merkúr és a Jupiter, egymással fényszögkapcsolatban állnak, ami megteremti a lehetőségét annak, hogy egyáltalán létrejöjjön a párkapcsolat. Ami a tartósságot illeti, biztató, hogy követő házban állnak, és a Merkúr fix jegyhez közeledik, ugyanakkor a Jupiter retrográd mozgása miatt hiába áll fix jegy csúcsán, attól távolodik, ami bizony felveti a visszalépés, az esetleges válás lehetőségét.

A másik probléma, hogy a két bolygó közti fényszög szembenállás, ami nehezen feloldható feszültséget jelöl. Ilyen esetben többször megfordul a szülött fejében, hogy másképp kellett volna döntenie, jobban járt volna, ha mégsem horgonyoz le a férje mellett.

Ami segítheti a kapcsolat kedvezőbb alakulását, ha közös életcélokért tudnak együtt küzdeni. Egy házaspár esetében ez értelemszerűen a közös otthon, gyerekek, javak gyarapítása szokott lenni.

A kérdező kapcsolatait erősen áthatja az értékek kérdése szó szerinti és átvitt értelemben is, tehát nemcsak az anyagi javak, hanem a belső értékrenddel kapcsolatos kérdések, amelyek feszültséget keltenek a két fél között. Érdemes erről időnként egyeztetni, amíg a hangnem békés és mindketten készek a kompromisszumra, mert hiába van mindkét bolygónak méltósága, marsikus hatás alatt állva könnyen eldurvuló vitáknak nézhetnek elébe.

Ami a mikor kérdését illet, több egymást erősítő jelzés is mutatja, hogy ez most következő időszak kedvező partnerkapcsolat kialakításához. A Szaturnusz első visszatérése várható jövő év februárja és novembere között, ami otthonnal, szex-szel, gyermekkel kapcsolatos eseményeket hozhat. A fő időpontok február vége, április utolsó harmada és november közepe. A Jupiter ennek a periódusnak a vége felé, születésnapjához közeledve, szeptember elején lép át az aszcendens felett, ami ugyancsak jelezheti a partner megjelenését, vagy ha volt valaki, aki tetszett, a kettejük kapcsolata magasabb szintre lép, esetleg korábbi, titkolt kapcsolatát felvállalja. A születési uralkodó, a Merkúr aktiválódása a 30. életévben, vagyis a jövő szeptemberi születésnap utáni egy éven keresztül pedig általában segíti a szülöttet céljai megvalósításában.

H.I. 2015.09.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.11.29 05:27)

A kérdező sajnos fiatalon özvegyült meg pár éve, egyedül maradt a gyermekével, és emiatt nincs túl jól. A kérdése, hogy másfél éven belül lehet-e újra társa.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint a válasz az, hogy valószínűleg a megjelölt időszakban nem lesz olyan társa, aki mellett megtalálja a korábban elvesztett biztonságot és szeretetet.

A kérdező jelölője a Mars, a lehetséges partneré a Vénusz. A kérdés idején ezek 4° távolságra voltak egymástól, tehát elképzelhető, hogy maga a kérdés azért született, mert volt valaki a láthatáron, akivel első nekifutásra valahogy nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy kellett volna – a kérdezőben lett volna hajlandóság, csak a másik visszatáncolt, de azért ott maradt látótávolságon belül- és emiatt a kérdező reménykedik, hogy hátha még összejön a dolog.
A visszatáncolást az mutatja, hogy a Vénusz egy rövid időre retrográd, azaz hátráló mozgásúvá vált, vagyis a Földről nézve, mintha visszafelé mozgott volna. Egy idő után a haladás iránya egy rövid stacioner, azaz látszólagosan álló állapot után ismét előrefelé halad majd, először igen lassan, majd egyre gyorsabban. Ezért a Vénusz, azaz a partner, noha normális haladási átlagsebessége kétszerese a Mars sebességének, itt lemarad. Amíg a két bolygó az Oroszlán jegyben haladt, nem találkoznak újra, mert a Vénusz nem éri utol a Marsot, csak a következő jegyben.

Mindez azt jelenti, hogy ha volt valaki, a szituációtól megijedt. A kérdező tetszik ugyan neki, de talán a vele járó kötelezettségek megrettentették, és nem merte vállalni. Mire meggondolta magát, a kérdező magában inkább arra szavazott, hogy keres egy talpra esettebb férfit. Ahogy a bolygók természetes útjukon haladnak, előbb a Mars, vagyis a kérdező, később az egyre gyorsabban járó Vénusz átlép a Szűz jegyébe, és itt végül kialakul az együttállás.

Ez azt jelenti, hogy a kérdéses másfél év után ugyanezzel a személlyel létrejöhet a kapcsolat. Mivel a Szűz jegy a Vénusz triplicitás szerinti méltóságának helye, de itt ugyanakkor saját romlásában is van, vélhetőleg a partner saját érdekeinek sérelmével megy bele a kapcsolatba.
Érettebb korban kialakuló kapcsolatoknál már egy csomó olyan tényező is van, ami nehézségek okoz – (a másik gyereke vagy korábbi kapcsolat nehézségei, alkalmazkodás), ugyanakkor a kérdező is kritikusan viselkedik a partnerrel (látja, hogy nem ő az igazi, ugyanakkor örül neki, hogy egyáltalán van).

A kérdőképletben az óra ura a Szaturnusz, ami esszenciálisan az időt jelenti: ki kell várni. A kérdéses másfél évben – 2017 tavaszáig nem, de utána lehetséges párkapcsolat. Hogy ez szerelem-e, nem merném azt mondani, hogy igen. Érettebb korban már nem biztos, hogy azt a kamaszos rajongást kapjuk, amit szerelemnek lehet nevezni, de talán nem is erre vágyunk. Fontosabb egy megbízható társ, akire lehet számítani az élet ügyes-bajos dolgaiban. Ha viszont a kérdező a szerelem alatt a szexre gondolt, akkor valószínűleg nem kell aggódnia, mert ahol Mars és Vénusz a két jelölő, ott a szex nem lesz probléma. 2017 tavasza után...

Még egy dolog:
ingyenes elemzések esetén kérhető, hogy a születési képlet ne jelenjen meg a honlap képletei között, de a válaszok mindenképpen publikusak lesznek, vagyis a monogram és a megkeresés dátumának megadásával feltöltöm a honlapra, mivel ez az ingyenesség egyik feltétele. Kérem ennek szíves tudomásul vételét!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »