Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

W.E. 2017.08.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.23 19:20)

A kérdező asszonynak hosszabb ideje titkos szeretője van. A barátjának és neki is volt fennálló kapcsolata is a viszony mellett. A kérdező végül egy éve elköltözött a férjétől, a barátjától pedig valamivel később ment el a partnere, amit viszont a kérdező mástól tudott meg egy hónappal később. A kérdezőt a barátja féltékenynek, követelőzőnek, fenyegetőzőnek tartja, ezért nem árulta el neki, hogy tulajdonképpen most már szabad a pálya. A kapcsolat mindennek ellenére még mindig titkos, a kérdező szerint a barátja miatt.
A kérdező mostanra bizonytalanná vált, hogy mire számíthat ezzel a férfival kapcsolatban: szereti-e, őszinte-e, tisztességes-e?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.
A kérdező jelölői, a Mars és a Nap a 6. házban, az Oroszlán jegyben állnak. Méltóságuk van, erejük viszont csekély, ami azt jelenti, hogy a kérdező tisztességesen szeretné rendezni ezt a helyzetet, valószínűleg úgy tervezi, hogy a hivatalos válás után férjhez megy a mostani barátjához. Ahhoz viszont, hogy a sarkára álljon és megvalósítsa, amit szeretne, nincs ereje.

A titkos dolgokat a 12. ház, a szeretőket az 5. ház mutathatja. A két házban a Jupiter a közös, az egyikben a bezárt jegy ura, a másikban egzaltációs úr, tehát a partnert a Jupiter jelképezi. Jegyváltás előtt a Mars és az Oroszlán a Rák jegyében a Jupiter egzaltációjában jártak. Ekkor volt a kapcsolatnak az a fázisa, ami a legizgalmasabb egy szerelemben, amikor a legszebbnek, legjobbnak látja valaki a partnerét.

Saját jegyváltása előtt a Jupiter a Szűz jegyben, saját romlásában járt. Itt nem érzi valami jól magát, talán olyan helyzetben volt, hogy otthon már akkor sem mentek valami jól a dolgok és jól esett egy kis vigasztalás. A Jupiter itt a Marsnak és a Napnak csak alacsonyabb méltóságaiban jár, ami ahhoz kevés, hogy őszintén szeresse a parnerét, de fényszögkapcsolat volt köztük, ezért sikerült összejönni a kérdezővel.

Mostanra megtörtént a jegyváltás: a kérdező jelölői már nem rajonganak a kérdéses férfiért, és amikor a kérdés idején a Hold, ami a kérdező egyfajta érzelmi állapotjelölője, ugyancsak elhagyta a Rák jegyet, vagyis a Jupiter egzaltációját, a kérdező elkezdett kételkedni, de tulajdonképpen még mindig vonzódik a férfihoz, hiszen mindhárom jelölője a Jupiter triplicitás szerinti méltóságában jár.

Ugyanakkor saját jegyátlépése után a Jupiter a Mérleg jegybe lépett, ami a Marsnak és a Napnak is a romlása, ami azt jelenti, hogy a kérdezővel eléggé elutasítóan viselkedik a barátja, aminek nyilván meg is van az oka. A Mérleg kardinális jegy, és a Jupiter sarokházban jár, tehát ez az elutasítás nem tart majd sokáig, de van itt egy dolog, amit nem árt tudni: a Jupiter a Vénusz uralma alatt van, és egyben távolodó fényszögkapcsolatban áll a Vénusszal, aki még egy rövid ideig a Jupiter egzaltációjában jár. Az az asszony, aki éppen elhagyta őt, elég mély nyomot hagyott benne, és ezt a kapcsolatot meg kellene gyászolnia. Nem szerencsés egy másik kapcsolatra terhelni a szakítás terheit, pedig valószínűleg most éppen ez történik, és emiatt nem kedves, sőt elutasító a kérdezővel szemben.

Az újabb jegyváltás után a Jupiter a Mars uralma alá kerül, tehát a kérdező megkaphatja a barátját, csak addigra lehet, hogy már másképp fog gondolkodni felőle. A Jupiter a Skorpióban a Hold romlásában jár, ami azt jelenti, hogy a partner az érzelmi harmóniát nem tudja megadni a kérdezőnek.

Eközben a kérdező jelölői is jegyet váltanak, a Szűz jegyben a Jupiter romlásába kerülnek. A kérdező már nem akarja a Jupitert, és ha egybekelnek, az legfeljebb csak azért lesz, mert a történtek után úgy érzi, hogy ennek így kell lennie, és mivel ez a gyengeség -amit a 6. házas helyzete mutat, és ez lehet bármilyen típusú rászorultság- indokolttá teszi számára, hogy tartozzon valakihez, mert egyedül nehezen boldogulna. A férjével való kapcsolatról a kérdező nem írt, de úgy tűnik, hogy nem csinált túl jó vásárt, viszont nem marad egyedül.

O.I. 2017.07.29-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.03 19:21)

A kérdező férfiú, korábban egyedül maradt a gyermekeivel. Társat talált egy olyan asszony személyében, aki jóval fiatalabb nála, és elég rossz híre van a környékükön. A kérdező ezzel nem akart foglalkozni, bizalmat szavazott a kedvesének azzal a feltétellel, hogy ezután becsületes lesz. Sajnos a párja visszaélt ezzel a bizalommal, majd el is tűnt a kérdező életéből. Ő viszont szereti a nőt, és visszavárja. A kérdés, hogy mikor lesznek újra egy pár az ő Kiscsillagával?

A kérdés érvényes és értékelhető, de korai. Ez azt jelenti, hogy még nem ismerünk minden részletet, ami a kérdés elbírálásához szükséges lenne, így a későbbiekben változhatnak a dolgok.

A kérdező jelölői a Szaturnusz/Mars. A partnerét a Hold/Jupiter jelzi.
A kérdés idején a Mars együtt állt a Nappal, ami azt jelzi, hogy a kérdező nem lát tisztán. Nem tudni, ez vajon azt jelenti-e, hogy szerelmes férfiként olyasmit is elnéz a barátnőjének, amit józan ésszel nem tenne, vagy van valami, amit nem akar tudomásul venni, és ennek ellenére várja vissza a nőt. A barátnő mindkét jelölője a Mérleg jegyben, a 9. házban van, ami jelezheti azt is, hogy az asszony külföldön van, vagy csak a szomszédban (VII. ház 3. háza).

Minden esetre jegyhelyzete alapján az sem a Hold, sem a Jupiter nem kedveli a Marsot. Ez mutathatja azt, hogy az asszonynak a kérdező, mint szerelmes férfi egy kicsit sok volt. Egyébként viszont kedvelné őt, tehát azt mindenképpen el lehet mondani, hogy a kérdezőnek egy kicsit hétköznapibban kellene viselkednie, még ha szerelemtől átitatva ezt nehéz is lehet megvalósítani.
Az talán segít majd, ha a Nap és a Mars együttállása távolodik, később meg is szűnik, és akkor a kérdező sokkal objektívebben fogja látni a helyzetet, ami valószínűleg visszafogottabbá teszi őt.

Arra van esély, hogy a kérdező folytassa a kapcsolatot a barátnőjével, hiszen a jelölők közeledő fényszögkacsolatban és részben kölcsönös magas recepcióban is vannak egymással, ami párkapcsolat esetén biztató. A Szaturnusz és a Jupiter a kérdés idején 5°távolságra volt egymástól, ami a bolygók jegy és házhelyzetét tekintve ennyi napot, hetet, hónapot jelent. A kérdéshez képest éppen mostanában telt el 5 hét. Ha nem sikerült volna mostanáig visszarendezni a dolgaikat, akkor az év végén, az ünnepek tájékán lesz még rá lehetőség.

A kérdező tudja, hogy nehéz fába vágta a fejszéjét egy ilyen kapcsolattal, hiszen ő maga is tapasztalta, hogy amit a partneréről pletykálnak, az valószínűleg igaz is, saját bőrén tapasztalta, hogy nem bízhat benne, mégis szereti, vágyódik utána.
Amikor a jelölők jegyet váltanak, fordul a kocka: a Szaturnusz a Jupiter és a Hold romlásába lép, a Mars a Jupiter romlásába, a Jupiter és a Hold a Mars uralma alá kerül, ami a Hold saját romlása. Ez azt jelenti, hogy visszakapja a nőt, de több baja lesz vele, mint amennyit úgy be tudna vállalni anélkül, hogy ez a kapcsolat rovására menne, viszont nem is tud tőle megszabadulni, legalábbis egy ideig nem.

Ennek tudatában kell végiggondolni azt, hogy tényleg ennyire fontos-e neki ez a kapcsolat. A jelölői ugyanis most szabadakaratos jegyben vannak, amikor dönthet még arról, hogy mit tesz. Később a Szaturnusz, ami a kérdező elsődleges jelölője, mostani hanyatlóházas ereje, vagy inkább gyengesége helyett igazi erőre kap, és uralmi méltóságra tesz szert, tehát végre igazán magára találhatna, de ha most úgy dönt, hogy kitart a barátnője mellett, akkor az ereje jó részét arra fordíthatja, hogy megpróbál normális körülményeket teremteni otthon.

Igaz a barátnője jelölői is szabadakaratos jegyben vannak, tehát még neki is van beleszólása a történetbe, és van némi esélye, hogy a kérdező végül hiába fog várni a Kiscsillagra.

H.V. 2017.07.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.03 13:56)

A kérdezőt a párja már egyszer el akarta hagyni, végül maradt, mert a kérdező rábeszélte. Közös gyermekeik vannak. A kérdező úgy érzi, hogy a társa előbb-utóbb mégis el fog menni, bár szeretné, ha nem így lenne. A kérdés, hogy ha mégis megy, mikor?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A képlet azonban korai, ami azt jelenti, hogy van olyan tényező, ami változtathat a dolgok végleges kimenetelén, és de ez a dolog még nem dőlt el, alakulgat.

A leírás szerint több okból is érezhető, hogy a kérdező nem az igazi a párjának. Nem részletezte, hogy ez pontosan mit jelent. A képletből annyi látszik, hogy mostanra sem recepciós, sem fényszögkapcsolat nincs a kérdező (Jupiter + Hold) és a társa (Merkúr) jelölői közt. Ez nagyjából azt jelenti, hogy habár egy fedél alatt laknak, társkapcsolat -aminek a jelenlegi lakótársi viszonynál nyilván többnek kellene lennie- nincs köztük.

A Hold és a Merkúr az Oroszlán jegyben a Nap uralma alatt volt, ami azt jelenti, hogy a gyermekeik fontosak nekik, ugyanakkor a Jupiter a Mérlegben a Nap és a Mars (a gyerekek jelölői) romlásában járva azt feltételezi, hogy a kérdező most elutasítja a gyermekeit. Lehet, hogy aggodalmai próbára teszik, és emiatt nem tud annyit, vagy úgy foglalkozni velük, ahogy és amennyit egyébként szeretne. Az is lehet, hogy megfordult a fejében, hogy hiba volt szülni, mert milyen életük lesz egy csonka családban. Egy édesanyának fáj ezekkel a gondolatokkal szembesülni, de attól nem lesz rossza anya, ha anyaként néha egy kicsit leereszt. A Jupiter jegyátlépés után a Mars uralma alatt lesz, tehát itt csak átmeneti szünet van, amire talán szüksége is van a kérdezőnek.

A kérdező társa a 9. házban jár, ami a felsőfokú tanulmányokat jelenti a képletben. A kérdező a képzésből hátralevő 1-2 évről írt, azt nem, hogy ezt hol folytatja a párja, de a kora alapján elképzelhető, hogy egyetemista. A Merkúr jegyátlépésre készül, 3°-nyira áll a Szűz jegytől, ami mindenképpen valamilyen változást hoz, és időben ez jelenthet ennyi évet annak bekövetkeztéig. A kérdező attól tart, hogy a tanulmányok idejére maradnak csak együtt, utána ismét felmerül a válás kérdése. Amíg a Merkúr az Oroszlánban jár, tehát ez lehet 3 év, a Jupiter triplicitás szerinti méltósága miatt a Merkúr nem utasítja el a Jupitert. Ez azt jelenti, hogy addig a viszony kettejük között maradhat olyan, amilyen most. Ez lehet egy időben kicsivel több, mint a tanulmányok tervezett ideje, persze évhalasztás miatt tarthat az iskola is még 3 évig. A lényeg, hogy ennyi idő múlva következik be a Merkúr jegyváltása: kikerül az Oroszlán jegyből, a Nap uralma alól, és belép a Szűzbe, ami a Jupiter romlásának a helye. Ez lehet egy vízválasztó, amikor a férfi ténylegesen elhagyja a családját.

Lényeges viszont, amire az elején utaltam, hogy nem tudunk mindent, ami fontos lehet a kérdés elbírálása szempontjából. Lehet, hogy a kérdezőnek alakul úgy az élete menet közben, hogy nem is fogja bánni, hogy a mostani kapcsolata megszűnik. Egy új szerelem, ami ma még sehol sincs, később megváltoztathatja a mostani felállást. Legyen rá nyitott, mert valószínűleg úgy nagyobb az esélye a boldogságra, mint ha egy kihűlt kapcsolatot próbál feltámasztani.

H.A. 2017.07.03-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.08.10 19:51)

A kérdező fiatal nő, diplomás, de még tanul. A párkapcsolat illetve a családalapítás felé kacsintgat. Most egyedül van, és az érdekli, hogy lesz-e ebben az évben komoly barátja, és ha igen, milyen lesz a személyisége? Fontos lenne, hogy szeresse a gyerekeket.

A kérdése idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni.
Az első jelzés, az I. házban járó retrográd Szaturnusz szerint a dolgok nem mennek jól. Ez azt sugallja, hogy problémái vannak az ismerkedéssel, és a levél dátuma szerint nem a záróvizsgákra való készülés miatt. Márpedig nyitottnak kell lenni a férfiak felé, kínálgatnia kell magát, hogy minél több közül tudja majd kiválasztani azt az egyet, aki megfelel a feltételeknek. A kérdés viszont inkább azt sugallja, hogy a kérdező a nagy Ő-re vár, akit a sors dob neki, és abban reménykedik, hogy az jó férje lesz.

A kérdezőt az I. ház ura, a Jupiter és a Hold mutatja a képletben. A Jupiter jól áll sarokházas, van saját méltósága, de ez a fizikai test. A Hold a lelki oldal hanyatló házhoz közelít, és saját romlásában, a Skorpió jegyben állt a kérdés idején. Ez azt feltételezi, hogy lelkileg kellene magát megerősíteni, mert zárkózott és szorongó, ami megintcsak akadályozni fogja a kapcsolatteremtésben.

Az őt jelölő bolygók viszont közeledő fényszögkapcsolatban, sőt erős recepcióban is áll olyan bolygókkal, amelyek jelezhetnek párkapcsolatot, akár ebben az évben is. A gond az, hogy mást akar a teste, és mást a lelke. Mintha a vonzódnak a macsós férfiakhoz, akik amolyan vezéregyéniségek, a hagyományos szerepet töltik be a családban. A Hold a Marshoz és a Naphoz kapcsolódik fényszöggel, ráadásul a Marssal kölcsönös uralmi recepcióban is áll, míg a Nappal csak ennél gyengébben. A Hold jegyváltás előtti fényszögei is ezzel a két bolygóval lesznek, tehát fog találkozni két férfival, ismerkedik, de nem biztos, hogy közülük kerül ki a jövendőbelije, bár a gyermekszeretettel nem lenne probléma. A Jupiter ugyanis a Nap és a Mars romlásában áll, vagyis testileg elutasítja őket. Talán a túl heves/gyors udvarlás nem teszik neki, és emiatt utasítja el őket.

A Jupiter viszont közeledő fényszögkapcsolatban és uralmi-egzaltációs recepcióban áll a Szaturnusszal, ami ugyancsak hozhat kapcsolatot, ebben az esetben viszont a partner valószínűleg egy idősebb/érettebb férfi lesz, aki a kérdező elképzeléseinek jobban megfelel, és ezt a Hold nem utasítja el. Ez viszont azt jelenti, hogy nem szerelmi házasságot köt, hanem feleségül megy egy olyan férfihoz, aki mellett a családalapítással kapcsolatos terveit meg tudja valósítani.

Szerelem nélkül is lehet jó házasságot kötni, de lehet, hogy nem kellene elkapkodni a dolgot. Talán később érik meg igazán arra, hogy megfelelő kapcsolatot alakítson ki. Most olyan, mintha mindegy lenne, csak vigye valaki. A jelölők jegyátlépése után a Szaturnusz, vagyis a férj viselkedése megváltozik, elutasítja a kérdező mindkét jelölőjét, a Holdat és a Jupitert is. A kérdező viszont végre helyén tudja kezelni a viszonyát a macsósabb férfiakkal és a saját érdekeit és képes lesz képviselni. Még egy olyan szituációt is el tudok képzelni, hogy ahogy a kérdező érettebb nő lesz, öregedő férje mellett szeretőt tart, aminek persze a férj nem fog örülni. Bár lehet, hogy a kérdező ezt a lehetőséget most kétkedve fogadja, nyilván úgy képzeli, hogy holtomiglan-holtodiglan házasság 2-3 gyerekkel, stb… de a horoszkóp szerint mégis lehet, hogy majd így alakul.

A lényeg: gyermekszerető férfiak tömege lesi a kegyeit, lépjen közéjük, tesztelje őket és válasszon! Férjhez menni ráér később is.

H.B.R. 2017.06.05-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.08.01 23:12)

A kérdező –szintén asztrológus- édesanyja ápolása után 9 éve maga is megbetegedett,most korlátozottan képes dolgozni,de alig van munkája,mert az ügyfelei sokszor lemondják a munkát,ezért kevés a jövedelme.A kérdése,hogy ez a rossz széria mikor ér véget,mikor lesz egy kicsit több pénze.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A karriert a X.ház jelzi,ennek csúcsa közelében ott a Neptun.Intuitív munkához jól jöhet,de sajnos bizonytalanságot hoz erre a területre.A tevékenységgel kapcsolatban fennáll a lehetőség arra,hogy váratlanul lemondják a találkozót.

Ugyancsak kedvezőtlen jel,hogy a X.ház ura retrográd,és már csak távolodó fényszögkapcsolata van a munkáért kapott fizetséget jelképező 11.ház egzaltációs urával,a Nappal.

A X.ház egzaltációs ura,a Vénusz viszont saját száműzetése helyén,a Kos jegyben volt , a kérdés idején még szoros együttállásban az Uránusszal.Súlyosbítja a helyzetet a Vénusz közeledő szembenállása az aszcendens urával,a Holddal.A kérdező jelölője,a Hold van a munka uralma alatt,ezért nagyon akarja csinálni,de valamiért nem megy.A szembenállás erős,feszítő hatású fényszög,emberi kapcsolati problémákra utal.Átgondolandó, hogy ez mit jelenthet,de lehet hogy csak arról van szó,hogy egy-egy ilyen lemondott találkozónál nem tud mást csinálni,mint hogy magában bosszankodik.

A negyedik,és egyben legrosszabb jel,hogy a 11.ház urai,a Mars és a Nap a 12.házban vannak,a tetejébe a Nap közeledő szembenállásban van a retrográd Szaturnusszal.Ez a bolygó esszenciálisan a csökkentést,korlátozást,valaminek a kevés voltát jelenti,a képletben pedig ők az ügyfelek.Kettejük szembenállása kölcsönös recepcióval párosul,vagyis a két bolygó egymásnak valamilyen szintű méltóságában van,ami azt szokta jelenteni,hogy amit kap fizetségképpen,abban sincs köszönet.Lehet,hogy utólag fizetnek,vagy nem lesz náluk annyi pénz,mert elfelejtettek felvenni az automatából,alkudozás,hogy nem lehetne-e fele annyiért,stb...

Ami vigasztaló,hogy a Jupiter retrográd mozgása pár napon belül átmegy stacioner állapotba,majd ismét elindul előre.Van saját,terminus szerinti méltósága is,ezek mindenképpen kedvező jelek a karrier szempontjából.Bolygótársa,a Vénusz a jövő hét folyamán végre belép saját uralmi jegyébe,a Bikába,ami ugyancsak kedvező jel a munka szempontjából.A kérdés,hogy fog a kérdező mindehhez viszonyulni.A Hold ugyanis szintén jegyváltás előtt áll,a Mérlegből a Skorpióba kerül,ami a Vénusz száműzetésének,és saját esésének a helye,a köztük fennálló fényszög a Hold gyorsabb mozgása miatt a jegyátlépés után felbomlik.Sajnos ez jelentheti olyan egészségi probléma kezdetét,ami miatt csak komoly erőfeszítések árán,vagy egyáltalán nem tud foglalkozni a munkájával,úgyhogy oda kell figyelni a jelekre,és amennyire lehet,megóvni magát a betegségektől.

A 11.ház ura,a Mars épp most lépett be a Rák jegybe,ahol méltósága megnövekedett ugyan,de ez saját esésének a helye is.Nem sokára eléri az aszcendenst,ahol ereje is meg fog nőni.Ez elméletben fizetésemelést jelent,itt a leírás szerint a segély összegének a növekedését.Ez a kormány a rászorulókkal nem túl bőkezű,de jönnek a választások,tehát pár morzsát lehullajthatnak az asztalról.Viszont mivel a Mars nemcsak javul,hanem romlik is,ezt a pénzt a növekvő infláció,vagy más kiadások el is viszik,tehát sok jót nem hoz.

Kicsit segíthet a 11.házban álló Vénusz Bika jegybe kerülése is,ami ha nem is sokat,de legalább valamennyi pénzecskét hozhat.

A rendkívüli bevétel a Nap,feltehetőleg a beeső ügyfelek honoráriuma,ami viszont szenvedi a Szaturnuszt,és ez még egy darabig így is lesz.16°-ot kell bejárni a Napnak,hogy átlépve a jegyhatárt megszűnjön a fényszögkapcsolata a Szaturnusszal.Változó jegyben,hanyatló házban ez ennyi hetet,hónapot vagy évet jelent! Szerencsés esetben csak most július végéig romlik,majd utána lassan javulni kezd a helyzet.Kevésbé szerencsés esetben jövő január végén lesz a fordulat.Különben pedig sajnos csak újabb 8 év múlva.

Mónika 2017.04.26-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.08.01 23:07)

A kérdező súlyos betegségből lábadozik. Most már rendben van, a kérdése az, hogy várhatók-e nehézségek, vagy most már nyugalom lesz. Praktikusan nekem ez a kérdés azt jelenti, hogy teljesen meggyógyult-e, csak talán ki sem meri ejteni, nehogy elkiabálja.
A kérdés kései, az aszcendens a jegy utolsó fokán állt. Vagyis ez tényleg az a pont, ahol már minden eldőlt, nem lehet tenni az ügy érdekében. Ez azt is jelentheti persze, hogy a kezelés befejeződött, mert a vizsgálatok szerint a betegség elmúlt.
A képlet szerint a kérdező jelölői –Merkúr és Hold- követőházban jártaka kérdés idején, ami elegendő fizikai és lelki erőt jelentenek. Ezenkívül pozitív jel, hogy a Hold saját egzaltációjában, a Bikában járt a kérdés idején. Azt mondják Bika Holddal minden sikerül.
Csakhogy van pár olyan jelzés, ami legalábbis figyelmeztetés, hogy valami nincs rendben. Nem feltétlenül testi dologról van szó, és jelen helyzetben ez érthető is, de mindenképpen foglalkozni kell vele, mert később alapja lehet a visszaesésnek.
A kérdező korábban is kérdezett a betegséggel kapcsolatban, akkor még az elején volt. A válasz felhívta a figyelmét az életveszélyre, ami szerencsére nem realizálódott, de a kérdező válasza csupa lemondás volt, ami általában nem segíti a felépülést.
Most, hogy átesett a kezelésen, az kérdése halvány bizakodást mutat, talán mert érzi, hogy ez az elvárás. Ugyanakkor a képlet szerint rettenetesen szorong, fél attól, hogy esetleg nincs minden rendben, és visszaeshet.
A Merkúr és a Hold a halál házában állnak, a Merkúr kölcsönös uralmi recepcióban a 8. ház urával, a Marssal, a Hold és a Merkúr között áll a 8. ház egzaltációs ura, a Nap, egészen közel a Holdhoz, azaz a Hold égetett. Mindez azt jelenti, hogy a kérdező sokat pörög a halál gondolatán, még mindig nem tudott megnyugodni, és elfogadni a jó hírt, hogy a kezelés sikeres volt, nem fog meghalni. A halál és az ő jelölői között most nincs fényszög, a Nap-Hold együttállás is távolodó, azaz hatása egyre csökken. A recepciók a két dolog közti „szimpátiát” mutatja, de fényszög hiányában ezek nem válnak eseménnyé. Vagyis, a haláltól való félelem, vagy a rajta való gondolkodás érezhető, de mivel megfelelő fényszögkapcsolat nincs, nem fog meghalni.

A betegség két jelölője, a Vénusz és a Jupiter. A Vénusz ugyan sarokházas erejű, épp jegyváltásra készül: saját egzaltációjából saját romlásába lép, de ugyanakkor a Mars és a Nap uralma alá is kerül, a Marssal fényszögkapcsolatban, a Nappal kölcsönös uralmi recepcióban lesz. Ha a kérdező jól van, akkor a konstelláció azt jelenti, hogy a betegség nem szűnik meg súlyosnak lenni, de most nem látszik (meghal, vagy tetszhalott állapotba kerül). Viszont a deszcendensen tartózkodik, azaz szemben az aszcendenssel, ami figyelmeztetés, hogy támadhatja a betegség a kérdezőt. A Jupiter pedig a kérdezőt jelző I. házban áll, a kérdés idején retrográd, azaz visszafelé haladt az égen, ami mutathatja a jelenlétet és a későbbi kiújulást. Itt rövid időre fényszögkapcsolat is kialakul a Merkúr és a Jupiter, azaz a kérdező és a betegsége közt, de recepció nem lesz, mindez pedig lehet hogy csak annyit jelent, hogy az egyik laboreredmény rossz lesz, aztán kiderül, hogy a labor tévedett. Ugyanakkor viszont a betegség ott lappang, még ha nem is kimutatható. Az sem szerencsés, hogy a betegséget jelző 6. házban áll a Neptun, ami bizonytalanságot jelent a betegséggel kapcsolatban.

Amit a kérdező tehet, hogy erősíti az immunrendszerét vitaminokkal, és a saját hozzáállásával. Esetleg. ha ez nem megy egyedül, kereshet hozzá szakembert vagy egy csoportot, ahol segítenek neki feldolgozni a traumát, amit a betegség miatt szenved el.
Most azért egy nyugalmasabb időszak jön, de hogy ez minél tovább tartson, a kérdezőnek alaposan meg kell dolgoznia érte.

Bea 2017.04.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.06.05 12:36)

A kérdező fél éve van együtt jelenlegi társával.Azt szeretné tudni,hogy tartós és a kapcsolat,vagy még idén szétmennek?
A kérdésre érvényes,értékelhető,de késői képletet lehetett készíteni.Az aszcendens a felkelő jegy 29°-án áll.Ez azt szokta jelenteni,hogy a kérdés valójában már eldőlt.
A kérdező és társa között nincs recepció,ami elég ritka,de különösen társkapcsolatnál szokatlan.A recepciók mutatják meg az egymás iránti vonzalmat.Eszerint ők úgy élnek egymás mellett,mintha közük sem lenne egymáshoz.Kicsivel ezelőtt egymás uralma alatt voltak.Lehet,hogy kihűlt,sőt jegessé dermedt a szerelmük? A két jelölő között a Hold fényátvitellel teremt kapcsolatot,ez az együttmaradáshoz elég lehet.
A kérdező jelölője szorosan együtt állt a Nappal,sőt egyenesen a Nap szívében volt.Ezt szerencsés jelnek tekintik,de ha az égetettség ezen a ponton nem is gyengíti a jelölőt,a tisztán látásában gátolhatja,illetve elrejti őt.Mintha egy másik világban élne,ahonnan se ő nem lát ki,és őt sem látják.Emiatt a helyzetét nem tudja reálisan értékelni.Az is lehet,hogy éppen emiatt kér külső segítséget.
A deszcendenssel szinte együtt álló Szaturnusz nem jó jel,hiszen mindkettejüket gyengíti.Képben volt valaki expartnere?
Esetleg –mivel a korban már benne vannak- felmerült a gyerek kérdése,és most azt kellene eldönteni,hogy ebben a kapcsolatban merjen-e gyereket vállalni a kérdező? Vagy lett volna gyerek,de elment,és ez kihatott a kapcsolatukra?
A kérdező partnerének bolygója a gyermekekért felelős 5.házban jár,de retrográd.Távolodó fényszögkapcsolatban van az 5.ház egzaltációs urával,a szintén retrográd Szaturnusszal.A kérdező jelölője éppen jegyátlépés után van,előtte neki is volt fényszögkapcsolata a Szaturnusszal.Ez jelezheti a meghiúsult gyerekprojektet.
Mi tartja össze még őket? A kérdező anyagi helyzete nem tűnik rózsásnak.A 8.ház –társ pénze- csúcsán ülő Plútó a társ pénzére összpontosít.Azért marad vele,mert arra számít,hogy így jobban boldogul? A Szaturnusz a 8.ház ura is egyben,és ahogy írtam,ez árt mindkettejüknek.Bár a Szaturnusz sarokházasnak számít,de peregrin,retrográd,tehát a Földről nézve hátrafelé mozog,és az általa jelzett dolgok inkább kevesebbet jelölnek,ezért legfeljebb többnek látszik a partner pénze,mint amennyije valójában van.Gondolja végig,hogy a pénz hogyan befolyásolja a kettejük életét. A Szaturnusz retrográd,a horoszkópábrán ez az aszcendenstől való távolodásban nyilvánul meg.A kérdező egyre kevesebbet kaphat a társától.A 8.ház egzaltációs ura házhelyzetét és fényszögkapcsolatát tekintve arra enged következtetni,hogy az anyagi támogatás kiemelten a gyerekprojektnek szólt,ennek hiányában megszűnik
Ha nincs szó gyerekről,akkor minden fent leírt dolog vonatkozhat a szexualitásra.Az 5.ház ugyanis az örömöké is,párkapcsolat esetén az evés-ivás,játék mellett talán fontosabb a szex.
A kérdező és partnere jelölői egymás 5.házában vannak,de a kérdező bolygója jegyet váltott,így az ő részéről ebben a kérdésben valamiféle törés van.A Nap jelezheti a partner különleges szexuális igényeit,amit a kérdező Vízöntő Holdja elutasít.Ugyanakkor neki is lehetnek különleges igényei,ezt is mutathatja a sokat emlegetett Szatunusz,ami a partnerének a jelek szerint bejött,de a távolodó fényszög miatt mintha már ez is múlófélben lenne
Összegezve a válasz az,hogy évvégéig együtt maradhatnak,de a horoszkóp alapján kérdéses,hogy van-e ennek értelme.Ebből úgy látszik,hogy kevés a lelki tartalom,amire építhetik a tartós boldogságot,enélkül pedig csak lakótársak lesznek,ami nem ugyanaz,mint amit nő és férfi egymástól elvár.A Jupiter kardinális jegyben járt a kérdés idején,de retrográd volt.Ez meglassítja átlépését a következő jegybe,a Skorpióba,ahol viszont már ártani fog a Holdnak,a kérdező lelki jelölőjének,miközben a Hold a Jupiter uralma alatt lesz.Kicsit a Stockholm-szindrómára hajaz ez a felállás.Igazán kíváncsi lennék,hogy mi az igazság,visszajelzést várok!
Ha pedig a fentiek igazak,gondolja át,hogy szeretné-e leélni emellett a férfi mellett az életét!

Mimi 2017.03.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.06.03 07:31)

A kérdező 3 éve dolgozik a vendéglátóiparban. Kedvet kapott hozzá, szeretne saját vállalkozásba kezdeni, amiben feltehetőleg a három év alatt felépített kapcsolatai segítségére számít. A kérdés, hogy ebben az évben van-e erre lehetősége?
Talán jó lett volna, ha megírja, hogy milyen vállalkozást akar felépíteni, és pontosan milyen szerepet szán az ismeretségeinek.

A jelenlegi munkahelytől távolodó szembenállásban van a kérdező jelölője, miközben a két bolygó között recepció áll fenn. Ez azt szokta jelenteni, hogy egy kicsit csalódott a munkahelyben, talán ezért is szeretne a maga útjára lépni. Viszont a munkahely jelölője retrográd mozgása miatt közeledő együttállásban van az aszcendenssel. Ez azt mutatja, mintha maga a munkahely része maradna az életének, akárhogy is alakul a sorsa. A jelenlegi munkahely jelölője a tervezett jövendőbeli munkahelyet jelző X. ház egzaltációs ura is. Maga a bolygó sarokházban áll, és van saját méltósága, emiatt lehet, hogy nem egy rossz hely ez.
A leendő munkahelynél, vagyis az említett X.házban van egy bezárt jegy, amelynek ura a Nap, közeledő szembenállásban van a X. ház urával, a Holddal. Elképzelhető, hogy adódna olyan lehetőség, ami kapcsolatban van a jelenlegi munkahelyével? Például egy nagyobb étterem kioszkját vagy bárját üzemeltetheti, amit bérel a tulajdonostól, tehát ilyenformán a kisebb egység az ő saját vállalkozása lehetne. Ennek az egységnek a jelölője és a kérdező jelölője között egzaltációs recepció van, ami nagy reményekkel kecsegtet, bár ilyenkor lehet arra számítani, hogy a remények túllőnek a ténylegesen elérhető eredményeken, amik kedvét szeghetik a kérdezőnek. A jelölők között fényátvitellel lesz fényszögkapcsolat, bár ez a korábban említett szembenállás, ami így együtt jelezheti, hogy utóbb a kérdező megbánhatja a döntését. Saját vállalkozásban más terheket is a nyakába kell vennie, ami a napi munkával együtt talán soknak fog tűnni.

Az ismerősöket, akikre számít a kérdező, a 11. ház ura jelzi, ami hanyatlóház csúcsán, saját romlásában járó bolygó, ami a kérdező jelölőjét egzaltálja, egyúttal közeledő Szaturnusz diszharmonikus fényszög sújtja őket, ami lefordítva annyit jelent, hogy ezek az emberek rajonganak a kérdezőért, de szinte alig van lehetőségük tenni érte. A gyakorlatban ez talán úgy néz ki, hogy van pár alkoholista, aki rendszeresen jár hozzá iszogatni, és ha saját bárt üzemeltetne, akkor meg oda járnának a pénzüket költeni. Hát ez nem valami biztató, de a lényeg, hogy a törzsvendégek meglennének. Ami a bevételeket illeti, ugyanez a bolygó jelenti azt is, tehát komoly esély van rá, hogy a kérdező kevesebbet keresne, mint amennyire számít, hiszen a bevételből egy csomó kiadása lenne, talán olyan is, amire most még nem is gondol.

Összefoglalva, lehetséges saját vállalkozás létrehozása ebben az évben, de jól teszi, ha előbb egy üzleti tervet készít, esetleg egy szakértő segítségével, hogy tisztábban lássa, mire számíthat, hogy amennyire csak lehet, kevesebb kellemetlen meglepetéssel kelljen megbirkóznia, ha a tettek mezejére lép. Fel kell arra készülnie, hogy lehetnek hullámvölgyek, vagy legalábbis az elvárásokhoz képest rosszabb teljesítés. Mindezek mellett el kell fogadnia, hogy a saját maga uraként, legalább az első időkben nagyobb terhet jelenthet számára a vállalkozása, mint amire számít. A kezdeti nehézségek után minden téren javulhat a helyzet.

Cykla 2017.03.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.05.16 05:54)

A kérdező és az egyik munkatársa egy éve kerülgetik egymást. Nem történt semmi, pedig van valami kémia köztük. Csakhogy a kérdező flörtölt valakivel, amire a másik elfordult tőle, összejött egy jóval fiatalabb lánnyal. A kérdés, hogy a kérdező és a munkatárs lehetnek-e majd valamikor egy pár. Az ilyen esetekről mindig az jut eszembe, hogy két felnőtt ember nem kacérkodik egymással egy éven keresztül. Ha tényleg akarnak egymástól valamit, akkor úgy alakítják a dolgokat, hogy a szerelmük kiteljesedjen. Ez még inkább így van, ha nincsenek komoly akadályok, mint ahogy itt sem voltak: az egyik lezárta a rosszul működő kapcsolatát, a másik pedig eleve szingli volt. Ha egy ilyen helyzetben nem terelődnek egymás felé, akkor vajon mi segítene később abban, hogy megtörténjen a csoda? Persze sose lehet tudni, ezért kérdezzük meg a csillagokat, hogy hátha…

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani. Ebből elég egyértelműen látszik, hogy bár a munkatárs valóban érez valamit a kérdező iránt, de nem úgy tűnik, hogy össze fognak jönni. A kérdező és a munkatárs jelölői korábban elég közel kerültek egymáshoz, de sohasem álltak együtt, ami jelezte volna, hogy összejönnek. Mostanra a munkatársat jelölő bolygó elkezdett lassulni, ezáltal elszakadni a kérdezőt jelölő bolygótól, és egyúttal fényszögkapcsolatba és kölcsönös recepcióba is lépett egy másik bolygóval, aki minden bizonnyal a munkatárs mostani barátnőjét, a fiatal lányt jelzi. Kapcsolatuk erősödő szembenállás, ami egyrészt azt jelzi, hogy nem fognak szakítani, másrészt megerősíti a kérdező által elmondottakat, hogy a munkatárs új párkapcsolata nem igazán boldog. Ennek ellenére együtt maradnak, nem tudni mennyi ideig.

A kérdező helyében nem várnék rá, hogy majd ha szakítanak, hátha akkor ő lesz a következő, mivel az ő és a kérdéses személy jelölője még fényátvitellel sem lépnek már fényszögkapcsolatba egymással.

Sajnos megvan rá az esély, hogy a kérdező ennek az elemzésnek a dacára továbbra is reménykedik ebben. A Hold, ami egyfajta érzelmi jelölő, mutatja, hogy a gondolatai ekörül a férfi, de legalábbis a párkapcsolat körül forognak. Másik jelölője hamarosan jegyet vált, és ezzel a munkatársat jelölő bolygó uralma alá kerül, ami viszont a saját romlása. Hanyatló házas elhelyezkedése és a számára kedvezőtlen jegyhelyzet arra utal, hogy ebben a küzdelemben nincs sok esélye, de legalább jó sokat fog szenvedni cserébe a reménykedésért.

Innentől fogva a kiegészítő kérdések –párkapcsolat, házasság, gyerek vagy csak kaland- mind értelmüket vesztik.

Ha sikerülne elszakadni ennek a férfinak a vonzásából, és körülnézne, most találhatna olyan férfit, akivel komolyabban tervezhetne, tehát mindenképpen javasolt, hogy korához méltóan éretten gondolja át a helyzetet, hogy érdemes-e olyasmibe még több energiát fektetni, amitől nem várható el eredmény, és ehelyett kipróbálhatna valami újat.

B.B. 2017.02.27-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.04.09 14:41)

A kérdező mélyponton van egy rosszul sikerült kapcsolat után, amiben érzelmileg és anyagilag is kihasználták. A kérdése, hogy rendeződik-e az élete, tartogat-e még valami szépen neki az élet.
Mivel a negyvenes évei elején van, az élet még jó eséllyel tartogat neki szép dolgokat, a kérdés csak az, hogy ő ezeket észreveszi-e, lehajol-e érte és örül-e majd neki. Ez sokszor tényleg csak annak a kérdése, hogy milyennek érzi az ember az életét, hogy mennyire rugalmas, mennyire tudja egyensúlyban tartani a benne szunnyadó küzdőszellemet és az elfogadást. Aki a padlóra kerül, mert néha mindenkivel megeshet, sírhat egy kicsit, de utána fel kell állnia, leporolni magát és újra belevágni. Arra kár várni, hogy majd az élet… Egy kicsit tenni is kell érte.

Nyilván a kérdező sem arra készül, hogy a problémái majd maguktól megoldódnak, talán vigaszt vár egy asztrológiai elemzéstől, pedig ez önmagában nem oldja meg a dolgokat.

Ami a rendeződést illeti, a születési képlet szerint lehet arra számítani, hogy fenekestül felfordul az élete, vagy legalábbis újrakezdés-szerű helyzetekbe kerülhet. Az aszcendenstől pár fok távolságra álló Plútó ilyen szempontből nem a legszerencsésebb, főleg, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a párkapcsolatokért felelős VII. házzal áll szemben ez a bolygó, tehát ezen a téren, illetve általában a más emberekkel való kapcsolatában fejti ki legerősebben a hatását. A Plútóval együtt álló Hold, ami ráadásul a 12. házban áll, különösen érzékennyé teszi, ezek a változások nagyon megviselik. A problémákat nehezen engedi el, ami koloncként gátolja a továbblépésben. Ez annál is inkább így van, mert ez az egyébként is nehéz együttállás az MC tengely csúcsán álló Szaturnusszal áll közeledő diszharmónikus fényszögkapcsolatban. Ugyanez a fényszög persze adhat ösztönzést arra is, hogy az életét rendbe tegye, de ez csak akkor fog sikerülni, ha nagyon tudatosan akarja is, és elfogadja, hogy bármikor jöhet egy újabb hullámvölgy, amire ugyanígy kell reagálnia.

A mostani kérdésre érvényes, de kései kérdőképletet lehetett készíteni. Ez azt jelenti, hogy a kérdező nem sokat tud tenni az ügye érdekében. Az őt jelölő Merkúr a Halak jegyben saját romlásában, a leszálló holdcsomóponttal együtt állva igencsak rosszul érzi magát, mintha egy gödörben lenne, ahonnan nem tud továbblépni. Pedig lenne ereje, de mégse. Talán ez még a gyászidőszak ideje, amivel elsiratja a levelében említett rossz kapcsolatot. A Hold és a Szaturnusz közeledő kvadrát fényszöge azt mutatja, hogy volt partnerével kapcsolatban vannak elvarratlan szálak. Lehet, hogy ezért vagy azért még kell találkozniuk, de az is lehet, hogy a kérdező érzelmileg még a hatása alatt van ennek a kapcsolatnak. Ez a lelki seb idővel majd begyógyul, pár hétbe, két-három hónapba bele fog telni. Nagyjából ennyi idő múlva az anyagiak tekintetében is derűlátóbb lehet. Nem feltétlenül lesz több pénze, csak nem érzi majd olyan kifosztottnak magát, mint a kérdése idején. Tovább tart, amíg úgy összességében elkezdi magát jól érezni, ami ugyancsak nem azt jelenti, hogy boldog lesz, hanem a kérdés idejéhez képest kevésbé depressziós. Ezen a ponton már elkezdhet gondolkozni, hogy hogyan tovább, mert építkezni kell, amíg csak élünk.

Arra figyelni kell, hogy a volt partnert jelző Szaturnusz retrográd mozgása, és a jelölők helyzete alkalmat ad arra, hogy újra egymás mellé kerüljenek. Ha valóban ilyen romboló volt a kérdező számára a kapcsolat, akkor a neki arra kell majd törekednie, hogy ne kerüljön túl közel a volt partneréhez, mert utóbb ismét csalódni fog. Így viszont legfeljebb azt érzi majd, hogy nem békében váltak el, és később sem bocsátottak meg egymásnak, de ezzel sokkal könnyebb együtt élni, mint egy rossz kapcsolatban szenvedni, ráadásul úgy, hogy ezt egyszer már megtapasztalta ugyanazzal az emberrel.

Sz.K.B 2017.02.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.04.03 23:43)

A kérdező fiatalasszony, egy éve ment férjhez, de már évek óta foglalkoztatja a gondolat, hogy mikor lesz kisbabája.

A kérdése idejére radikálisan érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebből sajnos az látszik, hogy mostanában nem igazán kedvező a helyzet a gyermekvállaláshoz. A kérdező jelölője, a Nap, a Vízöntő jegy végén, a 8. ház csúcsán állt, a Hold pedig a Skorpió jegyben, vagyis a kérdező mindkét jelölője méltóság nélkül, saját romlásában járt a kérdés idején. Nem tudunk semmit a kérdés hátteréről, de ennek alapján feltételezhető, hogy a kérdező egészségével nincs minden rendben, ez pedig rosszul hathat vissza a gyermekvállalásra is.

Maga a gyermek az 5. ház ura, a Jupiter. A kérdés idején sarokházban állt arculat szerinti méltósággal, de amellett, hogy retrográd mozgású volt, még a zodiákus egyik fenegyereke, a Mars is sújtotta, ami ugyancsak nem túl szerencsés jelzés, ha valaki gyermeket szeretne. A retrográd mozgás miatt a szülők jelölőivel távolodó fényszögkapcsolatban áll. Ez azt jelentheti, hogy a gyermek már készülődött megszületni, de meggondolta magát. Lehet, hogy volt olyan terhesség, ami megszakadt, de előfordulhat, hogy még azelőtt változott a terv, hogy maga a terhesség létrejött volna.

A Jupiter marsi sújtottsága ugyancsak utalhat egy meglevő betegség fellángolására, vagy a kérdező munkájára, ami ugyancsak ronthatja az esélyeket (például stresszes vagy túl sok munka, egészségre káros környezet). Esetleg még mutathat olyan célokat, amik miatt, bár szeretnének, de tudatosan mégsem vállalnak még gyermeket (például előbb saját otthont szeretnének, és majd csak azután).

A horoszkóp tehát ezeket a problémákat jelzi, ezért figyelmet kell rájuk fordítani. Ha nincs ismert betegség, akkor legalább egy alapos kivizsgálás indokolt, mert a kérdező huszas évei közepén jár, amikor az asszonyok a legtermékenyebbek szoktak lenni, ezért már összejöhetett volna a baba, ha mindent megtesznek érte.

A kérdező jelölői jegyátlépés után a gyermeket jelölő Jupiter uralma alá kerülnek, a Jupiter pedig egy idő után ismét előrehaladó mozgású lesz. A jegyátlépés után elméleti lehetőség lehet majd arra, hogy végre gyermekük legyen, mivel a jelölők azonos elemű jegyben lesznek, ami feltételezi a fényszögkapcsolat lehetőségét, és lesz recepció is a jelölők között, bár nem túl erős.

Ha a kérdező nem vizsgáltatja ki magát, illetve a munkahelyi dolgait nem rendezi, akkor előfordulhat, hogy hiábavalóan, mégis olyan rögeszmésen akarja majd a gyereket, ami már-már visszatetszést szül a környezetében, és a görcsös akarás általában ugyancsak rosszul hat a termékenységre.

A kérdőképlet szerint tehát egyelőre nem várható gyermekáldás. Javaslom, hogy ha addig nem sikerülne, egy év múlva újra kérdezzen rá ugyanerre, de érdemes időkorlátot beletenni a kérdésbe (pl. lesz-e gyermekünk két éven belül?)

T.I. 2015.02.15-i kérdésére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.03.11 09:39)

A kérdező vidéken élő,érettebb korú asszony,jelenleg munkanélküli,kevés innen-onnan származó mellékjövedelemmel. A végzettségének megfelelő adminisztratív munkát keres helyben vagy a fővárosban. A kérdése az,hogy három hónapon belül lesz-e munkája?

A kérdés idejére készített kérdőképlet érvényes és értékelhető.

A kérdezőt jelző bolygó a karrierért felelős X. ház ház csúcsán van,de már retrográd mozgású. Ez jelzi,hogy mennyire komolyan gondolja a kérdező,hogy munkát szeretne,de mintha a hite kezdene csökkenni,hogy ez sikerülni fog. Ezen sajnos nem is csodálkozom.

A horoszkópot mindig a környezettel együtt szabad csak értékelni. Abban az országban,ahol egymillió új munkahelyet reméltünk,és ebből lett párszázezer közmunkahely,a szakmunkások kellenének a termelésbe (és nem az adminisztrációba),de őket a munkaadó nem tudja,vagy nem akarja megfizetni,az idősebb munkavállalóknak pedig akkor is nehezebb,ha egyébként minden rendben lenne velük,szóval ebben a környezetben a legszebb horoszkóp sem ígérheti a csodát.

A legszebb horoszkóp… De ez sajnos nem tűnik annak. A jegy végéhez közeledő aszcendens –a 25.°-on még éppen hogy nem kései- sejteti,hogy a kérdező nem sokat tud tenni az ügy érdekében. A Holdnak ugyan lesznek még fényszögkapcsolatai,mielőtt a következő jegyváltása megtörténik,de kicsi az esély rá,hogy ez meghozza a régóta várt áttörést. A Hold ugyanis egylőször a Szaturnusszal,majd a Nappal találkozik. A Szaturnusz a X. ház egzaltációs ura,vagyis feltűnik egy munkahely,amibe a kérdező nagy reményeket fektet. A Nap esszenciálisan a főnökök jelzi,tehát a munkahelyre pályázik és behívják állásinterjúra. A kérdező jelölői,bár a Szaturnusz egzaltációjában vannak,ugyanakkor a Nap romlásában is. A főnök nem lesz szimpatikus. Bár ez talán nem tántorítaná el a kérdezőt a munkavállalástól,de nem is jó jel.

A képlet I. házának a csúcsán trónoló Szaturnusz azt mutatja,hogy a dolgok nem mennek jól,viszont a kérdező esetében mégis jelezheti,hogy munka összejön,főleg azzal együtt,hogy a munka és a kérdező jelölője uralmi-egzaltációs recepcióban vannak. Bár a fényszög felbomlóban van kettejük közt,de elég sokáig fennáll ahhoz,hogy ebből még legyen valami. Főleg,ha már a kérdés idején történt valamilyen lépés a munkahely megszerzése ügyében.

A Hold jegyváltása után a munkahely már nem lesz annyira szimpatikus,majd elválik,hogy miért. A X. ház egzaltációs ura -tehát a munkahelynek az a tulajdonsága,ami miatt rajongott a kérdező- ugyancsak jegyet vált,és az új jegy a kérdező mindkét jelölőjének a romlása. Ez az jelenti,hogy ami addig tetszett,az már nem tetszik,vagy a munkahelyi körülményekben történik valamilyen változás,amire a kérdező nem számított és nem is tetszik neki (pl. megszigorítják a 10 perces cigiszüneteket).

Persze valamit valamiért. A kérdező munkát szeretett volna,a csillagok azt ígérik,hogy ez most sikerülhet is,és végre anyagilag önnállóvá válik,de nem az álommunka áll a láthatáron,és elnézve a keresetre vonatkozó jelzéseket,nem is az álomjövedelem. A fizetés jelzője a 11. ház ura magas méltóságban,de hanyatló házban áll. Ez a tisztességes úton szerzett szerény jövedelem,amennyit ma itt az elvégzett munkáért adni szoktak. A kérdező ezt méltánytalanul alcsonynak fogja érezni. Elképzelhető,hogy például most kap ígéretet a próbaidő utáni magasabb fizetésre,amit jó eséllyel úgy kell majd kicsikarni. Ez persze jól fog jönni,de lehet,hogy olyan feltételek mellett kapja meg,amiket nem szívesen teljesít. Például a cigiszünet szigorítása mellett napi 10 órányi munkát várnak el,vagy a szabadságát csak papíron kapja meg,esetleg ezt kifizeti a cég.

Összefoglalva: lehet munka,sőt talán azóta már van is.
Annyit még hozzáfűznék,hogy a jelölők szabadakaratos státusza jelzi azt,hogy van lehetőség dönteni. Tehát,ha meglenne a munka,de a kérdező ragaszkodik az eredeti elképzeléséhez,és csak irodában tudja elképzelni a jövőjét,van lehetősége nemet mondani,és akkor nem lesz munka,hiába jelzik ezt a csillagok. Erre figyelmeztet a retrográd Jupiter is.

P.K. 2017.01.22-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.03.11 08:38)

A kérdező két leánygyermek után egészséges kisfiút szeretne. A kérdés, hogy ebben az évben összejön-e?

A kérdés idejére készített kérdőképlet érvényes és értékelhető.

A gyermeket leíró 5. ház csúcsa, ura nőies bolygó, ami szintén nőies jegyben áll. Ez a bolygó diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll a szülők, tehát a kérdező és férje jelölőivel. A fényszögkapcsolat közeledő, ami valószínűsíti, hogy ismét belevágnak a gyerekprojektbe, csakhogy ennyi a fentiek után inkább az várható, hogy még egy kislányuk lesz, aminek biztos nagyon örülnek majd, de nem annyira, mint egy kis trónörökösnek.

Az 5. ház egzaltációs ura, ami a nagyon várt fiú utódot jelezhetné, és ezt egy férfias természetű bolygó jelképez, a VII. ház csúcsán van, és van is méltósága, sőt uralmi-egzaltációs recepcióban van az apával, az apa-fiú fényszögkapcsolat felbomlóban van, ami azt jelzi, hogy a kérdéses időszakban fiúgyermek fogantatása már nem várható.

Ez persze nem jelenti azt, hogy sohasem érkezhet kisfiú a családba, hiszen a választ csak erre az évre vonatkozik. És talán nem is baj, ha egy kicsit várnak még, hiszen két pici gyerek után/mellett egy nőnek kell idő, hogy felkészüljön a harmadik terhességre, és talán ezalatt egy kicsit anyagilag is összeszedheti magukat.

A képlet szerint ugyanis a kérdező, a férje, de még a meglevő gyermekeik is energiahiányosak. Jelölőik hanyatló házban állnak, ami azt jelenti, hogy kevés az az erejük, és ilyenkor legfeljebb szövögetni érdemes a nagy terveket, belevágni nem tanácsos.

Ami emellett még zavaró, hogy a kérdező és férje kapcsolatában van valamilyen zavar. A Mars és a Szaturnusz nehéz fényszöge recepciók hiányában komoly sújtást jelent. Ha a kérdésből próbálok kiindulni, akkor az a gyanúm, hogy a kisfiú kérdését a férj erőlteti, és ezzel komoly presszió alá helyezi a kérdezőt, aki maga (most még) nem szeretne szülni. Ez okozhat köztük feszültséget, ami akár még testi tüneteket, sőt betegséget is kiválthat a kérdezőnél. Nyilván ő is szeretne egy kisfút, de majd egyszer, valamikor, kicsit később. Ő maga még nagyon fiatal, bőven van ideje rá, hogy szüljön, a férje pedig alig múlt 30, tehát neki sem kellene rohannia. Jó lenne megbeszélni ezt, nehogy tovább romoljon a helyzet. Lenne is esély rá, hogy meggyőzze a férjet, várjanak még egy kicsit, mert a Szaturnusz és a Jupiter is később retrográd mozgásúvá válik, de az újbóli direkt mozgásig sem lépnek ki egymás méltóságaiból, ami azt jelenti, hogy a férj visszavonulót fúj, és haladékot ad a feleségének, ahogy a gyerek is későbbre ígéri magát.

Az anyagiakat a 2. ház jelölői mutatják. A kérdező pénzét jelölő bolygónak van méltósága, de hanyatlóházas, ami tisztességes, de kevés jövedelmet mutat. A férj jövedelme sarokházas, van is méltósága, ami elég szép jövedelmet mutat, de ugyanakkor ez mutatja a hiteleket is, tehát lehet, hogy a kereset egy része elmegy törlesztésre. Emellett itt átmeneti nehézségre is számíthatnak, mivel a férj pénzházába visszafarol a retrográddá váló Szaturnusz, ami esszenciális jelentése szerint csökkentő, gátló hatású bolygó, tehát várható valamilyen átmeneti pénzszűke. Ez nem feltétlenül bevételkiesést jelent. Előfordulhat, hogy valami nagyobb kiadásuk lesz, és emiatt kell a tartalékokhoz nyúlni, amit viszont nem túl jól élnek majd meg.

Szeretném emlékeztetni a kérdezőt, és általában mindenkit, hogy az elemzésekre e-mailben, vagy itt a honlapon, az erre kialakított menüpontban visszajelzést várok. A kérdező korábbi kérdésére adott válaszomra ilyet eddig nem kaptam!

S.M. 2017.01.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.30 23:55)

A kérdező bő fél éve tépelődik azon, hogy a munkatársával lesz-e a kapcsolata? Külföldön él a barátjával, viszont tavaly nyár óta kibontakozóban van valami azzal a férfival, akivel együtt dolgozik. Az illető, figyelmes, segítőkész, humoros, pont az ellentéte a mostani barátjának. A korábbi, hasonló témájú kérdésére az égiektől nem kaptunk választ. A mostani kérdésre érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdezőt ebben a képletben a Nap képviseli, a lelki oldalát pedig a Hold. A VII. ház a mindenkori társat jelzi, aki ebben az esetben nem a kiszemelt férfiú, hanem az a férfi, akivel a kérdező együtt él. Az extársakat esszenciálisan a Szaturnusz jelzi, és a VII. ház ura is a Szaturnusz. Lehet ez véletlen egybeesés is, a képlet legfeljebb azt mutatja a mostani kapcsolatra vonatkozóan, hogy már nem tombol a szerelem, hiszen a Hold nemcsak távolodik a Szaturnusztól, de még annak romlásában is van elég régóta. A Nap viszont a Szaturnusz uralma alatt van és marad is, ami részben válasz a kérdésre, mivel a kérdező a jelek szerint marad a mostani társával. Igaz, elméletben ez nem zárja ki a lehetőségét, hogy mellett legyen egy kapcsolat is.

A fenti kedves munkatársat a Jupiter jelzi a képletben. Ez a bolygó egyébként a 8. ház ura –ha két lehetséges partner közül kellene választani, akkor ez lenne a másik partner háza – és itt egzaltációs úrként számításba jöhet a Vénusz is. A Jupiter a legjobb indulatú bolygó, ami a leírásnak meg is felel, a tetejébe a kérdés idején a Merkúr terminusában volt, ami utalhat arra, hogy 5 évvel fiatalabb a kérdezőnél, lehet hogy külsőleg is inkább egy huszas évei elején járó nyurga fiatalembert mutat, nem 30 éves férfit. A Vénusz pedig a horoszkóp másik jóindulatú bolygója.

Korábban a kérdező el volt varázsolva ettől a férfitól: a Hold a Jupiter egzaltációjában volt, a Nap pedig az uralma alatt. Valószínűleg akkor lett volna a legoptimálisabb az idő ahhoz, hogy egymáshoz közel kerüljenek, mert a kérdező részéről ekkor maximális volt a hajlandóság. Ahhoz viszont hogy komoly kapcsolat legyen a másik fél részéről is kellene az erős vonzalom, amit a megfelelő erejű recepciók mutatnak, ezt azonban se most, se visszaforgatva a horoszkópot, nem láttam, csak kisebb recepciókat, ezeket is csak lelki síkon.

Felmerül bennem a kérdés, hogy a kérdező az uralmi-egzaltációs recepció alatt nem értékelte-e túl a munkatársa érzéseit? Hiszen a két jóindulatú bolygó is mutatja, amit a kérdező is leírt, hogy kérdéses férfinak csupa szerethető tulajdonságai vannak, amiket otthon a barátjától nem kap meg, és ha a kérdező kellően dekoratív, akkor nem nehéz félreérthető helyzetbe kerülni. Ami a testiséget illeti, a Vénusz korábban, a Jupiter pedig most van a Nap romlásában, ami megnehezíti a kapcsolat alakulását, mintha a kérdéses férfi elutasítaná a kérdezőt, mint nőt.

A kérdező most már egy kicsit kevésbé lobog, jelölői még mindig a másik valamilyen kisebb méltóságában állnak, tehát a vonzalom megvan, de ez már nem ugyanaz, mint az elején.
Pedig két felnőtt ember nem szokta ilyen sokáig kerülgetni egymást. A legtöbb, ami ebben a kapcsolatban megtörténhetett, akármi volt is az, már megtörtént. A jelölők közti fényszögek már távolodóak, tehát ebből abban az értelemben, ahogy a kérdésből ki lehetett érteni, nem lesz kapcsolat.

Visszatérve a Jupiter merkúri terminusára, és ahogy a történet alakult, bennem még az is felmerült, hogy nem titkol-e valamit a kérdéses férfiú. Konkrétan a szexuális irányultságra gondolok. Merkúr hermafrodita volt, ez jelezheti a homoszexualitást. Ezt mindenképpen ajánlatos lenne tisztázni, hátha egyszer és mindenkorra pont kerülne az ügy végére, ami persze nem jelenti azt, hogy a barátságukat is lezárják. A kérdés ugyanis csak arra vonatkozott hogy (partner)kapcsolat lesz-e köztük.

P.A. 2017.01.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.30 23:49)

A kérdező egészsége évek óta nincs rendben.A határon túlról Magyarországra költözött,állatmenhely üzemeltetésében interneten kerszetül segít,de itt szeretne egy saját menhelyet.Most kivizsgáláson esik át,mert bár egy ideig jobban érezte magát,a betegsége kiújult az utóbbi időben.A kérdése,hogy az egészségi állapota megengedi-e,hogy belevágjon,mert nem szeretné a terhet más nyakába varrni,ha esetleg ő nem lenne képes a munkára.
A kérdése idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni,amiben azonban van egy konszideráció is: a kérdés kései.Eszerint ez a kérdés már valójában már el van döntve,akármi is a válasz.
A kérdezőt jelképező Hold a 12 ház csúcsa,de egyben saját uralmi jegye felé közeledett a kérdés idején.Távolodó szembenállásbanállt a Marssal és a Szatrunusszal,amelyek közül a Mars gyengítette,viszont a Szaturnusz sújtotta is.A Mars a terápiát jelző X.,a Szaturnusz pedig a betegségeket leíró 6.ház ura.
A távolodó fényszög ellenére nem valószínű,hogy megszabadul a betegségétől.A gyógyszer,amit kap rá,nyilván elég komoly mellékhatásokat okoz,idő múltán emelni kell majd a dózist,akkor fog hatni a betegségre.Egy darabig jobb lesz,viszont később a betegségében kedvezőtlen fordulat áll be.Ennek az az oka,hogy a Mars,azaz a terápia belép a saját jegyébe,majd sarokházas ereje is lesz,és ebben a helyzetében a Szaturnusz,azaz a betegség méltóságában,ám egyszersmind romlásában is áll majd,vagyis jó eséllyel hat a betegségre.A Szaturnusz közel jár ahhoz,hogy mozgása retrográddá váljon,vagyis a Földről nézve visszafelé mozog,ekkor a betegség kis időra visszavonulót fúj.A retrográd periódus után belép a betegség házába,azon belül pedig a saját jegyébe,ekkor nem erősödnek a tünetek,ám a betegség maga mégis komolyodik.
Eközben a Hold,vagyis maga a kérdező belép a saját jegyébe,egyúttal a 12.házba,ahol a kérdező küzd a betegséggel,de ez elég sok erejét felemészti,jobb esetben sokat kell pihennie és otthon vagy kórházban lesz elzárva.Ettől jobban lesz.
A X.ház nemcsak a terápia,hanem a célok és karrier háza is,ennek ura az őt gyengítő Mars,hanyatló házban áll,bár van méltósága.A ház egzaltációs ura az ugyancsak hanyatló házas,peregrin Nap,aminek egy erősödő diszharmónikus fényszöge van az aszcendens egzaltácós urával,a Jupiterrel.Ahogy a Nap halad tovább,a deszcendens vonalára lépve szemben áll majd az aszcendenssel,majd kicsivel utána saját romlásába lép.
Ami még sajnálatos,hogy azokkal az emberekkel is probléma lesz,akik ebben a tervében a munkatársai és a segítői lennének.Ezek egyfelől a VII.ház ura,ami a Szaturnusz,illetve egzaltációs ura,a Mars,másfelől a 11.ház ura,a Vénusz,és a házban bezárt jegyként álló jegy ura,a Merkúr.A Mars és a Szaturnusz,ami támadja a kérdezőt,nem a legjobb jelzés.A Vénusz saját egzaltációjában,de hanyatló ház csúcsán,együttállásban a Neptunnal és a leszálló Holdcsomóponttal azokat a segítőket jelzik,akik nagyon lelkesek,de valószínűleg túlértékelik a képességeiket.Ezek mindent megígérnek,de csak hétvégi állatsimogatóknak jók.Ez vonatkozik az esetleges adományokra is,amiket nyilván remél a kérdező.A Merkúr pedig közeledő szembenállásban áll a Holddal,ami komoly konfliktusokat vetít előre,főleg később,amikor a Merkúr belép a Bak jegyébe,ami a Holdnak és a Jupiternek,vagyis a kérdező jelzőinek romlása.
Az összes jelzés egyben nézve annyira bonyolult,ellentmondásos,hogy jó szívvel semmiképp sem mondhatom,hogy bátran vágjon bele az állatmenhely felépítésébe.Ez a tevékenység még egészséges embereket is próbára tesz testileg és lelkileg,nemhogy egy olyan személyt,aki maga is segítségre szorul.
A jelölői szabadakaratos jegyben jártak a kérdés idején,tehát ő fog dönteni,hogy hogyan tovább.A kései képlet és az,hogy nem fél az akadályokkal szembeszállni,valószínűsíti,hogy a tervét valóra váltja,akár azon az áron is,hogy ez ártani fog neki,és így végül mégiscsak a családja nyakába kell sózni az üzemeltetést,amit pedig el szeretett volna kerülni. Ha lesz menhelye, fizikai helyett a papírmunkát válassza!

H.Cs.A. 2016.12.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.29 10:53)

A kérdezőnek van már egy gyermeke, aki ma már egészséges, de a születéskori oxigénhiány miatt ezért sokat kellett küzdeniük. A kérdező szeretne másik babát, a férje viszont nem. A kérdés, hogy összejöhet-e még egy gyermek?

A kérdés idejére érvényes kérdőképletet, de konsziderációs kérdőképletet lehetett felállítani. A konszideráció szerint a kérdező nem fogadja el majd az elemzést.
A kérdőképlet szerint a kérdező a már meglevő gyerekét imádja, de mintha valahol a lelke mélyén nem akarná annyira a második gyereket. Lehet hogy ennek a hátterében az a félelem áll, hogy még egyszer megtörténhet, amit az első gyermeküknél elszenvedtek. Minden szülő, és leendő szülő rémálma az, hogy a babával valami történik.

A gyermekeket leíró 5. házban van egy bezárt jegy, ennek ura a reménybeli második gyermeket jelképező Mars, aki nem áll rosszul a képletben, mert sarokház csúcsán, a Halak jegyében járva van ereje és egy triplicitás szerinti méltósága, nem támadott, és a recepciók szerint vágyik is megszületni ebbe a családba. A nagytestvér is várná a kicsit. A gond csak az, hogy a szülők részéről egyelőre nincs meg a hasonló fogadtatás, magyarán még nincsenek teljesen felkészülve rá. Emiatt lehet, hogy jobb így, hogy a remélt gyermek és a család többi tagjai között nincs fényszögkapcsolat még fényátvitellel sem.

Egy fontos jel a Marssal együtt álló Neptun, ami viszont már nem olyan szerencsés jelzés: a Neptun az álmokat és a csalódásokat jelenti és általában nem tartják kedvező hatásúnak, tehát sajnos van esélye, hogy a dolgok nem a kérdező számára kívánatos irányba indulnak el végül. Ezt erősíti az is, hogy a Holdnak, mint eseményjelölőnek, nincs fényszöge, ami azt jelenti, hogy az a dolog, amiről a kérdőképlet szól, nem fog bekövetkezni.

Az anya vágyának további erősödését, és az apa hozzáállásának változását mutatná az, hogy később a jelölőik jegyhatár átlépés után a gyermeket jelölő bolygó magas méltóságába kerülnek. Csakhogy ezek a jelölők még ezelőtt retrográd mozgásúvá válnak, hogy ténylegesen átlépnék a jegyhatárt, ami azt jelenti, hogy mielőtt tennének valamit az ügy érdekében, meggondolják magukat. Pedig eközben a gyermek maga saját uralmi jegyébe lépve kozmikusan nem is lehetne jobb helyzetben, vagyis ilyenkor lenne jó megfogannia, de a szülők, akiknek a jelölője szabadakaratos jegyben állnak, tehát maguk dönthetik el, hogy mi legyen, lemondanak erről.

Mire a szülők jelölői ismét a direkt irányba, vagyis a Földről nézve előre felé haladnak majd, átlépik a fent említett jegyhatárt és újra tervbe kerül a a gyermekvállalás, a gyermeket jelző bolygó már túl lesz a saját uralmi jegyén, és átlép saját romlásába. Ez azt jelenti, hogy mire oda jutnak, hogy jöhet a gyerek, már lekésik a biológiai határt, vagy ha mégis létrejön a terhesség, megvan az esélye annak, hogy a gyermek beteg lesz. Az anya most a 37., az apa pedig a 40. évében van.

N.A. 2016.12.05-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.13 16:21)

A kérdező kölcsönadott egy ismerősnek, amit nem kapott vissza. Bár az adós elismerte a tartozását, ő maga külföldre távozott,a fedezetül adott házat pedig bedarálta a banki jelzálog, így a kérdező hoppon maradt. Az adós később visszatért, a töredékáron visszavásárolta a házat a felesége nevére. A kérdés, hogy peres úton van-e mód arra, hogy a kérdező visszakapja a pénzét? A kereset már a bíróságon van. Ezzel egy hétéves történet érne véget.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben a kérdező maga a Nap, az adós a vele szemben álló VII. ház ura, a Szaturnusz. A kérdés idején közeledő együttállásban voltak, ami mindkettőnek rossz. A Nap nem áll a Szaturnusz semmilyen méltóságában, így ez az együttállás sújtja a Napot, a kérdező folyamatosan szenvedi, hogy nem kapta vissza a pénzét. Ugyanakkor bármelyik bolygó, ami pár foknyira van a Naptól, erőtlenné válik annak égető hatásától, tehát az adós tart attól, hogy minden eddigi furmánya ellenére végül mégis meg kell adnia a tartozását.

Sajnos a törvények, a bíróság és az ítélet is az adóst képviselő Szaturnusz uralma alatt vannak, ami egyáltalán nem jó hír a kérdezőnek, mert a jelek szerint a törvények úgy vannak megírva, hogy ebben az esetben nem fogják neki megítélni az elvárt összeget, így jobb esetben arra számíthat, hogy csak egy töredéke térül meg a kölcsönadott pénznek.

Az adóstól nem is lehet várható, hogy jobb belátásra térjen. Az őt jelző sarokházas Szaturnusznak a Nyilas jegyében a kérdés idején semmiféle méltósága nem volt, azaz peregrin. Régen a sarokházas peregrin bolygó jelezte a tolvajokat, és most is szó szerint erről van szó. Ráadásul a Nyilas jegy a kérdező pénzét jelző 2. ház urának, a Merkúrnak a romlása, tehát az adós semmit sem tesz azért, hogy megadja a tartozását, sőt mondhatni, még el is vesz a kérdezőtől, hiszen a pereskedés a kérdezőnek még további kiadásokat jelentett.

Emellett az adós anyagi helyzete is indokolhatja azt, hogy a bíróság nem ítéli meg az adósság törlesztését. Az adós megtakarításait a 8. ház jelzi, aminek a csúcsa felé közeledő Neptun már eleve jelzi, hogy itt valami csalás van. Maga a ház ura, a Jupiter hanyatló házban áll, de terminus szerinti méltósága van, ami azt jelenti, hogy van elég vagyona az adósnak, de ez nem hozzáférhető. Ha a pénzét külföldi számlán tartja és ezt nem köti a bíróság orrára egy esetleges vagyonnyilatkozatban vagy ha más nevére vesz ingatlant, ahogy tette is, mindjárt szegény, ágrólszakadt ember benyomását kelti, akiről már csak a bőrt lehetne lehúzni, azt meg nem lehet. Márpedig a peregrin, sarokházas Szaturnusz bármire képes.

Az egyetlen reményt az adja, hogy mind a bíróság, mind az ítélet jelölője egyúttal a kérdező pénzét jelző Merkúr triplicitás szerinti méltóságában is van, ami ugyan alacsonyabb rangú, mint az elemzés elején említett szaturnuszi uralom, de legalább van. Emellett az adós pénzét jelző Jupiter közeledő fényszögkapcsolatban van a kérdezőt jelző Nappal, igaz a Jupiter a Nap esésének jegyében van. Összességében ez jelezheti, hogy a kérdező valamit viszontláthat a kölcsönadott pénzből, csak kérdés, hogy a sok küzdelem után, amit érte folytatott, és látva azt, hogy minden gond nélkül ki lehet játszani a becsületes, jószándékú embert, mennyire fog örülni ennek a pirruszi győzelemnek?

(Mivel a kérdező leírása szerint október óta, amikor beadott egy fellebbezést, a bíróság nem adott magáról életjelet, én most már bemennék megérdeklődni, hogy áll az ügy.)

K.A. 2016.12.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.13 15:58)

A kérdező annyit árult el magáról, hogy külföldön él. Az adatok megadása mellett szeretné tudni, hogy mi várható a párkapcsolatában. Ennyi információ mellett nehéz jól válaszolni, ennek ellenére a kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdés már majdnem késői. Korábban is feltette valamilyen formában ezt a kérdést, ami arra enged következtetni, hogy valami nem jól megy ebben a kapcsolatban, és lassan eljutnak oda, hogy az menthetetlenné válik.

A kérdező és társának jelölői is a Szaturnusz uralma alatt vannak, ez pedig olyan mintha mindketten a korábbi párkapcsolatot próbálnák meg felmelegíteni, vagy a partner nincs együtt a kérdezővel és a távkapcsolat miatt gyakorlatilag úgy élnek, mintha már szakítottak volna, bár valójában ők még egy párnak számítanak.

társat jelző VII. ház ura, a Vénusz a kérdés idején a Bak jegyben járt, ahol egzaltálja a kérdezőt jelző Marsot, vagyis a partner sokkal többet foglalkozik a kérdezővel, talán szerelmesebb is bele, de mindenképpen fontosabb neki valamiért a kérdező, mint a kérdezőnek a partnere.

A kérdezőnek távolodó fényszögkapcsolata van az I. házban álló Szaturnusszal, a mellette álló Nappal pedig közeledő fényszögkapcsolata. Előbbi jelezhet volt partnert, vagy valamilyen idős embert, de a kérdezőnél mindenképpen idősebbet, érettebbet. Valamilyen kapcsolat volt köztük a kérdező kezdeményezésére, akármilyen, akár romantikus jellegű is. Ennek vége, de közeledik a Nap-Mars szextil kipontosodása, ami hasonlót feltételez talán egy munkahelyi vezetővel, bár ennek a kérdező valószínűleg nem örül, mivel a Vízöntő jegyben a Marsot nem érdekli a Nap.

A Vénusz a kérdés idején jegyátlépés előtt állt, és közvetlenül ezután belépni készült a 3. házba, ahol maga a kérdező is áll, sőt . Ez egyébként jelezheti a közeli külföldi országokat is. Ez jelezheti, hogy a partner még nem hagyta el az országot, de ő is tervezi, hogy a kérdező után megy. Kettejük kapcsolatának folytatását ígéri a fényátvitel, ami a Vénusztól viszi át a fényt a Marshoz, ami ismételten azt mutatja, hogy a kérdező barátjának fontosabb ez a kapcsolat, mint magának a kérdezőnek. Az viszont erősen kétséges, hogy ez a kapcsolat mennyire (lesz) boldog ,mivel a Mars és a Vénusz között nincsenek recepciók, és az együttállás ténylegesen nem fog megvalósulni, mivel a Vénusz lelassul, majd retrográd mozgásúvá válik, mielőtt a Marsot elérné, ami azt vetíti előre, hogy a kérdező partnere végül feladja, ami szakítást jelent.

W.H. 2016.10.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.13 15:14)

A kérdező pénzügyi nehézségeit leírása szerint egy korábbi vállalkozás miatt fizetendő közterhek, illetve egy általa vállalt kezesség miatti fizetési kötelezettség nehezítik. Sokat dolgoznak a párjával, neki már az egészségével sincs minden rendben. A kérdés, hogy alakul az anyagi helyzetük?

Sajnos az nem túl szerencsés, hogy a jelek szerint hozzáértés nélkül vágott bele komolyabb anyagi következményekkel járó dolgokba. Sajnos a vállalkozásoknál valóban előfordulhat, hogy fizetni kell akkor is, ha egyetlen petákot sem keresett vele a vállalkozó. A kezesség vállalása pedig különösebb komment nélkül legyen intő példa mindenki számára, hogy ez az, amit nem szabad, miként fedezetként felajánlani ingatlant, vagy bármi más értékeset más helyett, mert az lényegében hasonló a kezességhez.

A kérdező gyengébb testi állapotát magyarázza az, hogy a horoszkópban őt jelző Hold a Skorpióban saját romlásában jár. Követő házas ereje van, ami elég jó. A leírása szerint nem vár kisbabát, így az feltételezhető, hogy ez az állapot/betegség elég sokáig el fog tartani, hónapokig, de sajnos akár évekig is. Emellett szorong, fél, lelkileg sincs jól. A kettő össze is függhet: a testi és lelki állapot oda-vissza kihat egymásra.

Ami a pénzügyi helyzetük alakulását illeti, nem látom annyira vészesnek a helyzetet. A megtakarításokat a 2. ház ura, a Nap szokta mutatni. Dacára annak, hogy ez a bolygók fejedelme, de az asztrolgiában az általa jelzett dolgokat csökkenti. de az, hogy követő házas ereje van, azt mutatja, hogy ha nincs is sok, de a lehetőségeikhez képest nincsenek a mélyponton.

A képletből az derül ki a folyatban levő bírósági üggyel kapcsolatban, hogy az ítélet szerint a kérdezőnek végül fizetnie kell, de kaphat könnyítést, tehát halasztást, vagy részletet, esetleg egy részét a tartozásnak elengedik. Nem tűnik úgy, hogy elégedett lesz az ítélettel, de nyugtassa az a tudat, hogy nem egyedül kell vele megbirkóznia, mert a mostani párkapcsolata elég komolynak tűnik, tehát a partnerére támaszkodhat, számíthat rá ebben a nehéz időszakban is.

A kérdés másfél éves időtartamra vonatkozott. Ezalatt az idő alatt az anyagi helyzetben komoly változás tehát nem várható. Nem lesz se rosszabb, se jobb, ami egyfelől jó, mert senki sem szeretne még rosszabbul élni, másfelől viszont rossz, mert remény sincs rá, hogy dacára a sok munkának előrébb jutnának. Az ilyen kérdéseknél sajnos figyelembe kell venni a gazdasági környezetet is, amiben a kérdező él, ehhez képest viszont valóságos csoda, ha valakinek nem lesz rosszabb a helyzete középtávon.

S.Gy-né N 2016.10.18-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.12.10 10:36)

A kérdező élete pár éve összeomlott.Mindemiatt saját magát –jellemét,döntéseit és mulasztásait- okolja.Most maximálisan zaklatott lelkiállapotú.túl van két öngyilkossági kísérleten,nem bírja a lelki kínokat,pokol az élete,stb…
A kérdése,hogy milyen irányba menjen? Sikerül-e meghalnia vagy valaki/valami megmentheti az életnek?

A drámai hangvételű levélre -talán először ezen a fórumon- nem asztrológusként válaszolok.Bár a horoszkópjában elég sok olyan bolygó van,amik jegy- vagy házhelyzet szerint nem túl szerencsésen állnak,de kérdezővel egyidőben is születtek gyerekek,akik jó eséllyel nem élnek át hasonló lelki kinokat.Így is,úgy is látszik,hogy probléma lesz,de minden horoszkópot meg lehet élni másképp is,mert vagy a sors kínál alternatívát,vagy mi magunk választunk egy másik utat.Jobb esetben van olyan fényszög,ami ebben segíti a kérdezőt,és kiváltja vele a masszív T-kvadrátot,ami sok baj forrása.

Az összeomlott életek is visszaépíthetők,kinek hogy sikerül –kis,lakható kuckó vagy palota- de ehhez akarat és erő is kell.A külső segítség sosem elég ahhoz,hogy végleg megoldja a problémákat.Kezdetnek persze jól jöhet,de utána a segítő kezet el kell engedni,és önállóan keresgélni a boldogulás útját.
A leírás alapján egészen biztos,hogy akérdező orvosi segítséget kapott,gyógyszereket szedett,hogy lelkileg stabilabb legyen.Sok ember életét mentették meg már a pszichiáterek,és talán mankónak jó a gyógyszer,de ha az élniakarás még így sem tér vissza,akkor hiába minden segítség.

A másik fontos segítség a család és a barátok.A levélíró a szeretteiről beszél,akikek megbántott.Amíg vannak szerettei,reménykedhet benne,hogy akármilyen messzire is ment velük szemben,jöhet a megbocsátás és a kapcsolatuk újraépítése.Ehhez viszont saját magának is akarnia kell ennek a hálónak az újraépítését.

Ami a legfotosabb,hogy a saját magával való viszonyát átgondolja.Az önvád,az önostorzás felesleges kínokat okoz,de egyetlen lépéssel sem visz közelebb ahhoz,hogy legalább elfogadható minőségű életet éljen valaha is,sőt amint látható,egy lefelé húzó spirálként egyre mélyebbre ránt.

Amire a kérdezőnek törekednie kell,hogy saját magának megbocsásson,letegye a múlt miatti lelkiismeret furdalást és elfogadja a közelebbről nem ismertetett baklövéseit,amik már a múlt részei és megváltoztatni,visszacsinálni nem lehet,de a jövőben részben,vagy akár egészen jóváteheti ezeket.

Emellet saját magát is el kell fogadnia,beleértve a jellemének azokat a vonásait,amik szerinte oda juttatták,ahova.Ezzel az elfogadással teremtheti meg a szilárd alapját az építkezésnek,amivel akár önmagát is újra felépítheti.Ha ez sikerül,többé nem lesz kérdés,hogy szabadulhatna meg az életétől.

Talán az első lépés a kommunikáció megváltoztatása.Ez jelenti a belső hang megváltoztatását,és ahelyett hogy a negatív,romboló hatású gondolatokat pörgeti folyamatosan,el kell kezdenie befogadni a pozitív rezgéseket,hogy apránként feltöltődjön,és ezzel lassan egyre pozitívabb legyen a kisugárzása neki magának is.Ez annál is inkább fontos,mert most még szavak nélkül is csupa rossz energiát sugároz ki,de ha a problémáival még másokat is rendszeresen fáraszt,az emberek ösztönösen kerülni fogják,és a saját dolgát ezzel ellehetetleníti.
Ha sikerül ezen az úton elindulnia,a spirál megfordulhat,és újra felfelé vezethet: visszatérnek a szerettei,új barátokra tehet szert,lehet másik munkája,ahol nem éhbért kap,stb…

A fentiek egy irányt,egy fókuszpontot mutatnak,de ehhez a kérdezőnek elég erősnek kell lennie,hogy megtegye felé az első lépést,majd a továbbiakat is.Ha a szándék megszületett,akkor az élet küldeni fogja a megfelelő segítőket.Először olyanokat,akik vannak annyira erősek,hogy a negatív energiák nem ártanak nekik,és nem tükrözik vissza azokat a kérdezőre,amivel ártanának neki.

Ha viszont marad az árnyékban,akkor a negatív gondolatok vissza fognak hatni a testére,és minden bizonnyal eljön a végzetes betegség,mert a gondolatok képesek a fizikai síkon teremteni,pedig még fiatal ahhoz,hogy eltávozzon.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »