Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

R.I. 9.25-i kérdésével kapcsolatban

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.03 22:16)

A kérdező élete totális csőd,összejöttek a dolgok.Kérdése,hogy lesz-e még jó az életében?
A napjegye Vízöntő,az aszendense Nyilas,a képlet ura a Jupiter.
Az az érzésem,hogy az egész élete arról szólt,hogy nehézségeket kellett legyőznie.A képletében ugyanis a legnehezebb fényszögek találhatók.Az egész horoszkópot egy keresztkvadrát fényszög uralja és a tetejébe négy szembenállás is van.Ezekbe a fényszögekbe kettő kivételével mind a 10 bolygó be van kapcsolva.A szembenállások két bolygóhatás küzdelmét mutatják,tehát ha elér valamit az egyik bolygóval,az eredményben végül nem lesz sok köszönet.A szembenállás VII.házas fényszög,ami mindig érinti az emberi kapcsolatokat.Ennyi szembenállással mondhatni az egész világgal haragban van.A testvérével gondok vannak,a férjével rossz a viszony,nem értenek egyet semmiben,a gyerekei eltávolodtak tőle,nincs kivel beszélgetnie.A kvadrátok pedig nehézségeket jelentenek,hátráltatnak,akadályoznak.Így,hogy több bolygót fűznek össze,amikor egy bolygónak lépnie kell (tehát egy tranzit megbolygatja,direkcióban vagy fokszáma szerint aktiválódik) a fényszögeken keresztül megrángatja a többi bolygót is,akikkel kapcsolódik,és folyamatosan belefut,hogy a problémákat ezért vagy azért nem tudja hatékonyan megoldani.Kialakul ugyan egy másik élethelyzet,de meg nem oldódnak a gondok,legfeljebb átalakulnak.
Ami segítette idáig is,hogy az I.házban álló Szaturnusza a saját jegyében áll,és ez a Vénuszon kívül az egyetlen planéta,ami csupa harmónikus fényszöggel kapcsolódik bolygótestvéreihez.Ez egy életmentő helyzet,mert erőt ad az élet nehézségeivel való küzdelemhez.A Szaturnusz a planéták mumusa,de ha ennyire jól áll,akkor arra lehet számítani,hogy a szülöttnek óriási akaratereje és önfegyelme van.Azt gyanítom,hogy ilyen horoszkóppal a sorsa nem úgy alakult,hogy Vízöntő napja és Nyilas aszcendense a maga szépségében kibontakozhatott volna.Sokkal inkább úgy képzelem,hogy összeszorított foggal tette a dolgát,az érzelmeit befelé élte meg,egy kicsit mindig különc volt a környezetében.Neki el kellett magát fogadtatnia a világgal és neki magának pedig valahogy el kellett fogadnia a világot.Borzasztó nehéz volt,most is nehéz és még egy darabig sajnos az is lesz.
Nem tudom,mikor történt,de gondolom,hogy a szülei,főleg az édesanyja halála egy határkő volt,amikortól fogva elviselhetetlennek kezdte érezni a rárakódó terheket,mert egy ilyen tragédiát szerető környezetben is nehéz feldolgozni,de ha az ember lelki ereje sok minden másra is elaprózódik közben,akkor a seb nem tud normálisan begyógyulni.
Mivel a születési képlet egy egész életre szól,azzal nem vigasztalhatom,hogy jövőre már jobb lesz.Ezt a keresztet az élete végéig cipelni fogja.Két időszak bizonyul kevésbé nehéznek.Az egyik amikor még fiatal lány/asszony volt,úgy 18 és 30 éves kora között.Talán ebben az időszakban ment férjhez,megszülettek a gyermekei.Ennek az időszaknak az ura a Vénusz,ami kozmikusan is jól áll és fényszögei is jók.
A másik időszak a korábban említett Szaturnusz által uralt időskor.60-65 év körül kezdődik az ő ideje,tehát addig még van pár év,amit át kell vészelnie.Bő öt év múlva a második Szaturnusz visszatérés vezeti be ezt az időszakot,addig elő kell készítenie a talajt a boldog,békés időskorra.Ebben segít majd,hogy a Jupiter,vagyis a születési uralkodója a jövő év második felétől két évig kedvező kozmikus helyzetben lesz.Az első évben a kapcsolatok rendezését kellene elkezdeni,először talán a férjével valót,majd sorban jöhetnek mások is,akikkel most nem jó a viszonya (gyerekek,szomszédok,munkatársak,stb…).Utána kedvező változást remélhetnek örökség vagy a férje anyagi helyzetének javulása révén.2015-től arra kell figyelnie,hogy ha sikeresen kihasználta ezt a kedvező bolygóállást,akkor az eredményeket tartsa meg,mert utána már a Jupiter nem tudja támogatni egy darabig.A 2018-as év vége felé,amikor az előbb említett Szaturnusz visszatérés bekövetkezik,a Jupiter ismét erős lesz,és ekkor kezdődik az élete boldogabb időszaka.

B.J. (S.A-n keresztül) 9.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.03 19:59)

A kérdező anyagilag nehéz helyzetben van. Pénzt remél munkaügyi perből, rosszabb esetben a háza eladásából.

A napjegye még éppen Bak (de mivel a Nap a jegy utolsó fokán áll, már legalább ennyire erőteljes a Vízöntő hatás is), aszcendese Nyilas, a képlet ura a Jupiter.

Mind a pereskedés, mind a házeladás jogi ügynek tekinthető. A születési képlet alapján úgy tűnik, hogy ezen a téren a szülött magasra teszi magának a mércét. Bátran belevág olyan dolgokba is, aminél kicsi az esélye a sikernek. A Nap, ami a jogi ügyekért felelős 9. ház ura pár percnyire van száműzetése helyétől, ahol kozmikusan gyengévé válik, de akarni fogja, hogy neki igazságot szolgáltassanak, mert a Vízöntő jegy hatása érvényesül. A jogi ügyeket esszenciálisan mutató Jupiter az Ikrek jegyében ugyanolyan rangvesztést szenved el, mint a Nap, viszont kardinális jegyben erős fényszögekkel nagyon is aktív lesz. Ebben a helyzetében túlságosan megnőhet az önbizalma, és akkor olyan jogi ügyeket kezdeményezhet, amiben kicsi az esélye, hogy nyerjen (az első fokon már vesztett a munkáltatójával szemben) vagy vesztesége keletkezhet (a házeladás esetén kisebb lesz a vételár a reméltnél, vagy a bankkölcsön rendezése emészt fel nagyobb összeget, mint a tervezett.)

Ebben az életévében a Hold aktiválódásával a pénz kérdése terítéken van, mivel a Hold esszenciálisan is pénzjelölő, ezenfelül a kérdező pénzét jelző 2. ház csúcsán áll. Sajnos a Hold is rangvesztett a képletében, emiatt inkább többször kevesebb pénzre számíthat élete során, most pedig olyan megoldások képzelhetők el, hogy a per során nem egy nagyösszegű kártérítést, hanem több kisebbet kaphat, esetleg időleges járadékot, a házzal kapcsolatban pedig több részletben fizet a vevő, vagy a végén bérleti díjat fizet vételár helyett.

A jövő év májusa környékén történik meg a Jupiter 4. visszatérése, ami azt jelenti, hogy a születése óta a Jupiter négyszer járta körül a Napot, és most negyedszer tért vissza arra a pontra, ahol a születésekor állt. Tekintettel arra, hogy ez a bolygó az ingatlanért felelős IV. ház ura is, elképzelhető, hogy a házának ügye akkortájt fog rendeződni az átadásig bezárólag. A jogi ügyeket esszenciálisan jelentő bolygóként a per végét is jelentheti, esetleg beleértve a rendezésre adott határidőket is.

A jövő évi születésnapja utáni életévére készített szolár segédképlete alapján is az valószínűsíthető, hogy ügyei kedvezően alakulnak ugyan, de mégsem lesz vele teljesen elégedett, vagyis még ha meg is nyeri a pert, nem pont az az ítélet születik, amire számít, illetve nem úgy tudja eladni a házát, ahogy tervezte. Eszerint viszont nem elég a pert megnyernie, hogy a gondjai megoldódjanak. Az egészsége nem javul, emiatt továbbra is problémásnak érzi majd az anyagiak kérdését. Az elképzelhető, hogy a kölcsönét nem sikerült teljesen letudnia, vagy visszafizeti ugyan, de más miatt mégis szüksége lehet banki segítségre.

A kérdés feltevésére készített kérdőképlet lényegében megerősíti a fentieket. Annyit tudok még hozzáfűzni, hogy szerződéskötéskor legyen óvatos, olvasson át mindent alaposan és ha szükséges, tegyen fel kérdéseket, mielőtt aláírná. A leveléből nem derült ki, hogy a munkájával most mi a helyzet. Ha éppen nem dolgozna, nem lenne ugyan álmai munkája, de próbáljon meg otthon végezhető munkát keresni.

Sch.D. 09.14-i levele

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.02 23:05)

A kérdező 4 éve hol együtt van a barátjával, hol szétmennek. Szeptemberben szakítottak, a kérdés, hogy lesz-e még az idén kibékülés?

A szülött napjegye Nyilas, az aszcendense Szűz, a képlet ura a Merkúr.

Mivel teliholdkor született a Nap és a Hold közeledő szembenállása a kapcsolataiban általában problémát okozhat. A Nap szinte pontos együttállásban a IV. ház csúcsán áll, vagyis szemben az MC tengellyel, a X. ház csúcsával. Az, amit szeretne tenni, és amiről tudja, hogy tennie kell örök ellentétben lesznek egymással, ahogy a férfiúi és a női princípiumok és az értelem/érzelem helyes kezelése is. Elég nehéz lehet, mert a Nap, ami a képletben a tudatosságot is képviseli, elvágólag együtt áll a Neptunnal, ami nem engedi, hogy a szülött két lábbal a földön járjon, élénk fantáziája és álomszerű elképzelései lehetnek a dolgokról, Halak deszcendenssel meglehetősen érzékeny embernek mutatja magát, és a társától is ezt várja el. Az aszcendense elméletileg abszolút realista, aki végiggondol mindent, majd meg is valósítaná, viszont mivel a képlet urának nincs fényszöge, ez így nem túl könnyű. Időszakosan, ha valamilyen bolygó fényszögkapcsolatba kerül a Merkúrral, akkor van lehetősége kibontakozni. Rosszabb esetben ez a kibontakozás a szőrszálhasogatásban és a másik kritizálásában nyilvánul meg, amit annak nyilván nem könnyű elviselni, jó esetben pedig okos tervezésben.

Elég nehéz ez a konstelláció, de meg kell tanulnia együtt élni vele, mivel a születési képlet jelzései egy egész életre vonatkoznak. A kulcs az önfegyelem, a felelősségvállalás elfogadása, illetve ha erre képesnek érzi magát, akkor a partnerkapcsolatokban a partner okos terelgetése.

A születési képletben a partnerkapcsolatokért is felelős VII. ház hagyományszerinti ura, a Jupiter szilárd jegyben áll és retrográd mozgású, vagyis a születésekor a Földről nézve ez a bolygó, mintha visszafelé mozgott volna. A szilárd jegy stabilizálja a dolgokat. Ez a jelenlegi párkapcsolatát, és valószínűleg az egyéb emberi kapcsolatait is leírja: újra és újra felmelegíti őket rövidebb-hosszabb szünet után. Ezért szakítgat a barátjával, aztán jönnek össze újra, de a Bika jegy, amiben a Jupiter áll, nem akarja engedni, hogy szakítsanak. Amiatt viszont, hogy kozmikus helyzete és esszenciális jelentéstartama miatt is extraszilárd Szaturnusszal diszharmónikus fényszögkapcsolata van, úgy fest, hogy ez a stabilitás olyan se veled-se nélküled jelleget ad a kapcsolatainak. Ön a saját szabályai szerint él, amivel nagyon nehezen tud megfelelni a partnere, bár biztos nagyon igyekszik.

A feltett kérdés időpontjára készített kérdőképlet radikálisan érvényes. Ennek alapján én úgy látom, hogy a partnere egyenlőre nem tér vissza, de nem is ment messzire. Bár az érzelmi kapocs még megvan, de ezt egy diszharmónikus fényszög jelzi és az őt jelölő bolygó egyre távolodik az aszcendenstől. Azon kívül, hogy az érzelmeit nem vállalta fel, a háttérben lehetett valamilyen anyagiakkal és/vagy gyermekvállalással kapcsolatos probléma.
A jelzések szerint számomra sokkal inkább az a kérdés, hogy van-e értelme ennek a kapcsolatnak? A horoszkópban több elem jelképezi a kérdezőt (az aszcendens, a képlet ura, a Hold), és ezek mindegyike tolja el magától a barátját jelképező bolygót. Sőt nemcsak ezek, hanem mások bolygók is így vannak, még saját magát is bántja a barátját jelképező bolygó. Olyan, mintha ez az ember mélyponton lenne: gyenge, tehetetlen, problémája van. Lehet, hogy máris bánja a szakítást vagy történt vele valami más is. Most ugyanis úgy néz ki, mintha nem igazán lenne elemében. Lehet, hogy nem szép dolog kiszolgáltatott állapotában magára hagyni, de ha eleve ő kezdeményezte a szakítást, és még a kérdőképlet is erre int, hogy a kérdező jobban jár, ha nem folytatják ezt a nyűglődést egymással, hanem tiszta lappal és a fentieket kezdenek egy új kapcsolatot.

Adatok R.I. 9.13-i kérésére interaktív horoszkópelemzéshez

(Az asztrológus válaszol, 2012.09.24 20:55)

Napjegy Vízöntő
Aszcendens Nyilas (3°-on belül a Bak közelében, ezért már Bak hatások is érvényesülnek)
A képlet ura a Jupiter.

Ház és jegyhelyzet

Nap Vízöntő 2. ház
Hold Halak 2. ház
Merkúr Vízöntő 2. ház
Vénusz Halak 2. ház
Mars Bika 5. ház
Jupiter Skorpió 11. ház
Szaturnusz Bak I. ház
Uránusz Oroszlán 8. ház
Neptun Skorpió X. ház
Plútó Szűz 8. ház

Fényszögek – a zárójelben szereplő fényszögek szerepelnek a számítógép által kiszámolt táblázatban, de hatásuk véleményem szerint elhanyagolható, mert a távolság túl nagy köztük, és/vagy jegyhelyzetük szerint nem teljesül a fényszög.

Közeledő főfényszögek (ezek hatása erősödik az élet folyamán)
Nap együttállás Merkúr
(Nap kvadrát Mars)
Hold együttállás Vénusz
Hold trigon Neptun
Mars szembenállás Jupiter
Mars kvadrát Plútó
(Jupiter kvadrát Plútó)
Szaturnusz szextil Neptun
(Szaturnusz együttállás Aszcendens)
(Uránusz kvadrát Neptun)
(Plútó trigon Aszcendens)

Távolodó főfényszögek (ezek hatása gyengül az élet folyamán)
Nap szembenállás Uránusz
Nap trigon MC tengely
(Hold kvadrát Mars)
(Hold kvadrát Jupiter)
Hold szextil Szaturnusz
Hold szembenállás Plútó
Merkúr szembenállás Uránusz
(Merkúr kvadrát Neptun)
(Merkúr trigon MC tengely)
Vénusz trigon Neptun
Vénusz szembenállás Plútó
Szaturnusz trigon Plútó
Neptun szextil Plútó

Kisebb fényszögek (ezeket a klasszikus asztrológia nem veszi figyelembe, hatásuk egyébként is csekély)
Nap félkvadrát Szaturnusz
Vénusz kvintil Aszcendens
Vénusz másfél kvadrát MC tengely
Mars bikvintil Szaturnusz
Uránusz másfélkvadrát Aszcendens
Uránusz kvintil MC tengely

Re: Adatok R.I. 9.13-i kérésére interaktív horoszkópelemzéshez

(remete ibolya, 2012.09.25 00:25)

kedves monika.köszönöm az ellemzest a rajzot .de sajnos ez nekem igy nem sokat mond.kerdesem az lenne lessz e meg jo az eletembem ugyanis most totalis csöd es kaosz van a hazunkban körülöttem.aszüleim meghaltak van egy egyedul elö öcsem sok gond van vele.a ferjemmel rossz a viszony szinte semmiben nem ertünk egyet.a gyerekek eltavolodtak tölem nem tudom miert?az ö eletükben sem sikerül semmi mostanaban.nincs kivel beszelgetnem senki nem törödik velem.rauntam elni.nem ertem mi törtent a csaladommal.belefaradtam beteg vagyok.elöre is köszönöm valaszat. tisztelettel:remete ibolya

Re: Re: Adatok R.I. 9.13-i kérésére interaktív horoszkópelemzéshez

(Az asztrológus válaszol, 2012.09.25 00:33)

Kedves Ibolya!
Ezt elsőre is megfogalmazhatta volna, akkor nem töltök el egy csomó időt feleslegesen azzal, hogy kijegyzetelem, amit az első üzenetében kért.
A mostani kérdésére idővel válaszolok, addig a türelmét kérem.
Üdvözlettel
Montero Mónika

Re: Re: Adatok R.I. 9.13-i kérésére interaktív horoszkópelemzéshez

(remete ibolya, 2012.11.02 21:24)

kedves monika.2012 9 25-en tettem fel kerdeseket Önnek amire meg mindig varok tü relmesen .vagy nem is fog erkezni? Tisztelettel r.i.

R.I. 9.25-i kérdésével kapcsolatban

(Az asztrológus válaszol, 2012.11.02 21:36)

Kedves Ibolya!

Természetesen nem felejtettem el a kérdését, de ahogy írtam is a honlapomon, akik fizetnek ezért a szolgáltatásért, prioritást élveznek. Mivel szinte jelképes összeget kérek, folyamatosan kapok újabb kérdéseket és hozzá fizetséget is.
A saját hitelességem miatt muszáj tartanom a nekik ígért határidőt, emiatt aztán azok, akik szívességként kérik tőlem a horoszkópelemzést, sajnos hátrébb csúsznak.
Én megértem, ha valaki nem tud vagy nem szeretne fizetni, de cserébe én is megértést kérek, mert muszáj valahogy rangsorolnom, ha már nem tudok többfelé szakadni. Ma délután egy szeptember elején feltett problémát válaszoltam meg ingyenesen, tehát a saját dolgával kapcsolatban valami hasonlóra számíthat, ezért a további türelmét kérem. Ha esetleg időközben tárgytalanná válna a kérdése, akkor kérem, hogy erről tájékoztasson!

Üdvözlettel
Montero Mónika

D.E. 2012.09.03-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.02 18:48)

Nehéz anyagi helyzetben lévő felvidéki özvegyasszony kérdése, hogy talál-e munkát és társat.

A kérdés feltevésére készített kérdőképlet érvényes és leírja a helyzetet. A kérdező érzelmi oldalát mutató Hold a párkapcsolatokért felelős VII. házban állt, de a Kos jegyében. A vágy erős, de a megvalósulás eredményessége már kérdéses. Pontosabban, férfi esetleg lenne, csak boldogság nem. A Hold elvágólag szemben áll az aszcendenssel, vagyis magával a kérdezővel. Eszerint a kapcsolatért akár saját magával is szembe kell szállnia. Talán azt hiszi, hogy ha az elején nem is működik, majd összecsiszolódnak. A VII. ház ura viszont a kérdező 2. házában áll, ami jelentheti azt, hogy dacára a kérdező anyagi gondjainak, a végén abban a megtiszteltetésben lehet része, hogy a partnerét is eltarthatja. Túl ezen, a partnere nem fog vele kesztyűs kézzel bánni. A VII. ház ura ugyanis a Skorpió jegyében álló, uralmi helyzete miatt igen erős Mars, akitől túl sok jó nem várható. Önmagát szereti, a kérdezővel egy kezdeti fellobbanás után igen csúnyán fog bánni, testileg és lelkileg is elutasítja. Ha az eltelt időben kialakult partnerkapcsolata, vizsgálja felül, mert nem biztos, hogy jót tesz neki.

Korábbi levelezésünk szerint nem csak a (leendő) partner lenne eltartott, hanem a saját felnőtt gyermeke is, aki akkor lábadozott egy balesetből, és ugyancsak munkanélküli volt. Most erről nem esett szó, de a képlet szerint elképzelhető, hogy a kérdező fia még mindig együtt él vele, és a viszonyuk nem is felhőtlen. Az anyának terhére van a gyerek, az viszont levakarhatatlanul kitart az anyja mellett. Ha ő sem dolgozik, jól jön neki a szülői gondoskodás, még ha az a körülmények miatt nem is valami fényes. Úgy gondolom, hogy minden nehézség ellenére a kérdező a lehető legtöbb támogatást, gondoskodást megad a gyerekének, akiről már írtam, hogy felnőtt ember, tehát hosszú távon a saját lábára kellene állnia. Neki, ha esetleg még mindig állás nélküli lenne, most remek lehetősége lenne a munkára.

Ami a kérdező munkáját illeti, a képlet szerint olyan lehetősége lesz, ami többször ismétlődő, alkalmi munka vagy határozott idejű szerződés, amit időről időre megújítanak. Magától nem hullik viszont az ölébe, neki magának kell keresnie, tehát például álláshirdetésekre kell jelentkeznie, vagy saját magának feladni. Sok jót a munkáról sajnos nem tudok elmondani. Lehet, hogy kevesebb lesz a fizetése, mint amennyit remélt, vagy más probléma lesz vele. Van amikor nem lehet mérlegelni, és el kell fogadni minden lehetőséget. Szerintem ez ilyen lesz. A kérdező megpróbálja majd a legjobb oldaláról nézni a dolgokat, hogy ezzel elfogadhatóbbá tegye azt, ami esetleg nem tetszik.

Ami még lehetőségként jelentkezik ebben a helyzetben, ha munka helyett az egészségi állapotára való hivatkozással kéri a leszázalékolást. Nem tudom, hogy van-e erre lehetősége a saját hazájában, vagy egyáltalán egészségileg van-e olyan állapotban, de a képlet szerint ezt az utat érdemes lenne megfontolni.
A születési képlete szerint idén november végén, jövő év május közepén, a nyár végén és a születésnapja utáni időszakban munkát (esetleg az előbb is említett leszázalékolást) illetően valamilyen történés várható. Járjon nyitott szemmel, hogy ne szalassza el a kínálkozó lehetőséget! Sok sikert kívánok hozzá!

Re: D.E. 2012.09.03-i levelére

(D.E., 2012.11.02 20:39)

Kedves Mónika! Hálásan köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdésemmel és válaszoltál. Párkapcsolat még nem alakult ki, mivel nem találtam megfelelőnek a jelentkező férfit. Igyekszem ezután is alaposan odafigyelni. Munkahelyet találtam közben, sajnos csak ideigleneset, úgyhogy tovább keresek. Egészségügyi problémám akad, de szerencsére nem olyan komoly, ami végett ne tudnék munkát végezni. Azért köszönöm a figyelmeztetést és jótanácsot, ajánlatos odafigyelnem. A fiammal kapcsolatban viszont nagy örömömre másképp van, nagyon jó a kapcsolat köztünk, nagyon jó gyerek, ő az egyetlen igazi támaszom az életben. Dolgos gyerek, tavaly érettségizett, azóta igaz volt munkanélküli, de dolgozott is sokat, még mellékállásban is. Jószívű, anyagilag is támogat mindenáron. Nagyon nem szeretném ha elmenne, a szívem belehasadna, imádom őt. Most sajnos úgy néz ki messzebb talál munkát, így tervezi az elköltözést. Majd meg hasad a szívem, de el kell engednem a boldogulása végett. Én meg továbbra is próbálok küzdeni, munkát, társat találni, figyelve arra amit írtál drága Mónika! Nagyon jókor jöttek a tanácsaid, társsal, munkával kapcsolatban is! Úgy érzem segített és hasznát fogom venni! Mégegyszer köszönöm a fáradozásod és sok sikert kívánok az életben és további munkádhoz!

kzsu0104@freemail.hu

(Zsuzsa, 2012.10.29 14:17)

Kedves Mónika!
Arra lennék kíváncsi, hogy a horoszkópom szerint benne van-e a sorsomban a férj, család, gyerekek? Mikor fogok férjhez menni, mikor születik a gyermekem? Boldog lesz-e a házasságom és a további életem?
Köszönöm szépen, Zsuzsa
1984. január 4-én születtem Mezőkövesden, du. fél 5 körül

N.Sz. 9.2-i levelére

(Az asztrológus válaszol, 2012.10.27 00:29)

A kérdező nő korábban már kapott általános elemzést a párkapcsolatokra vonatkozóan. Mostani kérdése, hogy lesz-e komoly kapcsolata a következő két évben.
A születési horoszkóp jelzéseivel összhangban történhet bármi is, tehát a szülött kapcsolatai sokkal inkább a racionalitást tükrözik szemben az érzelmi döntéssel. Egy kicsit elkapkodja a dolgokat, ami miatt előfordulhat, hogy visszájára sül el a szándék, és a kiszemelt férfi a rámenősség láttán megfutamodik, mielőtt komolyra fordulna a dolog. Talán a sikertelenség miatt nagyobb áldozatot hoz a kapcsolat megtartása miatt. Az ilyen kapcsolatból lehet hagyományos családmodell, aminek elfogadása tekintettel a szülött hajlandóságára nem okoz neki problémát, amennyiben van lehetősége hosszabb-.rövidebb kikapcsolódni, a maga útját járni (saját hobbi, barátnőkkel találkozni).

Azt, hogy lesz-e komoly kapcsolatra lehetősége, mutatják a hosszú keringési idejű külső bolygók tranzitjai elérik a horoszkóp kiemelkedő pontjait, primer direkcióban a kapcsolatokért felelős VII. ház csúcsa eléri az érzelmekért felelős Holdat, ami egyébként a születési képlete uralkodó bolygója is.

A mostani életévre készített szolár segédképlet mutatja, hogy ezt az évet nem a legkedvezőbbek közt tartja majd számon. A segédképleten átfutó keresztkvadrát elég komoly problémákat, feszültségeket jelez. Több szembenállás is van benne, ami kifejezetten az emberi kapcsolatok nehézségeit mutatja. Ez nem csak párkapcsolatokat jelent, hanem általában a bárkivel kialakuló bármilyen kapcsolatát. Ilyen állapotban nem könnyű ismerkedni, a lehető legjobb formát hozni, megalapozni egy hosszabb távú kapcsolatot. Persze elképzelhető, hogy egy eleinte viharosan induló viszonyban később helyükre kerülnek a dolgok, de ehhez fokozottan szükség van arra a hozzáállásra, amit a párkapcsolatokra vonatkozóan feljebb leírtam. A Plútó tranzitja a VII. ház csúcsa felett gyökeres átalakulásokat sejtet, ami az idei év végén várható. Régi kapcsolat megszűnése, új kapcsolat létrejötte, a régi kapcsolat teljes átalakítása, vagy a szingli életből bátor fejes ugrás egy kapcsolat kellős közepébe. A téli szünet, egy szilveszteri buli remek alkalom az ismerkedésre és valami új elkezdésére is.
Folyt.köv.

Re: N.Sz. 9.2-i levelére

(Folyt.köv., 2012.10.27 00:30)

A következő életév sokkal kellemesebbnek ígérkezik, bár a párkapcsolat témaköre mintha kicsit visszaszorulna az önmegvalósításhoz képest (a képlet 10 bolygójából 5 az I. házban van). Nem vészes, de az látszik, hogy az otthoni dolgok alakulása és a karrierépítés egymás ellen dolgoznak. Otthon nem örülnek, ha sokat kell túlórázni, az emiatti feszültség viszont nem hat jól a munkahelyi teljesítményre. Jövő nyáron a Jupiter áthalad a Rák jegyében álló aszcendens felett. Itt a Jupiter különösen hatékony, hiszen a Rák jegyében kozmikusan erős. Mivel az alapképletben a X. ház ura, ezzel a tranzittal számíthat munkahelyi előmenetelre, és előrelépésre a párkapcsolatában, ha külön éltek, akkor összeköltözést, ha korábban összeköltöztek, akkor akár leánykérést / eljegyzést / házasságot is. Ilyen izgalmas dolgok mellett persze ki tudna a karrierjére koncentrálni.

A 2014. évi születésnapja utáni év megint nem lesz könnyű. Hasonló keresztkvadrát alakul ki, mint a mostani évben is. Csekély vigasz, hogy az adott évre készített segédképletben a VII. ház ura fényszögei alapján jól áll, ami valószínűsíti, hogy fennálló párkapcsolat esetén a partnerére számíthat a problémák megoldásában. Az év jelentőségét mutatja, hogy a képlet tengelyei jegy szerint ugyanott állnak, mint a születési képletben, és ebben az életévben, decemberben következik be a Szaturnusz első visszatérése is.

Egy Szaturnusz-év csaknem 30 földi évnek felel meg. Ennyi idő telik el, amíg visszajut arra a pontra, ahol a születéskor állt. Ezzel lezárul az élet első fele, az ifjúkor, és kezdődik a felnőttkor. Ebben az időszakban a szülött visszatekint, hogy mit ért már el, és előrenéz, hogy mi vár rá. Kicsit ijesztő lehet a feladat, a felelősség, sokan ilyenkor depressziósnak, gyengének érzik magukat, van hogy fizikai tüneteik is lesznek, például gyakrabban náthásak, fáradékonyak. A Szaturnusz visszatérés ad egy komoly feladatot, döntéshelyzetet, de általában segít is a ennek teljesítésében. Mivel a Szaturnusz a szülött VII., 8. és 9. házának ura, a feladat lehet valamilyen párkapcsolatot érintő dolog, esetleg a partner anyagi helyzetével kapcsolatos probléma, jogi jellegű feladat. Utóbbi akár hivatalos házasságkötés, vagy válás is lehet, hiszen mindkettő jogi lépés. A 8. ház a halál háza. Nem jelent okvetlenül halálesetet, de valaminek az elengedését, valamely dolog végét jelentheti.
Hogy ez pontosan mi lehet, nehéz megítélni, de akármit is hoz a Szaturnusz, a megoldásában, a továbblépésben mindenképpen segíteni fog.

Én úgy gondolom, hogy jó esélye van rá, hogy ebben a két évben legyen párkapcsolata. Más kérdés, hogy ez mennyi boldogságot fog hozni, de tekintettel a születési képletére, sajnos együtt kell élnie azzal a tudattal, hogy a harmónia megteremtésért sokkal több áldozatot kell hoznia, mint esetleg másoknak. Néha pedig elveszti a kontrollt a dolgok felett, és olyankor lesz egy kis haragszomrád.

Gy.Sz. 9.4-10.05-i leveleire

(Az asztrológus válaszol, 2012.10.09 23:13)

A kérdés: miután a szülött másfél éve egy nős férfival összeköltözött, de négy hónap múlva szétmentek és a férfi visszament a családjához, lesz-e még ennek a kapcsolatnak folytatása?

A kérdőasztrológiai képlet szerint sajnos az eset reménytelen. Az érzelmek még nem teljesen hűltek ki, de ahogy a dolgok állnak, ez be fog következni. Nagyon úgy fest, hogy ez a ragaszkodás egy ilyen rövid viszony után szinte beteges, önveszélyes. Legkésőbb fél évvel a szakítás után tovább kellett volna lépni, de legalábbis önmagában lezárni a múltat. Volt partnere kötődik a feleségéhez, és még ha nem is valami rózsás a viszonyuk, a feleséget szimbolizáló bolygó meglehetősen erős, megvannak az eszközei a férj visszacsalogatásához. A szülöttet szimbolizáló bolygó bivalyerős, látszik is, hogy megpróbál befurakodni ebbe a házasságba, csakhogy neki a volt partnerrel már nincs fényszöge, míg a feleségnek van. Ez az asztrológia nyelvén azt jelenti, hogy a férj-feleség kapcsolat a nyertes.

A születési képleteket vizsgálva a szülött párkapcsolatai érzelmileg magas hőfokon égnek, de meglehetősen viharosak. A párkapcsolatokért felelős VII. ház a Kos jegyébe esik, aminek ura, a Mars a nem túl kellemes természetű Skorpió jegyben járt a születésekor, ahol uralomban van. Meglehetősen erős birtoklási vágy jellemezheti, ezért végül is érthető, hogy nem tud, nem is akar megszabadulni egykönnyen egy volt élettárstól. A VII. ház csúcsán álló Merkúr több diszharmonikus fényszögkapcsolata jelzi, hogy rengeteg próbálkozás és erőfeszítés történik párkapcsolati téren, és semmi sem szegi kedvét, mert van energiautánpótlás a harchoz. A Merkúrnak egyetlen harmonikus fényszöge van, ami az Uránuszhoz köti, és ami miatt elérhet gyors sikert a tervei megvalósításában, de ugyanakkor ezek a sikerek elég rövidtávúak, utána -sőt még közben is- a küzdelem folyton folyvást tart tovább. Ilyen képlettel nem szoktak holtomiglan-holtodiglan tartó kapcsolatban élni. Ami az egész élét tompíthatja, hogy a szülött aszcendense Mérleg, és a képlet ura, a Vénusz a Halakban állt a születésekor, ahol emeltsége miatt kozmikusan igen erős. Ezek miatt a szülött természete kedves, talán olyannak tűnik, mint aki gyámolításra szorul, amivel elég jó lehet hatni a férfiakra, akik egy gyámolításra szoruló nő mellett akár Grál lovagnak is érezhetik magukat. A Mérlegekről úgy tartják, hogy kapcsolatfüggők, vagyis mindennél fontosabb számukra, hogy ne legyenek egyedül. Ez érvényes a Mérleg aszcendensű emberekre is, mint például a szülött. Emiatt akár még olyan kapcsolatot is bevállalnak, ami mások számára vállalhatatlan lenne, csak azért, hogy ne legyenek partner nélkül. Ez véleményem szerint nem feltétlenül van így, de nyilván korfüggő is a dolog: egy fiatal, felnőtt nőnek elsősorban férfira van szüksége.

Kivételesen írok pár szót a partner képletéről is, mert elég tanulságos. A férfinak Vízöntő aszcendense van, ami egyfelől szabadságszeretővé teszi, másfelől öntörvényűvé, harmadrészről segítőkésszé (ez jó alap a Grál-lovagsághoz). Nem feltétlenül szakít a társával, de nehezen tűri, ha korlátozzák a szabadságában, még kevésbé, ha uralkodni akarnak rajta. Meglépte ugyan, hogy otthagyta a feleségét, akivel a jelek szerint voltak problémái, de utóbb rá kellett jönnie, hogy ugyanaz történik egy másik kapcsolatban is: a barátnője gúzsba akarta kötni, amit egyszerűen nem tudott elfogadni. Ugyanakkor a házastárs jelölője -a kapcsolatért felelős VII. ház csúcsán, saját jegyében kozmikusan csúcsformában álló Nap- gondoskodik róla, hogy akármilyen is az a házasság, csak az ásó-kapa-nagyharang vet majd neki véget. A férfi tudatosan is akarja ezt a házasságot, még ha valójában nem is érzi jól magát benne. Lehet, hogy ennek anyagi okai vannak és/vagy a kötelességérzet, amit a hivatalos családja iránt érez.

Mindent egybevetve, azt tanácsolom, hogy lépjen tovább és hagyja békén a volt partnerét, mert nagyon úgy fest, hogy már nem szeretné felmelegíteni a korábbi kapcsolatot.

Re: Gy.Sz. 9.4-10.05-i leveleire

(Gy.Sz., 2012.10.11 14:22)

Köszönöm válaszát,bár sokban nem értek egyet,a férj ismét elhagyta a feleséget egy 22 éves nő miatt és bár szerintem nem lesz tartós ez a kapcsolat sem a feleség nem fogadja már ezek után vissza! Az lehet,jhogy nálam is jelentkezik,mert kaptam erre utaló jelet de ezzel a lépésével nálam is elvágta magát! Amit a gyámoltalanságról írt,nem érzem magaménak két gyermekes anya lévén én már nem eljátszani,de még megengedni se tudnám! Mégegyszer köszönöm és minden jót!!!!

alchemaya@citromail.hu

(Bea, 2012.10.06 17:42)

Kedves Mónika!

Párkapcsolati témában szeretném kérni a segitségét.
A férjemmel élek 16 éve, akivel próbáltuk a házasságot és a gyermeknevelést is szeretetben és békében megélni. Ez sokszor nem ment gördülékenyen, hiszen teljesen más mentalitású emberek vagyunk és más az érdeklődési körünk is. Három éve azonban megismertem az ikerlelkem, akivel lelki kapcsolatban vagyok, segitjük egymást ha szükségünk van rá.Egy ideje úgy érzem, mintha a sors a lelkitársam felé terelne, hogy vele megéljem azt a szeretetet, amire mindig is vágytam.Szeretném ha megnézné, hogy ez a sorsváltás a horoszkópomban, ill. a horoszkópunkban látható-e. Válaszát előre is köszönöm.
Én 1970.03.13. 23.00 Ajka
Férj 1967.09.20. 16.00 Tapolca
Lelkitárs 1972.10.08. 12.00 Devecser

Üdvözlettel
Bea

Szigetszentmiklós

(György Szilvia, 2012.09.24 16:09)

Kedves Mónika! Nagyon szégyellem magam a barátnőmet kértem meg,hogy utaljon helyettem,de ő sajnos rossz számlára küldte! Sajnos nem áll módomban újra elküldeni és vissza sem küldték. Ha szépen megkérlek akkor válaszolnál arra az egy kérdésre? György Szilvia: Budapest,1984.03.18. 18:30 és Tóth Ferenc:Budapest,1980.08.08. Van közös jövőnk?

Re: Szigetszentmiklós

(Az asztrológus válasza, 2012.09.24 17:31)

Kedves Szilvia!
Természetesen elkészítem az elemzést. Amint kész leszek, ide fel fogom tenni.Akkor kapsz róla egy értesítést is.
Üdvözlettel
Montero Mónika

Re: Re: Szigetszentmiklós

(György Szilvia, 2012.10.05 06:07)

Kedves Mónika! Időközben sikerült kiderítenem a Feri születési óráját is!1980.08.08.20:00. Csupa nyolcas! Köszönöm és nagyon várom. Szép napot!

F.V. 2012.08.19-i levele

(Az asztrológus válaszolt, 2012.09.24 23:29)

A kérdező külföldön élő külföldi férfival való kapcsolatának alakulására kíváncsi.

A születési horoszkóp napjegye és aszcendense is Bak, a születési képlet ura a Szaturnusz.

Kérdőasztrológiai módszerrel vizsgálva a kérdést elég biztatónak látszik biztató a helyzet. Úgy tűnik, hogy kettejük közül Önnek fontosabb ez a kapcsolat, mint a kiszemelt partnernek. Elég sokat hajlandó áldozni azért, hogy valami legyen belőle. Jól érzi magát vele, de az érzelmek tekintetében némi zavart mutat a képlet. Lehet, hogy maga sem tudja, hogy az Ön részéről ez szerelem-e, illetve az, hogy az események alakulása Ön ellenében történik, némi problémát, bizonytalanságot okozhat. Ezzel a kellemetlenséggel együtt, az Ön részéről el tudja képzelni, hogy később lehet a kapcsolatból például egy jó házasság.

Önhöz képest a partnere ugyan nem akarja ennyire ezt a kapcsolatot, de azt sem lehet mondani, hogy közömbös lenne. Úgy fest, mintha saját maga lenne a probléma. Lehet, hogy van valami titka, vagy túl nagy feladatnak találná, hogy megnősüljön, főleg, hogy egy külföldi nővel kösse össze az életét. Valamiért szorong és bizonytalan.

A jelek szerint, ha most még mind a ketten gyengék is a továbblépéshez - legalábbis egy hónapja ez volt a helyzet - de később a jelölőik ház- és jegyhelyzetük szerint erősödni fognak, a köztük fennálló erősödő szextil fényszög pedig jelzi, hogy a kapcsolat végül is létrejön.

Ugyanakkor viszont, ami a kapcsolat stabilitását illeti, van némi kétségem, mégpedig éppen az Ön részéről. Az Ön jelölői ugyanis változó jegyekben vannak, ami alkalmazkodó készséget, a változásokra való nyitottságot mutat, ugyanakkor viszont jelenthet instabilitást is. Az ő jelölője viszont szilárd jegyben van, ami őt sokkal kitartóbbnak mutatja.

Gondolja végig, hogy a rugalmasság vagy inkább a kiugrásra való hajlamot jelentik-e a változó jegyek az Ön esetében. Egy külföldivel való kapcsolathoz, külföldre településhez rugalmasnak kell lennie, és akkor még jól is jöhet, ha tud alkalmazkodni. Ugyanakkor viszont ha most túlértékeli magát, belevág olyasmibe, ami meghaladja a képességeit, akkor menet közben ki fog szállni, és végül mind a ketten csalódhatnak. Bár talán ez a kétség, a vívódás a legrosszabb és a legjobb is egyben, amikor alakul egy románc.

Én azt javaslom, hogy legyen türelmes, és hagyja, hogy a dolgok fejlődjenek. Asztrológiában ez úgy látszik, hogy a jelölőik talán egy pár hónap, esetleg egy év múlva, elérik a kedvezőbb kozmikus helyzetüket, és akkor döntésképesebbek lesznek, mint most.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Következő »